Hirdetés
- Mini LCD panellel szerelt CPU-hűtővel adott magáról életjelet a Gamdias
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
M5Norbi
őstag
Na igen ha igazad lesz és sokan még most fognak majd bele a bányászatba akkor még egy darabig ha lenne készlet akkor sem lesz.
Mondjuk bennem nagyjából körvonalazódik hogy egy garis 2070S nekem bőven jó lenne esetleg sima 2080.
Ha ezek lejjebb mennek valamelyest onnantól nekem mint hobbi játékosnak egy darabig meg lesz oldva.Mondjuk én nem biztos hogy mernék belefektetni mert esetleg pont mire megtérülne (fél év kb kellhet ha jól sejtem) lehet hogy esik az árfolyam mert azt gondolom nyártól el kell kezdeni helyreállni világszinten a gazdaságnak. Vagy pesszimistábban ősszel.
De nem vagyok szakember és nyilván vannak nálam bátrabbak. -
Amit még én hozzátennék: bányász és bányász között is van különbség. Vannak a fentebb említett 'profi' bányászfarmosok, akik folyamatosan tolják (sok 10, vagy akár 100 kártyával); vannak az 'általános' bányászok (mint ahogy a reagáló Joz76 is ilyen, pár géppel, pár VGA-val folyamatosan nyomják, hogy majd biztosan meg fog térülni idővel), és vannak a hobbi bányászok, akik csak akkor kerülnek elő, amikor megszaladnak az árfolyamok - vagyis nem, még nem mindenki szállt fel a mostani bányászvonatra (vagyis bőven lesz még kereslet a VGA-kra).
Egyébként a jelenlegi helyzetre már láthattunk korábban is példát. Volt egy apróbb fellángolás a GCN indulásának elején (az AMD meg is járta, mert azt hitte, megéri a többletgyártás, de aztán a rövid hullám miatt a GCN1-es GPU-kat még a GCN4-ek idején is próbálták eladni), illetve volt egy nagyobb hullám 1-2 évvel ezelőttről, amikor hasonlóan meglódultak az árfolyamok, mert sok befektető nem nagyon látott más hasonlóan emelkedő, és gyorsan pénzt csináló alternatívát - aztán ahogy a befektetők a pénzüket elkezdték kivenni a coinokból (próbálták realizálni a hasznot), akkor az árfolyam is leesett. Most újra ez a helyzet, megint egyre többen fektetnek virtuális pénzbe, és most megint kilőttek az árak (köszönhetően a COVID-nak) - aztán majd megint lesz egy nyereségrealizálásos kilépéses csökkenés, de én nem hiszem, hogy 1-2 hónapon belül lenne. Ahhoz az kell, hogy legyen hová tovább vinni a pénzüket a befektetőknek; ahhoz meg az kell, hogy legyen normális megtérülési rátás befektetési lehetőség (vírushelyzet miatt jelenleg ezek eléggé korlátozottak) Az előző bányászhullám is egész hosszan eltartott, és akkor sem igazán volt normális áron egy VGA sem, ha egyáltalán volt (mert a bányászok elvitték az életképesebb verziókat, a többit meg a piac normális keresete szívta fel gyorsan, hiszen ha nincs más, akkor azt vesznek, ami van - ha van még valami). Most ez hosszabb ideig is eltarthat, amíg a gazdaságok elkezdenek növekedni, és megérheti beléjük fektetni a pénzeket. Addig ezen coin-okban 'parkolhatnak'.
Legalábbis szerintem. Bár megcáfolna az élet, és lenne már 1-2-3 hónap múlva is normális áron VGA. Végre lecserélném a 950-esemet. Ideje volna.
-
nexplo
őstag
Mondanám hogy népkártya lesz de nem. Arany árban adják mint a többit
-
M5Norbi
őstag
Köszönöm ez egy nagyon jó leírás lett
Na kérem ez az amit én itt szeretek amikor feltesz valaki egy kerdést és az oltás meg trollkodás helyett kap egy ilyen profi választ.
Sajnos nincs 3060TI-om. 200 alatt szívesen vennék de 230 körül indult most meg már 270-300 körül jár.
Aki nekiáll bányászni azt én nem ítélem el hiszen pénzt keres.
Azért gondolom hogy néhány hónap múlva lesz mit megvenni mert oké hogy nagy mennyiséget felvásárolnak de aki bányászni akar gondolom az már szinte mind nekiállt.
És ha megvették ami kell nekik akkor max azoknak kell majd akik ezután vágnak bele az meg már nem hiszem hogy akkora tömeg lesz.
De az én szempontomból csak annyi hogy várok. Kibírom játék nélkül 2-3 hónapig vagy majd veszek valamit használtan.
Már most azt látom mintha kevésbé vinnének el ész nélkül mindent a Hardverapróról. -
huskydog17
addikt
Az EVGA hangjára nagyon kíváncsi leszek, mivel azokon van a legkisebb hűtő (20,2 cm). Mondjuk a 170 Wattot még éppenhogy le lehet hűteni két ventivel halkan. A többi kétventis megoldás közül az Inno3D Twin X2 és a MSI Ventus 2X tetszik/érdekel, nagyon várom a teszteket, hogy ezek közül melyik mennyire halk/hangos lesz.
-
Joz76
tag
3060 Ti kb. ugyanúgy 60 MH/s körül csinál (ETH), mint a 3070, legalábbis a memóriaintenzív algoritmusok alatt, értsd ethereum és a többi ethash algó alatt. Ez azt jelenti, hogy ha a géped teljes fogyasztását 160W-ra veszem, amiből 120 a VGA-d, ez egy modern PC-nél teljesen átlagos értékek, és nincs éjszakai áramod vagy olcsóbb áramod (napelem, ELMŰ dolgozói kedvezmény, esetleg pl. koliból "ingyen"), akkor kb. havi 30e Ft-ot termel már levonva az áram költséget. Az áram költség egyébként azért nem olyan hatalmas, kb. havi 5k. Mindezt úgy számolva, hogy 0-24-ben megy. És az ETH bányászatnak az az egyik nagy előnye, közben simán lehet mindenféle dologra használni a gépet, az alig csökkenti a bányász teljesítményt. Persze ami nem használja erősen a VGA-t. Tehát most épp egy olyan gépen írom ezeket a sorokat, ami bányászik, de a böngészés, webes játékok, youtube vagy filmnézés is csak kicsit veti vissza a teljesítményt, általában ez kevesebb mint 10%. Szóval nem tudom mennyiért vetted a 3060Ti-t de saccra 200k alatt akkor ez neked is visszahozza elég gyorsan az árát. Persze meg kell tanulni, hogy kell, beállítani a gépet, hogyan kell kriptó tárcát létrehozni, hogyan kell eladni a megterelt kriptókat, és ez bizony nem megy 1 nap alatt, de ha egyszer felszedted a tudást, akkor működik. Persze ahogy írták fentebb is, tavaly messze nem volt ilyen vidám a bányászat, mert tavaly év elején a legtöbbször csak a kb. a villanyszámlára volt elég amit bányászott, de persze nem kellett rögtön eladni a megtermelt kriptót, aki tudott, kivárta a mostani jó időszakot :-)
Arról nem is beszélve, hogy pl. nekem az egyik szobában kb. másfél hónappal később kellett a fűtést indítani, mert ott fűtött a VGA (mondjuk ehhez durván jó hűtésű kártya kell, hogy csendben tegye ;-) ). Ez persze nyáron meg majd hátrány lesz, de akkor folyamatos nyitott ablak van úgyis :-)A kártyák cseréjét mindenki saját tempóban csinálja, van aki még most is bányászik 1070-nel, van aki már cserélt. A 2 éves Radeon VII-emmel pl. még most is bányászok, de szerintem még 1-2 évig az fog is menni. A 3080-ak ugyancsak biztos mennek majd 1-2 évet.
Az hogy mennyi elég? Egy "hobbibányásznak", mint én sosem lesz igazán sok kártyája, egyszerűen nincs elég áram egy mormál házban. Meg ha több kártyád van, akkor azt nem egy zárt gépbe rakod, hanem egy nyitott, ház nélküli cuccba, ami zajos lesz. Sokan ezért a fészerben, garázsban tartják a bányász gépet a zaj miatt. Szóval egy normál házban szerintem 10-15 kártyánál többet nehéz a zaj és az áram miatt eltenni, de ez is ugye 15x-özi az igényt, és vannak a nagy bányászfarmok, ahol viszont hatalmas hangárokban ezresével vannak a kártyák... amig ennyire jövedelmező addig szerintem nem nagyon fog jutni a gamereknek -
M5Norbi
őstag
Ez egészen hasznos info
és a 3060Ti? És ez a különbség csak bányászatnál jelentkezik a 3070 és a 3080 között?
Ami nekem beugrott: Azt ugye tudjuk hogy sokan bányásznak. És hogy sok kártyát megvesznek. De mennyit? És meddig? És milyen sűrűn cserélik?
2?3?4? Vagy 6 hónap múlva sem lesz nekik elég a mennyiség?
Amikor már csak akkor vesznek ha elromlik vagy éppen cserélik.Na meg ha csökken a bányászat avagy csak öregszenek a kártyáik akkor lesz egy rakás bányászkártya használtan?
-
Joz76
tag
válasz
tisztelturam #24 üzenetére
3070 azért van, mert azzal nem túl jó bányászni. Azon sima GDD6 van, tehát kb. 60 MH/s körül tud, míg a 3080-on GDDR6x van, azzal nagyjából 90 MH/s érhető el. És messze nem kerül másfél annyiba a 3080, szóval ár/bányász sebesség szempontjából a 3080 sokkal jobb. Ráadásul 60 MH/s körül pl. az AMD előző generációs kártyái is elmentek, szóval 60 MH/s-t sokkal olcsóbban is el lehet érni, mint a 3070-nel. Na, ezért van 3070 néha, és ezért nincs 3080 egyáltalán. És igen, amíg a kriptó árak ilyen magasan vannak nem nagyon lesz kártya. Egy 3080 jelenleg kb. 6 hónap alatt kibányássza az árát, ezért mondjuk egy bányász simán meg tudja venni mondjuk +30-50% felárral is, hisz csak 1-2 hónapot tol ki megtérülésben. Ráadásként a nagy farmok meg közvetlen az NV-től veszik, így az NV-nek nem kell bajlódni a szállítás/világszintű terítés problémájával, nem terheli őt ez a költség. Szóval én nem nagyon gondolnám, hogy márciusra tömegével fognak a polcon állni a 3080-ak. 3070 talán.
-
Soulles
aktív tag
3070 + 10/12GB ? Már a 1080Ti-t is 11GB-vel adták ami lassan 4 éve jelent meg.
-
Pete55555
addikt
Na ez f*sza, meg jó meg minden, de hol van a 3050 és 3050Ti?
70-et adok érte... a Ti-ért
Dugják fel oda ahova gondolom. Amíg nem lesz normális az ár, és nem lesz elérhető, addig marad az RX480...Én marha nem vettem meg tavaly 60-ért egy használt Giga 1660-at
-
erer1000
őstag
Random szombathelyi számtech üzletben minden van készleten, olcsóbban mint arukereson xd
RTX 3070 280k
RX 6900 XT 519k
StbHaverom reggel gondolt egyet, szarul megy a cyberpunk, bement, és el is hozta a 3070-et még pár hete, mert készleten is volt, és ahogy nézem arukereson se ilyen olcsó.
Nem tudom hogy csinálják , de közben egy hutopaszta miatt 1 hetet vártam és kijelenti hogy mégsincs 😂😂 -
janeszgol
félisten
Most minden annyiért adnak, amennyiért akarnak. Az a dolláros netto ár amúgy egy ajánlás. Ha lenne referencia kártya, akkor az annyiba kerülne (plusz áfa stb). De referenciát direkt nem csinál az Nv, mivel nem akar beletojni a gyártók tányérjába.
Nem hiába tért rá az ajánlásra. Ő semmit nem köt ki, nincs referencia, hanem csak intervallumokban beszél. -
Akybron
aktív tag
Ebbe pl. ?
[Compaq SLT] -
"GPU-k meg teljesen mások, a
zaz tényleg csak a levegőbe beszéltél,nem fűtöttek jobban, noha szemlátomást csak minimálisan termeltek kevesebb hőt,.."Az energiamegmaradás törvénye alól a GPU sem kivétel.
A "hasznos" teljesítmény a ventilátor(ok) forgatására és kijelző meghajtására használódik fel. A maradék energiának hő formájában kell eltávoznia a kártyából. Nem kevesebb hő termelődik, csak jó a hűtés. -
tisztelturam
aktív tag
válasz
Maelephant #61 üzenetére
Ezen mindig csodálkozok (ez legyen az én bajom) Hogy bármi termék van egyből a gari.
S3 Trio óta vagyok pc felhasználó. 1 db HDD-n kívül soha semmim nem ment tönkre. (lekopogom) VGA-t meg a legtöbb ember úgyis eladja azelőtt hogy lejár a garancia. -
Maelephant
senior tag
válasz
tisztelturam #52 üzenetére
Köszi a linket. Nem gondoltam volna. Mondjuk kár, hogy az ország másik felében van és bár szeretem Szombathelyt, mégse mennék le oda egy vásárlásért, vagy esetleg gariztatni.
-
M5Norbi
őstag
válasz
tisztelturam #57 üzenetére
De tudnának mit tenni. Nem megvenni irreális áron. Hetek alatt duplázódtak az árak nem hiszem hogy most sokaknak életük múlik rajta ha nem vesznek azonnal.
Oké lehet hogy csak én vagyok türelmes mert én várok szépen 1-2-3 hónapot. Ha akkor is ez lesz a helyzet majd mérlegelek.
Igen lehet hogy nem vagy csak sokára fognak mérséklődni az árak de ha nem lenne ekkora őrületes kereslet legalább erről a részről nem szaladnának ennyire az árak meg nem lenne tele a HA viszonteladóval.
Akik meg megérdemelnének egy NAV ellenőrzést. -
törölt tag
Na, újra elolvastam...
"Én is mindig mondogatom hogy nem a bányászat a fő ok, mert tavaly is bányásztak..."
Ebből az következik szerinted, hogy mivel 2019-ben a 20-as kártyák megjelenésekor nem alakult ki a mostanihoz hasonló helyzet, ezért a 30-as kártyák árainak sincs közük a bányászathoz... Érdekes következtetés
Azt elfogadom, hogy nem ez az egyetlen ok. Hármat is látok:
1. a kripto bányászat.
2. scalperek árfelhajtó hatása.
3. a kereslethez viszonyitott alacsony GPU termelő kapacitás.
Mivel a bányászat belátható időn belül nem szünik meg, sok változásra nem számitok. -
nexwo
őstag
válasz
tisztelturam #57 üzenetére
-
M5Norbi
őstag
válasz
Az pénzkereset persze hogy megveszik.
Inkább azon csodalkozom aki csak hobbira veszi és mégis kifizet érte szinte akármennyit.
dribli: Igen ebben meg az a fura hogy a 2000-es sorozatot több mint fél éve nem gyártják a 3000-t meg még alig akkor mit csináltak a gyártósorok meg a dolgozók eddig....
-
nexwo
őstag
válasz
Foramax tartja az árait, néha kifogy ott is (Phantom pár napja nem volt, de előtte igen)
-
törölt tag
Bitcoin árfolyama dec. 13-án 5,6 M Ft. Jan. 8-án 11,9 M Ft. Méghogy nem bányásznak?
Ilyen árofolyamon lassan Mari néni is be fog szállni.
A 3000-es kártyák többsége a bányászoknál landolt, ezekből az adatokból is látszik, és az is, hogy a 3000-es kártyák nagyon hatékonyak.
A 2000-es kártyákból nem hiány van: nem forgalmazzák, mivel nem gyártják. Az Nvidia már nyáron bejelentette, hogy leáll a 2000-es sorozat GPU gyártásával. Ezek a kártyák már csak a használt piacon léteznek, az árukat a kereslet-kinálat szabja meg. Na és azok, akik a HardverAprón szemmel láthatóan igyekeznek jó áron felvásárolni ezeket, aztán drágábban eladni... -
M5Norbi
őstag
válasz
tisztelturam #49 üzenetére
Mondjuk ez valahol a felhasználók hibája is. Oké hiány van meg drágulás és van akinek muszáj megvennie(tegyük fel).
De amíg ennyire bármit bármennyiért el lehet adni addig persze hogy emelik az árakat folyamatosan. -
tisztelturam
aktív tag
válasz
Maelephant #48 üzenetére
Voltak.. naponta változnak az árak. És az alza se hülye. Ha látják, hogy veszik a 3060Ti-t 280-ért minek adják a 3070-et mindig 264-ért?? Na ezért mennek fel az árak.
10-én pl:
GAINWARD GeForce RTX 3070 Phoenix GS 257790 Ft
MSI GeForce RTX 3070 VENTUS 2X OC 264690 Ft -
Maelephant
senior tag
válasz
tisztelturam #34 üzenetére
Hol vannak itthon 250-260E Ft környékén 3070-es kártyák?
Ipon, Aqua: már 360-400E Ft-ok a 3070-esek, tegnap reggel, néhány órán keresztül volt az Alzán néhány MSI Suprim 3070-es 320E, illetve néhány Giga OC 3070-es 317E Ft-ért. -
joey04
titán
Az új GeForce RTX 3060 február végén válik elérhetővé.
Tehát nyáron már kis szerencsével dupla áron meg is lehet majd csípni pár darabot.
-
nexwo
őstag
válasz
tisztelturam #44 üzenetére
Ha annyira ismernéd a topikot nem csak betekintéssel akkor látnád, hogy én raktam be pár képet ezekről
-
nexwo
őstag
válasz
tisztelturam #42 üzenetére
Nyugalom, én is bottal figyeltettem, de nincs napi szinten, mutass logot akkor hiszem el.... MSI Suprim is 320 volt...
-
-
törölt tag
válasz
"25x-26x-ért vannak most 3070-ek."
Nem mintha ilyen árakon vennék kártyát (RX 6600-RTX 3060 körüliekre voltam kíváncsi pár hónapja, amikor még nem lehetett tudni, mi lesz a helyzet), de hol vannak ezek? Linket kérhetnék? -
ilor14
tag
válasz
Az a 25x-26x inkább 300+ lesz, de a 250 még mindig több, mint az 500 euró + áfa, ami körülbelül kellene, hogy legyen.
-
válasz
antikomcsi #18 üzenetére
Te jó Isten! Ezt, hogy tudtam ide hozzászólni?
Amikor ezt a hírt olvastam, és ide akartam, CES 2021: bedobta a Zen 3-at a mobil piacra az AMD
-
törölt tag
Nezzetek a jo oldalat: az ember tobbet tud dolgozni, ha kevesebbet jatszik, igy mar mindenkinek lesz penze a 4090-re.
-
nexwo
őstag
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
#25237004 #33 üzenetére
25x-26x-ért vannak most 3070-ek.
Aki arra vár, hogy majd hirtelen nem csak 1-1 db lesz ebből hanem minden bolt tömve lesz és 200k-ért az jobb ha inkább nem vár semmire. Mert ilyen nem lesz.
Én azt mondom így látatlanban ez maximum kb 20 ezret ha fog "jó árasodni" azaz 3070-et majd el lehet csípni 230-240 körül is de ennél lentebbi összegre nem alapoznék. És egy ekkora összegnél szerintem nem ez a 20k fog dönteni hogy kell-e a kártya vagy sem.(Hiszen a 330-ezres variánsok is percek alatt elfogynak)
De kíváncsian várom mit hoz majd a 2021 Q2-Q3...(Ne legyen igazam) -
törölt tag
válasz
tisztelturam #24 üzenetére
Nem ferdítek. Extrém áron van néhány darab. Abszolút nem érdekel az elérhetőség ilyen összegekért, ráérek.
"És mitől változna bármi április végére? Semmi nem fog változni bányászni akkor is fognak.."
Én is így gondolom, de így szólt az Nvidia nyilatkozat. Egyébként még mindig azt mondják, hogy nem kifejezetten csak a bányászok okozzák ezt, a koronavírus téma óta több időt töltenek az emberek a számítógépnél, ez a steames statisztikákon is látszik, nagyobb az igény a kártyákra gaming oldalon is. -
törölt tag
Nem azt mondtam, hogy sokkal jobban fut, csak hogy jobban fut. Az erzekelok ennyit mernek, ez van. Ilyen erovel ha mas otvozetet hasznalnak vagy az elrendezest alakitjak at minimalisan, az is befolyasolhatja, hogy 3 fokkal melegebb egy ponton a gephaz. A 10 tenyleges adatbol kiemelted azt az egyet, amiben az AMD elonyosebb erteket produkalt.. Vicces.
A masik az, hogy ki tehet arrol, hogy 5600M alacsonyabb teljesitmeny mellett jobban melegszik, mint a 2070 ?Viszont hogy orom is legyen vegen, elvileg most rancba szedte az AMD a mobil Ryzen platformot, erre bizonyitek, hogy csak ugy omlenek a ryzene gaming notebookok. A nagy gyartok csak nem szurnanak ki magukkal..
-
martonx
veterán
válasz
#35090944 #30 üzenetére
Egy valami biztos, és objektív hőfok. A gépek külsején mért hőmérséklet: ez a 9750H + 2070-nél 61 fok maximum, 4800H + 5600M-nél pedig 64 fok maximum.
A mérések alapján a két CPU közel ugyanott van hőfokban, míg a két GPU hőtermelése drasztikusan eltér, a 2070 sokkal kevesebb hőt termel. Ráadásul 15-ös notikról beszélünk, minden egymásra van bennük halmozva, szinte biztos, hogy egy 20-25 fokkal melegebb GPU a CPU hőfokára is kihat pár fok erejéig (persze ez megint csak feltételezés, és mondhatnánk, hogy fordítva is igaz, de a CPU hőfokok közel ugyanolyanok, ergo egyik CPU se melegítette jobban a GPU-t, mint a másik). Ezek alapján azt kijelenteni, hogy a 4800H sokkal jobban fűt, szerintem továbbra sem állja meg a helyét. -
törölt tag
Nem ugyan azt latjuk akkor.
FurMark + Prime:
9750H + 2070
CPU MAX: 100C
CPU CURRENT: 89C
GPU CURRENT: 78C
GPU MAX: Nincs adat4800H + 5600M
CPU MAX: 104.8C
CPU CURRENT 100.3C
GPU CURRENT: 93C
GPU MAX: 99CInkabb legyen 4 fokkal melegebb a billentyuzet folott...
A Witcher 3 alatti 110fok meg mar emlitest sem erdemel.. -
martonx
veterán
válasz
#35090944 #28 üzenetére
A második linkednél pont, hogy a CPU-t ki is hangsúlyozták, hogy 100 fokra melegszik, maga a gépház is 61 fokra felment
GPU-k meg teljesen mások, azaz tényleg csak a levegőbe beszéltél, nem fűtöttek jobban, noha szemlátomást csak minimálisan termeltek kevesebb hőt, mint Intel (95 fok vs 100 fok mindkettő elfogadhatatlan). -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Alogonomus #25 üzenetére
Az eddig tesztek alapjan a mobil ryzenek jobban futottek (ah DELL G15 SE 4800H+5600M
), 7nm ide vagy oda.
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
#25237004 #12 üzenetére
"Most is kapni" mindent nem kell ennyire ferdíteni. Figyelni kell minden elérhetőséget. Amikből sok van az a 3070 azokból "nagyon sok" jön mindig pl alzára
3060is lesz csak nem annyiért amennyiért sokan remélik. 200k biztos lesz főleg hogy a 400$-os 3060ti megy sokszor 250-ért...(És azt nézve hogy anno 120k volt egy 2060-as ahhoz képest brutális ez a 200k-s ár)
#19: És mitől változna bármi április végére? Semmi nem fog változni bányászni akkor is fognak..
-
M5Norbi
őstag
válasz
#25237004 #19 üzenetére
Az elég hosszadalmas. Én még március elejét olvastam valami nagyobb techportálon(nem tudom melyiken) De sajnos simán lehet.
Nem baj én kivárom még lejjebb esnek az árak.
Így sokan nem bírják és megveszik az eleve túlárazott kártyákat a hiénáktól akik egész nap az Alzát meg a többi hardverkereskedőt figyelik es felvásárolják azt a néha megjelenő minimális készletet. -
Talán ez lehet a közép kategória ásza, népkártya de ahogy gondolom ez a 329 dollár látva a többi árképzését lesz vagy 180 ezer forint, tehát már annyira nem jó ajánlat.
-
relixo
tag
Ezek a bejelentések inkább emlékeztetnek ilyen képnézegető táborra már engem, mert fizikailag nem létező csak photoshopolt kártyákat jelentgetnek be. Amiket képeken nézegetünk. Jó persze van ami kapható is 5x áron de hát azt csak pár korlátolt veszi meg annyiért.
#19 Nem április végét mondanak már, hanem nyár végéről beszélnek többen is. Én meg azt mondom,hogy ilyen ütembe veszik csilliós árakon az ingerszegény emberkék akkor soha nem is lesz olcsóbb már itt semmi. Mert miért adják olcsóbban ha a sok majom veszi ? Az ár nem számít már senkinek. -
törölt tag
Jöttek cikkek arról, hogy az Nvidia szerint április végéig nem nagyon fog ez a helyzet változni. AMD fronton is hasonlót nyilatkoztak.
-
Esteleg nem óhajtanának egy apu-t kiadni, amit bele lehet tenni egy olcsó(bb) 520-s lapba és kapható is normálisan a boltokban?
Ha még azt is kérhetném, hogy értelmes áron akkor hálás lennék.
Megnéztem a 3400G jelenlegi árát, és nem hiszem, hogy ezt bárki meg tudja magyarázni az árfolyammal, meg, hogy usd=euro. Tiszta szégyen, hogy egy 3100 és hozzá egy GT710 is olcsóbban jön ki.
E mellé még jön az is, hogy a méregdrága x570 lapomba bele tudnék tenni akár egy 2200G-t is, amit soha sem akarnék szerintem, de az olcsó gépnek szánt kis vackokba meg nem. -
törölt tag
Zsenialis lesz majd ezeket huteni, foleg ha melleraknak majd egy combosabb mobil Ryzent
-
Z10N
veterán
LOL, most nezem, hogy a mobil 3060M izmosabb, mint desktop 3060
3060M 30SM/3840cc vs. 3060 28SM/3584cc
Mashol 15/16Gbps-t irnak a memoriara a desktopnal.
-
Z10N
veterán
Az RTX3060 6GB akkor $300 lesz, mar ha lesz. Amugy eleg sokat vagtak rajta.
-
awexco
őstag
150w-os noti vga-t hogy a tökömbe hűtenek le ?
-
nexwo
őstag
Már azt hittem olyan jelentenek be ami miatt bánhatom, hogy a 3070-et megvettem...
-
Vektast
aktív tag
Kb picivel a 2060 Super felett lehet teljesítményben és 12GB. Ami nem rossz viszont fura hogy csak 192bites lesz a vram miközben a 2060Sen 256 bites van ráadásul ott 2100 Cuda magból kihozták ezt a teljesítményt itt meg 3500 kell. Érdekes.
-
Melyik február?
-
martonx
veterán
Hát kíváncsi leszek, hogy lehet-e majd kapni. Mert mostanában az intel kivételével mindenkinek kizárólag csak paper launch-okra futotta.
-
Roxbury
őstag
Asztali érdekes lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Külön öröm, hogy a GeForce RTX 3060 már 12 GB VRAM-ot kap, ami elég lehet a modernebb játékokhoz.
- Mini LCD panellel szerelt CPU-hűtővel adott magáról életjelet a Gamdias
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- Milyen egeret válasszak?
- Linux haladóknak
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- ASUS routerek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest