Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
1 órája nyomom a Middle Earth-öt, b***za meg ez brutál jó. Mindent Ultrára húzva tükörsimán megy 60fps-el.A hangulat, kivitelezés pazar. A grafika brutális.

-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Én kipróbálás céljából - khm... nem szép dolog - letöltöm a kinézett játékokat, de ami megfog, azt megveszem, szerintem így korrekt. Van 1-2 eset, amikor 0. nap megveszem, leszarok minden próbát, tesztet... Diablo3, Witcher3... (W3-at pl. már előrendeltem 3 hete, pedig még 5 hónap van vissza a release-ig)
-
válasz
X Factor
üzenetére
Nekem a Divinity az atmoszférája miatt tetszik, ami alatt a grafika+hangulat+zenék egyvelegét értem, azok összhatását. Nálam ez nagyon meghatározó, hogy szimpatikus-e egy játék, egyáltalán akarok-e vele foglalkozni. A Divinity ez alapján 10/10 nálam. Anno megvettem a DA : Origins-t is, de 5-6 órányi játék után egyszerűen nem ültetett le, nekem túl szürke, műanyag volt az egész, pedig biztos jó a játék.
A Wasteland2 meg abszolút "fapados"nak tűnik, nem szimpi.
Jelen pillanatban a Middle Earth - SoM c. alkotás fogott meg videók alapján, ma este kipróbálom. Abszolút nem szeretem a Gyűrűk ura univerzumot, de amiket olvastam, az baromi szimpatikus. Ráadásul egy nagyon nagy nevű fejlesztőgárda készítette. Vannak benne RPG elemek is, és nyitott világú. Szóval egy próbát megér.
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nekem meg meghozza a kedvem. 3 dolog miatt játszok ezzel és hasonló játékokkal: kíváncsi vagyok a sztorira, tetszik az atmoszférája és mélysége, fejlődik az angol tudásom. Esküszöm, magyar felirattal nem biztos hogy játszanék vele, nekem külön öröm, hogy rengeteg nehéz angol párbeszéd van benne. Egyáltalán nem érdekel, hogy valaha a végére jutok-e. Ha igen, az kb. 1-1,5 év múlva lesz, de én nem érzem, hogy bárki/bármi sürgetne. Egyébként perpillalant nem is tudok másik olyan játékot említeni, ami ehhez hasonló lenne. A Witcher3 az amit a legjobban várok, de azt azt hiszem magyar felirattal fogom tolni, ott egyetlen mondatról se akarok lemaradni. Itt annyi a duma, hogy elég kb a 80-85%-át tisztán érteni. A többit kb sejtem miről szól.

Továbbra is az a véleményem, hogy ezt a játékot nagyon összerakták, nekem nincs semmiféle "biznisz" szaga, mint 1-2 AAA+ címnek. Mintha szeretetből csinálták volna, és nem az eladási számok kedvéért. Igazi kuriózum.

-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Így van!

-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Felvettelek friend-listára (még akkor).

Én megjelenés napján megvettem a játékot, akkor kipróbáltam 2-3 óra erejéig, beszippantott. De sajnos sok volt a munka, és nap végén sosem vágytam erre a játékra, azért ez nem az a light, kikapcsolós kategória.
Kőkeményen tegnap jutottam úgy gép elé, hogy végre bele tudtam tenni 4-5 órát egyhuzamban. Hát mit mondjak, ez a játék nagyon össze van rakva. Két bajom van vele, hogy számomra kissé túl komplex, tömény és szöszmötölős, a másik hogy az erős közepes angol tudásommal is rendszeresen szótáraznom kell. Egyszerűen képtelen lenne bárki elviselni a tempómat. Szóval multizás kizárt

Annak baromira nem látom értelmét, hogy elnyomkodom a párbeszédeket, mert kb az egész játék lényegét adja. Azok megértése nélkül semmit nem ér az egész.Egyébként a fenti negatívumok ellenére tovább fogok vele játszani, mert valami félelmetesen jónak érzem az egészet. Érzésem szerint valahol januárig, mert februárban a Witcher3-al már úgy szeretnék játszani, hogy ne legyenek közelmúltbeli RPG élményeim, hogy újszerű legyen vele játszani.

-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Meglesz!!

Pontosan azt sem tudom, hogy van a Coop játék. Játszom a saját játékom, meghívlak, és átveszed az egyik karakteremmel az irányítást vagy a saját egyik karaktereddel csatlakozol. Nekem csak az első variáció tetszene, remélem így működik. -
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Én is nemrég kezdtem újra bele, 1. nap megvettem anno.
Valahogy van bája, nagyon szerethető a játék, az az érzésem, hogy ebbe beleadtak mindent. Szerintem fantasztikus, hangosra állítom a zenét, maxon a graf, egyszerűen varázslatos hangulata van. Nem azt az élettelen szürkeséget érzem, mint a Bioware féle RPG-kben. Utoljára a Witcher1 tetszett hasnolóan, persze az egy más jellegű game, de hangulatra kb az fogott meg ennyire.
Valóban nagyon hosszú játék azt olvastam, valaki 90 óra után sincs még a végén, de szerintem érdemes vele elszöszölni. Mert a mélysége ellenére szerethető játék, végletekig polírozták.

Ami engem nagyon csábít, a COOP multi, de azt legfeljebb 2. játszásra tudnám elképzelni. Ki az Isten fog arra várni, hogy elolvassak mindent? Ha esetleg valaki hajlandó lassabb tempóra, esténként (nem minden este) tolhatnánk coop-ban
Tuti még hangulatosabb úgy az egész, mint magányosan irányítani a hősöket és esetleg nem érteni egyet önmagammal a párbeszédeknél -
Ennyire alaposan nem tudom végiggondolni a stratégiát, hogy minden apróságra figyeljek. Én haladni akarok, nem szöszmötölni.
Akkor azt hiszem ez nem a te játékod.

Én sem szeretek sokat szarakodni egy játékban, ha olvasni akarok, arra ott van több száz fantasztikus regény amikre ugyancsak nincs sajnos túl sok időm, szóval ezzel én is így vagyok. De ez a játék a hangulatával annyira megfogott, hogy el fogok vele szórakozni, ez 100%. A bonyolultsága mellett van egy bája az egésznek, ez az amit az ember vagy érez vagy sem, elmondani nem lehet. Pl. a Dragon Age-ben ezt egyáltalán nem éreztem, jó pár óra után nem éreztem késztetést hogy folytassam.
Itt talán azt érzem, hogy szerethető a játék a bonyolultsága ellenére, és talán azt is hogy nem kiadói nyomásra vitték mai trendeknek megfelelő irányba a fejlesztést. Még 5-10 órát bele fogok tenni, aztán utána kiderül, később is magával ragad-e a hangulata. (Esetleg én is abba a problémába futok, hogy sehogy se tudok továbbmenni a nehéz harcok miatt.)
-
Még egy apró megjegyzés: lehet hogy egyelőre kiegyensúlyozatlan a játék, pl. lehet hogy nem midegy milyen karakterrel, milyen stat-okkal indulsz. Ha így van, ezen változtatni fognak, az biztos. Nekem az elmúlt 3 napban 3 patch jött eddig. Szerintem ez egy igen komplex alkotás, sokat kell ezt még polírozni. Ezért sem kapkodok a játszással. Anno pl. Witcher1-el 5 hónap alatt végeztem. Szeretem emésztgetni a látottakat.

-
Hozzáteszem, még nem sokat játszottam (3 óra), mert 3 napja megvettem ezt és a Metro LL-ot, és ez utóbbit tolom (FANTASZTIKUS, csak erős vas kell hozzá), amúgy sem vagyok nagy játékos, alkalomadtán játszogatok. Eddig 3 órám van kb a játékban, mármint a Divinity-ben, a teljes tutorial-t végignyomtam + első városban vagyok és minden papírt elolvastam amit találtam. De ami eddig már tisztán lejött, ilyen kevés idő alatt, hogy ez egy igencsak szöszmötölős játék. Mindent el kell olvasni, hogy az ember egyáltalán tudja mit csinál. Ezen kívül - ezt a manualban olvastam - a játék a felderítést (mindenhova benézel, minden sarokba, hordóba...) nagyon jutalmazza, és szerintem enélkül tovább se lehet menni sokszor. Nekem a harcrendszer kristálytisztán érthető, le vannak írva az alapok, maga a lényeg a manualban, de anélkül is látható mi miért történik. Persze amit írsz, hogy pontosan miért van az hogy egy adott ellenfél "soron kívül" is tud ütni, az nyilván egy olyan skill/stat-nak köszönhető amit azonnal nem tudok. De durva is lenne pár óra után mindent érteni, ha csak az ember a karakter kb. 100 tulajdonságára néz, ez lehetetlen. Nagyon lényeges eleme a játéknak hogy a tereptárgyakat és a skilleket úgy kell kombinálni hogy azok segítsék a győzelmet. Pl. vizes hordót szétlőni, utána villámmal megszórni az ellent, ez nagy bónuszt ad a sebzéshez, stb....
Nekem az hogy real-time a kalandozás + körökre osztott a harc, az irtóra bejön, ahogy írod, ez teljesen ízlés kérdése. Talán ez onnan fakad hogy az egyik kedvenc játékom a HoMM és a King's Bounty. Szerintem telibe találták, csak úgy mint ahogy a grafika/zene/hangulat is nagyon rendben van.
Én ezzel a játékkal sokat fogok szöszmötölni, de az tuti, hogy még kell jópár / sok óra hogy átlássam teljesen. Egyben biztos vagyok, hogy mindent fel kell fedezni, itt nem lehet rohanni.

Egyetlen dologgal egyetértek, vagyis én is így látom: jelenleg(!) úgy érzem, ahhoz képest, milyen sok tulajdonsága van a karakternek, és nem túl gyors a szintlépés, túl kevés az az 1-1 pont ami szintlépésenként elosztható. Ez nyilván jól át van gondolva, erről is végleges véleményt majd 10+ óra múlva tudok alkotni. Egyelőre így érzem.
-
Túl hamar leírod a játékot. 3-4 év fejlesztés van benne, nyilván nem b*szták el ennyire.
Egy kérdés kapásból felmerül: igaz, teljesen szabad kezet ad a játék, hogy merre mész, egy nagy homokozó a játék, de valójában a történet szerint kell haladni, ha nem akarsz LVL3-4-en LVL8-as ellenfelekkel küzdeni. A kérdés: nem (lényegesen) magasabb szintűek az ellenfelek akik mindig legyaknak? Ha igen, akkor másfelé kell menned.
-
Co-op-ban én is benne leszek 1 single lejátszás után.

És én is csodálkozok mennyire üresek a játékkal kapcsolatos fórumok, itt magyarhonban. Majd talán ha befut az első 8-10 90% körüli értékelés, nagyobb lesz a tolongás a játék körül. Mert az a véleményem hogy megérdemelné. Sok agyonreklámozott játéknál sokkal jobb produktum. Végre egy élvezetes JÁTÉK.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest