Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Újabb hír, újabb jövőlátó userek
úgyis szar, én tudom h mit tud...
Kommentekek kiirtanám az ilyen hírek aljából. Mert semmi értelme egynek se.
Minden hír ami új cuccot taglal, ami majd "talán" lesz, jön 200 komment amolyan Facebook-os kiírás stílusban hogy, esik a hó dedurva... Alatta meg a válasz.. Meglep? Tél van. -
Gyuri27
félisten
Nézem ezt a rizsa képet.
Elvileg elfér még egy 7nm-es rajta. Az akkor 16 mag.
No de mi a helyzet ha az IO lapka 7nms-re lesz cserélve.
Akkor elfér 3x8 mag is.
Valaki mérje már le könyörgöm. -
Parano1d
tag
Számomra az a legnagyobb baj, hogy árban kegyetlenül elszálltak ezek a "középkategóriásnak" szánt kártyák.
Régebben 50k volt, és kész. A legutóbb már az RX480/GTX 1060 70-90k ársávban mozgott, amit én személy szerint már sokalltam értük. Most meg lehet nézni mennyibe fog kerülni a GTX 2060.
Az AMD ha kidobna "occsóért" egy 7nm-es Polarist, arra lenne nagy kereslet (nyilván haszon nem biztos).
Ez a felhozatal így szép és jó, de az átlagnak erre nincs felesleges pénze. -
enginev3.0
félisten
Na de miért olyan soká
Azt hittem tavasszal már itt lesznek -
hombre[EU]
nagyúr
Az AMD elhozta a 4K@60hz gaminget a píszíseknek
Kiváncsi leszek pl. a Boxx komplett AMDs konfigokra milyen árakon,hogy teljesítenek.
A Vega VII sebessége a 2080 körül(felett-alatt-mellett) lesz RT nélkül, de dupla vram-mal ami hosszútávra nem is hülyeség 4K gaminghez. Valószínū ennyi fog kelleni 2 év múlvaHa beesik ~€550 környékére akkor bestbuy vga lesz.
-
westlake
félisten
Jól értelmezem, hogy az AMD kiadta az RTX 2080-nak "megfeleől" kártyát fél évvel később, mint a konkurencia? Mi a plusz? Miért vegyem meg ezt, ne pedig a zöldek termékét?
Fogyasztás (TDP)?? -
_DiEGO_
őstag
Egy nagyon is lényeges részen de szívesen átugrottatok sokan , holott nem semmi ez sem !
Az AMD bejelentette azt is, hogy a Project Stream néven futó felhős játékszolgáltatást Vega architektúrára épülő Radeonokra építi fel a Google.
Valószínűleg a Radeon Pro V340-et használja a keresőóriás, hiszen ez az a termék, amelyet konkrétan ide terveztek.
Maga a bejelentés egyébként meglepőnek hathat, főleg azután, hogy a konkurens NVIDIA nevét sokkal többször lehetett hallani a felhős játék során, de valójában érthető a Google választása,
ugyanis az AMD az egyetlen cég, amely PCI-SIG SR-IOV (single root I/O virtualization) szabványára épülő hardveres technológiát kínál a problémára, méghozzá teljesen virtualizált videokódoló és -dekódoló blokkokkal, ami a működési költségek alacsony szinten tartásához, illetve az alapvető adatbiztonsághoz elengedhetetlen. -
Korrigáltam aztan később.
Az Nvidia Rx 2080 azonban drágábban indított, ezért néztem be.
(#84) lacus83 Pedig a Vega szerintem nagyon versenyképes ajánlat lett, pláne nemrég Black Friday-kor. Amúgy ez a 7 nm-es Radeon mi, ha nem versenyképes? Meg kell érteni, hogy egyszerre nem lehet mindent. Mióta Lisa Su irányítja a céget, az AMD elkezdett kimászni a gödörből. Ez azonban egy hosszabb futás lesz. De legalább most már közelebb értek az Nvidiához...Emlékeztek rá, a Vegára mennyit kellett várni, a Pascal már mennyi ideje piacon volt akkor?
Most pedig alig hogy kikerült az Nvidia RTX, az AMD már nem sokra rá be tudta mutatni a világ első 7 nm-es konzumer piacra szánt GPUját, ami versenyképes az új Nvidiával. Szerintem jó irányba haladnak, csak időt kell nekik adni, és ha minden a terv szerint alakul nekik, akkor ez a különbség elolvad majd és akár be is érhetik az Nvidiát(tudom ez jelenleg szürreálisan hangzik).
-
t72killer
titán
Kérdés, hogy egy valamirevaló Sapphire Nitro mennyibe fog fájni ebből...
-
lacus83
senior tag
válasz
Hopkins95 #78 üzenetére
Sajnos az AMDnek régóta nincs válasza Nv ellen.
480/580/590 mind egy kutya több fogyasztással.
Ha tényleg olyan jó lesz pl az Rtx 2060 akkor kB azon idő jön el ismét mikor 3 évig csak Gtx 970 volt a best buy.
Vegában van potenciál de mégis több Gtx 1070,1080 at vettek.
Amd nagyon ráfeküdt az Intel elleni harcra, és ezért a Gpu fronton Nv elleni eddigi csatákból is vesztesen jönnek ki, jöttek ki.
NV pedig újabb aljas de mégis logikus lépésként a Freesync adta előnyt is elveszi.
Szóval maradjunk annyiban hogy Amd felaldozta a felzárkózásánk esélyét Nv ellen a Ryzen miatt.
Bányászat miatt adtak el rengeteg Gput Amd oldalon. De ennek is vége.
Én nem vagyok egy oldal párti se, jobban kedveltem eddig is az AMD és szurkoltam is nekik, de az hogy egy értelmes erős kártyát nem tudnak jól összerakni az már gáz.
Az említett VII pedig nem a Fhd játékosok táborát fogja erősíteni.
A kisebb Rtx el meg vihetik a legnagyobb piacot az Fhd gemerekét.
Senki se fog 590et venni 100kert, de még 90k ért sem ha 110 ért kap Rtx 2060at. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Quadgame94 #8 üzenetére
Aztán mit kezdesz az ER magpkkal ?
kikapcsolod majd hogy NE legyen visszatartó erő , hogy 60-70FPS -től megszabadulj ? okoska
De elfogult az írásod m azaz tükrözi éned. Miért fáj a dolog ? Ha jobb választás , akkor ha van sütnivalód azt veszed. Jah , hogy nincs egyikre se pénzed , de osztani azt tudni akarsz. Inkább ne ... -
devast
addikt
Amíg nincs alternatíva a szavazáson addig mindegy... Nincs jobb ár/érték arányú kártya a piacon rtx nélkül adott teljesítményen. Az egész rtx ár/érték aránya csak a generációs ugrásoknál elvártakhoz képest katasztrófa, viszont a piacon kapható konkurenciához képest bőven elég.
-
Remus389
veterán
Azért bátor lépés volt az Nvidiától az RTX, ezt be kell látni.
Kockáztattak, és még nem dőlt el, hogy nyertek.
Azért sok gamer szavaz inkább a 4K-ra mint a Full HD@Raytracing-re, ha az előbbiek vannak többségben, bukó lesz az Nv-nek.
Az is vicces, hogy talán a 2080ti az egyetlen értelmes raytracinges kártya, de mennyibe is kerül?
-
Ha kijönne majd az GTX11**, akkor arra az AMD-nek is lenne azért egy két szava(vagyis kártyája).
(#80) Remusz911 Szerintem így sem lesz bukó az Nvidiának, max az illető nem használja a Ray Tracinget. Látszólag még így is jól fogynak az RTX kártyák(ami nekem érthetetlen, de oké).
-
devast
addikt
Szerintem nem fog jönni 11xx széria. nv-nek ez így pont jó ami most van... nem kell nekik bucira verni. Minden lapot az rtx-re raktak fel. Nem mondom, hogy 100% be fog jönni ezzel a szériával nekik, de ha a $350-os 2060-ra akkora chipet raknak mint a 1080ti, az azért elgondolkodtató.
-
wildpig
tag
Kijön még mellé egy GTX, és annyira körbe lesz rakva mindkét oldalról a Radeon VII az nV-kártyákkal ár/érték arányban, hogy mellé kéne még dobniuk 4 játékot, meg egy 150dolláros árcsökkentést. Nem fog ez az MSRP annyit csökkenni a boltok polcain, hogy ne legyen megint blama az egész. Megint jobban lépked az NV az üzleti sakktáblán... Én hülye meg nem értettem minek jön a pletykák szerint az RTX erősségű, de RT mag nélküli GTX11**. Hát azért hogy bucira verje a Radeont, olcsóbban.
-
Bandi79
aktív tag
A kérdés az, hogy az AMD 699$ MSRP-ja a saját "Founders" verziójukra vonatkozik, vagy az AIB-kre... Ez nem volt egyértelmű
Továbbra se hiszem, hogy a 2080 felett lesz az ára a boltokban, mert AMD-t nem lehet ugyanakkora teljesítménnyel drágábban eladni, mint egy Nvidiát (hogy ez miért van így, az messzire vinne...)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Steamnek nem azzal van a baja, hogy nem mérvadó, hanem azzal, hogy nem reprezentatív. Nagy különbség. Attól, hogy nem reprezentatív, még lehet mérvadó, mert azt egyszerűen csak el kell dönteni, hogy hiszel-e nekik, vagy nem. De a reprezentatív része a dolognak komoly statisztikai követelményekhez van kötve, ami nem szimpla döntés kérdése.
-
hahakocka
őstag
Mondják hogy túl van árazva, de a founders 2080 799 volt és most az úgymond 'founders' alap Radeon VII 699 s mondjátok csökkent 650 re a 2080 akkor ennyi erővel 1-2 hónap után ez is 550 lesz. 16 GB HBM2 ram tuti megdobta amúgy az árát viszont emiatt a sok ram miatt stabilabb és jobb 4K teljesítmény lehet. Még driver sincs hozzá de már pl 14 fps el jobb volt a Stranger Brigade-ban mint az NV. Folytonosabb és nagyobb FPS élmény 4K-ban a sok ram.
-
Lajtorja
aktív tag
Az ajándék játékokat le ne vond már az árából. Amúgy igen, jöjjenek a tesztek.
Nincs olyan ember a földön, aki teli áron pont azokat a gameket tervezte megvenni és pont vga csere előtt áll és pont nem lopja/feljeti ki a kis vagy nagyker a kupont és pont nem ezt a választ kapja AMD-től amikor ezt szóváteszi (ahelyett hogy egy sz@ros szériaszám alapján küldjenek neki a 150-200k-s kártyájához):
Participating vendors / resellers are the ones responsible for distributing the correct coupon code for the AMD Radeon products. It should have been given to you when you made your AMD product purchase.
AMD supplies the vendors with a limited number of coupon codes to distribute to their customers. However, please know that the terms and conditions of the promotion stipulate that the promotion is available while supplies last.
Please note that only select retailers are participating in this promotion, visit the corresponding website for the complete terms and conditions and more information about participating vendors worldwide.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az áron azért nem érdemes vitázni, mert nem ismerjük, hogy az egyes boltok milyen szerződéseket kötnek az egyes gyártókkal. Manapság 30%-os raktárarányért nem egy gyártó ad komoly kedvezményeket, és így nyilván az adott gyártó terméke az adott boltban olcsóbb lesz, mint a többi. Ergo hiába szabja az AMD 699-re a Radeon VII-et, vagy az NV 799-re az 2080 Founderst, ezeket igazából nem mindig és nem mindenhol követik le a custom megoldások, még akkor sem, ha esetleg gyorsabbak a gyári modelleknél.
-
Duck663
őstag
válasz
Quadgame94 #8 üzenetére
Azért ugye képben vagy? Mert hogy a piacnak nem nagyon kellenek az RTX-ek, nem nagyon veszik, nem nagyon tolonganak értük. Jön majd egy 1180 stb, valószínűleg tré lehet a kihozatal, és letiltva a RT magokat el lehet adni a balekoknak még a megmaradt lapkákat, de messze nem olyan biztos, hogy arra nagyon nagy rácuppanás lesz, a GTX 10xx tulajok nem fogják venni, aki Radeont akar, az meg pláne.
Közben pedig ott rohad még a nyakukon egy halom GTX is, nem beszélve a GDDR5X memóriáról, amit felvásároltak, mint a vaddisznó, bízva a bányászokban és hogy az AMD ne jusson hozzá. Csakhogy a bányászlufi kipukkadt, az AMD meg nem ugrott rá a GDDR5X-re. Épp az AMD csinálja jól. Most hogy ntrollék kiterítették a kártyáikat jönnek ők, a nem teljes, de 60CU-val még elég jó GPU-kat kiadják (marha jó lehet a kihozatal, ha csak 4CU-t kellett tiltani), eladják, jó áron, a konkurenciától mindenképpen jobb áron, bár a fogyasztással lehet vitatkozni, de szerintem a teljesítményre nem lesz panasz, és ez amúgy is csak mondjuk úgy, szezonális termék, szerintem fél évnél nem lesz tovább kapható. Majd jön a Navi, ami úgy ahogy van hátsón billenti ntrollékat, jó ár/teljesítmény mutatóval. Simán benne van, hogy az RTX-ek fölé fognak menni, a chiplet dizájnnal, olcsóbb gyártással, igaz alacsonyabb áron, kisebb profittal, de itt jön képbe az, hogy mekkora a Turing (gyártási költség) és a túlfizetett memória, és az fog aztán igazán fájni. Így is szorul a nyakukon a hurok, a részvényesek szorongatják, nagyon fájdalmas lesz az, amikor az AMD is húz rajta egyet.
-
Eladod a motort, s máris csináltál egy jó dealt. Én azt mondom ha adnak valamit, akkor azt fogadd el, inkább gondolj arra, mi lenne akkor, ha semmit nem kapnál hozzá, de ugyanannyiba kerülne.
(#50) b. Hmm igazad van, bár az általad linkelt oldalon és az EU-s EVGA oldalon azért már harapósabb árak vannak. Így meg már megint az RTX a drágább valamivel. Fene tudja, melyiket választanám(ha lenne rá keretem).
-
Remus389
veterán
válasz
Quadgame94 #55 üzenetére
Már ne haragudj, de idézlek: de mint írtam is előbb egy másik hozzászólásban az utolsó negyedévig biztosan nem fog megjelenni.
Ez magabiztos kijelentés. Ez tuti, 100%, nem? Hisz TE mondod, akkor biztos úgy van.
Most pedig hirtelen véleménnyé szelidült, utólag. Érdekes.
Kényelmesen kerülöd a választ egyébként, de mindegy is
-
válasz
Quadgame94 #55 üzenetére
szerintem nem nekem akartad
-
Bandi79
aktív tag
Az árral kapcsolatban, 2080 vs VII:
RTX 2080 MSRP ,Founders: 799$. Mennyibe kerülnek az AIB-k Európában ? 650€-tól
AMD Radeon VII MSRP, "Founders" 699$.
Ezek alapján miért kerülne Európában a legolcsóbb AIB "700€ + 20% ÁFÁ"-ba ?
-
t72killer
titán
Fogalmazzunk úgy, hogy a lehető legkedvezőbb bolygóegyüttállás esetén eléri majd a Pascal szintet.
-
Remus389
veterán
válasz
Quadgame94 #46 üzenetére
Szórakoztasd tovább a nagyérdeműt.
-
válasz
Hopkins95 #49 üzenetére
a 2080 hoz meg 2 darab, az Anthem és a BF 5@100€.
+ ugye a népszerű snake 8 bit
január 7 től Március 25 ig
"edeemed beginning January 7, 2019 until March 25, 2019 or while supplies last."
kiskereknél és a gyártóknál is .RTx 2060 hoz is jár az egyik, az január 15 től kerül az üzletekbe+ a laptopokhoz is.[link]
Ezeket nemigen lehet eladni már. -
válasz
t72killer #40 üzenetére
Már 650 Euró az Nvidia kártya? Valóban, akkor tényleg egy százassal olcsóbban kellett volna adni az AMD-nek.
Viszont azt se felejtsd el azért, hogy az AMD kártyához jár 3 AAA játék 180 Euró értékben.
(#47) b. Mondjuk a fogyasztás pont az utolsó dolog, ami engem érdekel egy ilyen hardvernél, de a többiben igazatok van. Bizony be kell látnom, hogy ez túl drágán lett beárazva.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Quadgame94 #42 üzenetére
Amellett, hogy egyetertek veled, es a korabbi pletykaknak adok igazat, miszerint az igazi nagy durranasnak szant Navi az 2020-as termek lesz, amellett azert megjegyeznem, hogy az AMD most vert helyzetben van, es ha tudod is milyen lesz a Navi, akkor sem beszelsz rola, mert a) eleve nem lesz tul eros, igy teljesen felesleges ezt elore bejelenteni vagy b) meglepoen jo lesz, de akkor boven hagy idot az nVidianak reagalni (aki most amugy is lepeselonyben van, szoval tudna is reagalni). Illetve c) a vega launch anno mindenfele fel evvel elore elszolt kijelentesekkel tuzdelt katasztrofa volt, nem kell azt megismetelni.
#41 a remeny hal meg utoljara, de szerintem a mostani csalodas oka is a tulzott hype volt, kar eroltetni.
-
válasz
Hopkins95 #29 üzenetére
650 € tól van a 2080 már a boltokban. kisebb fogyasztás+ RTX.
ha most elvonatkoztatunk az Nvidiától ( mert ugye sokak szerint ezért az árért nvidia felelős, ki más)gyakorlatilag a Vega 64 hez képest adnak 25 % teljesítményt 50 % felárért aka 2080TI.@ 300 wattos fogyasztással. -
Quadgame94
őstag
Most éppen sajnos te csinálsz. Én specifikációkra értettem. Elnevezésekre. GDDR6 lesz? Vagy HBM? És az AdoreTV-s bulshittekkel meg ne gyere nekem. Itt volt egy remek keynote. Egy remek lehetőség, hogy beszéljenek arról milyen is les za felépítése. Sőt! Roadmapet se mutattak. Semmit. Persze ha nem mutattak semmit az azt is jelenti, hogy minden rendben van és a te agyadból kipannant Nyári szezonban már jönni is fog. A jelenlegi információk alapján, ami zéró és ez eléggé gyanús - az én agyamból egy nyári bejelentés és év végi megjelenés pattant ki.
off topicba tettem. Mert a Navinak semmi közbe a mostani VEGA VII-hez.
-
Remus389
veterán
válasz
Quadgame94 #42 üzenetére
Remélem jól szórakozol:
1. Állítás: A Navi láthatóan nincs kész és 2018Q4 elött senki ne is várja
2. Állítás: de mint írtam is előbb egy másik hozzászólásban az utolsó negyedévig biztosan nem fog megjelenni.
3. Állítás: Semmit nem tudni a Navi-ról. Szó szerint semmit.Ez is egy finom falat: Ha az nV okos, akkor most kinyírhatja az AMD-t. Ki adnak egy GTX 1180-at, ami mondjuk csak 599 USD csak tensor magok nélkül. Majd egy 1160-at ami egy 2060 csak tensor magok nélkül, mondjuk 279-ért. Na az lenne a végső döfés nekik.
És még sorolhatnám, de edzeni voltam, így nem pazarlom erre az energy-m.
Muszáj szamarat csinálni magadból?
-
Quadgame94
őstag
Mi az hogy honnan tudom xd Az MI25 ami előző generációs 5 ezer dollár. Szerinted az Új 7 nanométeres mennyibe kerül majd?
És ki mondta hogy ez így is lesz? Mintha amit leírnál szentírás lenne. Figyu nyáron jön a Navi. - Ja értem, tehát, ha én találgatok az hülyeség, ha meg akkor az tuti? Semmit nem tudni a Navi-ról. Szó szerint semmit. Lisa Su 1x említette meg a keynote-alatt, mint a 2019-es évben megjelenő termék. A Ryzen ami nyáron biztos, hogy jön, már legalább láttunk demo-t. Kb 15 percet beszélt is róla, míg a Naviról semmit nem árult el. Legyen igazad és jöjjön nyáron, de szerintem egy bejelentést kapunk majd, aztán októberben majd megjelenhet. De inkább November.
-
Envo_
aktív tag
Bizonyos keretek között meg vannak győződve róla, hogy ez az új Ryzen 5.
-
t72killer
titán
válasz
Hopkins95 #29 üzenetére
"az Nvidia még drágábban adja az RTX 2080-at"
Számold át azt a 700dodót EUR-ra és adj hozzá minimum 20% áfát
.
A 2080-nál már ezt a műveletet elvégezték a boltok, 650€-tól indul a zöld kari.
-
Cathulhu
addikt
válasz
GeryFlash #14 üzenetére
Valoszinuleg osztottak szoroztak, lattak, hogy az nV mennyit ker a 2080-ert, es kiszamoltak, hogy ennyiert nekik is megeri a MI50-bol gamer kartyat piacra dobni, igy nyernek mondjuk fel-egy evet es nem kell neman ulniuk a naviig. Valoszinuleg ha a 2080 a 1080 aran nyitott volna, most nem lenne Vega VII, illetve ha nagyon esnek az arak, akkor nem gyartjak tovabb. Ez kb olyan termek, mint a 10 nm-es i3 volt, arra jo, hogy mutatja, hogy meg versenyben vannak, de valos erteket nem kepvisel igazan.
-
Remus389
veterán
válasz
Quadgame94 #31 üzenetére
de azok több ezer dollárba kerülnek. Ezt honnan veszed?
de mint írtam is előbb egy másik hozzászólásban az utolsó negyedévig biztosan nem fog megjelenni. És ki mondta hogy ez így is lesz? Mintha amit leírnál szentírás lenne
Figyu nyáron jön a Navi.
-
Quadgame94
őstag
Egyébként csak én hallottam a közvetítésben, hogy a Lisa Su említett egy másik vga-t is? VEGA V (Five)?
-
OgreImre
senior tag
Egy ideig gondolkodtam a "VII" elnevezés mikéntjén. Aztán rájöttem.
-
wildpig
tag
Pont ezaz
azt mondják mindig amit az AMD is mondana.
-
-
laceszgamer
addikt
Alapvetően inkább Radeon párti voltam mindig, de valahogy a HD7000-res széria után már nagyon csak vergődés megy. Ha jön egy jó telj/fogyasztású kártya az max a középkategóriában játszik, a kicsivel csúcs alatti zöld kártyákat meg hatalmas fogyasztású darabokkal tudják csak beérni. Pedig igazán jó lenne ha alkotnának egy a Ryzenhez hasonló előrelépést mutató VGA családot.
-
Z10N
veterán
-
Quadgame94
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #11 üzenetére
1. Meg. Tekintve, hogy mennyire sokan használnak már 4Hi-s HBM2-t, valószínűleg 500-ért is megérné adni, de ugye ott van az a probléma, hogy akkor a teljes termékskálán árat kellene csökkenteni, stb. Sokkal kedvezőbb beárazni a sebessége szerint. Már csak üzleti szempontból is.
2. CU-t csökkenthetsz. Azzal lehet játszani. A HBM2 memóriát nem feltétlenül éri meg csökkenteni. Egyszerűen már nem drága. Nem sokat nyersz azon, hogy négy helyett két stacket használsz. Ezek a memóriák már velünk vannak másfél éve, azóta a gyártási mennyiség megsokszorozódott, így a memória ára annyira lecsökkent, hogy már belépőszinten is alkalmazza az AMD. Lásd a Vega 12-t. De CU-ból lehúzhatod 48-ra, és akkor lesz egy 499 dolláros verzió. Valószínűleg ezt most még nem éri meg meglépni.
(#29) Hopkins95: Az AMD szállítja a hardvert az Xboxba, meg a Microsoft felhős játékszolgáltatásába. Eléggé partnernek kell lenni ehhez.
-
Én élőben néztem a közvetítést és nagyon meglepődtem!
Nem számítottam új VGA-ra, ráadásul arra sem, hogy az új asztali Ryzen processzor ilyen jól szerepel az i9-9900K ellen, ami jelenleg a piacon levő legerősebb gamer processzor!Bár én is drágálom a 700 Dolláros árat a Radeon 7-re, de az Nvidia még drágábban adja az RTX 2080-at. De azt mondom még így is sok lett...biztos a 16 giga HBM2 megnyomta az árat. De most már legalább az AMDnek újra van olyan kártyája, ami felveszi a versenyt az Nvidia felső kategóriájával.
Amúgy a cikk nem említi, de még Phil Spencer is ott volt a Keynote-on. Nem is tudtam ezelőtt, hogy ilyen nagy partnerek az AMDvel.
-
t72killer
titán
Minek
? Inkább 6GHz-re turbózó 8magosakat hozzanak, amíg tele vagyunk kevés szálat használó feladatokkal. Ez a 9900K-val egyenértékű proci teljesen jó irány desktopra
, sokkal többre mész vele, mint a csoda 32magos 2990Wx-el.
7nanós VGA: kellett már a Maxwell szintjén leledző AMD-nek, mint egy falat kenyér. Állítólag 25%-ot fog vele javulni a perf/watt, azaz végre közelítheti a Pascalokat:
-
SECTORnooB
addikt
Nem ér túlozni, ha nem is 20,de 35-40 ezresbe már igen.
Én azt sem hittem volna,hogy tényleg megkapja a Vega a fészliftet az első negyedévben.
Ha itthon 250 körül meglehet majd venni akkor jó biznisz lehet, meglepett,hogy a 2080 szintjére "érkezhet" nem hittem volna,hogy a Navi elött ez bekövetkezhet. -
Remus389
veterán
válasz
Quadgame94 #19 üzenetére
Nem érted, valószínűleg nem ebből a 7nm-es Vga-ból fognak meggazdagodni, viszont javít a márka imidzsén. Talán pár ezret eladnak, egy kis zsebpénz is befolyik, de ennyi.
Az igazi sláger a Navi lesz, amit én is várok, GTX 1080 körüli teljesítmény, a Polaris árában. Nekem való, jó lesz lecserélni a jól bevált RX 470-est.
A Polaris olyan mint egy Opel, olcsó és jól fut
Na ha ilyen lesz a Navi vevő leszek rá!
Az öreg hatmagosom mellé még talán passzol. Ja és már 7nm lesz, tudom nem ez számít de az is jó érzés.
Az új AMD procik is érdekelnek, viszont fáj úgy rákölteni a gépre mondjuk 150 ezer Ft-ot, hogy a régi 6 magos 12 szálas procim is bőven elegendő és villámgyors, tehát igazából jó lenne, de nincs rá igazából szükségem, luxuskiadás. Ja meg a DDR4 árak, ne is beszéljünk a DDR3-hoz képest, kb 6000Ft-ért kapsz DDR3 1*Gigát.
A videókártya az más, az érezhető a játékokban, arra érdemes költeni.
-
Quadgame94
őstag
Milyen fanboy? FX 5500 volt az utolsó nVidia kártyám, jelenleg is egy RX 470 megy a gépemben. Én csak objektíven vizsgálom a piacot. Az a dedó, hogy úgy érted a kicsinálást, hogy belülröl valami törvénytelent követnek el. Én ilyet nem írtam. Kiadni egy RT és Tensor magok nélküli GTX 1180-at meg 1160-at nem törvénytelen és simán ésszerű lépés lenne nekik.
-
törölt tag
Várjuk a végleges termékeket, és a valódi, felhasználói teszteket.
130W "ahhoz képest" tök barátságos szám, de az AM4 visszafelé kompatibilitása okán azért megjegyezném, hogy az első generációnál csupán 95W-ra voltak felkészítve a VRM-ek az alaplapokon.
-
Quadgame94
őstag
válasz
GeryFlash #14 üzenetére
Ez tudja a Vega. Szerintem nem HBM-el kellett volna kiadni, de már most mindegy. Az AMD-nek igazából a Vega mint játékos diszkrét gpu csak púp lehet a hátukon. Navi és a Next-Gen talán majd segít a fogyasztás és a skálázhatóságban. Na meg ez még mindig GCN5-t használ. A GCN6 lehet a megoldás. Lehet...
-
Feruendios
tag
válasz
Quadgame94 #16 üzenetére
Hát kb. 10 évnyi gyászt kell lemosniuk magukról, most a profit maximalizálás másodlagos.
-
bear_
aktív tag
válasz
Quadgame94 #8 üzenetére
Aztán az miért is lenne jó az nvidiának ha kicsinálná az AMD-t? Hogy rászálljon a versenyhivatal?
Hihetetlen hogy az egyik márka fanboyai annyira utálják a másik tábort és ilyen hülyeségeket írkálnak, miközben a kedvenc vállalatuk vezetősége próbál azon lenni hogy az egyik ne tapossa el a másikat, mert azzal a saját cégüket is kicsinálnák.
Tiszta dedó ami itt megy néha. -
Quadgame94
őstag
válasz
Petykemano #11 üzenetére
Én olvastam olyat is, hogy ezt megépíteni, legyártani az AMD-nek legalább 500 dollár. És még a marketing nem is került ebbe bele.
-
SpongyaBob
veterán
Menjünk a dolgok elejébe..
szarazamd, topik zárható.
-
GeryFlash
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
Kicsit mashol szepen latszik a masodik chiplet helye a panelon, csak le van maszkolva.
9900k-nal gyorsabb és 26%-kal kevesebbet kért ehhez, 2700x eredményei alapjan 12,5%-kal gyorsabb annal cinebench-ben az a proci amin futtatták ott. Ahogy mondta, "early version" volt szoval még akarmi is lehet, varjuk a valodi teszteket. (amit nem az Intel rendel meg
)
-
Petykemano
veterán
Abu!
Azon tűnődöm, hogy
1. Vajon ez hogy történhetett? Megéri $700-ért adni egy 350mm2-es 7nm-es lapkát 4 stack HBM2-vel? Úgy volt, hogy ez marha drága.
2. Lesz-e vajon 48CU-ra vágott változat, 2 stack HBM-mel? (Radeon pro vega 48) -
paprobert
őstag
A Cinebench tempó és fogyasztástesztnél az első másodpercekben az idle fogyasztást is mutatják.
https://youtu.be/bibZyMjY2K4?t=5304Tudom hogy engineering sample, de a 46W vs 67W idle fogyasztás különbség akkor sem biztató.
-
AtHoS
nagyúr
Hmmm, Vega64-hez képest kevesebb Shader (4096 vs 3840), kevesebb textúrázó (256 vs 240), kevesebb compute unit (64 vs 60) + magasabb órajel (1546MHz vs 1800MHz +16%) + nagyobb memória sávszél (484 GBps vs 1000TBps + 100%)
-
Quadgame94
őstag
699 USD egy kártyáért, amelyet majd csak 750ért lehet kapni, miközben nagyvalószínűséggel lassabb lesz a 2080-nál pár százalékkal a játékok 70%-ban, 15 százalékukban gyorsabb, míg 15%-ban fej-fej mellett lesznek. Csakhogy a 2080 azért ilyen drága, mert rajta van egy csomó tensor meg RT mag viszont a vegának mi a kifogása? A HBM memória? A 16 GB-nyi méret? A 7 nm? Lényegében mindegy is. Ha az nV okos, akkor most kinyírhatja az AMD-t. Ki adnak egy GTX 1180-at, ami mondjuk csak 599 USD csak tensor magok nélkül. Majd egy 1160-at ami egy 2060 csak tensor magok nélkül, mondjuk 279-ért. Na az lenne a végső döfés nekik. A Navi láthatóan nincs kész és 2018Q4 elött senki ne is várja. A Ryzen 3000 sincs még kész, de júniusra kész lesz. A sok Intel és nV utálónak meg nem egy tőlük 15x kisebb cégtől kellene a megváltást várnia, akik nem is tudják mitóta már, de újra végre pénzt is kereshetnek a szerver procikkal és a Vega Instinct-el. Így az a prioritás.
-
KAMELOT
titán
Jöjjenek a tesztek és ha valóban 2080-at tudja hozni akkor ezen az áron a 3 gamel együtt szerintem sokan fogják venni. Driver és hűtés legyen jó.
-
wildpig
tag
Hát annyira nem nagy dolog 7nm-en a 2080-at kapargatni, de jó a propaganda megint, PH
-
snecy20
nagyúr
16 mag desktop vonalon egy berúgandó ziccer lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel 13900ks
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly G2 - i5-11G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest