Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
És köszönjük a szem felbontásának elméleti határának ismertetését.
Az ugye megvan, hogy az emberi látásnak a szem csak egy része? A II. vh alatt kezdték el vizsgálni, amikor feltűnt, hogy néhány pilóta olyan messziről kiszúrta az ellenséges gépeket, ami nem volt megmagyarázható egyszerűen semmivel. Az ászok jó része messze jobb látással rendelkezett kettesnél... Kis olvasnivaló első körben. Széles körben elfogadott magyarázat a fenti jelenségre tudomásom szerint máig nincs, csak annyit tudnak, hogy létezik.
-
madgie
titán
"a legtokeletesebb szemmel"
Úgy érted 1,0 visus-sal? Na és akkor nekem milyen 1,2-vel? Legleglegtökéletesebb?
#84: ja, tájékozatlan a koma. Meg én is, gondolom. Itt van tőlem öt méterre egy komplett szemvizsgáló, mögöttem fél méterre zúg a (szemüveglencse)csiszológép, mit értünk mi az ilyesmihez
Részemről itt kiszálltam, wikipédiára lapozott érvekkel nem szállhat szembe az ember
-
Dany007
veterán
Ja, nem is értem miért nem 320x240-es tévék vannak még mindig. Elvégre csak eléggé messzire kell menni hozzá és jó is lesz...
szerk.: én azért nem vettem 42 colosnál nagyobb Tv-t mert így is, ha 2-2,5 méterről előre hajolok már látom a pixeleket állóképen. És mivel nálam a TV kijelzőként funkcionál a HTPC-hez, így képnézegetéstől a netezésen át a filmezésig mindenre használom.
Viszont sajnos akkora nappalim nincs, hogy 4-5 méterre menjek tőle, sőt, akkor már a netes tartalom olvasása is nehézkes lenne...
Ergo nagyobb tv-t szeretnék de annélkül hogy hátrébb kelljen ülnöm! Ezt pedig majd csak akkor fogom tudni megtenni ha kijön a 4k, 8k. -
-
Mekkora méretben? 3-4, 13-15 inch?
Még mindig nem értitek... a technológia határát semelyik másik cég még csak közelében sem feszegette eddig. Az itt a baj... az innovácó teljes hiánya és a posványos lassú rókabőrismétlés. Sőt kijelző fronton épp visszafeljődés volt a költségek miatt.
Hiába győzködtök itt hogy hülye vagyok nem értek hozzá (persze nem gyártok kijelzőt, de ti sem), előtte sehol nem voltak ilyen consumer termékek még csak közelében sem.
Nem véletlen Tim Cook sugallata nemrég hogy a TV bizniszt is nagyon közelről figyelik... ugyanis tipikusan ott is ez a posványos rókabőr húzás van jóideje. A 3D is alig terjed, mozit leszámítva.
Tipikusan egy olyan "elhagyott/magára hagyott" (Cook szavai) terület ahol lehet egy olyan dolgot véghez vinni mint pl a telefonok területén. Kitalálni valamit ami hatalmas előrelépés, és a következő pillanatban már csak azt veszed észre ez tök jó más már nem is kell vagy jó neked... stb stb.
Ezért írtam amit elsőre... de persze ez előtt van egy HA, mert dönthetnek úgy is nem éri meg vagy akármi.
De "köztudott" hogy vannak nagyon komoly prototipusok már apple TV-re is.Pedig nagyonis luxus termékek vannak ócska fos kijelzővel ellátva, többszázezres milliós gépek is.
Vagyis bőven beleférne az amit az apple csinált az árba náluk is... csak ugye szartak rá mert innováció sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Állítólag a Westinghouse mutatja majd be a jó néhány meglepetéssel megtámogatott gigászt.
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest