- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
Aktív témák
-
ddekany
veterán
"Ebbol kovetkezik, hogy az olyan beszolas, mint a kuka nem mukodik a linux alatt ertelmetlen."
Megjegyzem, nem is azt mondtam, hanem hogy a kb féléve (se?) legfrissebb Ubuntu alatt csinálta azt amit. Lévén a jelenleg talán legnevesebb desktop disztróról van szó, ez ezért jelezhet valamit...
-
ddekany
veterán
Na, most ezt mire mondod... remélem nem a létező ámde fájdalmasan fapados szemetesre.
Amúgy, lehet azt mondani, hogy nem "idiot friendly" valami, rendben van, de viszont akkor nem kell várni, hogy valaha is széles körben elterjedt legyen. Bármi ami igazán elterjedt pontosan, hogy az emberei hülyeségre épít (gyakran már annyira, hogy nem hogy idiot friendly, hanem már egyenesen for idiots only).
-
ddekany
veterán
Nem nagyon vagyok ismerős desktop-os Linux-okban, de kb fél éve CD-ről bootlva kipróbáltam az akkor legújabb Ubuntu-t, és hát kapásból ilyen dolgokba futottam, hogy a törlés és a szemtes teljesen béna. Nyomok egy file-ra Del billentyűt, és kapásból eltünt, nem kérdezett rá. Hm, -- gondoltam -- bátor alapbeállítás (mert feltételezhetem, hogy átállítható), na de végül is vissza lehet szedni a szemetesből, nem? Hát nem igazán... Ott volt a szemetesben ugyan a cucc, de nem találtam "visszaállítás" funkciót, hanem nekem kellett kitalálni honnan volt törölve, és visszarángatni oda, mint egy sima mappából!
Könyörgöm, a szemetes, ez egy teljesen alap funkció desktop-on! Szóval én ilyesmikben látom a gondot ami az OS-t illeti... 2008-ban nem szabadna ilyen alap dolgoknak fapadosnak lennie.
A másik meg az, hogy az emberek általában arról beszélnek, hogy a Linux így meg úgy nehéz/könnyű jucinéninek, stb... Ideális esetben az OS-t szinte észre se kéne vennie a usernek, mert az "csak" egy alap infrastruktúra aminek az felhasználó 99%-át soha nem is látja. Persze most még nem áll fent az ideális eset... De akkor is, a "Linuxra átállás" lényegét én inkább a Free alkalmazásokra való átállásban látom, szóval ha már Windows-osok VS "Linux-osok" vita van, akkor azon a fronton kéne elsősorban megütközni.
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Ingatlanos topic!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Synology NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest