Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
Ez mondjuk jogos...
Az a kinom nekem, hogy RGBW-s TV-t nem szeretnek, ezzel az LG kb kiesett (Amennyibe az OLED kerul, annyit meg nem vagyok hajlando TV-re kolteni, pedig az lenne az igazi. Nade hatha black friday-en lesz valami nagy dobas amazonon, volt mar ra pelda...).
Marad a Panasonic, Samsung meg a SONY a nagyok kozul, meg a HiSense meg TCL meg mittomen meg mi a random, jo ar-ertek aranyu kicsik kozul. Namost ebbol csal a Pana az, ami nem droidos, de mikor elmentem megnezni egymas mellett a TV-ket, olyan szinten fos fako kepe volt a Pananak, hogy az valami hihetetlen, mintha valami fatyol mogott lett volna. Persze ez lehet csak beallitas kerdese, franc tudja, de inkabb nem kockaztatok.
Mi marad? A hulye droid, franc kivan.
Viszont ha valasztani kell, hogy allandoan lefagy meg ujraindul akkor is, ha nem hasznalom a "smart" bullshitet, vagy szarabb a kep, akkor azt valasztom, hogy szarabb a kep, aztan majd megprobalok allitgatni rajta. -
duke
aktív tag
Erre valoszinuleg nem lehet egyertelmu valaszt adni, mert mindenki csak a sajat tapasztalatat irja.
Nalam sony bravia fel ev alatt, nem fagyott le egyszer sem, olyan fordult elo ketszer, hogy bizonyos funkciok egyszeruen eltuntek a menubol, vagy a taviranyitobol. Ujra bootolas utan megjavult. Az is igaz, hogy a smart funkciokat a kezdeti kiprobalas utan szinte egyaltalan nem hasznalom.
Szoval azt mondom azert nem olyan nagy szivas(leszamitva az altalanos lassusagot), de gondolom akinek napi 3-szor lefagy, annak mas a velemenye. -
Hyena
senior tag
Sajnos a legtobb beepitett medialejatszo erosen fapados a Kodihoz kepest amit az eltelt evek alatt nagyon megszerettem, megszoktam es visszafele fejlodni mar nem szeretnek.
A tvmbe epitett medialejatszot talan 1x probaltam ki anno...Az android tvs temahoz meg meg annyit, hogy pl a sony tvk taviranyitoja velemenyem szerint nemigazan praktikus az android es az azon futo alkalmazasok kezelesehez, valami legeger szeru vagy pl az LG tvkhez adott mozgaserzekelos cucc sokkal jobb erre a celra.
-
opr
nagyúr
Arra van valakinek valasza, amit fentebb kerdeztem, hogy akkor is fos-e az androidos okosTV, ha nem hasznalom se az okosfunkciokat, se semmit, hanem ugy hasznalom, hogy:
- elso bekapcs utan kabelrol felupdate-em, beallitgatom (kikapcsolok minden kepjavitoronto lofaszt meg belovom a fenyerot)
- utana semmi internet, kabelt is kihuzom
- csak 3-4 dolog hdmi-be bedugva, es a taviranyitoval csak ezek kozott valtogatok, illetve hangerot szabalyozokAkkor is lefagy/ujraindul/instabil/stb, vagy akkor semmilyen hatranyt nem fogok tapasztalni abbol, hogy "okos"?
Csak mert gyakorlatilag minden kinezett TV androidos, es jo lenne tudni vasarlas elott, hogy mire szamitsunk (kell-e valtoztatni a terven). -
Hyena
senior tag
válasz
Calibra72 #155 üzenetére
Vannak nagyszeruen mukodo medialejatszok, nincs szukseg egy plusz nagy dobozra (ami meg zajos is) a tv melle.Regen en is moziztam pc kepet kiteve tvre de ma mar a hatam kozepere sem kivannam a dolgot leven sokkal kenyelmesebb egy normalis medialejatszot hasznalni es meg energiatakarekosabb is...
Az okos tv ugyben mar osztom a velemenyed, de sajnos 65 inches meretben nemigen kapni butat ambar manapsag neha az okos a tv? hulye aki elhiszi. helyzet valik neha valora -
8nemesis8
veterán
Ez igen elszomorító, bár azért a gyári szoftverekkel is akad néha-néha gond, de legalább fagyás összeomlás szinte nincs.
Igaz régebbi LG TV-t használok. (LA660S sorozat) -
Calibra72
aktív tag
A magam részéről kerülöm az "okos"tévéket,és médialejátszókat.Vannak kellemetlen tapasztalataim ezekkel kapcsolatban,és nem szeretem a kompromisszumokat.Ezért a legjobb megoldás ha tesz a tv mellé az ember egy PC-t,és minden gondja megoldódik!
-
Szirtimorc
senior tag
Azért arra is kíváncsi lennék, hogy akinek nem megy rendesen, akadozik, lefagy, stb... az miért nem viszi vissza. Tessék megcsinálni garanciában, vagy kérem vissza az árát. Nagy tömegek esetén ez azért lépéskényszer lenne a gyártók felé is. Az meg baromira nem érdekel, hogy ez a gyenge hardver, Android hiba, vagy bármi ás miatt van.
És ez érvényes minden más műszaki cikkre is. Úgy nézem, a vevőkkel már mindent meg lehet csinálni, mindenki lapítva belenyugszik, hogy hát ez ilyen, és ezt gyártók ki is használják rendesen. El kéne érni valahogy, hogy ne a vevő legyen a bétateszter. -
opr
nagyúr
válasz
NandorHUN #149 üzenetére
Teljesen egyetertek, en nagyon tudnek orulni neki, ha lehetne kapni "buta" TV-t. Oszinten szolva meg tuner se kene bele, csak par hdmi, esetleg displayport bemenet es kesz. Meg az se erdekelne, ha hangszoroja sincs, ugyis borzaszto mindegyiknek a gyari hangszoroja.
Kapjon egy szep es minosegi hazat, meg egy jo panelt aztan annyi. -
NandorHUN
addikt
Nálam "smart" funkció inkább hátrány mint előny. Nem akarok egy olyan dologért + pénzt fizetni, amit ugyse használok és csak elromolhat.
-
Nemir Ombe
addikt
"a régi appok villámgyorsak, az újak pedigg lassúak
na ezen kéne elgondolkozgatni a fejlesztőknek..."Ez azért van, mert a Google ilyen téren elég g**i .... az app-okat minden új(abb) verióhoz újra kell írni a fejlesztői oldalon, ráadásul egy csomó régi/megszokott funkciót (pl. volt kép/fáljfeltöltés, értesítés, scroll, stb) kivesz/nem tesz elérhetővé/totál más megoldást kér az újabb verziókhoz.... ilyenkor (a legtöbb esetben) "varázsolni" kell a fejlesztői oldalon vagy újraírni az egész app-ot az új verzióra .... akinek van erre ideje/pénze/kapacitása, annak az app-ja (viszonylag) jól fog működni (a következő frissítésig), akinek nincs azt meg szidják a "júzerek" ....
-
sztsam
csendes tag
válasz
gergejly #134 üzenetére
nekem android 1.6 óta van droidos telefonom és végigkövettem minden verziót, de egyeltalán nem volt bughalmaz. Ráadásul a 3-as verzió az csak tablet-ekre jelent meg, de gépen kipróbálva annak sem volt semmi problémája.
Az androidnak az a problémája, hogy a mai programok nagyon energiazabálóak és rosszul vannak optimalizálva. Míg régen egy teljes rendszer gapps-al együttvéve megvolt 110mb-ból (2.3), most nem ritka a 1.5 GB. a rendszer fejlődött, de nem értem én sem, hogy a youtube app az 800kb-ból hogy a fenébe lett 100mb, miközben szinte semmi újítás nem történt. a régi appok villámgyorsak, az újak pedigg lassúak
na ezen kéne elgondolkozgatni a fejlesztőknek... -
Fall-N
veterán
válasz
gergejly #134 üzenetére
Látszik nem sok közöd van az Androidhoz.
Meg kéne jegyezni:
Gyártói Android =/= Google. Amibe nem nyúlnak bele más cégek az egyedül az egykori Nexus, mostani Pixel és az Android One vonal. Ezekért felel a Google. A többi módosítva van és nem a Google felelőssége az esetleges frissítés hanem a gyártóé.Az Android TV-re is ugyanez igaz. Ha nem jönnek frissítések az a gyártót terheli. Személyes tapasztalatom szerint a Sony és a Philips elég jól foglalkozik velük.
-
törölt tag
Fura, a Mi Boxom egész jól megy, nem szaggat, gyorsan indul.. mondjuk kapott vasat is... Lenne rá natív hbogo mondjuk boldogabb lennék.
-
törölt tag
válasz
Silenzio #143 üzenetére
"Ilyen szintű törődést a desktop Windows is igényel, sőt."
Bocs, hogy beleakadékoskodom; én ahogy látom, ennyi törődést se feltétlenül igényel, egyik sem. Bár droidom csak egy másfél éves S7-en van (éppen a szar, lassulós Samsung
), meglátjuk mi lesz majd 6-18 hónap múlva. Gyanítom, éppúgy megy majd mint eddig, csak már Oreóval, és csökkent akkuidővel.
-
Silenzio
addikt
válasz
gergejly #134 üzenetére
"aztán a frissítés miatt fognak belassulni a 2-3 éves tévék"
Gyanítom, 4-5 éve láttál kb. utoljára Androidos telefont. A rendszerek elszemetesedése, a telefonok belassulása közhely, de ma már korántsem annyira evidens, mint volt. A droid magát is karban tudja tartani, és rengeteg app van rá. Ilyen szintű törődést a desktop Windows is igényel, sőt.
"több százezres vasnak mennyi a termékciklusa?"
Sok esetben jogos kérdés, tény."Ennyi pénzt kiadni , hogy a nagyvállaltok adjanak a kezünkbe egy eszközt, amin
pofátlanul adatokat húznak be rólunk"Mondj alternatívát. iOS? WP? Melyik ismeri az anonim user fogalmát?
"tolják ezerrel a buzi reklámaikat. Ingyen kéne adniuk a telefonokat, amennyi sz*rt az emberek arcába tolnak ezeken az eszközökön."
Ismét: alternatíva? iOS-en nincs reklám?
"Meg ne feledjük, hogy a google (meg a facebook ) csinált egy óriási hirdetőfelületet az egész internetből"
Meg a többiek. Hosszú az a lista.
"Az android telefonon is egy rakás f0s. Egy borzasztó buta operációs rendszer. Egy win xp ezer kört ver rá basszus"
Köszi ezt a magvas megállapítást, de nem látok érveket. Vannak?
Összességében ez a hosszászólásod fröcsögésnek igen tömör és hatásos, de nemigen tudom komolyan venni.
-
-
Fall-N
veterán
Nekem akkor mákom van. Egy egy éves Philips PFH5500/88 TV-m van (2015-ös modell), amiből a TPVision-nek sikerült kiírtani a bogarakat. Ezen Lollipop 5.1 fut. Elég sűrűn kapott frissítéseket, így nem hagyta cserben a tulajdonosokat.
Kisebb hibák vannak azt én is elismerem. Sőt áram kimaradás, újraindítás után tényleg kissé lassan indul be a rendszer, de eddig talán ha kétszer kellett áramtalanítanom.
Más rendszerek nálam nem jöhetnek szóba. WebOS lassú és döcögős, Tizen egy vacak. Egyikre sincs Kodi.
-
otapi
tag
Nekem is GoogleTV-s Bravia-m van: hát, összesen két appot használok rajta, de az mindenre elég: Youtube (telefonról küldve a videókat) és a Kodi. A TV hagyományos TV funkciói viszont halál lassúak: megőszül az ember, mire a tv csatornák sorrendjét megváltoztatja, vagy gyerekzárat adna rá szelektíven...
No de 2017-ben ki néz még normál TV csatornát?
Időnként meg úgy gondolja hogy akkor ő most újraindul, teljesen mindegy hogy épp egy film közepén vagyunk, vagy épp ki akarnám kapcsolni. Olyankor szépen meg kell várni, amíg őkelme ujrabootol... -
duke
aktív tag
"Mi a megoldás?"
Szerintem kene egy opcio, ami lebutitana, az alapveto tv funkciokra. (csatorna, hangero, bemenet valasztas, beallitas menuk)
Mert engem sem erdekelnek a smart funkciok, viszont orulnek neki, ha a csatorna valtas, menu eleres gyorsabb dinamikusabb lenne.
Persze ezt ugyse fogjak megcsinalni, mert akkor a sok szolgaltatas reklam is torlodne. -
c0nn0r
tag
Erre már évekkel ezelőtt megvolt a megoldásom, Nagyon jó de "buta" TV és mellé egy HTPC...
-
gergejly
aktív tag
aztán a frissítés miatt fognak belassulni a 2-3 éves tévék. mint a telóknál szokott lenni
Amúgy amit a google csinál egy az egyben undorító, nem csak a tévéknél
Nem is értem, miért borult ki épp most a bili, amikor a telefonoknál is ezer sebből vérzik az android
Már mióta
Több százezres vasnak mennyi a termékciklusa?
Ennyi pénzt kiadni , hogy a nagyvállaltok adjanak a kezünkbe egy eszközt, amin
pofátlanul adatokat húznak be rólunk
tolják ezerrel a buzi reklámaikat. Ingyen kéne adniuk a telefonokat, amennyi sz*rt az emberek arcába tolnak ezeken az eszközökön.
Meg ne feledjük, hogy a google (meg a facebook ) csinált egy óriási hirdetőfelületet az egész internetből
úgyhogy valahogy nem tudom sajnálni az android tv tulajdonosokat. Miért nem néztek jobban utána, mit vettek
Az android telefonon is egy rakás f0s. Egy borzasztó buta operációs rendszer. Egy win xp ezer kört ver rá basszus
És az androidos telókkal is mennyi gond van. Az ember haja hullik már ki tőlük...
Meg az első pár évben tiszta bughalmaz voltak a telók is . Még a v 1.6 - 3 akárhány verzióig.
De még az ICS sem az igazi
-
virkir
veterán
Én a Kodival soha nem tapasztaltam semmilyen hibát, és legalább megeszi a dzsunka torrentes hibásan kódolt szabványon kívüli fájlokat is, az androiddal ellentétben.
Alma vs biciklilánc?
Mi köze egy multiplatform alkalmazásnak egy oprendszerhez, amin amúgy futtatható adott app?
Az meg egy másik kérdés, hogy egy elvileg "szabványos" rendszernek miért is kéne foglalkozni a dzsunka torrentes hibásan kódolt szabványon kívüli fájlokkal?
A cikkhez meg annyi, hogy van itthon 3 okosrendszer Samu, Pana, Sony/android.
Ebből az első kettőre két év alatt egy darab frissítés nem jött, míg a droidra csak idén kettő, de lehet három kisebb nagyobb patch, illetve ebből egy verzió ugrás. -
Raymond
titán
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#94529552 #129 üzenetére
A Plex-et már felraktam korábban, de annak a logikáját nem értem. Minek kell regisztrálnom, meg bejelentkeznem hogy a saját hálózatomon lévő NAS médiaszerveréről nézzek egy filmet? Ráadásul a NAS-omra két féle médiaszerver telepíthető. Twonky vagy DLNA. Itt meg azt mondja, hogy nem talál Plex server...persze hogy nem mert nincs nekem és nem is lesz. Ha megadom manuálisan a szerverem IP-jét, akkor sem találja.
Az X-play ahogy olvasom szintén egy Plex kliens, szóval azzal sem jutnék előrébb.
-
Hyena
senior tag
Mint LG webos felhasznalo tapasztalataim szerint a rendszer kellokepp stabil soha nem fagy le, netflix app, youtube kifogastalanul mukodik, egyedul a sebesseg az amin lehetne meg javitani.
Nagyon szivesen vennek egy uj oled androidos sony tvt ami visszatart tole , hogy nem 3d-s (lehet kovezni en szeretem a 3d filmeket, de csak passziv 3d megoldas johet szoba) es a sok negativum amit ismeros/barat tulajdonosok mondanak rola pl problemas videolejatszas stb...
Osszessegeben veve abban meg nagyjabol meg is egyeznek, hogy az elore telepitett alkalmazasok elfogadhatoan mukodnek de a play storebol letoltott alkalmazasok mar problematikusak. (lassuak, akadnak stb..)
Jo esellyel nagy szereped jatszik a dologban , hogy meg a draga androidos tvkben is egy kb 20.000 ft erteku kinai tablet hardvere ketyeg filleres MTK processzorral es mondjuk 384 mega rammal, ami telefon/tablet fronton mar evekkel ezelott is ciki lett volna.
Antutu benchmarkot futtatni sem erdemes ha nem akarja magat az ember keseriteni, hogy az egymillio ft koruli tv araba miert nem fert bele egy 50 dollar egy rendes processzoerert ?
Ime nehany ar:https://androbit.net/articles/1134/draga_az_iphone_x_a_samsung_a_hibas.html
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #53 üzenetére
A Plex, vagy az X-play lejátszójával megy az előrepörgetés, a saját lejátszójában pedig onnan folytat egy filmet, ahonnan abbahagyjuk, erre rá is kérdez. Ennek nálad is működni kellene így. De ugyanitt megy az adott időpontra ugrás, egér, légegér és Magic Remote használatával is.
-
vigyori78
őstag
3 éve a Xiaomi elég jó tv-t rakott össze android-al ez a hardver még most is elég lenne, de már az első is jó volt.
-
Gusztáv
addikt
Nekem egy LG UH664V van, WebOs 3.?? (elvileg a legfrissebb szoftver 05.30.02). Ugye van pontosan 9 db prémium app, meg a többi noname történet, amik így elsőre elég haszontalannak tűnnek. A tv maga általában elég fürge, de van hogy megmakacsolja magát, és pl egy csatornára kiírja, hogy kódolt. Ha tovább kapcsolok, majd vissza, akkor meg már megjeleníti. Az mondjuk elég kínos, hogy nyáron, ha a szobában van 27 fok, akkor az UPC kártyát rendszeresen eldobja, de sebaj, tavasszal kap majd egy 12cm-s ventilátort
. Meg az EPG alatt sem annyira szereti lejátszani az aktuális csatornát, és olyan is volt, hogy tv-re kapcsolva, az elfogyott a memória üzenet várt, és csak az áramtalanítás segített.
Ezzel szemben van egy Shied TV-m is, én főleg azt használom. Lassulással én még nem nagyon találkoztam, pedig az 5.1 Android óta nyúzom, folyamatosan kapja az érdemi frissítéseket (most épp 7.0 szeptemberi biztonsági csomaggal). Van egy csomó prémium játék, ami nagyon durván néz ki rajta, média lejátszó appból is van bőven választék. Én főleg Plex-el használom, és talán a 6.0 óta tud szerverként is működni ami valami iszonyat nagy királyság. Én azt vettem észre, hogy még egy képernyő tükrözés is jobban megy a Shield-el, a LG saját alkalmazását használva láthatóan rosszabb a képminőség és gyakran meg is szakad a kapcsolat. Szóval én maximálisan elégedett vagyok a Shield-el és az Android TV platformmal, gyors, kényelmes használni (pl a távirányítón van jack csati, esti filmnézésnél nagyon jó dolog), a hangvezérlés is jól működik. -
azbest
félisten
Ha az nvidia shield tv-t nézed, az a box kb a tökéletesség határát súrolja android 7 tv rendszerrel
Szóval, azért a hardveren is múlik. Ha olyan soc-ot vesz a tévé gyártó, amire rossz a támogatás, akkor így járás. A xiaomi is rendesen küzd az amlogic kernelével, hogy legyen végre stabil 7-es rendszer a boxára, már lassan egy éves csúszásban vannak, hogy kijöjön. De legalább azért használható így is a 6os rendszer, csak néhány ígért extra képesség késik, amit ma már tud a shield péládul. (persze próbálkoznak, zárt béta rendszeresen megy ki, de nem lehet visszaállni róla 6-ra, és időnként még gyermekbetegségei vannak, szóval jobb a végső stabilt kivárni. Addigis szoktak jönni 6ra is updatek)Sajna a tévé gyártóknál mondhatni tervezett elavulás, hogy a kép szempontjából lényegtelen funkciók avulásával ösztönözzenek új készülék vásárlására.
-
Appok nélküli, de alapjaiban jól müködö rendszerre.
Ugyebár, a cikk egyik megállapítása, hogy sokan tévesen hiszik azt, hogy mindegy a rendszer, mert a hibás müködés kihat az alap dolgokra is.
Ha ez igaz, akkor erre megoldás, egy butább, de jól müködö rendszer.Én a Kodival soha nem tapasztaltam semmilyen hibát, és legalább megeszi a dzsunka torrentes hibásan kódolt szabványon kívüli fájlokat is, az androiddal ellentétben.
-
ftc
nagyúr
Philips s Android egy katasztrófa...Támogatás 0, fagyások sajnos nemcsak SMART alatt,sima TV se nézhető lefagyások nélkül...
A gyártóknak visszakéne adni a pénzt az usereknak, vagy a hibás Androidos vackokat cserélni..
-
ArthurShelby
addikt
Nekem egy sony w75c-m van, amit fölokosítottam w80c-re. [link] (ugyanaz a hardver és a szoftver is, csak így már van 3D is)
Nekem ez az első okos és lapos tv-m. Direkt av panelosat akartam venni, mert nekem számít a fekete, és a fényerő (a nappaliban az ablak közelében van a tv). (oled meg még túl drága és szvsz kiforratlan)
Nagyon tetszik ez az android rendszer, nem cserélném másra (most is ilyet vennék). Helyén kell tudni kezelni, és nem kell rajta ezer és egy erőforrást zabáló alkalmazást/játékot telepíteni.
Alkalmazásaim:
Totalcommander(+lan plugin) párost tettem fel fájlkezelőnek (smb-n nézek filmeket).
Videólejátszáshoz legjobb a gyári (ezt használom legtöbbet), de fönt van a kodi, spmc player, archos video player (+kodekek) (ebben az utóbbi időben sokat csalódok pozitívan), mx player pro (a vlc nekem nem jött be).
Én még föltettem upc előfizetőként a horizon go-t. Illetve fönn van még a netflix gombhoz ez is.Tényleg nem mindig a leggyorsabb nálam a tv, de még bőven a használható kategóriába tartozik. (ráadásul tudomásaim szerint a konkurensek sem a legjobbak ezen a téren). Nekem tetszik a rendszer, tetszik hogy nyílt, és apk-kat lehet telepíteni. A tv-ben egy tűrhető hardver van (2gb ram). Reményem szerint az idő a google tv-nek dolgozik.
Tényleg van akinél újraindul (nekem kétszer volt ilyen). A kezelés app-tól függő hogy megoldott-e (nálam csak a horizon go-nál nem), de vészesetére lehet egeret csatlakoztatni, vagy ezt használni (van egér funkció is benne). (igaz nem olyan jó, mint a magic remote, ami nem sík felületen, hanem 3D-ben levegőben/kényelmesebben használható)Szerintem a cikk túlzásokba esik, nem (ennyire) rossz az android rendszer, de tény hogy van mit javítani. Viszont örülök ha a google-t dorgálják/sürgetik (nem a kedvenc cégem).
-
törölt tag
A kivételek erősítik a szabályt, de megvan a magyarázat erre is:
1, Ha valaki nem használja a smart rendszert, akkor kevésbé problémás az android.
2, Akinek webos 3 vagy 3.5 van, ott annyi a buktató, hogy a FHD tévéken 2 magos proci van, talán nem véletlenül, hogy a gyors 4 magos UHD felé tereljenek. Tehát a két kivételnél FHD lehet a webos, esetleg webos2-őt használnak, ezért írják azt amit.
Ha leírnák, hogy melyik típusú tévéjükről írnak, akkor egyértelmű lenne. -
Tigerclaw
nagyúr
Én csak a saját tévémről tudok nyilatkozni persze, ami egy alsó kategóriás UHD TV: LG UH630V. Most Web OS 3.3.3.x van rajta, de egyik korábbi firmware-el sem volt más tapasztalatom. Az első verzió is olyan stabil, mint a jelenlegi. Gyorsan indul. 2 másodperc és megy is. A menüje gyors. Appok indulása kb. 5 sec.
- Eddig nulla fagyás, újraindulás. (Február környékén vettem, amúgy tavalyi model)
- Az HBO Go appnak vannak hibái. Ha nyelvet váltok sokszor megáll, amíg nem ugrok kicsir arrébb a idővonalon. Van hogy beragad a pufferelésben miközben van bőven sávszél és nem is áll meg a kép csak fennmarad a felirat és az animáció. Néha a vissza gombra nem állítja le a nézett filmet és nem ugrik vissza a menüjébe. Ilyenkor vagy indítok egy másik appot (pl. youtube, vagy bármi), vagy újra indítom a TV-t. Persze ez csak az App hibája, nem a Web OS-é.
- A gyári kép és videonézegető stabilan működik, nem fagy, csont nélkül játszik 4k-s videokat is, de nem szeret minden formátumot. Ritkán le sem játssza ("Lejátszás sikertelen, a fájl nem ismerhető fel"). Az viszont sűrűbben előfordul, hogy lejátssza a filmet, de se előre, se hátratekerni, se ugrani nem lehet.( "Nem támogatott funkció a fájlban.") Én arra tippelek, hogy talán nem a video, hanem az audió formátum lehet a ludas, de ez csak tipp.
- A böngésző egész elfogadható, de belefutok néha abba, hogy újraindítja magát "kultúráltan" jelezve, hogy elfogyott a memória. Ilyenkor az utolsó aktív lapot tölti be újra. Mivel ritkán böngészek ez nálam még belefér.
- Youtube app. Megy szépen.
- A TV funkciókat, saját tunerjeit nem próbáltam még, mivel Set Top Box-on jön a Sat TV.
- Magyarra állítva a régiót ilyen prémium appok vannak: Netflix, Filmbox Live, Google Play (Movies & TV), HBO Go, Youtube, Amazon Prime Video, GameFly Streaming. Pár ismertebbnek tűnő app még: GoPro, Docubox Live, Fightbox Live, Deezer, Xplay, Red Bull TV, Plex,
- Más országra állítva a régiót eltűnhet pár app, de meg is jelenhet új. Az aktuális országban elérhető szolgáltatásokhoz igazodik.
-
GodGamer5
addikt
Öcsém Sony smart tv-je is egy rakás sz@r. Instabil, lassú stb. Van otthon több media streamer is, (WD hd, Boxee Box) és nem cserélném le őket gagyi okos tv-s megoldásokra.
-
GeryFlash
veterán
Nagyon jó cikk, köszi elefánt!
Off: Én anno a w705 vételnél (2015 április) szívtam a fogam, hogy nem Androidosat veszek, hanem a Sony saját rendszerével szerelt cuccot, aminek majd gyorsan megszűnik a támogatottsága (2014-es tv volt). Nos a Sonynál is voltak gondok a Netflix alkalmazással az első 1 évben, de most már több mint 1 éve semmi probléma, atom stabil, és még mindig 2 havonta jön frissítés. Miközben a
SzarszungSamsung már 2016-ban dobta a 2014-es tévéinek a támogatottságát.
Levels.On: Azért az nagyon sokatmondó, ha a Pana inkább a Firefox OS-t fejleszti tovább, ami már alapból kuka. Tényleg nagy lehet a probléma, ha még inkább ezt választják mint az Androidot.
-
Raymond
titán
Van egy opcio - valami gyors bekapcsolas vagy hasonlo (nincs elottem a cucc) - ha az aktivalva van akkor nem all a rendszer le teljesen, hanem olyan mint a Standby a PC-n. Bekapcsolas utann minden fut ahogy elotte. Ha ez a funkcio deaktivalva van akkor full boot, ezert tart minden sokaig. A taviranyitoval kapcsolod ki mindket esetben, de az opciotol fuggoen full shutdown lesz vagy csak standby.
-
tisn
addikt
nekem nincs mas okosrendszeres tapasztalatom, elotte pana plazmam volt (okos, de regebbi modell), az gyors volt, nem volt ilyen tokoles
altalaban ugy hasznalom, hogy benyomom es meg szaladgalok itthon par percet, utana mar egesz jo
amit meg nem szeretek, hogy a back pl. nem az utolso sokaig nezett csatira vissz vissza
ha filmet nezek a back/exit rohadt lassu
bemenet valasztas is lehetne egyszerubb, gyorsabb
-
blakey
titán
A "full kikapcsolás" nálad mit jelent? Nem áramtalanítok csak távval kikapcsolom és igen, minden alkalommal, de megszokás kérdése. Tehát ha tudod, hogy várnod kell míg használhatod a rendszert akkor nincs gond, olyan mint a boot képernyő csak itt nincs olyan.
(#105) tisn
Nem egy villám rendszer és pl. a Netcasthoz képest nagyon lassú, mindenben, de kezelhető.(#108) tisn
A pana régi rendszere hasonló a Netcasthoz, de mindegyik régi okosrendszer gyorsabb volt minden tv-n, sok tv-vel volt/van dolgom, maradhattak volna a régi rendszereknél de ugye a pénz nagy úr és nem hagyhatták ki, hogy ilyeneket is piacra dobjanak. Én meglennék a régi rendszerekkel is, de a jó megjelenítőket már csak ilyen OS-sel látják el, de ennek ellenére a Sony Android rendszerével nincs különösebb gond, nyilván egyes modelleknél vagy egyes frissítéssel lehet, hogy előjön valami hiba, de az nem minden készülékre és rendszerre igaz. -
Raymond
titán
"Minden bekapcsolás után ahogy megjelenik a kép még kb. 1 percig nem működik a menü, a bemenet választás stb."
Es ez mindig, nem csak amikor full kikapcs van? Mert ugyanez (sot tovabb tart hogy minden mukodjon) van a Tizen-el is, de csak akkor ha full ki van kapcsolva. Ha csak azt a feligkikapcsolos standby-t (van valami neve a menuben, nem emlekszem mi az) hasznalod akkor nem.
-
blakey
titán
Sony Androidos rendszere nem rossz és most is azt választanám, nálam tökéletesen működik és nézz be a sony topikba, sokan elégedettek és náluk is jó, nyilván mindenhol lesznek elégedettlen felhasználok vagy épp rosszul működő eszközük de én egyáltalán nem kerülném a sony androidos rendszerét, mint írtam, eddig hiba nélkül ment, 1,5 éve használom, jönnek a frissítések, javítják a dolgokat. Más tv Androidos rendszerével nem foglalkoztam.
(#102) Tybee000
Minden bekapcsolás után ahogy megjelenik a kép még kb. 1 percig nem működik a menü, a bemenet választás stb. De nem szeretnék erről vitatkozni, nem erről szól a topik. Tudom milyen a webOS, van olyan tv-m is.Olyat nem írtam, hogy utána gondom lenne vele, de nem egy villám rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- EAFC 25
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövedelem
- Milyen monitort vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest