- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
Szerintem nem skáláz vissza, bár a franc se tudja, lehet más az oka, de ha kiveszem a DX9 mappát a demóból, nem indul el, visszateszem és megy minden ahogy kell. De mondom még egyszer, lehet más is az ok, nem tudom. Én egy HD4850-el próbáltam, de meg kéne próbálni egy 5xxx kártyával, ha azzal megy(DX9 mappa nélkül), akkor elég egyértelmű a dolog. Ha azzal se megy úgy akkor mitom én, mondjuk passzolok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem ettől függ. A programozónak nem kell tennie semmit, mindig visszaskáláz az API. Van itt is DX10 és 10.1 mód, de különbség nincs a DX9-es minőséghez és sebességhez képest, mert az extra effektek DX11-ben kapcsolnak be. Egyedül a HDAO-t tudja a DX10 és 10.1-es kártya, de az a 16 bites RGBA HDR-rel együtt kapcsol be a legmagasabb Post Process opción. Nyilván az utóbbi formátumot csak DX11-es kártya támogatja.
Persze sokat nem nyernénk a HDAO-val. A fejlesztők ezt azért kötötték a DX11-hez, mert a régi API-kkal annyira lassú, hogy nem tudná egyetlen kártya sem játszhatóvá varázsolni a játékot. -
DRB
senior tag
(#56) ollie, (#57) rocket: Hamarosan kiderül. Kicsit később feldobom a demót és meglátjuk mi történik ha nincs DX9 mappa.
-
janos666
nagyúr
Mert a DX11 magában foglalja a DX 10-es kártyák támogatását is, sőt, igazából a DX9-esekét is, de XP alatt nincs DX11, ezért kellett a 11 mellé a 9-es is, ha az XP már nem lenne támogatva, akkor csak a 11-es shaderek mappáját találnád benne, mégis elfutna DX9-es kártyákon is, ahogy 10-eseken és 10.e-eseken is kihasználná, amit a kártya nyújtani tud.
-
beatkeksz
tag
Olyan kérdésem lenne hogy DX 10es a kártyám és nem tudom megállapitani hogy most dx9 vagy 10 ben megy a game! Minden beállításom fullon van 1440X900 felbontás mellett.
-
janos666
nagyúr
-
toronyhaz
aktív tag
Tud már valaki megoldást a menü szaggatására? Mert van akinek nem engedi föltenni a 9.11 ati drivert!Többek közt nekem sem! Durva @annyát! új xp és akkorsem.Hihetetlen! privátot valaki ha tud segíteni köszi
-
Termigáßor
aktív tag
válasz
sniper elite #24 üzenetére
Ja, az AMD annyira le van maradva, hogy az intel csak nem rég érte utol...
(lásd 64 bites kiterjesztés, integrált mem. vezérlő stb. ) -
Sanyix
őstag
válasz
sniper elite #24 üzenetére
hát ez erős kifejezés volt
Amúgy lehet amd is tudna csinálni ilyen procit annyi pénzért, de minek, ha csak néhány holdkóros venné meg, és a fejlesztési költséget sem hozná vissza
maradnak inkább az ár/teljesítmény bajnokok, az sokkal jobban megéri.
-
tikodi
tag
Aki arra panaszkodik, hogy milyen lassú még a dx11, az annó minek váltott 8.1 -ről 9-re? A 8.1 is sokkal jobban futott a vga-kon mint a 9. Na bumm, majd kialakul ez is.
-
Viktor77
titán
Most nézem, milyen elvetemült mérések ezek? 1x-es! élsimítás és NoAF (ami amúgy pont semmennyivel nem lassítja a videókártyát) ? Gratulálok.
-
whiz
aktív tag
Észre kéne venni, hogy VGA limit van DX11 alatt, és 0.1 fps az nem előny (ez nem csak neked szól, valaki még okoskodott itt, hogy kiegyenlítődik DX11-ben a téma). Másrészt a minimum fps már százalékban is mérhetően nagyobb az intelnél. Mindezt csak a tisztánlátás végett, egyébként egyik oldal elkötelezettje se vagyok. Az intelről tudjuk, hogy jóval drágább, és a különbség menet közben mindettől függetlenül nem valószínű, hogy érezhető 50+ fps esetén...
-
Depression
veterán
Te melyik táblázatot nézted? Nálam a cikkben átlag és minimum szerepel.
Végre egy olyan progi, ahol egy e8400-as sem ér semmit a 4 magosokhoz képest.
Dx11-ben egyértelmű a vga limit, és akkor hol van még holmi eyefinity? Tudtam én, hogy dx11-hez már az 5700-as széria is nudli. -
DriderG
tag
Nem hinném, hogy azért lenne jó egy engine, hogy a PS3 CELL-jének, illetve az X360 többmagos PowerPC-jének olyan hatása legyen a PC-s hardverekre, hogy egymagos processzor mellett olyanokat fagyjon a játék, hogy hidegindítással kelljen újból meglátnom a Windows-t! Nos igen, ez az az optimalizáció, amit nevezhetünk bárhogy, de nehogy már egy procit azért kelljen lecserélni, mert egymagos (igaz, az az 1 mag önmagában erősebb, mint egy belépőszintű kétmagos). Mellesleg az eddigi NEON/EGO engine-es játékok (DiRT, GRiD, Operation Flashpoint: Dragon Rising) nem mutattak efféle elutasító magatartást, tehát nem az engine okozhatja.
-
gandrus
tag
válasz
Black-core #34 üzenetére
Az 0,1 fps lesz szvsz, nem 1.
A minimum fps viszont az intelnél nagyobb 1-el. -
Black-core
aktív tag
Bocsássatok meg ha hülyeséget mondok elég késő van már nekem! De dx 11ben1 fps el gyorsabb az Amd az Intel-nél ez csak a Vga limit miatt van szvsz semmi köze a Amd re való optimalizáláshoz a következő teszt le futtatásánál már lehet,hogy nem is az lenne az első?de javítsatok ki hogyha tévedek.
-
kelzsoca
félisten
-
janos666
nagyúr
Nos, jelentem, 1920x1200-ban, mindent maxra tolva tökéletesen fut a játék a gépemen (húzott Q6600, alap HD5850, 4Gb DDR2, 9.11-es hotfix driver win7 x64-re), nem kell itt parázni, hogy lassít a DX11, annyira nem sínyli meg a kártya.
Viszont kib@szottul felidegelt ez a játék ahoz képest, hogy nyugodt, békés természetű vagyok, és egy játékot aztán végképp lesz@rok (általában).
A legelső versenyen lehetséges egyáltalán első helyen végezni? Én 5x toltam le, és mindig 5.-ik lettem. Szívesen fognám arra, hogy rádiós a billentyűzetem, nem kábeles, mint az egerem, jobb mentség lenne, mint hogy én vagyok ennyire segg egy rallis játékhoz. De iszonyatos mennyire nem tudtam irányítani a kocsit, már leszartam hanyadik vagyok, és azt próbálgattam, legalább 50 km/h-val be tudom-e venni a kanyart, amit egy trabanttal is be lehetne még talán 70-el is földúton, de még kis sebességnél is olyan, hogy vagy nem is reagál arra, ha finoman tapizom az A-D gombokat, máskor pedig rögtön megfordul a kocsi szinte egy helyben, mint egy lánctalpas tank, ha kicsit tovább felejtem rajta az ujjam.Elhiszem, hogy elsősorban szimulátorkormányhoz, másodsorban konzolos kontrollerhez szabták, de ha már kiadják PC-re, akkor valamennyire lehessen már billentyűzettel irányítani (legutoljára autós játékokból az NFS Pro Streetet toltam le ugyan ezzel a rádiós billentyűzettel, és semmi panaszom nem volt). Illetve ha konzolon is ilyen szar, hát, gratulálok, ha olyan reális a játék normál fokozaton, hogy egy öreg, síkba kopott abroncsú, repedt rugós, elfolyt csillapítóolajos wartburg-ot modelleztek le frissen tápolt subarunak.
-
Tottika
tag
Üdv!Nekem egy x2 5200+os procival 2,9ghz-en 1680-ban 4xAA és 8xAF ben average 75fps Sapphire HD4870el
-
glutamin
őstag
válasz
sniper elite #28 üzenetére
Nem meleg, irigy
Egyébként meg nem tudom miért kell azon csodálkozni, hogy dx11-ben lassabb. Szebb is egyben.
-
sniper elite
senior tag
válasz
dangerzone #27 üzenetére
Te meleg vagy hogy más férfinak a nemi szervének a méretére vagy kíváncsi? Elég ciki...
-
dangerzone
addikt
válasz
sniper elite #14 üzenetére
Jelek, amik elárulják, hogy egy pasinak kicsi pénisze van.
Aranyszabály például, hogy a péniszek és az autók mérete fordítottan arányos, azaz a mondás szerint a kisfarkú férfiak nagy kocsit vesznek. És ha már tényleg kétségbeejtően apró a nemi szervük, kénytelenek emellé még a motort is fülsüketítőre tuningolni.
Szerintem ide kapcsolódik, a teljesen értelmetlen 300.000-res procik meg 200.000-res videókártyák esete is, amikor egyáltalán nem használjuk ki őket.Szóval, neked mekkora?^^
-
Oliverda
titán
Ilyen ha egy játékot nem (csak) Intel-re optimalizálnak.
Mondjuk már a sima Dirt is szerette a K10-et, ráadásul ha jól tudom ez a gáme már több (2+) magot is képes meghajtani.
-
madgie
titán
válasz
Úgy érted, hogy az ötször annyiba kerülő procid talán el fogja páholni?
-
aram01
nagyúr
na ez az én gépem megeszi reggelire
-
Kleroo
veterán
Végre egy jó engine !
Minden konfigon szépen fut, és a 4magos gépek mind a 4magja izzad. 2 nem kávézgat a hidegben,amíg a másik kettőről fröcsög a verejték -
Televan74
nagyúr
válasz
A te konfigurációddal tuti hogy diavetítés lesz.
-
JColee
őstag
válasz
a procid konkrétan sehogy nem viszi majd
-
boeing
őstag
Jó látni hogy a AMDs rendszer tulajokra is már gondolnak egy kicsit,és reméljük sok ilyen lesz mert egy nagyon jó a PhenomII+Ati rendszrer páros.
-
sniper elite
senior tag
Azért majd kivi leszek hogy az én procim, vagy a híresen erős Phenom legerősebb procija viszi jobban a gamet!
-
_Orbi_
aktív tag
és hol lehet azt állítani, hogy dx9 vagy dx11? DX10.1-et (vagy 10-et) nem is támogatja a játék?
Egész jó lett a gamma, bár az irányítása még mindig nagyon gáz, de meg lehet szokni. Keyboard rulZ
-
FRENK1988
veterán
Miért kellet törölni az 1. hozzászólásom?
De mind1 jó kis játék lett. Méltó folytatása a DiRT1-nek -
fagy53
nagyúr
Láthatóan 2 maggal nincs lehetetlen, simán megy a DiRT2, de az is látszik ennél több magra optimalizálták, hasonlóan a GRiD-hez. Jól megírt szoftver a gépigény szempontjából, a realisztikus hatás az más kérdés...
-
tgulyas
senior tag
Na ez én is ki probálom a szerény rendszerel C2Q 9650 2x2GB DDR3 1333mhz és egy HD5870 , csak nem szagat 64bit win7 meg 64-bit vistán.
-
Devid_81
félisten
Ugy fest megeri DX11 miatt valtani vasat, persze csak ha mar tul gyors a gepunk DX9 ben
Asszem a felesleges pupokat es egyeb marhara 3D-s dudorokat nem akarom latni csak azert, hogy lassabban mehessen egy adott game. -
Solten
őstag
DX9: 1xMSSA/noAF
No igen, evvel a beallitassal messze van a VGA limittol...
-
Mikeee89
senior tag
Látszik az AMD-nek bennevan a keze-lába a játékban, mert DX 11-ben a Phenommal fut a legjobban.
DX 9-ben kb 20 fps-el el van maradva, DX 11-ben meg kiegyenlít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konteó topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Milyen routert?
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest