- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Riasztó topik
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
Persze, erre is van esély.
Meglátjuk, hogy mennyire spekulálnak jól. A végén úgyis a piac diktál. Ha megveszik sokan ennyiért is, akkor drága marad, ha nem, akkor kénytelenek lesznek lépni.Egyébként semmi extra nem történt, csak egy tier-rel feljebb került minden, legalábbis árazásban.
-
VTom
veterán
A design nekem is nagyon tetszik, de úgyis vizet kapna a kártya
Ezzel az árazással az a baj, hogy még akkor is nagyon drága lesz, ha rendeződik. A Titan árára lőtték be a vágott GPU-s kártyát. A Titanéra, ami egy presztízskártya.
Az RT-től pedig nem várok csodát, a most promózott játékokba utólag építették be (a Metroban nem vagyok biztos) így kb. Hairworks eredményre számítok a kiszivárgott infók alapján. Inkább úgy tűnik, hogy nekünk kellene kifizetni a fejlesztést ezekkel az árakkal. És szomorú, hogy sokan meg is teszik.
Ha növelik is a teljesítményt driverrel, optimalizálással, az nem lesz drasztikus. Persze ezzel várjuk meg 14.-ét, igazad van.
Nekem meg ne legyen igazam.Én lennék a legboldogabb, ha ez szépen menne játékokban, mert nagy eyecandy fan vagyok, és ez rengeteget dobna az élményen.
-
VTom
veterán
Hol akartam meggyőzni bárkit bármiről?
Egy olyan posztra reagáltam, ahol valaki annak örül, hogy a pofátlanul árazott csúcskártyát olcsóbban tudja megvenni, ha a mostaniját eladja bukóval. Ahhoz azért már nagyon zöld szemüvegesnek kell lenni, hogy valaki boldogan fizessen ki ennyi pénzt egy kártyáért, ami jó eséllyel jövőre mehet a kukába (értsd az apróra)
De miattam aztán mindenki azt vesz, amit akar.
-
VTom
veterán
Így sem nagyon értem, de mindegy
$699 vs $1199 MSRP-ről beszélünk.90%, hogy azért jött ki a Ti most, hogy ha az AMD kijön a 7nm-es generációjával, akkor az nvidia jövőre szemrebbenés nélkül pofán köphesse a Turing tulajokat.
Ezen vastagon bukni fog, aki most veszi meg a Ti-t. -
VTom
veterán
Milyen bukót vonsz le?
Ha az elején vettél1080-at, akkor a bevezető ár miatt volt drága, ha később, akkor a bányászok miatt.
Most esik az ára az új gen bejelentésére, buksz rajta alsó hangon 50 ezret, ami normális, mert ez ilyen szakma.
Aztán veszel egy 2080Ti-t 450 ezerért. Akkor mitől más a leányzó fekvése?
Az oké, hogy a használt kártya àrát vissza tudod forgatni, ahogy eddig is, csak eddig 100 ezret kellett hozzácsapni, most meg 250-300 ezret.
Mindezt egy olyan effektért kéri az nvidia, ami finoman szólva is kezdeti stádiumban van játékfejlesztés szempontjából.
Legalábbis a bejelentésből ez jön le, mivel semmilyen tesztet nem mutattak amivel a kártyák valós teljesítményét hasonlítanák a jelenlegi generációhoz, de a ceruza az vastagon fogott. -
VTom
veterán
Felesleges az optimalizációra és a driverra várni, nem fog legalább 100%-os teljesítménynövekedést hozni, de ha annyit hozna, az is kevés lenne, mert egy 450 ezer Ft-os kártyáról beszélünk fullHD-n.
Ha 4K-n lenne ekkora teljesítmény jelen állapotban, azt mondanám, hogy vállalható, de így ez nagyon sovány ennyi pénzért. -
VTom
veterán
válasz
Televan74 #165 üzenetére
Nagyon gyanús, hogy az egész bejelentés a ray tracingre lett kihegyezve, sehol nem láttunk összehasonlítást a jelenlegi generációval DX11-es játékokban, vagy DX12-ben raytracing nélkül.
Nekem ebből az jön le, hogy nyers erő szempontjából nem lesznagy előrelépés ez a generáció, és nem lepődnék meg, ha valóban csak egy, másfél éves élettartama lenne, aztán jönne a 7nm-es GPU.Az a baj, hogy a RT még gyerekcipőben jár, és mire elterjed és kiforr a játékokban, addigra már kijön egy másik ultimate gaming experience VGA generáció. Plusz gyanítom, hogy be lesz implementálva a következő konzol generációba is. Ami ha megtörténik, elég komoly fegyvertény lehet a konzolok oldalán, mivel ezzel az összes eddigi konzol effekt és előny mellett meglenne a HDR, a natív 4K támogatás és a raytracing is, szemben a PC dedikált VGA-inak $1000-$1200-os árcéduláival...
Akkor ki fog ennyiért VGA-t venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Háromféle VGA rendelhető elő, hatféle kialakításban, a leggyorsabbak szeptember második felében jelennek meg.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest