Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
porse97
csendes tag
Hali.
Első tükörreflexes gépemnek a Canon 650d-t néztem ki.
Szerintetek megéri-e amerikából hozatni a gépet nagyságrendekkel olcsóbban? A szállítás semmibe sem kerülne, mert rokonok jönnek haza és el tudnák hozni.
Én Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM objektívvel nézegettem. Mi a véleményetek erről az obiról, kezdésnek jó-e?
Ez a gép evvel az obival kint pl 680 dollartól már meg lehet kapni ( http://www.gteleplaza.com/product/canon-eos-rebel-t4i-digital-slr-camera-with-ef-s-18-135mm-is-stm-lens )., ez kb 150 ezert forint, míg itthon ugyanez 280 ezer Ft körül kezdődik. -
bigkrisz96
tag
Ütős gép-ütős ár
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Raketkilla #177 üzenetére
Pontosan nem tudom kiből adódik össze a termék végső ára, de nyilván van egy szállítási díj,vàm, aztán a haszon .
Ebben egyetértünk hogy több a kereset, de azt se felejtsd el, az USA-ba visznek 10millio ilyen gépet kis haszonnal az elmegy.
Otthon mikorra megy el ekkora mennyiség?
Mègha ugyanannyiért is adná a kenon.
Kiszámolták már ezt rég, nagy piac jo ár. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Raketkilla #175 üzenetére
Vámot, adót fizettél?
Ezért nem érted -
Raketkilla
tag
válasz
JoceeHunt #13 üzenetére
Nekem ilyen van, én nagyon jó az érintő. Pillanatok alatt belezoomolhatok bárhova a képben, pillanatok alatt lehet pörgetni, gyors navigálás a menüben.
Én New York-i utam alatt vettem, Rebel T4i néven, kint a 18-55-ös kit obival is csak súrolta a 200e Ft-ot. Nem értem mi ez a drágaság itthon... -
adamka16
őstag
válasz
Ed Parker #171 üzenetére
látom nagyon beletapostam a lekivilágodba ezzel
azért még remélem fogsz tudni aludni
Lehet hogy volt, de ha annyira hiperszuper dolog, akkor miért nem teszik azt a profi gépekre is? Persze ugye én ezt nem tudom "felfogni" mert csak visszanézésre használok kijelzőt... mekkora hülye vagyok...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
adamka16 #170 üzenetére
Jaj dehogyis, csak addig amíg nem próbálsz/ismersz valamit, ne alkoss róla véleményt, pláne ilyen hasonlattal, amennyivel drágább, annyival nem élesebb
A kihajtható kijelző nem újkeletű dolog, már 8 éve is volt ilyene a canonnak, ha akkora ostobaság lenne, nem rakná rá egyre több gépre.
Ötletekért meg a Google segít. -
adamka16
őstag
válasz
Ed Parker #169 üzenetére
Ojhajjj micsoda általánosítás kéremszépen?! Látom nagy sebet okoztam ezzel a 17-55 2.8 véleményemmel. (mellesleg egyik ismerősöm is ezt mondta, hogy annyival nem ad többet rajzban a tamronhoz viszonyítva.) pedig neki is 17-55-e van x ève
Biztos makrózni... Bár arra se nagyon használnám személy szerint. Notira rádug, eos u. ON és megy a móka. Videóra szintèn fejtős mert pici a manuális élességállításhoz. És akkor miért is jó? -
Netcsont
csendes tag
Sziasztok!
[URL=http://data.hu/get/5409613/EOS_650D.ZIP]http://data.hu/get/5409613/EOS_650D.ZIP[/URL]
A linken két képet találtok,kezdő fotósként magam készítettem RAW-ból. Talán segít a döntésben a vásárlásnál.
-
Freddy76
addikt
Persze, hogy minden cikknél előfordul, mert idejössz, és beírod. De hadd költsem át icipicit az irományodat:
Basszus, azok a hozzászólások... Tanulj már meg legalább minimális szinten kommunikálni!!!
Félelmetes, hogy ennyi idő alatt még mindig az analfabéta színvonaltalan hozzászólásokat posztolod. Kegyetlen idegesítő, valami minimumszintet hozzál már. Főleg, mert kb minden tesztnél előkerül ez a kommentek között. Nem érzed már égőnek?
Vagy a véleménnyilvánítás előtt kérdezz meg valakit, akinek van némi köze normális, emberi kommunikációhoz. Ezt az igénytelenséget...
-
k1csi
senior tag
Nem értem a kirohanásodat. Pixel szinten ugyanaz a szenzor van benne mint bármelyik más 18MP-es Canon vázban. Mi az amit most szeretnél megtudni a tesztképekből amit az elmúlt cirka 3 évben készült 18MP-es Canon vázak képeiből nem tudhattál meg?
Legalább gondolkodnál mielőtt ilyen értelmetlen szándékos fika hsz-be kezdenél.
(Egyébként én sem ismerem a szerzőt, teljesen elfogolulatlanul szóltam hozzá). -
fattyu
veterán
gyors keresés eredményeképp egy fia hozzászólásod sincs egyik mutogatós topikban sem. Mutasd már meg milyen színvonalat kéne megütnie... ( nem kell mondanom saját képekkel ugye? )
Ezenkívül nem mulasztod el eme ( a cikk témáját és célját tekintve iszonyatosan irreleváns ) kritikádat beszúrni minden egyes cikkhez. Te még nem unod magad/a témát? Ne nézd meg a képeket. A betű elég neked...
-
magyarg
csendes tag
elfogulatlanul mondom, hogy értetlenül állok a kritikád előtt, mert szerintem a tesztképek helye ebben a cikkben a céljának megfelelő, aki pedig nem amatőr minőségű tesztképeket keres, annyit talál amennyit csak akar a neten.
szerencsére e cikk olvasói reményeim szerint a cikkíró véleményére kíváncsiak e gépről, s ebben nincs jelentősége az itteni tesztképek minőségének
-
Basszus, azok a tesztképek... Tanulj már meg legalább minimális szinten fényképezni!!!
Félelmetes, hogy ennyi idő alatt még mindig az analfabéta amatőr szintű képeket csinálod. Kegyetlen idegesítő, valami minimumszintet hozzál már. Főleg, mert kb minden tesztnél előkerül ez a kommentek között. Nem érzed már égőnek?
Vagy a tesztképek erejéig add már a kezébe valakinek, akinek van némi köze normális képekhez. Ezt az igénytelenséget...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #141 üzenetére
Meg még sok mindenben
-
-
-
adamka16
őstag
-
Ed Parker
nagyúr
ja persze,ismerek sok ilyet,aki a fixekért van oda.
én valahogy szeretem a zumokat.
volt 50/1.8 , 50/1.4 , 85/1.8 , 100/2 . 100L de mindet eladtam, a zoom jobban tetszik,boldogulok velük.
mondjuk volt egy-két olyan munkám ahova kellett volna a 2.8,veszek is majd ha még több lesz és már nem tudom f4-en megoldani. -
fattyu
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
adamka16 #124 üzenetére
ja hát így akkor ne tegyél felelőtlen kijelentéseket
azthittem használatban mutatkozott ki nálad.villámgyors,halk,gyönyörű színei vannak.
az IS fog 3 értéket,olyan sötétben sikerült 7D-vel vele képet csinálnom,ahol más 2.8 obi meg sem mozdult. Köztük pl az ef 100 L,picit szarabb fény van azt már vadássza is a fókuszt.én csak azért merem ezt így kijelenteni,mert az esküvő fotósok nagy része rendelkezik ezzel az obival és ott igazán vannak érdekes és fényszegény helyszínek.
sokan szeretik,egy baja van,hogy nincs tömítve és idővel mehet bele némi por.a tamront ismerem,nekem nem volt,van aki esküszik rá,abból is ki kell fogni a jót,mivel 3rd party obi elég nagy a szórás köztük.
-
adamka16
őstag
válasz
Ed Parker #121 üzenetére
Van pár fókusztávolság, ahol jobbnak érzem egy lehelletnyivel a Tamron-t.
@35mm
De ugye általánosságban nem lehet beszélni arról, hogy jobb mivel elég nagy a szórás tamronéknál
Sajnos még nem volt hozzá szerencsém, pusztán tesztek olvasgatása, felhasználói tapasztalatokra tudok alapozni. Összehasonlítva, nem annyival jobb mint amennyivel többet elkérnek érte. De mivel más alternatívája nem nagyon van, így a 17-55 is usm a csúcs. APSC-n legalább is. -
adamka16
őstag
Ezt a vázat amennyiért adják... komolytalan. Igaz még belépő árról van szó, de akkor is... nincs benn az a plusz ami miatt megérné megvenni. Picit olyan mint Nvidiánál a 8800-as sorozat. Még a sokadik generációba is ugyan azt adták, más néven, drágábban...
Aki nem riad vissza a használt vázaktól, az semmiképp se vegyen ilyent.
Azért egy izgő-mozgó kiskölöknél jól jön az AF, portrékhoz meg mehet a fix manuál.Ed Parker:
Nagyon negatívat csalódtam benn, nem szép a rajza... usm-nek meg akkora felárat?! hát inkább nem...
Biztos élesebb, de nem annyival mint amennyivel több kerülSőt.. van mikor a Tami élesebb
Tokina is egy jó üveg, de drága nagyon.. sigma 10-20-as megfelelőjét meg használtan 100-alatt is találni elvétve. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
adamka16 #109 üzenetére
a 17-40 az új 24-70-el még csak köszönő viszonyban sincs
volt nálam az az obi,nem tetszett,a tamron 17-50 jó,pont a fele a 17-55-nek,de ott a stabi sokat számít és nagyon éles üveg.
viszont amit elötte írtál 11-16-os tokinát,az megint egy csúcs üveg,felmegy ff-re is és éles,viszont az sem olcsó
-
-
adamka16
őstag
Azt a fixet sajna nem ismerem. 10-20-ról meg egyenlőre csak álmodok. Amúgy akkor lenne teljes a készlet, bár a Tokina 11-16 2.8-at többen is ajánlották, mint wide lencse..
Ed Parker:
Igen, de az ára is csúcs annak a 17-55/2.8 IS USM-nek15-85 még jó is lenne, viszont az, hogy nem fix fényerejű így nekem nagyon nem jön be. Viszont nyitva is szépen dolgozik... de vaku nélkül kevés fénynél nem nem sokra használhatod ha csak nem bírja a zajt a váz.
-
adamka16
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Apple MacBook
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest