Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joci10

őstag

válasz M5Norbi #81 üzenetére

Amit még én hozzátennék: bányász és bányász között is van különbség. Vannak a fentebb említett 'profi' bányászfarmosok, akik folyamatosan tolják (sok 10, vagy akár 100 kártyával); vannak az 'általános' bányászok (mint ahogy a reagáló Joz76 is ilyen, pár géppel, pár VGA-val folyamatosan nyomják, hogy majd biztosan meg fog térülni idővel), és vannak a hobbi bányászok, akik csak akkor kerülnek elő, amikor megszaladnak az árfolyamok - vagyis nem, még nem mindenki szállt fel a mostani bányászvonatra (vagyis bőven lesz még kereslet a VGA-kra).

Egyébként a jelenlegi helyzetre már láthattunk korábban is példát. Volt egy apróbb fellángolás a GCN indulásának elején (az AMD meg is járta, mert azt hitte, megéri a többletgyártás, de aztán a rövid hullám miatt a GCN1-es GPU-kat még a GCN4-ek idején is próbálták eladni), illetve volt egy nagyobb hullám 1-2 évvel ezelőttről, amikor hasonlóan meglódultak az árfolyamok, mert sok befektető nem nagyon látott más hasonlóan emelkedő, és gyorsan pénzt csináló alternatívát - aztán ahogy a befektetők a pénzüket elkezdték kivenni a coinokból (próbálták realizálni a hasznot), akkor az árfolyam is leesett. Most újra ez a helyzet, megint egyre többen fektetnek virtuális pénzbe, és most megint kilőttek az árak (köszönhetően a COVID-nak) - aztán majd megint lesz egy nyereségrealizálásos kilépéses csökkenés, de én nem hiszem, hogy 1-2 hónapon belül lenne. Ahhoz az kell, hogy legyen hová tovább vinni a pénzüket a befektetőknek; ahhoz meg az kell, hogy legyen normális megtérülési rátás befektetési lehetőség (vírushelyzet miatt jelenleg ezek eléggé korlátozottak) Az előző bányászhullám is egész hosszan eltartott, és akkor sem igazán volt normális áron egy VGA sem, ha egyáltalán volt (mert a bányászok elvitték az életképesebb verziókat, a többit meg a piac normális keresete szívta fel gyorsan, hiszen ha nincs más, akkor azt vesznek, ami van - ha van még valami). Most ez hosszabb ideig is eltarthat, amíg a gazdaságok elkezdenek növekedni, és megérheti beléjük fektetni a pénzeket. Addig ezen coin-okban 'parkolhatnak'.

Legalábbis szerintem. Bár megcáfolna az élet, és lenne már 1-2-3 hónap múlva is normális áron VGA. Végre lecserélném a 950-esemet. Ideje volna. :)

Új hozzászólás Aktív témák