- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Projektor topic
- Asztrofotózás
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
M5Norbi
őstag
Na igen ha igazad lesz és sokan még most fognak majd bele a bányászatba akkor még egy darabig ha lenne készlet akkor sem lesz.
Mondjuk bennem nagyjából körvonalazódik hogy egy garis 2070S nekem bőven jó lenne esetleg sima 2080.
Ha ezek lejjebb mennek valamelyest onnantól nekem mint hobbi játékosnak egy darabig meg lesz oldva.Mondjuk én nem biztos hogy mernék belefektetni mert esetleg pont mire megtérülne (fél év kb kellhet ha jól sejtem) lehet hogy esik az árfolyam mert azt gondolom nyártól el kell kezdeni helyreállni világszinten a gazdaságnak. Vagy pesszimistábban ősszel.
De nem vagyok szakember és nyilván vannak nálam bátrabbak. -
M5Norbi
őstag
Köszönöm ez egy nagyon jó leírás lett
Na kérem ez az amit én itt szeretek amikor feltesz valaki egy kerdést és az oltás meg trollkodás helyett kap egy ilyen profi választ.
Sajnos nincs 3060TI-om. 200 alatt szívesen vennék de 230 körül indult most meg már 270-300 körül jár.
Aki nekiáll bányászni azt én nem ítélem el hiszen pénzt keres.
Azért gondolom hogy néhány hónap múlva lesz mit megvenni mert oké hogy nagy mennyiséget felvásárolnak de aki bányászni akar gondolom az már szinte mind nekiállt.
És ha megvették ami kell nekik akkor max azoknak kell majd akik ezután vágnak bele az meg már nem hiszem hogy akkora tömeg lesz.
De az én szempontomból csak annyi hogy várok. Kibírom játék nélkül 2-3 hónapig vagy majd veszek valamit használtan.
Már most azt látom mintha kevésbé vinnének el ész nélkül mindent a Hardverapróról. -
M5Norbi
őstag
Ez egészen hasznos info
és a 3060Ti? És ez a különbség csak bányászatnál jelentkezik a 3070 és a 3080 között?
Ami nekem beugrott: Azt ugye tudjuk hogy sokan bányásznak. És hogy sok kártyát megvesznek. De mennyit? És meddig? És milyen sűrűn cserélik?
2?3?4? Vagy 6 hónap múlva sem lesz nekik elég a mennyiség?
Amikor már csak akkor vesznek ha elromlik vagy éppen cserélik.Na meg ha csökken a bányászat avagy csak öregszenek a kártyáik akkor lesz egy rakás bányászkártya használtan?
-
M5Norbi
őstag
válasz
tisztelturam #57 üzenetére
De tudnának mit tenni. Nem megvenni irreális áron. Hetek alatt duplázódtak az árak nem hiszem hogy most sokaknak életük múlik rajta ha nem vesznek azonnal.
Oké lehet hogy csak én vagyok türelmes mert én várok szépen 1-2-3 hónapot. Ha akkor is ez lesz a helyzet majd mérlegelek.
Igen lehet hogy nem vagy csak sokára fognak mérséklődni az árak de ha nem lenne ekkora őrületes kereslet legalább erről a részről nem szaladnának ennyire az árak meg nem lenne tele a HA viszonteladóval.
Akik meg megérdemelnének egy NAV ellenőrzést. -
M5Norbi
őstag
válasz
tisztelturam #52 üzenetére
Az pénzkereset persze hogy megveszik.
Inkább azon csodalkozom aki csak hobbira veszi és mégis kifizet érte szinte akármennyit.
dribli: Igen ebben meg az a fura hogy a 2000-es sorozatot több mint fél éve nem gyártják a 3000-t meg még alig akkor mit csináltak a gyártósorok meg a dolgozók eddig....
-
M5Norbi
őstag
válasz
tisztelturam #49 üzenetére
Mondjuk ez valahol a felhasználók hibája is. Oké hiány van meg drágulás és van akinek muszáj megvennie(tegyük fel).
De amíg ennyire bármit bármennyiért el lehet adni addig persze hogy emelik az árakat folyamatosan. -
M5Norbi
őstag
válasz
#25237004 #19 üzenetére
Az elég hosszadalmas. Én még március elejét olvastam valami nagyobb techportálon(nem tudom melyiken) De sajnos simán lehet.
Nem baj én kivárom még lejjebb esnek az árak.
Így sokan nem bírják és megveszik az eleve túlárazott kártyákat a hiénáktól akik egész nap az Alzát meg a többi hardverkereskedőt figyelik es felvásárolják azt a néha megjelenő minimális készletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Külön öröm, hogy a GeForce RTX 3060 már 12 GB VRAM-ot kap, ami elég lehet a modernebb játékokhoz.
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB garanciával!!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GeForce RT X 3080 Gaming x TRIO 10 G
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest