Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz dabadab #29 üzenetére

Nem nagyon vagyok ismerős desktop-os Linux-okban, de kb fél éve CD-ről bootlva kipróbáltam az akkor legújabb Ubuntu-t, és hát kapásból ilyen dolgokba futottam, hogy a törlés és a szemtes teljesen béna. Nyomok egy file-ra Del billentyűt, és kapásból eltünt, nem kérdezett rá. Hm, -- gondoltam -- bátor alapbeállítás (mert feltételezhetem, hogy átállítható), na de végül is vissza lehet szedni a szemetesből, nem? Hát nem igazán... Ott volt a szemetesben ugyan a cucc, de nem találtam "visszaállítás" funkciót, hanem nekem kellett kitalálni honnan volt törölve, és visszarángatni oda, mint egy sima mappából! :W Könyörgöm, a szemetes, ez egy teljesen alap funkció desktop-on! Szóval én ilyesmikben látom a gondot ami az OS-t illeti... 2008-ban nem szabadna ilyen alap dolgoknak fapadosnak lennie.

A másik meg az, hogy az emberek általában arról beszélnek, hogy a Linux így meg úgy nehéz/könnyű jucinéninek, stb... Ideális esetben az OS-t szinte észre se kéne vennie a usernek, mert az "csak" egy alap infrastruktúra aminek az felhasználó 99%-át soha nem is látja. Persze most még nem áll fent az ideális eset... De akkor is, a "Linuxra átállás" lényegét én inkább a Free alkalmazásokra való átállásban látom, szóval ha már Windows-osok VS "Linux-osok" vita van, akkor azon a fronton kéne elsősorban megütközni.

Aktív témák