- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
darksamu
csendes tag
Én a Corsair EU oldalán vettem 5 EUR áron, szállítás ingyenes volt. Kb. 1 hét alatt jött meg.
Itt a link: LGA 1700 retrofit kit
-
Rebelf
aktív tag
Hello.Tudom kicsit elüt a témától de ti ismeritek az icue programot. corsair 4000D rgb ventilátorait eddig lehetett állitani hogy világitson, de egyik naprol a masikra elment mind a 4 venti világitása,és a menüje is az icue programbol. mi lehet?
-
anulu
félisten
van valakinek ötlete, hogy az LGA 1700-hoz való mounting kit-et honnan lehet beszerezni? webshopban nem találom, csak reseller listát ad ki, Magyarországhoz az ipon-t, de ott meg nincs.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
niof
veterán
És ha nekem már van egy Commander Pro a gépemben, akkor a nélkül is meg lehet venni? És LCD nélkül?
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
steewcv65
őstag
Nekem az a bajom ezzel az eredményekkel, hogy a "nagyok" nincsenek tesztelve....Ac 360-420-as vagy Ek 360, lian li 360... Sorolhatnám....Így sajnos nem tudom hova tenni.
#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
törölt tag
-
fanti
addikt
Hát, nekem van egy 33 ezres Noctua D14-esem a Ryzen 9 5950X-en és még PBO-val is 93 fokig megy föl Prime95 alatt a proci. Zaj szinte semmi még ekkor sem.
Úgyhogy részemről az AIO értelmetlen és felejtős is. -
Mentolka
senior tag
Miért van minden tesztben egy csavarhúzós kép?
-
muxi-muxi
senior tag
Nagyon nagyon szépen fogalmaztad meg a véleményed a berendezés értelmét illetően.
Na de most komolyan, van értelme telicsicsázni egy amúgy átlagos vízhűtőt, mikor feléből veszel egy Arctic-ot, és a másik feléből meg jobb procira spórolsz? Amúgy nem vagyok ellenére a víznek, csupán van az a fiskális határ, amit nem szívesen lépnék át. Van egy Ryzen 3700x-em, rajta egy kuTTYaközönséges BeQuiet! hűtő, és elvagyunk. Nem tartok attól, hogy egy ilyen hűtés felszerelése után a nyakamba szakadnának az extra száz MHz-ek a tuningot követően. Hanem azért a mai procik - különös tekintettel a Zintel 12000-es sorozatára - beleharapnak már a 200 Watt-ba is, az meg olyan mint a medve, nem játék.
Minden a komponensek egymás mellé válogatásán múlik, egy jól szellőző házzal (pár, alacsony fordulaton járó ventivel )meg egy tisztességes léggel egész tisztességes hőfokon lehet tartani a rendszert. Csak üveglapos házat ne vegyetek, ha ilyenre vágytok. Én marha azt vettem, és bár nagyon szép látvány a benne terpeszkedő hardver, a hsz. megírásakor kikristályosodott bennem, hogy elmegyek inkább valami OBI-s perforált dekorlemezt venni az oldalára, hátha jobb lesz...Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
boygabi_
aktív tag
Alu és réz kombinálása. Sokáig ez sem fog menni. Majd, ha belefolyik a víz a drága gépbe akkor lesz sírás.
-
bigwhite
csendes tag
Nekem ennek az LCD nélküli kistesója van, a H115i, simán quiet módban használom, mert engem ha valami zavar, az a zúgás. Ez pedig csöndes, nagyon csöndes quiet módban.
Egy tuning nélküli Ryzen 7 3800XT-t hűtök vele és a legnagyobb nyári melegben is többórás játék közben sem emelkedik meg nagyon a zajszintje.
Előtte vettem egy Asus Rog Strix LC240RGB-t, az úgy zúgott, hogy elviselhetetlen volt, úgyhogy küldtem is vissza az Amazonnak, ez lett helyette, ezzel most nagyon meg vagyok elégedve.
A kábelezést pedig ha az ember átgondolja, és olyan háza van, ugyanúgy el lehet teljesen tüntetni.bigwhite
-
törölt tag
válasz Outsiderman #26 üzenetére
A tömb egy statikus hőleadó felület ami szépen lassan melegszik át.
8-16 fizikai mag hőingásait nem tudja köveni és boost-nál csúnyán elvéreznek.Akarod mondani a hűtőfolyadék melegszik át lassan, aztán hűl vissza lassan.
Egy léghűtő gyorsan visszahűl, mert nem tart magában annyi hőenergiát. De biztos más a szakszó. -
SurciMester
csendes tag
lga 1700 miatt ilyen drága,nem ér 100 k-t. egy 5800 x et hajtok 5 ghz en két ventillátoros deepcool víhűtővel.
-
Outsiderman
tag
Nagyon is van értelme a vízhűtésnek, de ha nem próbáltad ezt nem is tudhatod.
A toronyhűtők szinte zajtalanok, de a mai modern CPU és GPU-k mellett már csak a kisebb teljesítményű gépekbe ajánlott szerelni.
Miért és miért írtam GPU-t is?
Mert pont a VGA miatt érdemes AIO vagy Custom vízhűtésre váltani.
A legtöbb CPU ha a gyári TDP-t nem lépi át 95-125w simán lehűtené bármelyik toronyhűtő is.
Nyilván a komolyabb i7-i9 és Ryzen 7 - 9 már igényli a komoly hűtést.
A tömb egy statikus hőleadó felület ami szépen lassan melegszik át.
8-16 fizikai mag hőingásait nem tudja köveni és boost-nál csúnyán elvéreznek.
A komolyabb Nvidia RTX és AMD Radeon RX kártyák többnyire 2-300W TDP-t is elérhetik. A VGA pedig ott van a toronyhűtő alatt és szépen lassan a felszálló meleg levegő átmelegíti a hűtőtömböt. Egy 65W TDP CPU-nál ez még elmegy, de egy i7-i9 vagy Ryzen 5x00-nél már jelentős melegedést tapasztalhatsz egy óra játék után. Ha 12-14cm venti van a tömbön az sokkal nagyobb méret és közelebb van a tömb a VGA-hoz, így a nagy mérete ellenére hamarabb elkezdi a passzív hőt átvenni.
Én egy Thermalright HR-02 Macho 14cm ventivel használtam egy Ryzen 3800X-hez.
RTX2070 is már lekezdte melegíteni.
Corsair H100i került a gépbe előre, hogy friss levegőt kapjon és 20 fokkal lement a CPU átlag hőmérséklete és 5-7 fokkal a VGA, mert fent a 2 ventis szellőzés jobban működik. Nincs útban a nagy borda.
Nekem ezek a tapasztalataim.Ami a cikkben szereplő hűtőt illeti, jópofa, de az RGB és a kijelző nem ér ekkora felárat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fatpingvin #23 üzenetére
Azaz, te is tudod, hogy a vízhűtéses szerverekben nem ilyen izékkel szórakoznak
Eleve ott indul, hogy kihúzod a helyéről az egész cuccot, és nem ázik el semmi.A csicsázáson kívül másra nem jók ezek. És akkor elkezd szivárogni.
Hihetetlen, hogy erre tényleg ekkora igény van, egyszerűen nem hiszem el az egész jelenséget.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz #55525888 #20 üzenetére
ennek a konkrét darabnak létjogosultsága a hobbiban van. praktikum szintjén ahol tényleg indokolt a vízhűtés (high density computing) ott ennél sokka jobb megoldásokat használnak, otthonra meg minek ha nem poénból?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
tag
Egyrészt elég, másrészt nem árul olyasmit, ami aio létére igencsak túlárazott.
Épített egységekből akár a legolcsóbb, belépő kategóriák is hatékonyabb potenciállal rendelkeznek. Bármikor überelnek egy ilyen rgb csodát. Zérohoz közelítő zaj mellett.
Ja igen, azt azért össze kell rakni és nem árt ha ért hozzá az ember, hisz ez már optimalizálás kategóriába esik
www.wasd.hu ⭐ 7o-233-9OO1⭐Nincs törékeny küldemény max gondatlan csomagolás!
-
törölt tag
válasz fatpingvin #14 üzenetére
Hát hova máshova mint otthonra, a világítással, meg a kijelzőkkel, meg a racsing stílussal?
-
hevepapa
senior tag
Azért az i9-12900K 235W-os teljesítményéhez igencsak extrém terhelés kell Stressz teszteken és benchmarkokon kívül elég ritka ami ennyire meghajtja.
Egyébként egy erről a témáról szóló reddit threaden egyöntetű a vélemény hogy ehhez a procihoz is elég egy Noctua NH-D15. Persze az se kicsi (1 kg+) és nem is olcsó (40e+), de elég rá.
-
Peter64
csendes tag
Ott lehet érdekes, ha i9 van a gépben, pl. 12900K. Ott, ha rendelkezésre áll a nagy hűtési potenciál, akkor nem jön meg a throttling és hajlandó hosszan, ha elég nagy a hűtő (és a psu) akkor "végtelen" ideig akár 200w felett is menni. Egy 95W-os K-s i7, 20 másodpercig hajlandó 135W-on (ha jól rémlik) menni, aztán visszavesz 95W-ra. Az i9, éppen jobb karakterisztikájú darabokat válogatják ide, hajlandó addig menni amíg egy beállított cpu core hőmérsékletet nem érünk el és akkor kapcsol vissza. De ha elég jó a hűtés akkor nincs visszakapcsolás. De ezt ismertük eddig is. Kérdés, hogy egy felsőkategóriás levegős hűtő tud-e pl. 235 watt hőt elvonni tartósan, mondjuk egy melegebb napon. Lehet, hogy a másfélkilós darabok, 2-3 ventilátorral igen, de egy ilyen radiátoros rendszer egész biztos, főleg ha 360mm-es. Igen, hangja még kérdéses nekem is. Jó lenne ha csendes maradna, bár a tesztek amiket eddig olvastam, a hangosság nem volt tényező. i9 nem olcsó mulattság, cpu+hűtés+psu
-
hevepapa
senior tag
"a nagy helyet nem a CPU körül foglalják el"
Ez igaz, de azért ha belegondolunk: a CPU-n lakó léghűtés valamilyen szinten csak megmozgatja az alaplap felületén is a levegőt és ez simán pár foknyit hűtheti az alaplapot. Főleg ha az optimális 2 ventillátor beszívja elől, 1 kifújja hátul megoldás van a házban. -
hevepapa
senior tag
válasz fatpingvin #14 üzenetére
Jogos. Az otthoni átlag felhasználó gépére gondoltam.
-
tibaimp
nagyúr
Kicsit idegenkedek ezektől a vízhűtésektől, mert több benne a mozgó és "zajt keltő" alkatrész, mint egy "sima" léghűtőben, viszont egy óriási előnyük van a nagy léghűtőkkel szemben, hogy a nagy helyet nem a CPU körül foglalják el a gépházban. Ennek ellenére, még ez sem győzött meg, pedig ez már tetszik.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
hevepapa
senior tag
Kövezzetek meg, de én valahogy nem látom sok értelmét a vízhűtéseknek. Nehéz elhinni, hogy egy ilyen vizes karácsonyfa 100ezerét jobban hűt és halkabb, mint egy jobbacska Noctua vagy valami hasonló kaliberű levegős hűtő 1-2 db 140-es ventillátorral.
-
fatpingvin
addikt
ezt a konkrét modellt ennyiért sztem csak az RGB-ért érdemes. mondjuk egy ilyen kis kijelzőt külön én is el tudnék viselnia gépemhez, nem lenne rossz dolog a kernel logot egy dedikált kijelzőn megjeleníteni és nem a maint teleszemetelni
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
törölt tag
Az ergébé ér véget előbb, vagy a bányászat?
Vagy most már ez lesz fixen? -
törölt tag
22°C-os szoba, 37-38°-os víz? mibe van az a processzor?!
-
tixem
addikt
Földművelési tevékenységet élelemszerzés és/vagy haszonszerzés céljából végző természetes személy azon érzékszervének pillanatnyi vagy maradandó érzékelési képességének korlátozása, amely az elektromágneses sugárzás fény tartományának, a 200-tól 10 000 nanométerig terjedő spektrumának érzékelésére alkalmas
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Peter64
csendes tag
Kezdőként... ügye ezek a radiátorok a házból kifelé ventilálnak, akkor is ha a ház elején vannak? És ilyenkor a hátsó házhűtő is kifelé megy? A felsők nyilván kifelé.
-
flexxx2
őstag
Kérdezem tőletek, van aki megvenné ezt az LCD kijelző miatt (én nem)?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest