Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Trailblazer #121598 üzenetére
Keress rályam! Én jókat írok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #121598 üzenetére
Mindenképp
-
Trailblazer
veterán
Majdnem 2200 olvasatlan hozzászólás eme topicban... Mondtatok 2 hónap alatt valami érdekfeszítőt, érdemes átrágnom magam rajta?
-
-
BiP
nagyúr
Pont annyi értelme van, mint az "elsőzésnek". Semennyi. Csak az még ciki is, égő is, kiállítja a bizonyítványt. Ennek a feleslegesen ontjuk a hsz-t dolognak, csak hogy meglegyen egy szám - ami előbb-utóbb úgyis meglenne - csak szimplán semmi. (így, hogy baromságokkal lenne meg, azért ez is inkább ciki, gyerekes.). de ez persze csak egy személyes vélemény, tőlem mindenki úgy bassza szét más topikját, ahogy akarja
-
berek21
őstag
-
Cs1csó
titán
-
homerhamm
addikt
Egy kis off, de segítsük a békéscsabaiakat az 50k hozzászólás elérésével újévig!
-
-
homerhamm
addikt
-
berek21
őstag
-
homerhamm
addikt
-
Marketplace-n Google fiókos eszközök hirdetve...
De így a hirdetés címében. Nem ilyen lerúgott 10 éves telefon és tablet, hanem valami elég kurrens.
Sok sikert...
@KROK640 : Ja, úgy könnyű
-
KROK640
nagyúr
Jaaa, bocs, az más.
Igen, nem annak kéne lenni.Vagy nem úgy mint egyik haverom anyukájának, aki hatalmas nagy bölcs vezérünk hívő, és mindennel elégedett ebben az országban. A férje németből küldi haza a pénzt évek óta, mindkét felnőtt gyereke (egyik külföldön) dolgozik, ő meg egész nap otthon ül, és ha van valami baja, akkor magángészségügy, meg saját kocsi/taxi stb. Mikor ebbe így beleláttam rögtön értettem már, hogy szerinte miért van minden rendben ebben az országban.
-
-
KROK640
nagyúr
"az a szintű szociális juttatási rendszer, munkavállalói jogok, stb, az nem nő ki magától" - tehát ez azt jelenti, hogy te elégedett vagy az oktatással, az egészségüggyel, a tömegközelekdéssel, a munkavállalói jogokkal? Boldog ember vagy, jó helyre tetted akkor az X-et.
De amúgy akinek a gyerekei nem magán iskolába járnak, nem magánegészségügybe van, néha tömegközelekedne, és nem vállalkozó, az lehetséges, hogy esetleg, éppenséggel nem biztos, hogy feltétlenül elégedett lehet ezeknek a színvonalával.
Ha pedig esetleg arra gondolsz, hogy ez ami itt van ez is több mint mondjuk (hasamra ütök) Szomáliában, akkor felhívom szíves figyelmedet arra, hogy MO az EU tagja (látnád mi lenne itt ha nem az lenne) és inkább az EU-s átlagot, netalán az EU-s országokat kellene mértékként tekinteni.Ami a jelenlegi színvonalat illeti a fentebb említett dolgokból, egyiket sem a jelenlegi kormány építette ki, maximum kicsit le. A lakosság "érdekei" csak négyévente egyszer kerülnek ténylegesen terítékre, a választás előtti kampány időszakban. De újabban azt is kibekkelik sima osztogatással.
(De itt már kicsit átcsapunk politikába, lehet h ott lenne jobb folytatni)
-
válasz
gyulaszu #121557 üzenetére
Pontosan így.
És a probléma az, hogy ha elbírálják is, de mondjuk negatívan, akkor... akkor az van, hogy hazaküldeni nem tudják őket, merthogy ott nem élne jól (emberi jogvédők habzó szájjal támadnak minden hazatoloncolási kísérletet), szóval munkát ha akar se vállalhat, de bezárva se lehet tartani, de éhen se halhat, szóval marad minden. -
válasz
gyulaszu #121557 üzenetére
Így így. Alapból illegális bevándorlók nem sok helyen vannak, kivéve, akiket esetleg embercsempészek átjuttatnak.
@TaaT : Biztos szerették.
@KROK640 : Még mi lenne, ha tényleg nem foglalkoznának azzal, amit a lakosság szeretne... mert azért az a szintű szociális juttatási rendszer, munkavállalói jogok, stb, az nem nő ki magától.
-
gyulaszu
senior tag
Azért ha lehet ne keverjük már össze a fogalmakat.
Vendégmunkás a 60-as 70-es évekből, illetve az (illegális) bevándorlást valamint a háborúk elől menekülőket.
Egyébként a "menekült" tudomásom szerint nem is vállalhat munkát, amíg a kérelmét (pozitívan) el nem bírálták... -
KROK640
nagyúr
Amikor nekem Kanada volt a tervem, akkor még 2011-et írtunk, és rengeteget olvastam róla, hogy milyen is ott az élet, meg mire számíthat egy integrálódni akaró odakerülő. Aztán nem lett belőle semmi, több okból sem, így utólag nem is bánom. De azóta sok víz lefolyt a Dunán... (BTW a cigókat is visszaimportálták nekünk).
Ami pedig a rendőrséget és a tanácsot illeti, ha biztosítva van a kocsid jobban jársz, mert még mindig jobb ha betörik az ajtód és elviszik a kocsid, mintha betörik az ajtód, megvernek, megerőszakolnak, és elviszik a kocsid. De az amerikai kontinens amúgyis bonyolultabb, mert a rendőrök sokkal jobban félnek, miközben neked is lehet fegyvered, stb. Továbbra is tartom, hogy turistaként nagyon elmennék, de már jó ideje nem élnék ott ('90-es évek elején nagy vágyam volt az USAban élni, mára azért eléggé sokat változott, és én is okosabb lettem).#121546 hcl : Senki sem mondta, hogy ne lehetne megcsinálni. Az a kérdés, hogy a bevándorló akarja-e? Ez az első lépés. De amikor mecseteket építenek, meg komplett negyedekben laknak (Nizzában láttam olyan arab negyedet, hogy akár Marokkó belső is lehetett volna ---> írom ezt úgy, hogy Marokkóban is jártam) akkor épp a tömbösödés és az elhatárolódás a cél, nem az integrálódás.
-
gozso
őstag
válasz
Viktor0610 #121544 üzenetére
köszönöm
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aljasvip #121542 üzenetére
Igen, ez azért egy Budapesten vagy megyeszékhelyen, - no meg Németországban - így van, Borsodi zsákfalvakban nem biztos.
"Nagyok voltak az elvárások és megkötések, meg sürgős se volt" - ez egy veszélyes kombináció tud lenni, ugyanakkor érthető, különösen ha nem sűrgős. Mert miért érné be egy sokkal rosszabbal, ha van ideje megvárni a jobbat? Sajnos saját tapasztalatból tudom, hogy van az a szar meló ami mellett nincs időd/erőd jobbat keresni. Sok-sok éve egy nagyon szar gyárban melóztam, átmeneti meló lett volna egy külföldi munka előtt, 1-1,5 hónapra terveztem, aztán beleragadtam. Végül úgy jutottam ki onnan, 10+ hónap után, hogy elmertem menni táppénzre és ezért kirúgtak. A legjobb dolog volt ami történhetett, a karrierem is sokkal jobb irányba fordult, plusz ennek volt egy olyan folyománya ami miatt megismertem a jelenlegi barátnőmet.#121534 : Köszi.
Igen, szerintem ezek a pontok szükségesek lennének ennek az egésznek a kordában tartásához, és ahhoz, hogy a befogadó ország is nyerjen valamit. Mert az úgy nem megy, hogy netto teherként eltartanak több millió bevándorlót.
"eszük ágában sincs hallgatni a kisemberre" - így van, és ez nagy baj szerintem Európa szerte. szvsz egy olyan politikai erőnek lenne a legnagyobb esélye, amelyik ténylegesen foglalkozik a kisember véleményével is. Idővel pedig ez egy sokkal jobb országot s hozhatna.
De ugyanezt céges szinten Ausztriában is tapasztaltam : ami kerek azt vigyük, ami három szögletes azt gurítsuk, mert fent a vezetőségben egy manager iskolát elvégzett - termelést maximum pár percre látó - vezető így látta jónak úgy, hogy valójában soha semmi köze nem volt azokhoz akiknek a parancsokat adta. Át sem látta a folyamatokat. -
válasz
Aljasvip #121542 üzenetére
Az nem vidékfejlesztés, hogy leraktak hektárnyi követ, meg kitoltak pár díszes kandelábert. Közben nincs egy értelmes ipari park ahol el lehetne indulni egy kis vállalkozással, és nem úgy néz ki, mint amit kétszer szétlőttek és összefoltoztak úgy-ahogy.
KROK640: Egy mennyiség felett hiába a szabály, nem tudod ellenőrizni. Régen volt egy kvóta rendszer amire pályázni kellett, majd abból kiválogatták a javát. Akkoriban errefelé kötelező iskoláztatás és KMK-nak nyilvánítás ment ami integrálta a belső tartalékot. Ma meg nem integráljuk, hanem importálunk mellé még tízezreket.
-
válasz
KROK640 #121534 üzenetére
Kanadának is nézz utána azért, nekik is pont mostanában ment el az eszük, ugyan azt csinálják, mint Európa. Közben a bűnözés az egekben, mint mindenhol máshol, ahova ezeket odaeresztik, de semmi gond, jön a rendőrség és megment olyan zseniális tanácsokkal, hogy ha nem akarod, hogy össze is verjenek meg meg is erőszakoljanak a saját otthonodban, mikor lenyúlják a kocsidat, arra van egy egyszerű megoldás:
Hagyd a slusszkulcsot jól látható helyen, a bejárati ajtóhoz közel. -
-
KROK640
nagyúr
Azért itt 30-50 évekről beszélsz... Másrészt nagyon sokszor ezeknek már felnőtt gyerekeik, sőt akár unokáik is lehetnek. Nekem egy olyan 40 éves török csaj főnököm volt az egyik évben, aki már eleve ott született. Német az anyanyelve, hiába van török neve és kinézete, abba nőtt fel, ő már alapból másképp fog gondolkozni mint a szülei, akik ugyan gyárilag törökök voltak, de akkor még igyekeztek beilleszkedni, mert örültek, hogy ott lehetnek.
Ha megnézed, hogy miket írtam fentebb, akkor láthatod, hogy ez szerintem is alap. Vagy dolgozzon vagy tanfolyam, ha nem akkor mehet haza (toloncolás). Tanfolyam után pedig dolgozzon.
A betartatásuk tényleg más dolog, de a megfelelő szerveknek ezt minimum heti szinten ellenőrizni kéne. Akár adott esetben régebb óta ott lévő bevándorlók is vállalhatnának ilyen munkát, hátha jobban szót értenek velük. -
-
gozso
őstag
sziasztok
nem tudja valaki mi történt a Retro beárazós topikkal? -
válasz
KROK640 #121536 üzenetére
Ha valaki 1,5-3 hónap alatt nem talál munkát, ott nem csak a piac a hibás.
Ha kell a pénz, akkor a szar melót is el fogja vállalni az ember - saját diákmelós tapasztalatból is mondom -, ha meg nem annyira sürgős, akkor ráér keresgélni és válogatni az ember.
Ez utóbbit mondom úgy, hogy az apósom majd' egy évig keresett munkát. Nagyok voltak az elvárások és megkötések, meg sürgős se volt, de közben meg a saját lelkét gyötörte azzal, hogy biztos nem kell senkinek. Külső szemmel persze egyszerű ezt így leírni, lehetett még más tényező is ott.KROK640 #121534
Jó kis pontokat írtál össze.
Ha a modern arisztokrácia túl látna a kertész által rendben tartott udvarokon, akkor nyilván ők is csinálhatnák így, de... Mára annyira szétnyílt az olló, hogy a törvény/szabályalkotó a lehető legtávolabb áll a tapasztalt végrehajtói oldaltól, és eszük ágában sincs hallgatni a kisemberre. Most meg majd jön a panaszkodás és jajongás, hogy egy szélsőség másik szélsőségeket szült.hcl #121541
Miskolc ugyanez, és már a belvárosban se ildomos éjszaka egy nagyobb kíséret nélkül járni. Nyilván az se véletlen, hogy az egykor második/harmadik legnagyobb megyeszékhely lakossága 40e fővel csökkent az elmúlt 15 évben. Azt nem a cica vitte el, hanem hogy nincs jól fizető munka - az összes vidékfejlesztés ellenére. -
válasz
KROK640 #121536 üzenetére
Nemtom, a 70-es, 90-es években bevándorolt török is beilleszkedtek a németekhez.
A munkanélküli segélyalapból mindegy, hogy meddig jár, ha nincs feltételhez kötve. Mindenképpen oda vezet, hogy valamilyen illegál tevékenységet fog végezni az illető mellette.
Tehát munkakereséshez, tanfolyamhoz, stb. érdemesebb szerintem kötni, bevándorló esetén (ha nem állampolgár) meg toloncoláshoz, ha nem teszi ezeket.
Na most a németeknél eddig is volt, hogy nyelvet kell tanulniuk, stb. Viszont a betartatásuk már nem nagyon megy...Másfél hónap amúgy lóf* :S Ha valahol van meló, akkor könnyen találsz, de az ország azon részein, ahol kajak semmi nincs?
@opr : Jut eszembe, az utóbbi időben itthon is van hasonló jelenség, csak muszlimok nélkül, pl. hogy a fehérvárivasúti pályaudva környéke éjszaka egyre kevésbé biztonságos...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aljasvip #121532 üzenetére
" Mostanában már magyar szót is lehet hallani" - Voralbergben szintán, főleg Bregenzben, Lauterachban nagyon sok a magyar, napira hallani magyar szót az utcán, de legalább nem cicerók. (Liechtensteinben is hallottam, de ők láthatóan turisták voltak)
Most, hogy így mondod, a végtelenségig járó munkanélküli segélyt is leépíteném*, vagy annyira levinném, hogy pár hónap után egyszerűen jobbnak lássa elmenni dolgozni.
MO-n pl ez már a másik véglet : A munkanélküli segély összege nem igazán magas, és azt is 1,5 hónapig kapod, ami kb semmire nem elég. Meg van ezenkívül az aktív korúak ellátása, ami 22800ft havonta(!) és 2012 január 1 óta nem emelkedett. (akkor 28000ft-ról lett lecsökkentve)* Legalábbis a bevándorlóknak, maximum sok éves munkaviszony után lenne ez ismét elérhető számukra, egy bizonyos kor felett
"Meg van bolondulva ejrópa" - a baj az, hogy és ebbe az irányba halad tovább. Gondold el, az AI és az automatizálás térnyerésével egy csomó kreatív és irodai szakmában váratlanul túl sok munkavállaló lesz. De a gyárakban is. Ezek nagy mennyiségben munkanélküliként jelennek meg, egy részük választhat, hogy sokkal kevesebb pénzért sokkal rosszabb körülmények között dolgozik tovább, egy részük pedig tartósan munkanélkülivé válhat (és egy nagyon kis rész maradhat a helyén). Véleményem szerint ha úgy mennek a dolgok ahogy jelenleg, és nem akadályozzák az AI terjedését, és/vagy nem kreálnak alibi munkák tízezreit, akkor 10-15-20 éven belül ezt az egész munkaalapú társadalmat újra kell gondolni, méghozzá nem csak Európában, de a bolygó nagyrészén is.
-
-
KROK640
nagyúr
Igazából az ő szemszögükből is érthető, és lehet, hogy nekem mutat szar irányba az erkölcsi iránytűm, de én már csak belülről is azt érzeném, hogyha kimentenek az otthoni pöcegödörből (most nyilván MO-nál sokkal rosszabb helyekről beszélek)akkor az a minimum a társadalom felé, hogy integrálódok, és dolgozok, amíg csak tudok.
Egyébként anno foglalkoztam a Kanadába migrálás gondolatával, és az ottani szabályrendszer ihletésével nagyjából a következőket mindenképp leszögezném :
1. Kapsz lakhatást és segélyt, DE : A lakókörnyezetet rendben kell tartanod folyamatosan, és egy éven belül le kell vizsgáznod az adott ország nyelvéből -- ha nem megy, mész haza2. Hasznos szakmádnak kell lennie, amennyiben ez nincs így a hiány szakmák listájáról választanod kell egyet, amit ingyen kitanulsz, és abban elhelyezkedsz -- ha nem megy, mész haza
3. Ha bármilyen bűncselekményt elkövetsz (akár csak rongálás részegen) -- mész haza
4. Lehetőleg olyan környéken helyezném el őket, ahol jóval több az adott országbeli lakos, mint ahányan ők vannak, és amennyire lehet szétszórva, hogy kényszerűen be kelljen olvadnia*
5. A segély összege úgy lenne beállítva, hogy csak szerényen lehessen megélni belőle, ha autó, nyaralás, saját lakás kell akkor erről az oldalról is legyen rajta nyomás, hogy dolgoznia kell
* Memingenben erre láttam egy igazán rossz példát : A város szélén volt egy pár 10 emeletes panel ház, ami körbe is volt kerítve, és gyakorlatilag tele volt arabokkal, törökökkel stb. Nulla Német, de még a környéken sem. Ezek meg úgy éltek mint a rejtett erőforrások, a házak totál lelakva, a házak között tüzet rakva kint főztek, a kerítéshez jártak kéregetni stb.
-
Németország, ahogy írtad, ugyanez az emberi szeméttelep lett sajnos, és nem úgy tűnik, hogy tenni akarnának ellene bármit is. Stuttgart belvárosba nappal se szeretünk már járni. Mostanában már magyar szót is lehet hallani, hála leleményes C-s magyar honfitársainknak.
Nemrég volt a sajtóban belőle nagy felháborodás, hogy az 5 gyerekes bevándorló család ~5.200€-t kap a gyerekek miatt támogatásba (ebből mondjuk 1.200€ lakhatási támogatás, amit nem tud másra költeni mert nem kapja kézbe). Sok család itt életében nem látott ennyi pénzt egyszerre.
És itt nem is az a gond(om), hogy ők ezt megkapják, hanem hogy ezt a mintát fogja tovább vinni az ő következő és azutáni generációjuk is, hiába járnak majd iskolába is.Érdemes még hozzá tenni, hogy itt a munkanélküli segély is végtelen ideig jár. Minek is dolgozna az ember, majd a többiek eltartják...
Meg van bolondulva ejrópa', de remélhetőleg még észhez tér mielőtt túl késő lenne. -
homerhamm
addikt
-
válasz
KROK640 #121527 üzenetére
Tegyük hozzá, ez teljesen érthető amúgy. Ha nekem mondaná valaki azt, hogy "gyere nyugodtan, ne is dolgozz, kapsz ingyen szállást, orvosi ellátást, internetet, mindent, plusz az eddigi éves fizudat havonta", én is elfogadnám, és röhögnék rajta, hogy ez hülye. Szóval szvsz ez nem az ő hibájuk, hogy visszaélnek vele, hanem a hülye európáé, hogy így csinálja.
-
KROK640
nagyúr
Nem tudom mit is mondjak erre. Nyilván úgy a legjobb, ahogy te leírod, de ha nem úgy csinálják, akkor inkább ne csinálnák sehogy.
Németországban is azt látom, hogy tömegesen bejönnek, integrálódni, beolvadni eszükben sincs, sőt, az utcán, lakóhelyeiket illetően stb, szorosan, sokszor tömegesen együtt mozognak, a teljes otthoni "kultúrát" hozzák magukkal, miközben dolgozni azt lehetőleg nem, de sokszor még a nyelvet beszélni sem, akár több éves ott tartózkodás után sem. Kéteskedni, bűnözni, életvitel szerűen segélyen élni... arra viszont van hajlandóság. -
KROK640
nagyúr
Ezt eléggé szomorúan hallom, mivel 202-ben be van tervezve egy kis Anglia, persze még nincs definiálva, hogy 4-5 nap angol (Skót) vidék, vagy egy kicsit hosszabb (pár hónap) etap, de most eléggé elvetted a kedvem.
Anglia a '80-as évek elején egy eléggé nagy szeméttelep volt, és most úgy látom, hogy pontosan abba az állapotba tart visszafelé. -
Pontosan így.
Ne érts félre, én nem vagyok migráció ellenes. Szerintem az irányított, célzott, okosan csinált migrációs politika jó és szükséges. Az irányítatlan, agyatlan, mindenki és bárki jöhet akárhonnan, akárhányan féle migráció az, ami szerintem orbitális faszság. Mondjuk ahogy látom, ebben teljesen egyetért velem a normálisan idemigrált emberek nagyrésze is. -
-
válasz
KROK640 #121519 üzenetére
Vidéki Anglia egy rohadt nagy lottó: filmbe illő, ideális kisvárosi élet, aztán a helyi council úgy dönt, hogy "tudod, mi dobná fel az itt élő 20.000 angol életét? 30.000 analfabéta muszlim!", aztán mire bárki elkezdhetne úgy igazán tiltakozni vagy bármi, bumm, 2 hónappal később élhetetlen az egész környék. És heti szinten jönnek ilyen hírek. Szóval érted, találsz egy fasza kis festői helyet, aztán egyik pillanatról a másikra puff, szemét, bűnözés, erőszakolások tömkelege, este ki se mersz mozdulni ha nem vagytok legalább 5-en...
Eredeti terv az volt, hogy kisváros valahol itt, aztán utánanéztünk, és, nos... költözünk.
-
cidalain
veterán
Vagy. De úgy voltam vele, karácsony előtt másfél nappal 5km-en belüli személyes átvétellel egy gyári 65W-os laptoptöltő tápmadzaggal 4500-ért nem drága. (Mondjuk "neked adom" csoportban keresett, hogy nincs-e valakinek "véletlenül elfekvőben", de ilyenek csak a hülyéknek van elfekvőben. Kölcsönbe esetleg, de mint kiderült elhagyta, így örökbe kell neki. Én eleve úgy írtam, hogy nekem van eladó. De ha talált ingyen, egészségére. Majd eladom itt aprón fél év múlva, kb akkorra megy el...)
-
-
Nem tudom, de nem hiszem. Az meg, hogy van szemét meg bűnözés, persze, hogy van. Népességre London akkora, mint Magyarország. Nyilván van valamennyi, vannak rosszabb részek, stb, de most nagyon nem erről beszélek.
A kontraszt pár évvel ezelőtthöz képest leírhatatlan. London egy nagyon fasza hely volt pár éve. A kulcsszó itt a múlt idő. Ha anno így nézett volna ki, a következő repülőn megyünk hazafele, aztán keresünk más célt.
A legrosszabb az egészben tényleg az, hogy ha kimondod, hogy baj van, szélső jobbos rasszista vagy azonnal. Agyfasz. -
KROK640
nagyúr
Az a durva, hogy amiket leírtál, azok nagyrésze Debrecenre is illik. Mostanában az is, úgy meg lett kulturálisan gazdagítva, hogy jobban hasonlít a harmadik világ városaira, mint Európára. Eléggé durva az utóbbi kb két évben.
A lakások, házak ára, ezzel az albérletek árai iszonyatosan kilőttek hála a BMW-nek, akkugyáraknak és a rengeteg külföldinek. Egy Tócóskerti panel ára 7-8 év alatt 13 Milláról 40-re nőtt, és minden egyes új gyár bejelentése emel vagy 20%-ot az albérlet árakon is. (mintha ott majd nem minimálbért keresne az egyszeri dolgozó).
A város nagyon nem gyalogosbarát, és egyre kevésbé az, ugyanakkor az autósokkal is ott igyekeznek kitolni ahol csak lehet, egyre másra sétálóutcásítják a belvárost, forgalom szűkítéseket vezetnek be. Olyan mintha mindennap azon gondolkodna a városvezetés, hogy hogyan lehetne még nehezebbé tenni az életet?Kiváncsi vagyok, hogy vajon a vidéki angliai városokban is így romlott a helyzet? nem tudod?
-
-
válasz
Cs1csó #121512 üzenetére
Gyak a brexit óta ezek elcsesztek mindent, amit el lehetett. Covidot is sikerült valami iszonyatosan balfaszul kezelni, plusz az iszonyatos, kontrollálatlan migráció, és a végeredmény az az, hogy:
- fizetések gyakorlatilag változatlanok közel 10 éve
- inflációra sajnos ez már annyira nem igaz
- lakások, házak ára, ezzel az albérletek árai közel duplázódtak
- adósávok maradtak úgy, ahogy voltak
- közbiztonság a béka segge alatt (nemhogy az asszonyt nem szeretem, ha sötétedés után egyedül jön haza, még én se szívesen mozgok kocsi nélkül ha lement a nap)
- szemét mindenhol
- büdös mindenhol (olyan szaga van "néhány" embernek, hogy ihaj)
- iszonyatosan nő a drogosok, hajléktalanok száma, és ez látszik. Utóbbi egy évben vásárolni nem tudunk úgy elmenni, hogy ne jöjjön oda a "hagy toljam már vissza a kosarad" bácsi. Ilyen itt régen nem volt. Még a legszarabb környékeken sem, most meg konkrétan konstans. Mindenhol.Stb stb stb. Úgy meg lett kulturálisan gazdagítva London, hogy lassan jobban hasonlít a harmadik világ városaira, mint Európára. Annyira nem durva, mint mondjuk München, ahol egy napot voltunk és alig vártuk, hogy visszaérjünk ide, de akkor is nagyon durva. Úgyhogy megyünk tovább, ha az embereknek itt ez kell, megkapják (és úgy néz ki, ez kell, mert erre szavaznak), de én inkább nem szeretnék részt venni benne.
A romlás olyan szintű, hogy mára eljutottunk oda, hogy nem szívesen mozdulunk ki otthonról. Pedig pár éve állandóan mentünk mindenhova, ha más nem, éttermeket kipróbálni vagy valami. Mostanra ez sincs. De a legdurvább tényleg a szemét hegyek meg a szagok mindenhol.
-
-
Csóka ír, hogy
Ez még meg van
Visszírok neki pár óra múlva, hogy
Igen
És left the group
De akkor minek érdeklődik? -
-
KROK640
nagyúr
így már azért jobban értem a miértet.
Nekem Bregenz jött be nagyon, a legnagyobb röhely, hogy ott annyiba van egy panellakás mint Budapesten, aztán mennyivel menőbb hely már
London szerintem már nagyon régen élhetetlen, de a Brexit csak tovább rontott a dolgokon. Van egy haverom aki nagyon kapacitál, hogy menjek ki Angliába melózni, de azt mondtam neki, hogy maximum pár hónapra, az élmény kedvéért (és azt is MAJD), tuti nem élnék ott már. SŐT... két fórumon összesen négy olyan emberről tudok, akinek erősen terve 5+ év anglia után otthagyni és máshová menni (van aki haza akar jönni).Sok sikert.
-
Boldogságos karácsonyt mindenkinek!
-
válasz
Aljasvip #121502 üzenetére
Jaja, tudom jól, hogy ott sincs kolbászból a kerítés. Viszont az van, hogy jobbat nem találtunk, meg igazából azt kivéve, hogy meg kell tanulni svémetül, igazából olyan negatívuma nem nagyon van, ami engem zavarna.
Azt meg, hogy a lányom ne tudna beilleszkedni a suliba, kb kizártnak tartom, simán megoldja.Pénzügyileg sokkal jobban ki fogunk jönni, mint itt, pedig már itt se panaszkodhatunk, viszont tényleg közel leszünk mindenhez és mindenkihez, az meg nekem többet számít, mint hogy mennyire mosolyog rám a helyi Hans.
-
Jahhogy... ha ezzel mind tisztában vagy és segítség (tapasztalat) is akad, az király.
A gyros ára nyilván csak egy arányosítási alap volt, hogy a szolgáltatásokért sírva kell fizetni.
Bern egy gyönyörű város, oda én is szívesen költöznék, és a tőle karnyújtásnyira lévő túra helyek...
Engem is győzköd ismerős, hogy oda kellene menni, de egyelőre nem a pozitív irányba billen nálunk a mérleg. Egyrészt az a béna németszerű nyelv nekem egyáltalán nem fekszik, másik részről meg a másodrendű polgár státusz bosszantana.
Mi úgy néz ki maradunk Németországban, a gyereket is ide tervezzük majd pár év múlva, aztán majd megoldjuk valahogy. Ki tudja, lehet majd elsodor egyszer Svájc felé is az élet. -
válasz
KROK640 #121498 üzenetére
Jaja, Zurich a cél.
Drága, de Zurich, Bern, Basel az a három város, ahol reális is, hogy normális meló legyen nekem is meg az asszonynak is. És akkor már legyen Zurich. Legjobb helyen van, minden közel, azért csak város, de nem London méretű (és zsúfoltságú) város...
Az meg, hogy soha nem leszek natív szintén elfogadva, azt őszintén szólva le se szarom. Hugom is kint él, van egyéb haver is ott, plusz minden olyan faszán közel van kocsival, hogy nagyon. 10-12 óra vezetés az nekem sima ügy még úgy is, hogy nincs semmi önvezetés a kocsiban, 12 óra alatt meg Zurichből mindent el lehet érni, amit érdemes kb Európán belül.Januárban el is kezdek jelentkezgetni melókra, aztán meglátjuk. Jó lenne, mert London élhetetlen lett az utóbbi 3 évben sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Béta iOS-t használók topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó számítógép
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 19.5V 3.34 A 65W center-pin, 7.4mm x 5mm
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest