- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
Helló
Erről a kártyáról mi a véleményetek?
EVGA GeForce RTX 2070 Black Edition 8GB GDDR6
A hűtése milyen minőséget képvisel?THX
-
BiP
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy jó ez így, hogy egyre drágábbak a kártyák. Én sem örülök neki. De ez egy olyan folyamat, ami ellen nem tudunk tenni. (max. nem veszünk semmit.) Puffogással sem tudunk változtatni rajta. (meg így az RTX-ek bejelentése óta, hónapok óta ez megy. K* unalmas más minden nv fórumon ezen pörögni).
Tehát mit tesz az egyszeri user? Körbenéz a piacon, megnézi mik vannak, és azok közül választ.
És a 1080 meg a 2070 (bolti, új) egymással versenyez mind árban, mind teljesítményben, Kuter is ezért ezeket vetette össze. Csak ennyit mondtam.Én személy szerint annyiban máshogy gondolkodom, hogy nem ragaszkodom az újhoz, és ugyanezért a pénzért (180e) Aorus 1080Ti-t vettem. Na, az tényleg jó vétel volt
-
TTomax
félisten
A logikáddal az a gond,hogy a 1080at két éve kapni 500euro körül,akkor miért is jó vétel két év után ugyanaz a teljesítmény ugyanannyiért?
(#699) Kuter
És TE miért is csodálkozol?A szakmai forum nem az amikor igazoljuk a vételünket,főleg ha nincs mivel.Savazva érzed magad miért is?Nem érdekes majd a következő szériában a 3060at kapjuk meg 500euroért ami ugyan olyan erős lesz mint a 1080 meg a 2070.Mert a pénzeddel erre szavaztál,de jó vétel lesz majd az is... -
Kuter
senior tag
Én befejeztem ebben a fórumban a hozzászólást ,mert ez egy tech fórum, de sajnos már nem arról szól. Akinek van ilyen kártyája az savazva van rendesen a fórumban , mert ez ilyen jó magyar szokás.
Szép napot mindenkinek.
Üdv Kuter
-
-
Kuter
senior tag
Én az árakról beszéltem. 3 éve 111 ezer volt a 970 kártya. Azóta mindenek az ára vagy 30% felment.
És ahogy látom nem tűnt fel hogy egy 970 kártyát váltott, Nem is értem hogy jön ide most a 1060 ami még a 970-nél is gyengébb. Na mindegy. Én elhiszem hogy fáj hogy a magyar boltok jó magasra teték az árát a kártyának,ez ilyen magyar szokás.Ha megnézed a német árakat már itt-ott 500 euroért is van 2070 kártya. -
TTomax
félisten
A 2070es kártyádat annyiért kellett volna venned,mint a 970et,vagy a 1070et,nem értem hogy keverted ide a 1080at.A 1080 utódja a 2080.Söt ha nagyon jól megnézzük a 2070ed technikailag a 1060hoz közelebb van mint a 1070hez ha már utódlásról beszélünk.Majd egy év múlva ha itt lesz a 7nmes gpu mindkét oldalról akkor beszélhetünk róla mennyire is volt jó vásár egy RTX.
-
Kuter
senior tag
A 1080ti új ára igencsak 60000-80000ft-al több a 2070-nél.Kár is össze hasonlítani ,mind árban és teljesítményben.
De a 2070 kártyát olcsóbban vettem mint egy 1080-as és most az új árakról beszélek, ja és egy 970 kártya helyére került.(#686) Tomassy00
Nekem nagyon tökéletes és szerintem jó választá a számomra. Igaz hogy csak egy anyám van , de lehet szerzek még egy anyut ha ezen múlik -
Tomassy00
senior tag
válasz
yodamester10 #692 üzenetére
Én meg vehetnék 5 darab vagy 10 darab 2080ti is, csak már kezd hányingerem lenni hogy a hardver gyártók mennyire birkáknak néznek minket vásárlókat. Azt már meg se említem hogy vannak akik arra gerjednek hogy minnél drágább már minden és még meg is magyarázzák hogy ez igy oké minden rendben van
Mert ha a 2080ti 40% -kal többet tud mint a 1080ti akkor a 2080ti árát 1080ti + 40% -ra kell belőni... Az meg a másik személyes kedvencem hogy "de hát ezek kezdő árak majd pár hónap és jól beállnak az árak "
A rengeteg naív birka -
BiP
nagyúr
válasz
yodamester10 #692 üzenetére
Az én apukámé akkor is nagyobb....
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
yodamester10 #690 üzenetére
Az èn 1080 ti m most egy èvesen kb annyit èr mint a te 2070 esed, ès mèg van rajt 3 èv gari,viszont a superposition tesztben amit posztoltál bőven 10000 pont felett teljesít.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
yodamester10 #688 üzenetére
Hkmmmmmm.....igen èn úgy fogalmaznèk finoman hogy minek fizetni az RT funkcióèrt plusz pènzt ha semmire sem jo?
-
Tomassy00
senior tag
Vegye ezeket az indokolatlanul drága hulladékokat, akinek két anyja van
-
syberia
veterán
válasz
Tomassy00 #672 üzenetére
Nem csak gyenge, hanem problémás is. Egymás után kettő (!) RTX 2070 GAMING Z romlott el. Hőfokok 60-70 C tartományban mozogtak, teljesen új konfigurációban EVGA G2 650W táppal szerelve. És ez csak csepp a tengerben.
(#680) yodamester10: Meg kell hagyni, pofás gépecske.
(#677) Morph76:
-
Morph76
senior tag
válasz
yodamester10 #680 üzenetére
Gratula, reméljük sok örömöd lesz benne.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Tomassy00 #678 üzenetére
Nem èrtem minek örülsz.....
Minden újdonságnál vannak anomáliák a gyerekbetegsègeken át kell esni minden újonnan bevezetett technológiának. Majd driveresen vagy hardveresen is javítják a gondokat a következő szèriát talán már èrdemes lesz megvásárolni, habár ha az rtx ennyire erőforrásigènyes marad èrdemesebb lenne kiadniuk egy rtx nèlküli gtx verziót.
-
Morph76
senior tag
Nem tom votmá?
[link]
Azért ez elgondolkodtató... -
yodamester10
őstag
Vártam nagyon a 2070-es szériát de vagy le vagyok maradva az árakban vagy tényleg drága lenne 200 felett az áruk?Vett itt már valaki?Még a végén elcsábulok az iponos akciós 1070Ti felhozatalra.
-
-
F e Z o
veterán
válasz
yodamester10 #671 üzenetére
A fogyasztás és az ezzel járó melegedés sem utolsó szempont.
-
Tomassy00
senior tag
2070 kegyetlen gyenge ebben generációban
-
yodamester10
őstag
Na az első normális teszt
[link]Viszont elgondolkodtató,hogy az új technológia vagy az olcsóbb kicsivel erősebb 1080ti a befutó.
-
válasz
yodamester10 #669 üzenetére
Kolléga már linkelt nagyker árakat. Kíváncsi leszek a kari tuningkapacitására. Ha jól bírja, akkor esetleg érdemben megközelítheti a 1080Ti-t.
-
yodamester10
őstag
Jó nagy titok övezi a 2070-es kártyákat mert semmi felhozatali infót nem találok róluk.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
gainwardgs #667 üzenetére
Annyiért egy 1080 Ti használtan + annyi sör, hogy Mr. Előbőrkabátos Jensent is meghívod a partira, Lisa Szúval együtt. -
gainwardgs
veterán
válasz
yodamester10 #665 üzenetére
240k kb
-
Tomassy00
senior tag
válasz
yodamester10 #665 üzenetére
Van. Drága lesz.
-
yodamester10
őstag
Van esetleg már infó 2070 magyar árakról?
-
chris0000
őstag
a 4K már egész jól megy (60fps-el) a 2080Ti-nek,de az RTX ON kártyákat lehet ráértek volna kb.5 generációval később kiadni,mikor már tényleg ki tudják számolni normális fps-el,nem 30fps/1080p
-
chris0000
őstag
nem tudom Ti,h látjátok de ebben az összehasonlító videóban se nagyon remekel a 2080Ti ahhoz képes,h mekkora "állat" teljesítménye van a 1080Ti és 2080Ti vga-val szemben...én úgy látom,h mikor vmi komolyabb tartalomhoz ér a benchmark "nem az eget" benchmarkolja egyből csak kb.13fps a különbség.pl.:a Tomb Raidernél.hát ez nem az iagzi...jah és a gép 4.9ghz-en megy...szét supportálva a vga-kat...450ezerért megvásárolhatóan!
-
Prof
addikt
Remelem majd nemsokara (vszleg 2019) jonnek a 2060-ak, amik 1070-es sebesseget tudnak .
-
válasz
yodamester10 #659 üzenetére
hát nem tudom, szerintem egyik RTX se lesz jó árértékű, tippre 220 K lesz a 2070 és jó esetben pár százalékkal gyorsabb lesz mint az 1080, ami Iponban 180 K tól indul, míg az 1070TI 150 K tól.és azok mindegyik jó minőségű Custom kártyák már.( Palit)
-
válasz
yodamester10 #654 üzenetére
[link]
ez se olcsó, csak olcsóbb. -
flashpointer
őstag
Tomshardwaren is van mar tesz a 2080-rol meg a Ti-rol is.
-
RTX 2080 and 2080Ti Benchmarked - Is it worth it??
Vegeredmeny : Dont Buy -
BiP
nagyúr
válasz
yodamester10 #654 üzenetére
akcijós.
Alzától egy ideje lehet már, és ott vannak olcsóbb típusok is. (ott sem olcsó, de 300e alá bekúszott az ára) -
yodamester10
őstag
Már lehet rendelni,szinte ingyen van
RTX 2080 8GB -
chris0000
őstag
válasz
yodamester10 #651 üzenetére
jah kérdezem is tőle,h hol vannak a videók...?
-
yodamester10
őstag
-
Egyetértek az első mondatoddal, ez a fajta időhúzás már súrolja a szemétséget az enthusiast közösséggel szemben. Miután mással nem tud érdemben szavazni a vásárló, csak a pénztárcájával, érdemes élni ezzel a lehetőséggel, ha valami nem szimpatikus. Ha csak morognak az emberek a fórumokon, aztán a megjelenéskor egyből lecsapnak az újdonságra, az azt az üzenetet küldi a gyártónak, hogy minden f***a, legközelebb is lehet feltenni előrendelést ilyen homályos információkkal.
-
marcarc
senior tag
Az új csúcskategóriák kütyükre izguló embereket mesterségesen információ hiányos környezetben hagyni/tartani, majdnem hogy kínzás. Abból is látszódott, hogy kb 1:1 kétszer tolták le ugyanazt a keynote-ot.
Nyilván kénytelenek vagyunk várni, van akinek könnyebb van akinek nehezebb. Én speciel az eredménytől függetlenül, tudatosan nem fogok fejleszteni, el leszek még 1 évig a mostani kártyámmal.
-
BiP
nagyúr
Gyanúsan az RTX-re volt kihegyezve a keynote, és persze minden a korábbi gen. RTX-et nem tudó kártyákkal volt összehasonlítve. Persze, hogy óriási a növekedés. Átlag gamer számára semmi valóban hasznos infót nem adtak. Ahogy a megjelenés előtt csak az utolsó pillanatban fognak.
DE: mivel nem muszáj első nap, érdemi információk nélkül azonnal megvenni a kártyát, így kvázi tök mindegy, milyen bemutatót tartottak, úgyis minden időben kiderül, max. kicsit húzták az idegeinket -
marcarc
senior tag
Egyre szimpatikusabb hírek. Nem tudom ki hogy van vele, de nem értem az állva tapsólókat ez a mutatvány úgy ahogy van keynote-tól kezdve a megjelenésig egy színvonaltalan, gusztustulan mellébeszélés. Arról ne is beszéljünk, hogy az AMD már egyszer bemutatta ezt azt se tudjuk mennyibe kerül majd mutatványt erre a zöldek lemásolták a blamát. Nem gondoltam hogy idejuok, de drukkolok a pirosaknak, hogy összehozzanak valami alternatívát.
-
BiP
nagyúr
-
westlake
félisten
válasz
yodamester10 #637 üzenetére
Hivatalosan október. Gondolom egy hónappal a 2080-ak után.
-
yodamester10
őstag
Bocs ha már volt kérdés,de a 2070 megjelenési dátumról van valami infó?
-
VTom
veterán
Persze, erre is van esély.
Meglátjuk, hogy mennyire spekulálnak jól. A végén úgyis a piac diktál. Ha megveszik sokan ennyiért is, akkor drága marad, ha nem, akkor kénytelenek lesznek lépni.Egyébként semmi extra nem történt, csak egy tier-rel feljebb került minden, legalábbis árazásban.
-
Még nem tudjuk mennyire fog fogyni a kártya, mint ahogy azt sem mi a teljesítménye,de elég erős ellen lobbi van most az árazás miatt a sajtóban, ami tök érthető. Nagyon valószínű, hogy benne van a pakliban az a szitu,amit rediten boncolgatnak pár napja, hogy Nvidia ezzel az árral direkt a megmaradt pascal készletek felé tereli az embereket, aztán majd fél év múlva csinálnak egy árvágást.Ha ez a feltevés igaz, ebben az a gigszer,hogy nem számolnak, amit feljebb is irt pl westllake is, hogy a használt piacot elöntik közben a bányászpascalok baromi jó áron, garanciával..
-
fauv
őstag
-
válasz
westlake #625 üzenetére
Pedig de kell. A használt piacot úgy hozod fel mintha nem lett volna mindig is tényező évtizedek óta és olyan dolgokat osztasz meg ami evidens szerintem.
Ha érkezik egy új kártya család ahhoz kell mérni amit levált mind árban mind teljesítményben a boltok polcain, és ez az objektív meglátás a véleményem szerint. De szerintem is hagyjuk témát mert ha már abban se tudunk egyetérteni, mi az objektív és mi nem akkor nagyon messze vagyunk a közös nevezőtől. -
BiP
nagyúr
válasz
egyedülülő #627 üzenetére
14-én jár le az NDA, aznap el fogják önteni a netet a hivatalos tesztek.
Addig találgatás van. De b. is ezt írta, hogy csak leaked infók vannak, ami meg ugye nem megbízható. -
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Nem érdekes majd cserébe jön az RTX 1000/1010/1020 64bittel meg GDDR4el,biztos van még raktáron valahol,lehet még abból a jó fajta FX hűtésből is akad rá pár darab,de lehet csak egy alu bordát kap és kész.Ha a 1050el eljátszották akkor itt mért ne?Az AMD meg csak nyugodtan fókuszáljon Hollywoodra,meg a professzionális piacra már 2 generációt alárendelt ennek és a 7nmert is ezzel kezdik ezért ekéztem öket már 4éve is,és ime tessék 1200 dolcsi egy Ti.Persze,nem kötelező megvenni,meg lehet üldögélni a régi vgan is.
Az egészben számomra az a legbosszantóbb,hogy egy hónappal előre rendelni lehet valamit amiröl azt sem tudjuk hogyan teljesít. Könyörgöm egy farmernadrágot nem vesz értelmes ember úgy hogy fel nem próbálja.De hát úgy látszik erre van igény,és ez nem csak itt figyelhető meg a játékipar is ebbe az irányba megy.Több tizezer dollárt lehet költeni olyan játékban virtuális kontentre ami még meg sem jelent,lehet én vagyok már öreg de nekem ez sok(k)...
-
westlake
félisten
Nem, semmit nem kell. Valamiért beakadt neked ez a kell dolog. Az objektív vizsgálatba ugyanúgy beletartozik a használt piac árai, mint az újé. Persze, pöröghetünk még ezen egy ideig, de amit el akartam mondani, azt elmondtam. Ha valaki VGA-t szeretne vásárolni, akkor a lehető legtöbb információval kell rendelkeznie és azok alapján kell(ene) döntenie. Ha valakinek az új kell? Akkor választ az újak közül. Ha valakinek nem fontos, hogy ő bontsa ki a dobozt? Akkor vesz valami használtat és nem kevés pénzt megspórol. Vagy nem így tesz. De mindenki döntse el maga.
-
válasz
westlake #623 üzenetére
nem bonyolult,de ez szerintem amióta vannak VGA-k és van a használtpiac, mindig is így volt.. A használt kártya ára egyértelműen jobb volt és jobb árértékkel is bírt mint az éppen debütáló kártyák.
De árazásnál és árérték aránynál egyértelműen a piacon lévő új kártyát kell összevetni az az érkező leváltandó új kártya árával, hogy reálisan lássuk azt, hogy mennyire túlárazott. Valószínűleg nagyon az, de meglátjuk mi lesz fél év múlva. Valószínűleg én is skippelem, ha csak nem tudok kifogni 170 K körül egy FE 2070 kártyát, mert nagyon tetszik a kinézete.
40 % teljesítmény pont az a határt, ami az 1080TI-t elválasztotta hogy 4K @60FPS kártya legyen kompromisszumok nélkül, valószínűleg így is lesz jó pár ember akinek meg fogja érni a váltás mert a csúcs az mindíg drága volt.
Ami az egészben inkább dühítő, hogy megint eltolta NV az ár / kategóriát. Az 2060 kártya annyiba fog kerülni mint 2 generációval ezelőtt a 980 és eza legrosszabb., hogy lassan 70-80 K környékére kerül a belépő kategória. -
westlake
félisten
"nem pontosan a te logikád hibás de nagyon hogy egy használt kártya árát nézed az újéhoz. Ne viccelj már szerinted ahhoz kellene belőni az érkező generációkat mennyibe kerül a használt piacon az előző?"
Látod, te nem érted meg, hogy mit miért írok. Természetesen az NVIDIA-t nem kell, hogy érdekelje, hogy az előző generáció mennyibe kerül a használt piacon. Én arra céloztam, hogy a leendő vásárlónak, nem feltétlenül két új kártya árát kell összehasonlítania, hanem egy új és egy használt árát. Annyira azért nem bonyolult, amit írok.
-
válasz
westlake #608 üzenetére
nem pontosan a te logikád hibás de nagyon hogy egy használt kártya árát nézed az újéhoz. Ne viccelj már szerinted ahhoz kellene belőni az érkező generációkat mennyibe kerül a használt piacon az előző?
Az hogy jó áron be lehet szerezni most az 1080TI-t meg hogy el kezdett esni az áruk a turing bejelentésnek is nagy mértékben köszönhető, nem csak a bányászláz elapadásának.1060 kártyák már 65 K ért vannak fent 6 GB verziók, míg 2-3 hete 85 K alatt nem láttál sehol. -
nem, én azt mondtam hogy játék függő a leaked infók alapján, van olyan teszt ,ahogy a 35 % reális.Átlagban 40-50 % körüli lesz az előrelépés, míg a 2080 kb 10-25 % körül lesz erősebb. Jelenleg a Turing az új generációs grafikus motorokban jelentősen erősebb mint a pascal, míg Dx11 ben kevésbé tud nőni, míg Vulkan és dx 12 alatt lényegesen erősebb.Ezért nagyon sok múlik milyen játékokkal történik a tesztelés.Vulkan alatt konkrétan állva hagyja a 2080 az 1080TI-t. 60% kal is gyorsabb pl Wolfeinstein alatt ha ez a teszt is például igaz amit feljebb belinkeltem.
Mint írtama Turing jelentősen túlárazott generáció, de ezt kb figyelmen hagyja mindegyikőtök , hogy leírtam. Én csak a teljesítményt nézem és azt mennyi lesz az ára később remélhetőleg. ha drága skipelitek attól hogy sírás megy meg egymás győzködése nem lesz olcsóbb. Nem kell megvenni és kész, akinek meg telik rá az úgy is megveszi, mert ott rohad a 4K monitor amit nem tud mivel kihajtani. mint hogy a pascal is elavult már sok embernél és váltania kell,konkurencia nélkül pedig Másra nem tud, ez van. -
TTomax
félisten
Ez addigi legdrágább Ti amit az nVidia kiadott... akik szerint ez nem sok azoknak ezt igy ide linkelném.Még a nagy G80nál is drágább,ami akkoriban kb kétszer gyorsabb volt mindennél.
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake #599 üzenetére
Jogos, félreolvastam. Meg megzavart, hogy a videóban meg sima 2080 volt a 1080Ti-vel hasonlítgatva, és annál meg gyorsabb volt valamivel. Gyanúsan irreális is volt a helyzet, de fáradtan nem számoltam %-okat, meg nem raktam össze a 2 dolgot. (pontosabban összemixeltem a fejemben).
(#608) westlake: Azzal, hogy a használt árat bevesszük a képletbe, azzal teljesen egyetértek.
Viszont a nagyker nettó árral hasonlítgatás meg nekem irreális, hiszen a nagy többség, az átlaguser nem tud nagyker nettó venni. (Főleg, ha #601-ben azt írtad, nem érdekel az áfa trükközés. ).Szóval vagy kisker bolti új árakat hasonlítsunk (ha csak újat akarunk), vagy használt vs. bolti új árat, (ha az átlaguser elérhetőségei a szempont).
-
hoolla
aktív tag
válasz
westlake #611 üzenetére
Okes, elnezest, lesz ra gari.
GYorsan rakerestem itt a 980Ti-re hasznaltan. EVGA classified 550AUD (~110000) az egyik legdragabb kartya. De van 450-ert G1 gaming is. Ezek lesznek meg olcsobbak is, amint kijott a Turing es lesz meg tobb Pascal a hasznalt piacon.Hasznaltan talaltam en is valoban 800$-ert 1080Ti-t meg garis. De ha ez most 800$, akkor a 30xx-nel lesz ez is 500$-ert. Vagyis a Ketto darab 1080Ti-ert fizettel mondjuk egyszer 260000-t es meg egyszer 160000-t. Igy lesz 420000ft a Ket kartya. Szerencses esetben elmennek majd 200000-ert.
Azokban a jatekokban, ahol mukodik az SLI, nyersz majd a 7nm Ti-vel ugyan ugy 30%-ot az SLI-vel szemben, mint most Ti-rol Ti-re. Most fizetsz 200-250000-t, vagy jovore, fizeted ugyan ezt? Mindnekepp szivas. De akkor mar inkabb szivom a fogam most az uj kartyaval, ami mukodik mindig, mint szivni az SLI-vel ami tobbsegben nem mukodik. Es meg egyutt kellelni egy csomo nyuggel veluk. Nem beszelve a lehetoseget annak, hogy nem jon semmi jovore.
Ahogy mondtad, ezt mindenkinek maga kell merlegelnie.
-
westlake
félisten
Jövőre sem lesz semmivel sem elavultabb, mint most. Jelenleg is lehet két év garanciával venni 160k-ért 1080 Ti-t, ami nem tudom, hogy nálatok hogy 400k+.
Mindenki eldönti, hogy neki mi a fontos. Mindenki azt vesz, amit akar.Kizárólag akkor gondolkodnék majd valamilyen Turing vásárlásán, ha nem lenne 1070-nél erősebb kártyám. Ebben az esetben valóban elgondolkodnék szeptember 20-a után, hogy mit is vegyek. Minden más esetben csak felesleges pénzkidobásnak tartanám.
-
hoolla
aktív tag
válasz
westlake #608 üzenetére
Lehet hasznaltan venni Pascalt, de akkor meg lesz jovore ketto darab elavult, garancia nelkuli kartyad, amire koltottel osszesen 400-450000ft-ot es amik jo esetben elmennek majd 100000-ert.
Kiveve persze ha jo elore eladod oket es tolod az IGP-vel a Ti SLI utan honapokig. -
westlake
félisten
Miért kellene az új Turing árához új Pascal árat párosítani? Talán csak újonnan lehet Pascalt venni? Nem. Majd használt árat párosítok a használt mellé, ha lesz használt Turing ár. Érdekes összehasonlítási "elveid" vannak.
Ja, és ki beszélt itt Alza-s árakról? Nekem nem rémlik, hogy én említettem volna egyszer is. Nagyker árat írtam. Az Alza mióta nagyker? -
hoolla
aktív tag
válasz
westlake #590 üzenetére
En is azon gondolkoztam, hogy veszek meg egy 1080Ti-t. Meg is rendeltem a be quiet 700-at. Aztan jol meg is gondoltam magam. Mi lesz? Veszek most meg egy Ti-t, sirok ha nem mukodik az SLI, lehet tapot is kene cserelnem (ezzel nem tudom te, hogy vagy), aztan ha kijon a next gen a ket Ti-t el tudom majd adni, jo esetben 800-1000AUD-ert. Koszi. Fizettem ertuk mondjuk ugy 2300AUD-t. Pont annyit amennyibe egy uj gusztustalanul tularazott 2080Ti EVGA Custom kerul most. Ha mondjuk a 3000-es szeria kijon es kerul majd ugyan ennyibe, akkor a 2080Ti-t el lehet majd sozni, 1300-1800AUD-ert.
Tehat a vegere, ugy nez ki a story, hogy 1000AUD most, majd meg 1300AUD a 3080Ti-re.
Vagy eladom a 1080Ti-t 800-1000AUD-ert, radobok, 1300AUD-t, majd 500-700AUD-t a 3080Ti-re.Melyik? Mindegyik szivas. Ez az ar tenyleg teljesen elmebeteg, de ezzel vagy egyutt elek vagy kilepek. Aki azt hiszi, hogy majd csokkentenek az aron 300-500US-t annak csunyan bilibe log a keze.
A Ti innentol ezen az aron fog indulni minden Gen-nel, (max 100$-al olcsobban, de ketlem) de legalabb kijon a xx70-xx80-nal. Amd konkurencia, meg ha kijon valamivel ami veri a Ti-t, akkor o is oda fog pozicionalni ahol az Nvida kartyak vannak. Arra van a legnagyobb esely, ha az AMD a xx70 kornyekere hoz ki valamit es azt arazza ala. Azzal borzasztoan fel tudna forgatni a dolgokat. De amugy sajna ezek az arak az uj normalisak.
-
TTomax
félisten
A 2080/Ti FE az bizony a két ventis custom,amig a 1080/Ti meg bloweres.A másik amit nem igazán értek,hogy a 2080 szerinted 20%al lesz gyorsabb a 1080Titöl,miközben azt is reálisnak tartod hogy a 2080Ti meg 35%al gyorsabb.Tehát akkor a 2080-2080ti között 15% lenne?Sokkal reálisabb ha azt mondom hogy a 2080 hoz egy 1080Ti-t +5-10% a 2080Ti meg 35-50%al gyorsabb ennél.
Akárhogy is nézem a 2080Ti FE ára jelentősen emelkedett,pont egy kategóriát a pascalokhoz képest amik már akkoriban is kaptak egy áremeleést,hiszen a 1080is elég drága volt amikor megjött. A TI már Titán ár felett van,és a customok 100% hogy drágábbak lesznek mint az FE,pascalnal is azok voltak. -
válasz
westlake #601 üzenetére
Az első pont egy hatalmas bölcsesség volt köszi.
Használt árat lősz az új mellé? Ezek az árak amiket most Alzán látsz gondolom megvannak neked is, hogy nem végleges árak egy még meg sem jelent termék mellé.Ez nem változtat azon, hogy a turing túlárazott természetesen.
Aprón egy új kártyáért 3 év garival nem igazán érdekel hogy szürke importos e,de ha 360 lesz a végleges ára, akkor is új 1080 TI árat kell mellé tenni, nem használtat és sajnos az van jelenleg a leaked infók alapján, hogy már a 2080 is gyorsabb mint a TI tehát ezért a pofátlan árazás.( nagyjából ha a 2080 is 240 K ra beáll akkor lesz az hogy azonos Pascal árhoz kapsz kb 20 % teljesítményt.
A 2080 TI 35 % honnan van?( Mondjuk átlagban reális, függ a játékoktól amikkel tesztelik) mert jelenleg ott tartunk hogy a sima 2080 kb 20 % kal gyorsabb mint az 1080 TI[link] -
westlake
félisten
1. Az előrendelés, az előrendelés, a vásárlás meg vásárlás. Ráadásul az aprón?
2. Engem nem nagyon érdekel (jelenleg) az ÁFA-csalt ár. Nagykerben a legolcsóbb 2080 Ti nettó 349k-ért van belistázva.
3. De tételezzük fel, hogy lehet venni majd 360k-ért 2080 Ti-t a megjelenés után. Jelenleg kapható 150k-ért használt 1080 Ti-t. Miért is adna bárki is egy körülbelül 35%-kal gyorsabb valamiért több mint kétszeres árat?Mégis miről szeretnél meggyőzni?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Háromféle VGA rendelhető elő, hatféle kialakításban, a leggyorsabbak szeptember második felében jelennek meg.
- PNY - Founders - Referencia hűtéssel - GTX 780 TI - Korának leggyorsabbja - Gyűjtőknek is
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- ASUS TUF GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING garis 2027.03.28-ig
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest