Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
batka460 #263 üzenetére
azért van ez mert 8 GB ram van a kártyádon és azt telepakolja a játék de a textúra méretre elég akár a 4 GB is. 500 MB skálázódik folyamatosan ezek szerint ha nálad 7,5 GB az állandó használat.) ugyna ez egy GTx 1060 kártyán 5,5 GB kb. hasonlóan működik szinte minden mai játéknál ez.
-
GeryFlash
veterán
válasz
hombre[EU] #289 üzenetére
Szerintem is arrol van szo hogy Huang osszeszarta magat hogy 7 nanon ugyan azt tudja az AMD mint ok 12-on.
nyakdam: #294-ben irtak, de vegulis igen
-
hombre[EU]
veterán
válasz
GeryFlash #282 üzenetére
Ki tudja mi baja lehetett,de biztosan nem az,hogy a konkurencia nem mutatott erōsebb kártyát,mint az övék,ez tuti.
Utoljára, amire emlékszem, a MS górénak volt hasonló megnyilvánulása az elsō Iphone bemutatása után, Ō koppant egy nagyot. (Nem azt mondom,hogy van/lesz párhuzam a kettō között) -
-
GeryFlash
veterán
-
Raymond
titán
A COD annyit tolt meg amennyi van fuggetlenul attol mennyi kell neki valojaban. 6-8GB kozott van a "valos" hasznalat, folotte csak cache. Ha van telerakja ha nincs ugyis jo.
(#263) batka460
A jatek kiirja maga is hogy mennyit hasznal, 1080p Ultra+ az 4GB, de 4K-ban is boven eleg a 6GB.
-
Yany
addikt
Ami még szöget ütött a fejembe: nem működik megfelelően a HBCC, hogy 16 GB-ot tolnak az amúgy is drága ram-ból? Pedig az a nagy mondás, hogy a konzumer felhasználási körökben a HBCC-vel kb. 3-4x több VRAM-nak megfelelő lesz a fizikai kapacitáshoz képest. Most akkor... mégsem? Kell a 16? Mire? Főleg, hogy a GeForce-ok is megálltak megint 10 környékén és még HBCC sincs rajtuk.
Ez vagy nonszensz, vagy baj van a HBCC-vel.
Hogy érthetőbb legyek: ha megáll az a tény, hogy
1. A HBCC full transzparens, nem kell program oldali támogatás hozzá,
2. HBCC-vel 8GB VRAM egy Radeon-on megfelel annak, mintha egy GeForce-on több, mint 20 GB VRAM-unk lenne,
3. A HBCC jól működik,
4. Kevesebb RAM olcsóbb,
5. AMD-nek is éppúgy a profit a fontos, mint a többi szereplőnek egy kapitalista piacon,
6. Amíg van 6-8 GB-os GeForce, addig a játékfejlesztők sem fognak efölé merészkedni,...Akkor hogy a radai rossebbe nem csak 8 GB-ot alkalmaz az AMD és teszi el a költség-maradékot mondjuk profitnak vagy k+f-nek, vagy akárminek?
-
satz18
őstag
Az AMD elérte az a teljesítményt 7 nm-en, amit az Nvidia 2 éve 16 nm-en. Valahogy nem érzem egetrengető eredménynek. Persze jobb mint a semmi. A CPU vonal viszont továbbra is nagyon szépen fejlődik, ami jó.
-
Caboose
tag
Ebben a videóban az elején megmutatja az összes beállítást. Mivel én nem játszik ezzel a játékkal, csak ezekre tudok támaszkodni, de simán lehet igazad.
-
batka460
csendes tag
Játszok vele, hw monitort indítok az fut háttérben, este csinálok róla shotot. Sokan a max settingst elintézik annyival, hogy belövik a presetet ultárara, rengeteg ilyen videó is van fent yt-on. Egyénire átrakod akkor lehetőség van ultrán felül -> extreme-re áttenni jópár beállítást. Láttam olyan yt videót ahol maxnak írja és még az élsímítás is csak 2x. Extreme beállításokon 8x éllel, tényleg kimaxolva, volt olyan max pillanat a hw monitor szerint mikor 7,5Gb vram fogyott. Nyilván nem állandó de megütötte online-ba.
-
M@cika
őstag
Az egy szálon sokkal jobb már nem igaz. Összességében az Intel ugyanolyan jó, mint az AMD, ez OK, csak sokkal drágább. Tudom, ez csak a mi szegény kis hazánkban lényeges, aki 4 db rtx 2080-at tol a gépébe azt nem izgatja. És szerintem most az Intelnek épp NINCS semmije a Zen2 ellen. De megengedhetik maguknak, csak a részvényesek nem örülnek. És nyilván azért nem dobják a kukába a mostani vergődésüket, mert ahogy mondták, eleve külön részleg fejleszti a következő generációs CPU-t és ők állítólag nagyjából ott tartanak, ahol kell.
-
A shadow of war valóban, eléri a 9GB-ot is 4k-n:
Viszont erről se feledkezzünk meg: "Once we use the Ultra Texture pack we see a dramatic effect on the graphics memory usage. 8GB is the new domain. Now as we see very often (and much like COD) this again is cached textures mostly. The effect of a 4GB versus an 8GB or even 11GB card on performance really is minimal".A FFxv-nél se csapja ki a biztosítékot a textúrapakk, bár el kell ismerni, közel jár:
-
hombre[EU]
veterán
VR-ban egyáltalán nem demózták ezt a Vegát? Csak egy DMC videót találtam
-
ggg1
aktív tag
Én ezeket a TR-eket, nem tudom, mennyire jók. Vettem ilyen kategóriájú gépet, amikor megjelentek, de az Intel mellett döntöttem. Az első generációnak néztem jobban utána, és arra jutottam, hogy az 1900 egy vicc, az 1920 pedig már túl drága ár-érték arányban. Az Intel 7820X jó árban volt, asszem 120+áfa körül, és összteljesítményben a 12 magos 1920 szintjén, ami kétszer annyiba került. A sima desktop kategóriában viszont egyértelműen a Ryzent tartom jobb vételnek. Én nem játszok, szóval munkára mindenképpen, és ugyan tesztek szerint az Intel játékban gyorsabb, de a mostani árak miatt talán mindenre a Ryzen a jobb.
A TR-rel még bajom volt a cpu foglalat is, mert volt komoly hűtésem, amit az LGA2066-ra gond nélkül rá tudtam tenni.Ha tényleg megcsinálják ezt a 12-16 magos Zen 2-t, akkor ez le fogja nyomni a Skylake-X-et.
Kár, hogy a quad ch memória nem jöhet szóba.
A memóriavez abban az I/O chipben van vagy a chipletben? -
Raymond
titán
Van rendes teszt es review eleg. Miert egy reddit komment-bol idezel? Gondolom "veletlenul" nem linkelted a forrast
Szerk: itt van egy ahol mertek par beallitast:
"VRAM-wise, we found that Shadow of the Tomb Raider could use over 7GB of VRAM at 4K under the game's Highest preset, and over 6GB of 1080p with the same settings. Thankfully, Shadow of the Tomb Raider's VRAM requirements can scale down to graphics cards with smaller frame buffers, including GPUs like the 2GB R9 380 with relative ease. "
-
-
Jacek
veterán
válasz
Preacher1980 #251 üzenetére
Oké, feb 7
))
-
Zotya84
őstag
Jó, így oké, csak nem tudtam elképzelni a dolgot.
Nekem is nem egyszer van, hogy a 16 szál pörög órákig 100%-on, pedig olyankor csak egy-egy művelet folyik éppen. Nem hogy még olyankor akár csak egy virtuális gépre is rá merjek indítani...
Így én sem bánnám a 32 szálat, de egy TR árát egyelőre nem éri meg a dolog számomra. A WIMeket meg nem kell bemutatnod, bár én jobb szeretem az ESDt, az jobban tömörül DISM-mel.
-
Dragon3000
nagyúr
A találgatásokhoz annyit fűznék, ha tartja az amd az eddigi felállást, akkor lehet, hogy egy r5 van a képen ami mellé mehet a gpu is vagy még egy chiplet és akkor már r7-r9, de ezek majd úgyis kiderülnek. Számomra bőven elég a 6 magos megoldás is, ezt se használom ki teljesen.
Egy kis zavar van szerintem, nem a kereslet nőt az intel prociknál, hanem már kiadták a 14nm-t pl az apple-nek, mivel ők már 2 éve számolnak a 10nm-es gyártással. Amúgy az is kérdés mennyit nőt, most az ipc, de ezek is kiderülnek majd a tesztekből.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Dragon3000 #228 üzenetére
Igen, egyetértek!
Egyik sincs még kész.
Szerintem ez nem véletlen, hogy ezek a cpu-k ennyire közel vannak teljesítményben. Biztos vagyok benne, hogy nagyon is tudja az egyik, hogy hol tart a másik, és ha nagyon kell, előrébb hoznak egy fejlesztést, így volt ez a 8000-es intelekkel is, alig tudtak megjelenni hozzájuk az alaplapok. Kellett gyorsan, hát kidobták.Simán el tudom képzelni, hogy Lisa Su másik zsebében ott volt egy 2 chipletes mintapéldány is, és ha az Intel jobban állna a fejlesztéseivel, akkor azt mutogatta volna. Így van az amd-nek annyi mozgástere, amíg az intel is elkészül.
Az Intelből majd lesz 10-12 magos, ami azt hozza, mint az amd 12-16 magon, úgy, ahogy egy 7820x lever egy 1920x-et, pedig utóbbiban 4-gyel több mag és 8-cal több szál van. Ha nem is veri le, de pariban vannak. Nem is lehet kapni a 7820x-et, anjyira jó.
Amúgy meg nincs értelme azon gondolkodni, hogy most melyik programban melyik a jobb, és melyik ér el több pontot a cinebenchben, ha egyszer az Intelre akkora a kereslet, hogy nem tudja kielégíteni egy sok éve bejáratott gyártástechnológiával, és térnek vissza a 22 nm-re, és másfélszeres árakon tudnak mindent adni, akkor tök mindegy, hogy az AMD jobb-e vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest