Hirdetés
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Pacák #109349 üzenetére
hihi
jók ezek a posta sztorik.
egyszer nézem a trackingot (külföldi rendelés), mondom remek már pesten van. Másnap reggel nézem, hát sikerült elvinni a miskolci csomagelosztóba. Mondom mi a rákot keres ott, aztán rájöttem hogy a irányítószám 82xx-et 32xx-nek nézte valamelyik muki. Persze ott rájöttek, ezért harmadnap már pesten volt, majd negyednap veszprém, és végre megkaptam. Első dolgom volt megnézni a számot, hogy tényleg kopott-e, de nem tök egyérteműen 8-assal kezdődött. (ha gép szortírozza, és pont odarepült egy éjjelilepke, akkor elnézést a csomagválogató emberektől.) -
Pacák
senior tag
válasz
cidalain #109345 üzenetére
A nappaliba vettünk egy nagy szőnyeget, amikor a gyerekek még nagyon kicsik voltak. A gond az, hogy Békéscsabán. Én mondtam, hogy összetekerve akár a vállamon is hazaviszem vonattal, de leszavaztak.
Anyósom ügyesen becsomagolta, felcímezte, és apósommal elvitték feladni az állomás melletti postára.
Akkor már volt online csomagkövetés.
Mi azt láttuk, hogy semmi nem mozdult, hát megkerestem annak a békéscsabai hivatalnak a vezetékes számát.
Az apósom kevésbé béketűrő ember, és mit tesz Isten, pont akkor berombolt arra a postára és véletlenül meghallottam a háttérben a hangját, miközben az pultot hangosan "simogatta".
A hölgy meg átsétált az állomás épületébe, ahol raktáruk volt és feltúrt mindent a szőnyegért.
Meglett. Kiderült, hogy a csekély értelmű anyagmozgató valahol sikeresen elhagyta a címzést a csomagról, mert nem emelte fel egészen, részben csak vonszolta a földön. Amikor odaért a megfelelő helyre vele, akkor meg félredobta.
"Nem gondótuk' vóna, hogy e' lesz belüle." Szarni rája effektus.
Szerencsére a csőbe hengerített szőnyeg belsejébe is ragasztottunk egy tartalék címkét, amit a hölgy megtalált, aztán helyre tette a csekély értelmű segéderőt, és ezúttal ügyelt is rá, hogy elmenjen az aznapi fuvarral a szőnyeg.
Szerencsésen megérkezett ide az OLK-ba. Mi is budaörsiek vagyunk.
Aztán másnap néztem a nyomkövetőn, hogy egy furgonnal elindult be Budapestre. Hamar a telefon, az itteni számot is kinyomoztam. Mondtam már, hogy én vagyok az utolsó ember, aki nálunk telefonkönyvet tördelt?
Szóval aki felvette a telefont, szintén elkezdett nyomozni, mert neki sem sikerült rájönni, hogy miért megy be Pestre a csonag.
Aztán estére visszatért a furgon, az OLK újra felvette, másnap reggel újra kiadta egy másik furgonnak, aztán hipp-hopp csengetett is a posta futárja.
Közben beszélgettünk telefonon egy posta igazgatóságon dolgozó ismerőssel is, aki már kezdett az egészre keresztet vetni.
Nem is voltam nyugodt... -
Migráns
tag
válasz
Pacák #109340 üzenetére
Mit érdemel?
Ebben a topikban helyeslő, baráti vállveregetést!
Sikerült pont a telefonfóbiások uralta topikban panaszkodnod.
Itt igen kevesen gondolkodnak úgy, hogy kapcsolatfelvétel privátban/konkrétumok telefonon. Inkább három/négy hét levelezgetés, mint 1977-ben, a Pajtás újság levelezőrovatában " megismert " Mónikával. Annak is szép vége lett!
Egy hónap után meghívtak egy zártkörű varjúleves-estre. Csak a szűk család 16 tagja vett volna részt rajta, meg én.
Nem írtam többet, és kiléptem a Magyar Úttörők Szövetségéből..... -
-
-
-
Pacák
senior tag
Mit érdemel az az eladó, aki azt mondja, hogy a héten bármikor jó neki az adott címen (Spar), ahol a kollégákat(?) megkérdezve senki nem tud semmit.
Ugyanakkor privát üzenetet naponta egyszer néz. Arról nem beszélve, hogy adtam neki számot, amit ő csak csörgessen meg, majd visszahívom — de nem hívott. Arra írta azt, hogy a héten bármikor.
Ebből így nehéz főzni... Nézek inkább más lapot, mástól. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #109320 üzenetére
Meghozták a csomagot végülis tegnap délután 16:30 körül, szerencsére volt kolléga, aki túlórázott, így át tudta venni (az előértesítőben 9-12 közötti kézbesítést ígértek)
Két különböző MPL-es dolgozott tegnap, az egyik meg is jött a szokott délelőtti időben, de ez a csomag nem nála volt. Ugyanez visszajött délután 15:00 körül, elvitte a mi csomagjainkat. Aztán jött a másik kocsi 16 után.
A lényeg, hogy amikor reggel beértem, ott volt az asztalomon. Megnyugodtam, mert előre kifizetett csomag volt, jó nagy adag karácsonyi könyv-pakk.Innen már csak egy lépés:
Önnek csomagot adtak fel az XY áruházban. Kérjük a következő 3-4 napban tartózkodjon otthon, mert a futár bármikor megérkezhet. -
Alusky
senior tag
válasz
megott #109333 üzenetére
Igaz is, én se sok embert tudok tisztelni a kora miatt, mert nagyon sokszor a korhoz túlzott egoizmus és megbátorodás is társul.
A regisztráció időpontja abból érdekes, hogy a régebbi tag valószínű jobban képben van a helyi szokásokkal és nem áll neki fenyegetőzni moderátorokkal, mert tudja, hogy poszt is van róla. Egy feleannyi reges tag aki itt se volt még akkor az meg felölti magára a nagykabátot, hogy majd rendet rak, miközben fingja sincs róla a hely ahol van hogyan működik mikrobiológiailag.
Természetesen a régi és sok kommentes reg az járhat együt az öreg kor hatásaival, nem kevés 50+ ezres és 10+ éves fiók van (más fórumokon is) ahol betyár módon el vannak szállva maguktól az adott tagok a magas lovon.Van egy faszi egy másik helyen akit fél éve rejtettem már, és háromszor le is írtam neki, de még múlt héten is idézte a kommentemet az idiótája, mert látom a sárga felkiáltójelet, csak ugye szöveg nincs hozzá. Ez mind lelki sérült.
Egyébként meg ezt kéne az EU-nak büntetnie, hogy egy oldal nem biztosít teljes tiltás funkciót oda-vissza, mert ez agyrém én rejtek egy kellemetlen tagot, de ő továbbra is tud írni és szócséplést végezni, csak közben meg még nem is látom. Alapjognak kéne lennie GDPR szinten, hogy a Facebook szintű tiltás kötelezve legyen mindenhol.Ehhez képest meg szerintem a Facebookon kívül sehol nem megy ilyen funkció.
-
Alusky
senior tag
válasz
koby11h #109331 üzenetére
A Posta mindig ilyen, az szerintem azért van, mert a kocsiban mikor lepittyegi az ember az nincs mobilneten összekötve a szerverrel, hanem ha beér vissza a postára ott szinkronizál wifin és kerül fel a szerverre az adat. Nem olyan, mint a futároké ami pár perc múlva már jelzi is.
Gondolom ez is költségcsökkentés végeredménye. -
-
Reggie0
félisten
válasz
Lehet masnap hozza. Engem egyszer felhivott 6ker cimnel(szinten melohely) a futar, hogy jaj elnezest, de 7 elott nem tudna kihozni, annyira csuszasban van, nem gond-e masnap. Mondtam, hogy neki nem gond, de dolgoznom kell a dologgal, masnap akkor reggel hozza-e? Termeszetesen megigerte, 5 perc mulva jott az ertesites, hogy kezbesitve, amirol nem is szolt, es masnap delutanig elo se kerult az ember
#109328szebe: Nagyon sok futarszolgalatnal az ASZF-ben benne van, hogy kezbesithetnek a szomszedba pl. ha nem uzleti a csomag es maganszemely a cimzett, nem jogi szemely. Lasd UPS:
10. Kézbesítés
A UPS a küldeményt a címzettnek vagy a küldemény címzett nevében történő átvételére jogosultként fellépő más személynek (például a címzettel egy helyen található személynek) kézbesítheti. Ha ilyen személy nem elérhető, a csomag a címzett levélszekrényében hagyható, ha alkalmas erre, vagy szomszédnak kézbesíthető, kivéve, ha a feladó kizárta az ilyen kézbesítési lehetőségeket az alkalmazandó többletszolgáltatás használatával. -
szebe
addikt
válasz
cidalain #109314 üzenetére
Itthoni címre, amazonról rendelt kindle-t adta be a ups(?) futár a szomszédnak, még jó hogy jóba’ vagyunk velük. Futár ezt elfelejtette mondani, trackingen láttuk, hogy ki vette át…
Ezért is szeretem inkább melóba rendelni a dolgokat, az oda kézbesítő összes futár normális. A portára beadásra egy ideje leszoktunk, futár úgyis jön másnap is (DPD főleg, a dolgozói kedvezményes cuccokkal), majd átveszi akkor, vagy átkéri más címre.
Itthon hiába a lift, nem szeretnek feljönni. Értem én, nyomják őket, kevés az idő, de na… -
-
Alusky
senior tag
Akik problémás arcok azok idővel úgyis eltűnnek, vagy a moderátorok teszik ki vagy önmaguktól lépnek le mert nem fekszik nekik a környezet. Azért van olyan sok szürke avatar az akkori problémás időszakból. Aki meg már öreg motoros az meg tudja mondani előre, hogy kik lesznek azok nagy eséllyel akik a következő 1-2 évben elhúznak innen vagy ki lesznek tiltva a jelenkori eseményeknél. Értelem szerűen minden más fórumra is érvényes ez.
3 hete voltam itt a nyáron, de már valami csíra befenyített, hogy kirakat a moderátorokkal, mert nem tetszett neki a véleményem. Ilyen ez a szakma. Linkeltem neki a megfelelő részt amiben annak idején részletezve lett a "moderátorokkal és kitiltatlak velük fenyegetés". Egyből csendben maradt. Kis piskóta, úgy 10 évvel előbb itt voltam, mint ő... Még szerencse, hogy találtam a 4 évvel korábbi kommentjei között egy önarcképet, másikakban lakhelyet úgy meg már nem volt nehéz Facebookon se megtalálni. Ugye-ugye, ezért nem kell minden szirszart kiposztolni, mert visszakereshető, vagy legalábbis nem kötekedni mindenkivel mert ő Ms. Frusztrációcska. Meglepődött ő is mikor átküldtem priviben a profil linkjét.
-
válasz
Jaja, ez fura.
Asszem DPD volt ami 2-3 alkalommal eljátszotta, hogy szomszédnak odaadta a csomagot. Panaszt tettem, válaszoltak, hogy ez a process. (Egyik alkalommal sérült volt a cucc.)
Ja bocs.
Szomszédnak mondtam, hogy ne vegye át, ha ilyen van.@Gyuri27 : Aha, és az a sok ember, aki eltűnt?! Csak nem a Napban végezték?!
@Syl : Régenmindenjobbvót!
-
Syl
nagyúr
-
cidalain
veterán
Nincs portásunk 4 után zárva vagyunk. Én 3-kor ugyan ma eljöttem, de ráírtam kolléganőre, nem jött 4-ig csomag nekem.
Volt ott délelőtt az MPL futár egyébként (majd megnézem hátha belekeveredett a cégesbe), de én személy szerint nem vettem át (a cégeset meg a kolléganő veszi át). Sőt délután is jött az MPL, mert akkor viszi el a feladottakat.
Ha érdekes lesz a sztori úgyis beszámolok majd. -
Alusky
senior tag
válasz
Gyuri27 #109310 üzenetére
A régi emlékekről amikor nagy balhék szoktak itt lenni. Volt ez a topik már párszor bezárva, meg tiltottak ki végleg tagokat emiatt a topik miatt, a Csalós topikba rendszeresen átjártunk lehülyézni a vevőket amikor a féláron hirdetett új iPhoneokat vásárolták, meg akik annyira hülyék voltak a Bánáti féle módszernek folyamatosan bedőltek, meg amikor szidtuk a PH-t mennyire lassan reagálnak mindenre (valójában meg foglalkoztak vele csak mi ezt userek nehezen láttuk át). Hányszor voltunk már valagba rúgva érte. Régi szép idők.
Csak néhányat emlékbe, főleg az újoncoknak, hogy mi öregek hogyan vittük ezt a topikot, de erre te pontosan emlékszel, mert ott voltál.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Gyengébbek kedvéért, ezek 6 éves dolgok és random válogattam ami épp eszembe jutott, nincs benne semmi mutogatás vagy bármi hasonló, csak a hangulat idézése a lényeg, hogy milyen volt a topik mindennapja akkoriban.
-
-
-
cidalain
veterán
Mai termés:
GLS automata, csomagátvétel: Out of order felirat fogad... (hívtuk ügyfélszolgálatot, másnak még nem tűnt fel, mi jeleztük először. 24 órán belüli javítást ígértek)
MPL csomag házhoz. Sms hogy 9-12 között jön. Munkahelyi cím, napi szinten járnak hozzánk. Semmi. Délután 6 körül track ellenőrzés: csomagja a kézbesítőnél (reggel 8:30 körüli időbélyeg). Este 18:30 körül jön az email, hogy mennyire voltam elégedett, track szerint 17:09-kor kézbesítették (16-ig vagyunk az irodában. Szóval jó kérdés kinek kézbesítették. Holnap asszem hosszú nap elé nézek...) -
-
Alusky
senior tag
Két akkutöltőm is van ami autó és munkagép akkukhoz van, minimum 45Ah-hoz, mert 4.5 Amper a legkisebb töltési erőssége. A fűnyíróba meg 20 Ah akku van, ólomsavasat meg nem lehet kapacitás 1/10 fölötti áramerősséggel tölteni folyamatosan, mert megöli. Én meg nem vettem töltőt hozzá, mert azt is feleslegesnek tartottam.
A nagyobbik fűnyírótraktorba 45 Ah "Swift" akku kell, annak már nincs ilyen gondja.
-
Gyuri27
félisten
válasz
envagyok #109307 üzenetére
Nem lehet pontosan árazni.Mert már ahogy "bejelentkezik" is változtathatja az árat felfelé vagy lefelé.
Meg ugye van egy fix ár. De jön a vevő és előadja a 101 kis kivánságot. A kiírt árba meg ugye ne tartozzon már minden bele.
Alusky: amúgy a ...299 postban miről is van szó?
-
válasz
Reggie0 #109303 üzenetére
Ennyi
@Alusky : Jaja, nem életbevágó ilyenkor az új. Pláne, ha a problémákat esetleg meg is udod oldani. (Meg ha az újnak 1 év után lesz baja, akkor ugyanez van.)
Viszont az akku fura. Néha feltöltöd, nem purcan, de 1 év alatt sem kéne neki.@envagyok : Életszerűtlen na.
Az, hogy mindent külön árazz mindig.
Ld. még a legutóbbi infrás billzetem, ami kb. nem is létezik.@Gyuri27 : Meg ülj rá, vidd el...
-
envagyok
veterán
válasz
Alusky #109306 üzenetére
"Ez már régi szabály, hogy mindent be kell árazni"
Kérlek mutass rá az ÁSZF hirdetési szabályzatában, mert én nem találtam.
Az ügyvéd cimbi ma ebédnél azt mondta, amit konkrétan nem tiltanak az ÁSZF-ben, azt szabad.
Licitáltatni tilos.
Olyan meg nincs, hogy csak ez, csak az.
Vagy kelljen mindent, de akkor mindent, vagy nem.
De ha igen, legyen leírva.
Csak egy példa:
Hirdetsz egy retró hangkártyát rendesen beárazva árral.
De beírod a hirdetésbe, hogy nagy retró gyűjteményed van, sok mindened van, helyhiány miatt nagyságrendileg írsz kb listát, például 3dfx voodoo 1,2,3,5 videókártyák, amiket elsődotba cserélnél, de ga nincs csere, eladható, írok árat. Csak voodoo 2-ből van kb 30db-om szebbek megviseltebbrk, oem dobozos.
Összesen minimum 3000 termék. De mint gyűjtemény egy gyűjteményrész, amit elsődorban cserélnék, de ha úgy van el is adnám.Csomóan árulnak konfigot x ft-ért, és benn a hirdetésben, hogy igény esetén bontható is, de sehol se látni tételes listát.
-
Alusky
senior tag
válasz
envagyok #109301 üzenetére
Ez már régi szabály, hogy mindent be kell árazni. Nem szoktak Sata kábelre ugrani, csak a fő elemeket kell. Valaki biztos reportolt aztán mutatni kell, hogy aktívak. Régebben divat volt a HA-t mindenért feljelenteni, gondolom most is. Emlékeztek még a kamu iPhonet vásárló fickóra? Ő is perelte a HA-t ha jól emlékszem. Egy idő után nekem is elfogyna a türelmem és elkezdenék minden hirdetés kihajítani és ezt adnám parancsba a moderátoraimnak is, hogy ezek az esetek minimalizálva legyenek.
-
envagyok
veterán
Nincs törvényi háttér, hisz nem tudtak linket adni srmmilyen törvényről, szabályról, de ha tennének, kb. első dolgom lenne, hogy én is jelentenék boldog-boldogtalant jogkövető felelős állampolgárként, ha valaki egy pc hirdetésénél, ha írja hogy bontja is igény esetén, skkir nem árazza be, vsgy beárazza, de csak a vga-t, lapot, procit, tápot alaplapot, hisz megfeledkezett a Sata kábelről, a dvd olvasóról, a molex osztóról, hisz ott figyeg, stb.
Az a gondjuk, hogy valaki jelentett, hónapokig semmi gond nem volt a hirdetéssel.
-
Alusky
senior tag
Én se akartam új fűnyírótraktort, de akkor még nem én csináltam a vállalkozást, az ősök meg mindig okosabbak ugye. Értelmetlen baromság, 1 millió fölött van egy ilyen gép, két év múlva meg a felét éri használtan, ha meg nem a bejegyzett szerelőhöz viszem vagy jön ki vagy nem pecsételik le akkor ugrik a gari is, de ezek a szerelők meg vagyonokat elkérnek... Aki nagyban tolja a munkát vele annak lehet belefér, de egy mindenes csinálok ami épp munka van vállalkozónak, valamikor egy hónapig be sincs indítva, oda pazarlás az új. Én már akkut se vettem bele, a kocsiról szoktam bikázni.
Egy tél alatt kipurcan az akkuja, minek pazaroljak arra is 20 ezret minden évben.
-
válasz
envagyok #109301 üzenetére
Ez eddig nem vót... Hobbielektronikán meg pont a fordítottja, hogy csak egyben árazhatsz egy hirdetésben cuccot
Lehet van valami törvényi háttere, amivel szívatják az aprós oldalakat?
"2-3 hetente megy el egy cucc, ismétlem, árában."
Úgy persze. Most volt egy nyomatóm, ami kishibás, a jók árának fele alatt volt hirdetve, erre jön és alkuszik. Ember, már féláron van...
De legalább elvitte a kiírt áron.
Mondjuk ha nem viszik, akkor megjavítom, de se hely, se idő nincs most. -
envagyok
veterán
Nem akarok nagyon semmit se megosztani, mert az is baj lesz, aztán kapok újabb warn-t.
De kb olyasmire kell gondolni, hogy ha hirdetsz pl egy terméket bizonyos kategóriában x ft-ért, és beírod még, hogy van hasonló több ezer, akkor szerintük úgy helyes, hogy az elérhető pár ezer karakterbe mindet beírod egyesével, és beárazod, ami fizikai képtelenség, a következő tipp az volt, hogy csinàljak google sheetet mind a 3000 termékre.
Vagy kb mintha elvárnák, hogy komplett pc-t árulsz és be mered írni, hogy bontod is, akkor kb elvárnák hogy mindent árazz be, kb. még a sata kábelt és az előlapi memóriakártya olvasót is
Ami ha üzlet lennék, és haszonszerzésről szólna, meg is érne kb 3 havi melót, de nem.
Ráadásul slig van rá mozgás, 2-3 hetente megy el egy cucc, ismétlem, árában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest