- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirtimorc
aktív tag
Azért arra is kíváncsi lennék, hogy akinek nem megy rendesen, akadozik, lefagy, stb... az miért nem viszi vissza. Tessék megcsinálni garanciában, vagy kérem vissza az árát. Nagy tömegek esetén ez azért lépéskényszer lenne a gyártók felé is. Az meg baromira nem érdekel, hogy ez a gyenge hardver, Android hiba, vagy bármi ás miatt van.
És ez érvényes minden más műszaki cikkre is. Úgy nézem, a vevőkkel már mindent meg lehet csinálni, mindenki lapítva belenyugszik, hogy hát ez ilyen, és ezt gyártók ki is használják rendesen. El kéne érni valahogy, hogy ne a vevő legyen a bétateszter.[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
-
Calibra72
aktív tag
A magam részéről kerülöm az "okos"tévéket,és médialejátszókat.Vannak kellemetlen tapasztalataim ezekkel kapcsolatban,és nem szeretem a kompromisszumokat.Ezért a legjobb megoldás ha tesz a tv mellé az ember egy PC-t,és minden gondja megoldódik!
-
8nemesis8
veterán
Ez igen elszomorító, bár azért a gyári szoftverekkel is akad néha-néha gond, de legalább fagyás összeomlás szinte nincs.
Igaz régebbi LG TV-t használok. (LA660S sorozat) -
Hyena
senior tag
válasz Calibra72 #155 üzenetére
Vannak nagyszeruen mukodo medialejatszok, nincs szukseg egy plusz nagy dobozra (ami meg zajos is) a tv melle.Regen en is moziztam pc kepet kiteve tvre de ma mar a hatam kozepere sem kivannam a dolgot leven sokkal kenyelmesebb egy normalis medialejatszot hasznalni es meg energiatakarekosabb is...
Az okos tv ugyben mar osztom a velemenyed, de sajnos 65 inches meretben nemigen kapni butat ambar manapsag neha az okos a tv? hulye aki elhiszi. helyzet valik neha valoraharley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Arra van valakinek valasza, amit fentebb kerdeztem, hogy akkor is fos-e az androidos okosTV, ha nem hasznalom se az okosfunkciokat, se semmit, hanem ugy hasznalom, hogy:
- elso bekapcs utan kabelrol felupdate-em, beallitgatom (kikapcsolok minden kepjavitoronto lofaszt meg belovom a fenyerot)
- utana semmi internet, kabelt is kihuzom
- csak 3-4 dolog hdmi-be bedugva, es a taviranyitoval csak ezek kozott valtogatok, illetve hangerot szabalyozokAkkor is lefagy/ujraindul/instabil/stb, vagy akkor semmilyen hatranyt nem fogok tapasztalni abbol, hogy "okos"?
Csak mert gyakorlatilag minden kinezett TV androidos, es jo lenne tudni vasarlas elott, hogy mire szamitsunk (kell-e valtoztatni a terven).[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Hyena
senior tag
Sajnos a legtobb beepitett medialejatszo erosen fapados a Kodihoz kepest amit az eltelt evek alatt nagyon megszerettem, megszoktam es visszafele fejlodni mar nem szeretnek.
A tvmbe epitett medialejatszot talan 1x probaltam ki anno...Az android tvs temahoz meg meg annyit, hogy pl a sony tvk taviranyitoja velemenyem szerint nemigazan praktikus az android es az azon futo alkalmazasok kezelesehez, valami legeger szeru vagy pl az LG tvkhez adott mozgaserzekelos cucc sokkal jobb erre a celra.
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
duke
aktív tag
Erre valoszinuleg nem lehet egyertelmu valaszt adni, mert mindenki csak a sajat tapasztalatat irja.
Nalam sony bravia fel ev alatt, nem fagyott le egyszer sem, olyan fordult elo ketszer, hogy bizonyos funkciok egyszeruen eltuntek a menubol, vagy a taviranyitobol. Ujra bootolas utan megjavult. Az is igaz, hogy a smart funkciokat a kezdeti kiprobalas utan szinte egyaltalan nem hasznalom.
Szoval azt mondom azert nem olyan nagy szivas(leszamitva az altalanos lassusagot), de gondolom akinek napi 3-szor lefagy, annak mas a velemenye. -
Ez mondjuk jogos...
Az a kinom nekem, hogy RGBW-s TV-t nem szeretnek, ezzel az LG kb kiesett (Amennyibe az OLED kerul, annyit meg nem vagyok hajlando TV-re kolteni, pedig az lenne az igazi. Nade hatha black friday-en lesz valami nagy dobas amazonon, volt mar ra pelda... ).
Marad a Panasonic, Samsung meg a SONY a nagyok kozul, meg a HiSense meg TCL meg mittomen meg mi a random, jo ar-ertek aranyu kicsik kozul. Namost ebbol csal a Pana az, ami nem droidos, de mikor elmentem megnezni egymas mellett a TV-ket, olyan szinten fos fako kepe volt a Pananak, hogy az valami hihetetlen, mintha valami fatyol mogott lett volna. Persze ez lehet csak beallitas kerdese, franc tudja, de inkabb nem kockaztatok.
Mi marad? A hulye droid, franc kivan.
Viszont ha valasztani kell, hogy allandoan lefagy meg ujraindul akkor is, ha nem hasznalom a "smart" bullshitet, vagy szarabb a kep, akkor azt valasztom, hogy szarabb a kep, aztan majd megprobalok allitgatni rajta."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
blakey
titán
Nem fagy, nem indul újra. Tudom, sok itt a hsz ahol azt írják, hogy lefagy, de sok olyan aki hallomásból ír vagy régi rendszerrel volt dolga, 1,5 év alatt soha nem indult újra és nem fagyott le az Androidos Sony TV-m. Saját, otthoni tapasztalat.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
Külső alkalmazások közül az SPMC, Archos Player amit használtam de nem sokáig mert van 3 médialejátszóm. Nincs velük gond, Kodi Krypton nem minden Androidon fut normálisan, sokminden át lett írva, korábbi Kodi Jarvisszal jól működött illetve az SPMC egy Kodi fork Androidra így inkább az ajánlott. Horizon Go is működik egyébként.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Hyena
senior tag
Nekem is vannak médialejátszók tvk.... De szeretnék egy minden az egyben készüléket is amin jól megy a kodi. Az egyik cimborám nemreg vett egy 65os androidos tvt és nagyon rossz véleménye van a rajta futó kodirol. (szar a hang, akadozik a 4k lejátszás és a full HD is meg meg akad)
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
blakey
titán
Ezért írtam az SPMC-t, az még Jarvis alapú és csak Androidra fejlesztett. Archos Player is jól működik.
-
blakey
titán
válasz DUB Inc. #170 üzenetére
Nem az, hogy nem szeretem, rengeteget használtam, fordítottam magyar nyelvre egyik platform esetében, csak van jobb olyan rendszereken ahol programokat lehet telepíteni, mint pl. az android. A Plex egy kötött szerver-kliens rendszer, az eszközre csatlakoztatott lemezt nem tudod betallózni, egy másik eszközre csatlakoztatott eszközt nem tudsz betallózni, a Plexhez egy fix, kiépített, betallózott eszköztár kell és az újat csak úgy nem lehet lejátszani a klienssel ha nincs a rendszerben. Ennyi. A Kodi és hasonló programok nyitottabb lejátszók és sok szempontból jobbak viszont eszköze válogatja, hogy miként viselkedi.
[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
Persze, értem én, gondolom ez függ a felhasználó igényeitől is. Nos nálam az asztali gép szinte mindig megy, emiatt nem is használok a tévére kötve vinyót és így nincs szarakodás, mint ami miatt sokan panaszkodnak. A Plex hálózati része jól működik, beállítása nagyon könnyű és szerintem a felülete sem rosszabb a Kodinál, sőt.
-
blakey
titán
válasz DUB Inc. #172 üzenetére
Plexet nem hasonlítanám a Kodihoz, más felhasználási szokásokhoz van kialakítva. Plexel sokmindent nem tudsz megtenni amit Kodival igen. a Plex egy egyszerű médiaszerver-kliens páros, a Kodi egy fejlett médiacenter lejátszó, rengeteg paraméterezhetőséggel, épp nemrég keresett valaki olyan lejátszót amelyik egyszerre 2 feliratot is tud kezelni/megjeleníteni, nos a kodi tudja, de számtalan olyan dolog van amit tud, pl. fájlekzelés. szóval nem rossz a Plex de ahol van más laternatíva ott már nem feltétlenül nyerő.
-
Hyena
senior tag
Szerintem/szamomra a plex egesz masra valo mint a kodi.
Rengeteget hasznalom mert sokat utazok ahol estenkent szivesebben nezem az otthoni filmjeimet a nason futo plex szerverrol. Olyankor jol jon a mobil eszkozon futo plex melyet a tvre kotve indulhat a filmezes.
Otthon viszont eszem agaban sincs plexezni mert helyi halozaton a kodi sokkal tobbet tud.
Nnna meg arra is jo a plex, hogy pl a haloszobai tvhez csatlakoztatott mdeiaplayeren futo kodi plex kodi connectbol szedi az adatbazisat, azaz nem kell kulon karbantartani.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
DUB Inc.
aktív tag
Ok, de betéved egy átlagos user mint én, aki mindenféle kínlódás nélkül szeretne filmeket nézni a hálózatán lévő képekről annak szvsz. tökéletes megoldás. Szerintem nem mindenkinek vannak ilyen egyedi igényei, hogy több nyelven feliratozva nézzen filmet. Néha még egy is sok. Amúgy meg nem kerül semmibe a próba....
-
törölt tag
Ezek majd a vallatáskor derülnek csak ki, előre senki nem mondhat biztosat erről. Na jó, talán valami Ezo TV esetleg ötszázért De a cikk se véletlenül íródott, hogy: Botrányos, amit a Google csinál....
Nem az új verziókat kellene nekik folyton erőltetni, hanem atom stabillá tenni a jelenlegit.[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
válasz GeryFlash #110 üzenetére
Nekem 40w705C-m van, amin, ha jól tudom Opera fut, de nekem egy db frissítés nem érkezett rá, mióta 2 éve megvettem. Lehet, hogy én szúrtam el valamit?
Lassú a rendszer, mert fél percig semmit nem lehet vele csinálni, kiírja, hogy "Kérem várjon". A Home gomb megnyomása katasztrófa, mert nagyon lassan tölt be a menürendszere, a menüje nekem egy kicsit logikátlan,
meg kellett tanulnom, hogy mit hol kell keresnem, stb. DE semmilyen másik TV-re nem cserélném le, semmi pénzért, mert a feketéje valami ordas jó, 3(!) HDMI van rajta, ami nekem nagyon fontos és annyi pénzért nem találtam ilyen készüléket, van rajta SPDIF, emellett nagyon szép a készülék (egyén függő, nekem tetszik)Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
válasz Tigerclaw #180 üzenetére
Na fasza, akkor meg bonyolultabb...
Egyaltalan, honnan lehet kideriteni, hogy melyik tv-ben milyen panel van? A gyari speckok hasznalhatatlanok kb, plane miota kepesek egy rohadt TN panelra is rairni, hogy 178/178 a lathatosaga...[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Raymond
félisten
Ha nincs egyertelmu inof rola akkor vannak forumokon "dekodolo" infok es tablazatok. Eleg gyakran kell a service menu-t elovarazsolni mert a megfelelo hosszu modellszam csak akkor kiolvashato es aszerint lehet aztan az adatokat dekodolni. Ugyanaz mint peldaul a CPU-knal csak ott eleve latod a szamot mert bele van a kupakba gravirozva.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Viccelsz? Ehhez kepes a CPU gyerekjatek.
Lassan kezdem ugy erezni, hogy egyszerubb rajonni, mire gondol a nejem, amikor azt mondja, hogy neki mindegy, mit/hol eszunk, mint kiderivalni, hogy akkor megis melyik TV-t szabad megvenni..."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Raymond
félisten
Ez van sajnos. A dragabb kategoriaban nincs ekkora gond, de az olcsobb modelleknel az a helyzet hogy sokat kavarnak. Foleg a Samsung peldaul mert amennyi fajtat gyartanak arazasi vagy egyszeruen elerhetoseg szempontjabol teljesen mas panelek kerulhetnek a TV-kbe attol fuggoen hogy melyik piacra szanjak.
-
Tigerclaw
nagyúr
Viszel egy nagyítót a boltba és megnézed a mátrixot. :-) Én amúgy a https://www.flatpanelshd.com oldalán nézegettem a cikkeket vásárlás előtt és direkt nem RGBW-s panelű TV-t akartam venni.
Ha beírod a google-be, hogy pl. LG 2016 TV lineup, vagy ugyanezt Samsungra, Philipsre, Sony-ra, stb, akkor őket dobja első helyre. Ott elég részletesen le vannak írja , hogy a termékpalettán lévő TV-k miben különböznek egymástól egy-egy gyártónál.
Én az UH 630V-t vettem, ami elvileg VA paneles RGB mátrixos.
Pl.
LG UH62 széria:
With UH62 we are approaching low-end UHD. It will be available in sizes from 43 to 65 inches. It no longer has a wide color gamut. It will exist as UH620 and UH625, depending on your region.
IPS LCD (M+ panel)
4K resolution
HDR processing
100 Hz panel
webOS 3.0
USB recording (only in Europe)
HEVC
VP9
20W speakers (10W in 43 and 49”)
WiFi (n standard)LG UH63
UH63 is also part of the 6 series. However, it is somewhat different since it does not use an IPS panel, according to LG. The company refuses to specify the type of panel. It will exist as UH635 and UH630, depending on your region.LCD (not IPS)
4K resolution
HDR processing
Ultra Luminance (not in 40”)
110% Rec.709 color gamut
100 Hz panel
webOS 3.0
USB recording (only in Europe)
HEVC
VP9
20W speakers
Wireless Sound Sync
WiFi (ac standard)Az idei szériánál sajnos nem említik meg, hogy melyik milyen paneles, de lehet más oldalakon van info.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
válasz Tigerclaw #185 üzenetére
"Viszel egy nagyítót a boltba és megnézed a mátrixot."
Otthon en is igy csinalnam, de mivel 99%, hogy Amazonrol veszem, ez eleg nehezen kivitelezheto.Az oldalt meg neztem, de idei tv-krol szinte semmi infojuk nincs sajnos.
Van, amit meg lehet talalni, de kb vert kell izzadni erte, minimum 20p guglizas. Namost ez nem egy trivialis dolog, ha enyhen szolva limitalt black friday-es akciora vadaszol. Ott van kb 30mp-ed eldontnei, hogy racsapsz a megvesz-megrendel gombra, vagy nem. Szoval szerintem az lesz, hogy b@szokbele es bizom a szerencsemben, aztan hatha."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Raymond
félisten
"Namost ez nem egy trivialis dolog, ha enyhen szolva limitalt black friday-es akciora vadaszol."
Viccet felreteve, picit parasztvakitas a Black Friday, mert vannak utanna meg akciok karacsonyra igy ott is ki lehet valamit fogni. Sot jobban mint BF-n. Nem art azert elore szelektalni picit. Milyen marka, meret es kb. parameterek kellenek aztan megnezni a tavalyi modellekbol melyikek azok amiknel megvan az osszes funkcio ami kell es azokat figyelni. Ott vannak durva ajanlatok aztan mert ha az idei hot item a Sonyosonic 55" UHD Model 2017 akkor a tavaly karacsonykor bemutatott Sonyosonic 55" UHD Model 2016 amibol meg van kismillio a raktaron felaron lesz kiszorva. Foleg az iden mar azert jobb a valasztas mert nincs igazan semmi egetrengeto ujitas amit bevezetnek a HDR10+ vs. Dolby HDR vitat kiveve az meg meg egy darabig vagy soha nem is lesz lenyeges.
-
Igazabol en ugy vagyok vele, hogy le se szarom, mikori modell.
Kepatlo stimmeljen, felbontas stimmeljen (trukkozeskhm rbgw khmnelkul), legyen rajta eleg hdmi (minimum 3, orulnek 4nek, a folott ajandek) es +pont ha van rajta jack-kimenet.Konkretan ennyi, tobbi nem erdekel.
Panelt is csak azert nezem, hogy nehogy beszopjak valami TN-panelt, mert sztem ezek arra is kepesek, hogy 49"os TV-be TN-t rakjanak, ha tudjak £10-el olcsobban adni.Szoval ennyi. TV-mmel nem szeretnek tobbet beszelgetni, mint jelenleg (rocket league-nek anyazok foleg), ugyhogy alexa-siri-google-stb baromsag nagyon nem erdekel, sot, konkretan taszit, nincs az a kurvaelet, hogy taviranyitorol potyogve, 20 perceket varva-szenvedve-laggolni akarjak youtube-ozni, meg korlatolt fostaliga medialejatszoval szivni, stb.
Van nekem pc-m htpc szerepkorben, van a lakasban harom eleg jofajta laptop, telefonok, ps4, stb, szoval az "okos"funkciok se erdekelnek.
Ezt most csak azert irom, hogy mindegy nekem az evjarat, nem autot veszek.ui.: A video meg zsenialis, negyedjere is vegigrohogtem, koszi! Na, En ezert vasarolok online, nincs az az isten, hogy abba a tomegbe betegyem a labam, meg akkor se, amikor epp nincsenek felhiszteriazva.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
En igy vettem az enyemet ket eve (Samsung UE55JU6450). Lattam a hirdetest karacsonyi akciora hogy 55" UHD es 820EUR mondom itt valami baki van. Foleg ugy hogy nem is elozo evi modell hanem friss. Gyorsan utannaneztem, volt rajta minden ami esetleg kellhet (legujabb DVB-s kompatibilitas, CI+, HDMI2.0, HDCP2.2,, osszes kodek beleertve h.265, sot meg valami kamu HDR is megy rajta legalabbis lejatsza rendesen a 10-es cuccokat, van olyan bemenet is ami veszi a ful 4:4:4-et). Az egyetlen amit talatam rola hogy lehet van clouding, ugy voltam ha az enyemen van akkor max visszamegy. Nem volt rajta szerencsere.
-
Na, akkor erted, mirol beszelek.
Ha lesz valami fasza akcio, veszek valamit, ha nem lesz, akkor meg sztem nem. Bar annyi van hatra, hogy kesz legyen a nappali, hogy ne egy monitor legyen a tv-allvanyon, mert hulyen nez ki szegeny (meg kicsi is nagyon oda a 27"), ugyhogy valami biztos lesz veve, de azert annyira sokat nem lesz hasznalva, hogy sokat koltsek ra.Mindegy, majd lesz valami, koszi a segitseget.
-
Tigerclaw
nagyúr
Elvileg holnap kapom meg a Google Home minimet, de én csak az angol beszédem, szövegértésem javítására veszem, szóval nem lesz mellé semmi amit irányítsak vele fennhangon. Az biztos idegesítő lesz, hogy mindig "ok, google"-al kell kezdenem a mondatokat. Jobb lenne, ha ők is választottak volna egy nevet a digitális asszisztensüknek, vagy még jobb ha több név közül is lehet választani, aztán később cserélni.
Az a bosszantó, hogy a Google-nek is "büdös a pénzünk", így csak kerülőúton lehet beszerezni ezeket, vagy itthonról szépen túlárazva.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
mzso
veterán
A tévégyártóknak a Philips (nem androidos) okostévé platformját kéne megvenniük.
-
De amúgy egy értelmesebb Raspberry-n elfutna egy Mythbuntu vagy hasonló TV-s-médiás Linux. Összedobnak belőle egy saját buildet a gyártók, és hajrá, olyasmi hardvert építenek be...
Az alapvető gond meg úgyis az, hogy a TV-t sokáig használja az ember, míg az OS hamar elavul rajta, pláne ahogyan most "supportálja" a legtöbb gyártó. És ez akkor is baj, ha csak featue-ket nézünk (rosszul megnyíló weboldalak?) , hát még ha biztonságról van szó.
@opr : +1. A TV nagy kijelző, amin az jelenik meg, amit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
csozsi
tag
A nem androidos Philipset nem ismerem. Viszont az androidosat sajnos igen. WebOs után egyenesen siralmas, az 5 éves "régi" LG-hez képest ugyanúgy alapvető funkciók hiányoznak belőle, mint symbianos telefon után az androidos hulladékokban. Küzdelem a gyártóval, a fejlesztőkkel, akik a szervizhez irányítanak, miközben az egyik blőd hibára kijön egy frissítés. (időzített kikapcsolás, ahol nem volt "ki" állapot, azaz ne kapcsoljon ki.) Nem tud időzített napi bekapcsolást, ha műsorújságból programozok, akkor csak bekapcsol, és az utoljára nézett műsoron állva vár a parancsra, amit az 5 éves LG végrehajt ha nem nyúlunk hozzá. A tervező valószínűleg sosem használta a készüléket, mert "nem érti a problémát". Ha az androidos telefonból indulok ki, akkor erre is le kell tölteni valami appot, ami automatikusan "megnyomja" az "ok" gombot? Tegyük fel, hogy reggel az időjárás jelentés érdekel pl. a Dunán. Műsorújságból beállítom (nem lehet "everyday" módot kapcsolni), de este az Eurosport, vagy a MusicTv volt utoljára nézve. Bekapcsoláskor Mtv logo, zene, ~s a felirat, hogy "te a Dunát akarod nézni, nyomj okét" és nem a Duna időjárás jelentése megy. Az ambilightról két használat után kiderül, hogy "p****vakítás".
[ Szerkesztve ]
''Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást'' (Murphy)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs