- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
Sziasztok!
Összeraktam egy új gépet, benne egy Intel Core i5 4460 procival egy AsRock H97 Pro4 alaplappal.
A procinak adott feszültség értéke 1,7 Volt. A kérdésem: nem sok ez egy kicsit?
Még nem ismerem ki magam az alaplap UEFI-jében, még nem találtam meg hol, hogyan lehet a procinak adott fesz. értékeket állítgatni....ha ebben is segítenétek megköszönném.
Maga a proci nem meleg, 33 fokos alapjáraton 1,700 Voltal , terhelve 48-ig megy fel 1,728 Voltal. -
Krisz1000
tag
Bocsánat a buta kérdésért, de ennek a kuppakkolásnak a tuningon kívül halk konfignál is szerepe van nem? Mert jobb hővezetés esetén az átlagos fan rpm is alacsonyabb lehet, vagy..? Bocs ha cserben hagyott nem létező termodinamikai érzékem :-P
-
-
dept
csendes tag
Viszont a i7-4790K bele lehet tenni az ASUS MAXIMUS VI HERO alaplapokba is ami nagy dolog, hogy Z87 chipsettel is ki lehet hajtani.
Ergó nem kell új lap
-
h1mpi
félisten
válasz
dangerzone #172 üzenetére
Lehet
-
69Raizen69
tag
Engem az érdekelne,hogy az Intel Pentium G3220 processzornál is fennáll a melegedési probléma?
Mert Mini-ITX gépet akarnák összerakni de feltétel a 6db SATA Csatlakozó,és nagyon kevés Mini-ITX lapon van ennyi.
Két kiszemelt van:
Intel : Asus H87I-PLUS
AMD : FM2A88X-ITX+
Ha esetleg valaki tud egyéb (akár olcsó) lapot szóljon -
dept
csendes tag
Szerintem nem érdemes az 4770k-ról 4790k-ra cserélni. Max akkor, ha szőr a szőrben kicserélik.
Nekem nagy szerencsém van mert nem melegszik rettenetesen a 4770k, tuningolva sem. ( 4.6 GHz )
Melegedésen kívől erősebb valamivel a 4790k vagy csak a paszta más a kupak alatt. ?
-
És vedd hozzá, hogy az új K-s procik csak Z9x...
Ami még érdekes, az a 3258-as helyzete. Elvileg budget tuningnak indult, de ehhez is Z-s lap kell. (Bár megnézném egy Asrock B85MPro4-ben megy-e a Non Z OC funkció ezzel a procival)
Maga a proci meg ha a 32xx lesz akkor elvileg 1333Mhz-es ramokat támogat, 1600-asat nem. Érdekes... -
válasz
johnywalker #155 üzenetére
Igen, de azért célszerű ha pl ugyanazt a modellszámot használják.
-
Fain, hogy egyazon modellszám alatt két rev. is fut majd...
Megint lesznek kavarodások a használtcuccoknál... Ezzel max azt érik el, hogy lesznek kerülhető cuccok... Intel és a számozási logika...
Legalább tettek volna egy betűt ,vagy valamit a számsor végére... ami jelöli, hogy friss széria...
-
obisanyi
csendes tag
Olvasgatva az eddig megjelent információkat,számomra nem derül ki egyértelműen h változtava van az összes fríssített cpu hőelvezetése. Esetleg tud valaki valami kézzelfogható meggyőző gyakorlati példát?
-
Értem, köszi a tippet. 1,3V rengeteg 4,2 ghz-hez. Sztem csökkentsd le 1,15V köré. Fura, de én is a saját bőrömön tapasztaltam, hogy van ilyen. 1,19V-on már behalt 4ghz-nél, csak a 3,9et bírta. Erre átjött egy haver, aki többször csinált ilyet (nekem még első buildem és OC-m ez), és mondta, hogy szerinte sok a fesz. Levittük 1,145re és nevetve viszi most a 4,2ghz-t. Csak a hőmérséklet megy 90 fok fölé, ami a továbbhúzást megállítja. Ha vki esetleg jobban ért hozzá, akkor rakhatna ide egy kis okosságot, hogy hogy lehet ez, hogy a feszültség túl sok is tud lenni. Azt hittem csak akkor van baj, ha kevés
-
_Atesz
addikt
Aki bika rendszert szeretne, az barkácsolhat továbbra is. Mekkora c*gány cég ez az intel..
-
Bad Pritt
félisten
Iponnál kicsit elszálltak az árakkal, a legnagyobb i3 drágább, mint a 4440 és csak 3000 forinttal marad el a 4570-től. Ez nem túl baráti...
-
ViiiiktorOC
senior tag
Látom az USB 3.1 még nem került bele. Z119-nél talán.
SATA Express sebességére kíváncsi vagyok, leszek. -
-
Lewzke
őstag
elég merész vagy, én nem próbálnám meg az biztos főleg egy ilyen drága CPU-n ... a satus megoldás talán biztonságosabbnak tűnik mint a pengés, csak határozottan kell elvégezni. mindkettőben van kockázat, de ha annyira akarsz tuningolni... szerkesztve: mondjuk így belegondolva a satun ütögetés is ugyanolyan veszélyes
-
Nagyon eltérő 4770K procik vannak. Én is láttam már olyat, ami 1,22 Vcore-al vitte a 4,4-4,5 GHz-t levegőn. Az enyém a kupakjának felrakása sztem még ezek között is gyengének számít. Mind1, deliddelés (van ennek egyáltalán magyar neve?) után meglátjuk, de 15 fok esés a minimum amit várok.
-
oraihunter
aktív tag
válasz
Bjørgersson #103 üzenetére
5Ghz , és gyári 4,4Ghz . Egész pompás.
Csak aztán így is legyen.
-
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#97716736 #123 üzenetére
A másik meg hiába nincs rajta gari, tuning-al tegyük fel 20év helyett 15 év fog menni, addig meg úgy is cserélve lesz a proci
Ki vesz 20 évre procit mikor 4 évente cserélnek teljes konfigot? Aki ilyen CPU-val foglalkozik az nem 20 évente cseréli.
Nem hinném hogy sokat levenne,
Én ha gari nélkül vásárolok akkor nagyon olcsón szoktam.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #122 üzenetére
Nem hinném hogy sokat levenne, a másik meg szinte csak az vesz "K" jelzésű procit aki tuningolni akar, ő meg úgy is azért veszi meg, mert tuning alatt alacsonyan tarthatja a hőfokokat.
A másik meg hiába nincs rajta gari, tuning-al tegyük fel 20év helyett 15 év fog menni, addig meg úgy is cserélve lesz a proci -
Az apjuk f.szát. 3 hete vettem egy i7-4770K-t csak lestem, hogy egy 750g-os hűtővel gyári órajelen 80 fok körül produkált prime95 alatt. Minimálisan tudtam továbbhúzni. Aztán kiderült, hogy a kupak alatt van a probléma. Már megrendeltem hozzá a Gelid Solutions GC Extreme-t, jövő hétvégén meg is operálom. Kár, hogy a garancia ugrani fog.
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #104 üzenetére
Jobb darabok eddig is vitték volna az 5Ghz-t ha letudja hűteni az ember. Nekem már a 3570k is viszi a GYÁRI kupakkal a 4800-t. 5Ghz vagy fölötte már totálisa hűthetetlen. Nem is fogok mostanában cserélni procit, pedig már második éve van meg.
-
törölt tag
És csak most jöttek rá, hogy a rossz IHS paszta, és a nem jól felrakott kupa a hibás? Ivy Bridge-nél is ugyanez a helyzet, és még is a Haswell-t ugyanolyan sz@rra csinálták, mint az Ivy-t. Parasztvakítás az egész, Haswell-t is megtudták volna így csinálni, csak így sok pénzt spóroltak
-
Fiery
veterán
válasz
#65675776 #113 üzenetére
A modern processzorok kepesek a parositott chipset tipusanak erzekelesere, ergo megoldhato, hogy egy adott CPU ne mukodjon egy adott chipsettel parositva. Anelkul is, hogy a buszt vagy barmi egyeb alaplap vagy chipset specifikus hardver komponenst, vagy aka'r a BIOS-t modositani kelljen. Az Intel reszerol ez egy dontes, amit a megfelelo konkurencia hianyaban sanszos, hogy a nem tul szimpatikus iranyban hoznak meg
-
törölt tag
válasz
Mackósajt #112 üzenetére
Csak egy módon tehtnék működésképtelenné a régebbi chipsetekkel: meg kellene változtatniuk a buszrendszert úgy, hogy teljesen inkompatibilis legyen a mostani QPI-vel. Na ez azért erős lenne, mert mindenképpen foglalatváltást is igényelne.
A másik lehetőség az erőfölénnyel való visszaélés, azaz megtilthatnák a gyártóknak, hogy a korábbi lapok BIOS-át kiegészítsék a megfelelő mikrokódokkal.
-
válasz
johnywalker #102 üzenetére
nem fogsz tudni mást venni, amint leállnak a "régi" haswellek gyártásával, és kifogynak a készletek.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
#65675776 #107 üzenetére
Már elsőre is teljesen világos választ adtam: nem tudom. Annyit tudok, hogy a DV márciusi bejelentésekor ezt mondták a hírek. Egy verziónak jó, ha már feltétlenül tőlem várod, hogy kinyomozzam: the processors will only be compatible with upcoming 9-series motherboards due to slight changes in the CPU’s microcode.
-
Jack@l
veterán
Nemtom volt e már, de úgy tűnik mégis jönnek azok a K-s procik is, állítólag 5 ghz nagyon valószínű velük:
http://www.ipon.hu/hir/jonnek_a_szorzozar_mentes__intel_devils_canyon_cpu_k/29631Hupsz, úgy látom lassú voltam.
-
törölt tag
válasz
Mackósajt #106 üzenetére
Akkor felteszem a kérdést máshogy: az új procik milyen extra funkcióval bírnak, aminek a használata igényelné az új chipset együttműködését?
Az elektromos változtatásokhoz meg továbbra sincs az égvilágon semmi köze a chipsetnek. Az alaplapi VRM határozza meg, hogy el tudja-e látni a megfelelő feszültségszintekkel a procit.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
#65675776 #101 üzenetére
Mi köze ennek a kupak magasságához? Mindegy, nyilván csak viccelsz. Fogalmam sincs miért ne működne, de korábban ez volt a hír róla. Lehet csinálnak rajta valami kisebb elektromos változtatást.
(#102) johnywalker
Mintha az aktuális processzor generáció célközönsége valaha is az egyel előbbi generáció birtokosai lettek volna. Statisztikai hiba nagyságú törpe kisebbség, aki évente vált processzort. Egyszerűen ez lesz az eddigiek helyett. Csak marketing okokból csináltak egy sor átnevezést minimális módosításokkal. Még mindig jobb, mint a videokártyák, ahol nulla változtatással teljesen új generáció látszatát is kelti mindkét gyártó. -
Bjørgersson
félisten
válasz
csucsbicep #104 üzenetére
Én meg inkább az árakra, bár idén még úgysem kerítek sort a cserére.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Bjørgersson #103 üzenetére
5GHz-re kivancsi leszek.
-
Bjørgersson
félisten
Nem látok még itt ilyen hírt, úgyhogy belinkelem.
-
johnywalker
őstag
válasz
Mackósajt #100 üzenetére
Igazad van, nemzetközi oldalakon nem nevezik Devils C.nak a kiadott sorozatot, hanem általában a "haswell refresh" néven futnak.Viszont akkor ha nem történt meg a cpu-k hőleadási funkcióinak javítása, akkor ez elég öngólszerű lépés lenne az Inteltől. Miért venne akkor bárki is egy (jelenleg) jóval borsosabb árú procit, ha az előd haswell prociktól nem nyújtanak szinte semmi, vagy nagyon kevés többletfunckiót illetve teljesítményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- iPhone topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ! Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest