- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

flash- veterán mire jó a 9 pontos keresztfókusz? 
 tudnátok példát mondani?
- 

Prof01 veterán Jó kis teszt, de az ár szerintem is magas. Majd ha 200k alá csúszik, akkor érdemes lesz meggondolni a vételét. 
- 

tntmax aktív tag Tetszett a teszt. Ennyiért szerintem felejtős kategória. 
- 

Ed Parker nagyúr ja ok  #88) adamka16:csak azért hasonlítottam őket össze,mert ezek a vázak voltak/vannak nálam. nyilván más az FF,de hogy az eredeti kérdésedre válaszoljak,a 7D kép szempontjából nem lenne előrelépés,csupán a kényelmi funkciók változnak. 
 Én spec nem szerettem a 7D-t,pedig csúcs váz 
- 

Ed Parker nagyúr 
- 

erdoke titán "A Canon EOS 650D fogása kategórián belülinek mondható." Ezt csak én nem értem? Mintha hiányozna egy jelző: kategórián belül valamilyennek (pl. átlagosnak) mondható. 
- 

zsoma92 csendes tag Az az érzésem, hogy a 600D-met inkább egy 60D-re cserélném, mintsem erre  
- 

adamka16 őstag válasz  Mr.Csizmás

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéreInkább egy használt 7D...  
- 

Mr.Csizmás titán lol, tapicskáért és bohócfókuszért +35% ár?  maargit normális? maargit normális?inkább 600D (vagy 550) a maradékot eliszom és obira költöm inkább. (vagy secondhand 7D?) 
- 

k1csi senior tag MLaca 
 Ha rendelkezésedre fog állni a 22mm f/2-es meg a 24mm 2.8-as IS-es obi lehetne egy AF összehasonlítást kérni 650D-vel (fotó ill. videó is)?Persze lehet mások hamarabb meg fogják csinálni... 
- 

k1csi senior tag Egy dolog biztos, az STM obi olcsóbb mint az USM. 
 Azt, hogy jobb-e videóra fogalmam sincs. Elvileg az USM motor forgási sebessége tág határok között folyamatosan állítható.http://software.canon-europe.com/files/documents/EF_Lens_Work_Book_9_EN.pdf 
 180-as oldal, 9-es pont:
 "Rotation speed can be continuously controlled within a wide range from 0.2 rpm (one rotation every five minutes) to 80 rpm, enabling high-precision, high-speed lens drive control."Azaz aligha az USM motor sebessége a gátja a folyamatos vagy a gyors fókusznak. 
 Sokkal inkább a szenzor kiolvasási ill. a feldolgozás sebessége ami jelenleg nagyon gyenge lábakon áll a Canon esetében.
 Egyébként jó lenne, ha cikk szerzője amikor alkalma adódik rá ezt is alaposabban megnézné. Vsz. érdekes kérdés.Viszont ugye egy ilyen tesztből megtudhatjuk, hogy valahol szűk keresztmetszet van. Viszont a pontos helyét ill. mit lehetne javítani azt nem. Azaz simán lehet algoritmus függő, hogy adott esetben az USM vagy az STM a jobb. 
 Vsz. a potenciál maximálisan benne van az USM-ben. Az STM-ről meg tapasztalat hiány van.
- 

k1csi senior tag válasz  KőkorSzaki

üzenetére KőkorSzaki

üzenetéreEgyik EOS vázban sincs AF motor, ez nem Nikon. 
- 

magyarg csendes tag válasz  KőkorSzaki

üzenetére KőkorSzaki

üzenetéreerre én is kíváncsi leszek, mert elvileg a video miatt találták ki az egyész STM vonalat miért is nevezed huszárvágásnak? 
- 

Tin veterán nem tudom a srácoknak milyen firmware volt a gépen a teszt alatt, de érdekes, mert 
 1) tud videózás közben folyamatos autófókuszt, persze a sebessége más kérdés
 2) képminőségben ponthogy fikázzák a gépet a dpreview-n az ottani képösszehasonlítás tesztek alapján (mégpedig hogy a minősége rosszabb mint az 550D-é)szóval azért ez, mint teszt, érdekes, maradjunk annyiban. számomra a dpreview tesztje is érdekes volt, az ottani tesztképek sokkal rosszabbak, mint a várt, szóval lehet hogy azon is valami kísérleti firmware volt, csak más verzió. itt az ottani kép-összehasonlítás mindenféle iso-val, sokféle géppel 
- 

chabeee aktív tag na ilyet ne olyan vegyen aki csak kiakarja írni az fb képei alá, hogy "xy photography" 
- 

KőkorSzaki tag Szigorúan magánvélemény, de ezzel a kontrasztérzékelős live view-ra kihegyezett STM vonallal mellényúlnak majd. A videón is látszik, hogy elég súlyos focus hunting szükséges az élességállításhoz, és mivel egy furcsa huszárvágással kiteszik a léptetőmotort az obiba, így nem is csak a váz képességeitől függ majd az eredmény. Nem hiszem, hogy ebből valaha is lesz így folyamatos AF sem (bár a cikkíró máshogy gondolja: "tesztgépünk valószínűleg még nem a végleges alapszoftverrel rendelkezett (élőképes módban nem működött a folyamatos, automatikus élességállítás)", szerintem ez ennyit tud és kész, de hamarosan meglátjuk. Akinek a folyamatos (videó közben is elérhető) AF fontos, vegyen Sony SLT-t, csak ott az AF-et kiszolgáló fix tükör a fényerőt érdemben rontja, tehát az elkészült kép minősége látja kárát. Viszont ez az STM sem lesz egy nyerő vonal SZVSZ. 
- 

MLaca őstag válasz  ericssonfan2

üzenetére ericssonfan2

üzenetéreköszönöm, bár nem vagyok hasra esve tőle - eléggé sürgetett az idő. 
- 

ericssonfan2 tag Kiváló teszt, mind mindig, MLaca! De nem csábulok át, maradok Nippon Kogaku fanboy...  
- 

Gusztáv addikt Hát jó drága lett ez így belépőszintnek. Pár hónapja én is első tükörreflexes gép vásárlása előtt álltam, meg is lepődtem a árakon. Régen azért sokkal több gép volt a 100-1500e sávban. Persze azóta gyengült a forint is, de az inflációt nem hoznám ide, mert a tartós fogyasztási cikkeknél jellemzően kompenzálja a termelés felfutásával járó árcsökkenés. A végén egy használt D5100-at vettem és nem bántam meg. 
- 

fattyu veterán válasz  JoceeHunt

üzenetére JoceeHunt

üzenetérehogy teccik érteni? Én arra hogy nem a váz számít hanem a jó üveg, az hogy mindenből veszteségmentes adja a legnagyobb szabadságot ( lásd raw képfájlok és flac zene ). Ennek tükrében van egy 5dmkII vázam csak fix obim, de amit a legtöbbet használok az a dedikált makró vázam ami egy 350d.... ennyit a vázfetisizmusról. * a linkelt galériában a képek nagy része 350dvel készült. Pár darab még az elejéről 5dII de a nagy nagyításúak már mind a 350d. 
- 

adamka16 őstag   
 Klemice: én is csodálkoztam, hogy az kicsit sok lesz így utána nézve jobban az áraknak.Fattyu: +1 és a manuál üvegeket ki ne felejtsd  
- 

fattyu veterán Nem. canon jpg motorja messze földön évek óta híresen fos. ( váztól kategóriától teljesen függetlenül. az 5DII is okádék ) Aki nem látja/nemérdekli/leszarja az meg is érdemli használja bátran, de én meg sem nézem a jpg tesztképeket, és főleg nem összehasonlítási alap semmire. 
- 

adamka16 őstag most gyors ezt szúrtam be. De a lényeg tökéletesen látható. 
 "Mi nincs?" pariban a két szenzor.MongolZ: ugye milyen ügyes vagyok? akkor a teszt írója miért ehhez a géphez hasonlította a benne lévő szenzort ha ekkora árrés van kettejük között? 
 Amúgy meg.. nem csak Canon és Nikon vázakat kapni a piacon.
- 

Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, még a végén nem veszem meg ezt a gépet  . Lehet 550D az ideális számomra . Lehet 550D az ideális számomra 
- 

MongolZ addikt Hát igen.. persze, közben volt háromszor 10% infláció, Forintgyengülés, csak az én fizum nem emelkedett azóta sem... 150.000 x 1.1^3 ~ 200.000, e mellé jön még egy cirka 20% Forintgyengülés, máris 240.000-nél tartunk. De akkoris, itt még ez csak a váz ára, hiányzik még az obi. Mellesleg tényleg elég gyengék a JPEG képek. 
- 

Ed Parker nagyúr A kenon mostanában mindennel ezt csinálja, ad egy picit és emel 30%-ot. 
 Ha így is venni fogják akkor itt is működik a hype.
- 

adamka16 őstag "- csak 18 MP (Nikon D3200 24 MP)" ez most ugye nem volt komoly?! 
- 

Prof01 veterán Pont tegnap kerestem, hogy van-e már 650D teszt, erre itt is van, köszi!  
- 

M@trixfan addikt A HDR szemléltetésnél a "bebukott részek" szerintem nem igazán jó helyre van jelölve. A fű csak simán árnyékban van, de minden látszik. Nem az a lényege a HDR-nek, hogy ne legyenek árnyékok, hiszen akkor egyenesen csökkenne a kép dinamikája. Eltérő expozíciókkal olyan részletek is előjönnek ami kiégnek vagy becsukódnak. Megnevezésben is előnyösebb szerintem a "bezáródott" vagy "becsukódott" sötét tartomány. Ilyen feketéket inkább a bokrok alján, vagy a bokrok fölötti fák levelei között lehet találni a közepük felé haladva. Sajnos egyet kell értsek a föntebb szólókkal, szerintem is megy az újracsomagolás  Ha az obiminőség adott akkor videónál nem túl sok különbség van a 650D és az 5DmkIII ami sajnos az 5DmkIII-ra nézve gáz. Aliasing és moire sajnos eléggé mgfigyelhető. Ha az obiminőség adott akkor videónál nem túl sok különbség van a 650D és az 5DmkIII ami sajnos az 5DmkIII-ra nézve gáz. Aliasing és moire sajnos eléggé mgfigyelhető.
- 

zseko veterán ...az eredeti JPEG képek már ISO 3200 környékén (+/- 1-1,5 FÉ) zajosak, foltosak voltak... ISO3200 környékén? A cérnás kép már ISO100-nál szar jpeg-ben. 
- 

csaabz őstag Ha minden igaz, most veszek 600D-t, 179e Ft-ért az extremedigitalban. Sztem nem rossz ár érte...  
- 

kromatika veterán nagyon tetszik a 650D  csak hát az ára csak hát az ára 
- 

Beri78 őstag nagyon tetszik - cserélném egy ilyenre a sony szettemet.... 
- 

k1csi senior tag 7D óta ugyanaz a szenzor pixel szinten (550D, 600D, 60D most ez), ideje lenne már valamit fejleszteni mert a Sony szenzor nagyon elhúzott (Nikon, Pentax, micro 4/3 E-M5). Nem a megapixel számmal van baj, hanem pl. a dinamikával. 
 Rossz fényviszonyoknál ez az öregecske szenzor már töredék ISO-n elvérzik mint ezek a stúdió tesztek mutatják.A liveview fókusz meg ugyanolyan tetű mint eddig (ugye ezt meg az EOS M preview-ból lehet megtudni, mert ott csak az van, itt legalább megvan a fázis AF): 
 http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-eos-m/canon-eos-mA.HTM1.2 fps meg 1.7 fps liveview követő módban ill. 1.2s ill. 1.7s liveview fókuszálási idő 2012-ben... xxD áron egy újracsomagolt xxxD váz (OK megkapta az AF keresztszenzort minden ponton, meg a gyorsabb zárat). 
 Tényleg kezd az Oly E-M5 relatíve olcsó lenni. JPG-ben egyértelműen jobb fotók, minden obinak (fixeknek is) 4.5-5 Fé stabi stb.
 Ezekre a belépő tükrös vázakra nagyon ránőttek az újabb micro 4/3 vázak. Na ezek újak a nap alatt, nem a 650D.
- 

marcias őstag 550D-ről már érdemes lehet erre váltani, a 600D (számomra) kevés hasznos újítást hozott. Más kérdés, hogy ennyiért biztos, hogy nem fogom megvenni. Korábban jellemző volt, hogy a kiöregedő generáció árazását veszi át az új termék, de az 550D ára most is annyi, mint egy éve... 
- 

nincsisbéla aktív tag Jó ez, kéne is, csak qurva drága!    
- 

Nagyon jó kis masinának tűnik. Őszre vagy télre terveztem az 550D-t, hát elbizonytalanodtam. Bár árban bőven magasabb a 650D, nem tudom megéri-e azt a plusz felárat az érintőkijelző, mert gyakorlatilag szinte csak ebben különbözik szerintem. 
- 

aerosmith őstag 250k-s váz mióta a belépő kategória?  
- 

whitezo88 nagyúr ez inkább a belépő teteje. 
 550D kit 185k
 1100D kit 124k
- 

hemaka nagyúr Öhm, nem kérem köszi. BalaNce87 
 Van ettől sokkal olcsóbb és jobb gép is, parasztvakítás funkciók nélkül.
- 

arn félisten no igy lesz az olympus em5bol olcso vaz - hozzaemelik a tobbi arat  
- 

BalaNce87 addikt Ez a belépőszint??????????????? 360k?? 
 Pedig egy ideje tervezem a tükrös gépet...
- 

TayRol nagyúr engem az a G5 teszt érdekelne.  
- 

whitezo88 nagyúr kicsit húzós az ára, 550D vagy 600D jobb ár/aránnyal bír. Bár az 5D MkIII árát is kissé megdobták az elődjéhez képest. 
- 

copass veterán tetszik, csak drága. 
- 

fattyu veterán 250 csak váz...  Amugy IQ tetszik. 6400 iso teljesen vállalható. szerk: azért a 18mp-t kevésnek és hibának felírni  ... ... Értem én hogy egységsugarú júzer meg marketing de valójában inkább előny ez mint hátrány. Értem én hogy egységsugarú júzer meg marketing de valójában inkább előny ez mint hátrány.
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Packeta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

azért tudom én is mi a nehèz. Alig lehetett tartani kézből.
 azért tudom én is mi a nehèz. Alig lehetett tartani kézből. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

maargit normális?
 maargit normális? 

Ha az obiminőség adott akkor videónál nem túl sok különbség van a 650D és az 5DmkIII ami sajnos az 5DmkIII-ra nézve gáz. Aliasing és moire sajnos eléggé mgfigyelhető.
 Ha az obiminőség adott akkor videónál nem túl sok különbség van a 650D és az 5DmkIII ami sajnos az 5DmkIII-ra nézve gáz. Aliasing és moire sajnos eléggé mgfigyelhető.