- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
Sziasztok!
Összeraktam egy új gépet, benne egy Intel Core i5 4460 procival egy AsRock H97 Pro4 alaplappal.
A procinak adott feszültség értéke 1,7 Volt. A kérdésem: nem sok ez egy kicsit?
Még nem ismerem ki magam az alaplap UEFI-jében, még nem találtam meg hol, hogyan lehet a procinak adott fesz. értékeket állítgatni....ha ebben is segítenétek megköszönném.
Maga a proci nem meleg, 33 fokos alapjáraton 1,700 Voltal , terhelve 48-ig megy fel 1,728 Voltal. -
Krisz1000
tag
Bocsánat a buta kérdésért, de ennek a kuppakkolásnak a tuningon kívül halk konfignál is szerepe van nem? Mert jobb hővezetés esetén az átlagos fan rpm is alacsonyabb lehet, vagy..? Bocs ha cserben hagyott nem létező termodinamikai érzékem :-P
-
-
dept
csendes tag
Viszont a i7-4790K bele lehet tenni az ASUS MAXIMUS VI HERO alaplapokba is ami nagy dolog, hogy Z87 chipsettel is ki lehet hajtani.
Ergó nem kell új lap
-
h1mpi
félisten
válasz
dangerzone #172 üzenetére
Lehet
-
69Raizen69
tag
Engem az érdekelne,hogy az Intel Pentium G3220 processzornál is fennáll a melegedési probléma?
Mert Mini-ITX gépet akarnák összerakni de feltétel a 6db SATA Csatlakozó,és nagyon kevés Mini-ITX lapon van ennyi.
Két kiszemelt van:
Intel : Asus H87I-PLUS
AMD : FM2A88X-ITX+
Ha esetleg valaki tud egyéb (akár olcsó) lapot szóljon -
dept
csendes tag
Szerintem nem érdemes az 4770k-ról 4790k-ra cserélni. Max akkor, ha szőr a szőrben kicserélik.
Nekem nagy szerencsém van mert nem melegszik rettenetesen a 4770k, tuningolva sem. ( 4.6 GHz )
Melegedésen kívől erősebb valamivel a 4790k vagy csak a paszta más a kupak alatt. ?
-
És vedd hozzá, hogy az új K-s procik csak Z9x...
Ami még érdekes, az a 3258-as helyzete. Elvileg budget tuningnak indult, de ehhez is Z-s lap kell. (Bár megnézném egy Asrock B85MPro4-ben megy-e a Non Z OC funkció ezzel a procival)
Maga a proci meg ha a 32xx lesz akkor elvileg 1333Mhz-es ramokat támogat, 1600-asat nem. Érdekes... -
válasz
johnywalker #155 üzenetére
Igen, de azért célszerű ha pl ugyanazt a modellszámot használják.
-
Fain, hogy egyazon modellszám alatt két rev. is fut majd...
Megint lesznek kavarodások a használtcuccoknál... Ezzel max azt érik el, hogy lesznek kerülhető cuccok... Intel és a számozási logika...
Legalább tettek volna egy betűt ,vagy valamit a számsor végére... ami jelöli, hogy friss széria...
-
obisanyi
csendes tag
Olvasgatva az eddig megjelent információkat,számomra nem derül ki egyértelműen h változtava van az összes fríssített cpu hőelvezetése. Esetleg tud valaki valami kézzelfogható meggyőző gyakorlati példát?
-
Értem, köszi a tippet. 1,3V rengeteg 4,2 ghz-hez. Sztem csökkentsd le 1,15V köré. Fura, de én is a saját bőrömön tapasztaltam, hogy van ilyen. 1,19V-on már behalt 4ghz-nél, csak a 3,9et bírta. Erre átjött egy haver, aki többször csinált ilyet (nekem még első buildem és OC-m ez), és mondta, hogy szerinte sok a fesz. Levittük 1,145re és nevetve viszi most a 4,2ghz-t. Csak a hőmérséklet megy 90 fok fölé, ami a továbbhúzást megállítja. Ha vki esetleg jobban ért hozzá, akkor rakhatna ide egy kis okosságot, hogy hogy lehet ez, hogy a feszültség túl sok is tud lenni. Azt hittem csak akkor van baj, ha kevés
-
_Atesz
addikt
Aki bika rendszert szeretne, az barkácsolhat továbbra is. Mekkora c*gány cég ez az intel..
-
Bad Pritt
félisten
Iponnál kicsit elszálltak az árakkal, a legnagyobb i3 drágább, mint a 4440 és csak 3000 forinttal marad el a 4570-től. Ez nem túl baráti...
-
ViiiiktorOC
senior tag
Látom az USB 3.1 még nem került bele. Z119-nél talán.
SATA Express sebességére kíváncsi vagyok, leszek. -
-
Lewzke
őstag
elég merész vagy, én nem próbálnám meg az biztos főleg egy ilyen drága CPU-n ... a satus megoldás talán biztonságosabbnak tűnik mint a pengés, csak határozottan kell elvégezni. mindkettőben van kockázat, de ha annyira akarsz tuningolni... szerkesztve: mondjuk így belegondolva a satun ütögetés is ugyanolyan veszélyes
-
Nagyon eltérő 4770K procik vannak. Én is láttam már olyat, ami 1,22 Vcore-al vitte a 4,4-4,5 GHz-t levegőn. Az enyém a kupakjának felrakása sztem még ezek között is gyengének számít. Mind1, deliddelés (van ennek egyáltalán magyar neve?) után meglátjuk, de 15 fok esés a minimum amit várok.
-
oraihunter
aktív tag
válasz
Bjørgersson #103 üzenetére
5Ghz , és gyári 4,4Ghz . Egész pompás.
Csak aztán így is legyen.
-
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#97716736 #123 üzenetére
A másik meg hiába nincs rajta gari, tuning-al tegyük fel 20év helyett 15 év fog menni, addig meg úgy is cserélve lesz a proci
Ki vesz 20 évre procit mikor 4 évente cserélnek teljes konfigot? Aki ilyen CPU-val foglalkozik az nem 20 évente cseréli.
Nem hinném hogy sokat levenne,
Én ha gari nélkül vásárolok akkor nagyon olcsón szoktam.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #122 üzenetére
Nem hinném hogy sokat levenne, a másik meg szinte csak az vesz "K" jelzésű procit aki tuningolni akar, ő meg úgy is azért veszi meg, mert tuning alatt alacsonyan tarthatja a hőfokokat.
A másik meg hiába nincs rajta gari, tuning-al tegyük fel 20év helyett 15 év fog menni, addig meg úgy is cserélve lesz a proci -
Az apjuk f.szát. 3 hete vettem egy i7-4770K-t csak lestem, hogy egy 750g-os hűtővel gyári órajelen 80 fok körül produkált prime95 alatt. Minimálisan tudtam továbbhúzni. Aztán kiderült, hogy a kupak alatt van a probléma. Már megrendeltem hozzá a Gelid Solutions GC Extreme-t, jövő hétvégén meg is operálom. Kár, hogy a garancia ugrani fog.
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #104 üzenetére
Jobb darabok eddig is vitték volna az 5Ghz-t ha letudja hűteni az ember. Nekem már a 3570k is viszi a GYÁRI kupakkal a 4800-t. 5Ghz vagy fölötte már totálisa hűthetetlen. Nem is fogok mostanában cserélni procit, pedig már második éve van meg.
-
törölt tag
És csak most jöttek rá, hogy a rossz IHS paszta, és a nem jól felrakott kupa a hibás? Ivy Bridge-nél is ugyanez a helyzet, és még is a Haswell-t ugyanolyan sz@rra csinálták, mint az Ivy-t. Parasztvakítás az egész, Haswell-t is megtudták volna így csinálni, csak így sok pénzt spóroltak
-
Fiery
veterán
válasz
#65675776 #113 üzenetére
A modern processzorok kepesek a parositott chipset tipusanak erzekelesere, ergo megoldhato, hogy egy adott CPU ne mukodjon egy adott chipsettel parositva. Anelkul is, hogy a buszt vagy barmi egyeb alaplap vagy chipset specifikus hardver komponenst, vagy aka'r a BIOS-t modositani kelljen. Az Intel reszerol ez egy dontes, amit a megfelelo konkurencia hianyaban sanszos, hogy a nem tul szimpatikus iranyban hoznak meg
-
törölt tag
válasz
Mackósajt #112 üzenetére
Csak egy módon tehtnék működésképtelenné a régebbi chipsetekkel: meg kellene változtatniuk a buszrendszert úgy, hogy teljesen inkompatibilis legyen a mostani QPI-vel. Na ez azért erős lenne, mert mindenképpen foglalatváltást is igényelne.
A másik lehetőség az erőfölénnyel való visszaélés, azaz megtilthatnák a gyártóknak, hogy a korábbi lapok BIOS-át kiegészítsék a megfelelő mikrokódokkal.
-
válasz
johnywalker #102 üzenetére
nem fogsz tudni mást venni, amint leállnak a "régi" haswellek gyártásával, és kifogynak a készletek.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
#65675776 #107 üzenetére
Már elsőre is teljesen világos választ adtam: nem tudom. Annyit tudok, hogy a DV márciusi bejelentésekor ezt mondták a hírek. Egy verziónak jó, ha már feltétlenül tőlem várod, hogy kinyomozzam: the processors will only be compatible with upcoming 9-series motherboards due to slight changes in the CPU’s microcode.
-
Jack@l
veterán
Nemtom volt e már, de úgy tűnik mégis jönnek azok a K-s procik is, állítólag 5 ghz nagyon valószínű velük:
http://www.ipon.hu/hir/jonnek_a_szorzozar_mentes__intel_devils_canyon_cpu_k/29631Hupsz, úgy látom lassú voltam.
-
törölt tag
válasz
Mackósajt #106 üzenetére
Akkor felteszem a kérdést máshogy: az új procik milyen extra funkcióval bírnak, aminek a használata igényelné az új chipset együttműködését?
Az elektromos változtatásokhoz meg továbbra sincs az égvilágon semmi köze a chipsetnek. Az alaplapi VRM határozza meg, hogy el tudja-e látni a megfelelő feszültségszintekkel a procit.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
#65675776 #101 üzenetére
Mi köze ennek a kupak magasságához? Mindegy, nyilván csak viccelsz. Fogalmam sincs miért ne működne, de korábban ez volt a hír róla. Lehet csinálnak rajta valami kisebb elektromos változtatást.
(#102) johnywalker
Mintha az aktuális processzor generáció célközönsége valaha is az egyel előbbi generáció birtokosai lettek volna. Statisztikai hiba nagyságú törpe kisebbség, aki évente vált processzort. Egyszerűen ez lesz az eddigiek helyett. Csak marketing okokból csináltak egy sor átnevezést minimális módosításokkal. Még mindig jobb, mint a videokártyák, ahol nulla változtatással teljesen új generáció látszatát is kelti mindkét gyártó. -
Bjørgersson
félisten
válasz
csucsbicep #104 üzenetére
Én meg inkább az árakra, bár idén még úgysem kerítek sort a cserére.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Bjørgersson #103 üzenetére
5GHz-re kivancsi leszek.
-
Bjørgersson
félisten
Nem látok még itt ilyen hírt, úgyhogy belinkelem.
-
johnywalker
őstag
válasz
Mackósajt #100 üzenetére
Igazad van, nemzetközi oldalakon nem nevezik Devils C.nak a kiadott sorozatot, hanem általában a "haswell refresh" néven futnak.Viszont akkor ha nem történt meg a cpu-k hőleadási funkcióinak javítása, akkor ez elég öngólszerű lépés lenne az Inteltől. Miért venne akkor bárki is egy (jelenleg) jóval borsosabb árú procit, ha az előd haswell prociktól nem nyújtanak szinte semmi, vagy nagyon kevés többletfunckiót illetve teljesítményt.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
johnywalker #99 üzenetére
Fiery is pont azt mondta, hogy az új procik működnek a 8x-es lapokban. Majd a K-s nem fog. Több a mostani termékkibocsátást ismertető cikket olvastam, és egyedül Abu nevezi ezeket Devil's Canyonnak. Lehet persze, hogy neki van igaza, de akkor elég sokan melléfogtak a nemzetközi oldalakon.
-
johnywalker
őstag
Tévedés, hogy az új procik nem működnek a régi z87-es lapokban!A legtöbb gyártó ad ki azokhoz a lapokhoz is bios frissítést, melyekkel már kompatibilisek lesznek az új procik fogadására.
Abu85 szerint az összes "frissített haswell" proci a DV sorozat tagja. a K-s procik (mivel általában jóval népszerűbbek is) pedig csak megjelenési idejükben jönnek később.
A kiadott sorozat valamenyi tagja javitott hőleadású, ezek szerint....
Vagy valaki nagyot téved! -
Fiery
veterán
Tudtommal nem. A nem-K-s procik csak egyszeru clock bump-ok, +100 MHz altalaban. Csereben a regi (8-as szeriaju chipsettel szerelt) alaplapokban is mukodnek, nem csak az ujakban. Ha jol ertelmezem a slide-okat, a Devil's Canyon-hoz Z97 vagy H97 chipset kell, sajnos.
Szerk.: Bar, van ahol meg azt irjak, hogy a Devil's Canyon-hoz sem kell uj chipset vagy uj alaplap. Majd meglatjuk, ha hivatalosan is bejelentik.
-
válasz
|DavidWoody| #72 üzenetére
Én ilyet nem mondtam, hogy a gyári órajel hulladék... Hagyjuk ezt a témát. Ha komolyan érdekel a téma, akkor néz be egy "kihajcsae, vagy nem hajcsae ki" topikba... és igen ha a minimum fps 28-30-ról megugrik 35-re mondjuk, akkor az jól jön.
,,Gondolom a fejlesztes is 6ghz-s nitrogénes i7en folyik mint a tesztelés."
Én ilyet megint csak nem mondtam.Ha jó höelvezetés van a kupak alatt, akkor gyári hűtővel is kielehet csikarni az a kis többletet ami elegendő lehet bizonyos esetekben... és lehet, hogy nem kéne 30K-t költeni hűtésre, meg kupaktalanítani, (gari vesztés) hogy egy értelmes tuningot ellehessen érni... stb, stb, stb... folytathatnám, de inkább hagyjuk ezt a témát.
-
oraihunter
aktív tag
válasz
Old FatBoy #4 üzenetére
Na ja. Úgy gondolták, hogy cserébe 60C-on megy nem 100 -on.
Mondjuk engem a 100 sem zavart. Felőlem lehet 2-300 fok is, ha az-az üzemi hőmérséklete és 5-10 évig is bírja úgy. -
Igen, ezt tudom, de most a refresh sorozatban a pentiumokat és a cerkákat is egyből kidobták. Egyébként opció lehet, ha valaki majd vesz K-s Pentiumot, hogy nem Z-s alaplapot vesz hozzá hanem mondjuk egy asrock b85m-et, ami elvileg tudja a non-z oc-t. Így csak össze lehet hozni egy budget tuning konfigot
Valaki próbálta már egyébként K-s procival ezt a cuccost?
-
Fiery
veterán
Legjobb tudomasom szerint tovabbra is Haswell az uj processzorok kodneve, kiveve a "K" szeriaba tartozo 4790K-t es 4690K-t. Ez utobbi 2 kodneve a Devil's Canyon. A hir pont forditva hivatkozik a kodnevekre, es nem is emliti a 4790K-t es 4690K-t.
-
Dare2Live
félisten
most végülis evvel a sorozattal orvosolták a melegedés problémát?
-
nyakdam
aktív tag
válasz
|DavidWoody| #72 üzenetére
+1
Sokan csak azt látják hogy 10%-al jobb... Gyakorlatban meg nem látható a különbség. -
MongolZ
addikt
Jajj, ne már, pont tegnap este rendeltem meg egy Haswell procit...
-
válasz
#65675776 #71 üzenetére
igazából gyakran még akkor sem. ha kezelhető darabszámot érint a dolog, akkor inkább egyenként felhívogatják az ügyfeleket szoftverfrissítésre, és elintézik suba alatt a dolgot. az ügyfélnek sem fáj, amiről nem tud, és nem kell nagy nyilvánosság előtt beismerni azt sem, hogy igen, sz@rt gyártottunk.
-
h1mpi
félisten
válasz
CsigaGyilkos #70 üzenetére
Aki munkára használja az nem vesz 4770K-t. Az elgondolkozik az 2011-en.
-
|DavidWoody|
tag
válasz
CsigaGyilkos #46 üzenetére
Tehát nagy fps csak tuningal. Azaz te komolyan azt gondolod, hogy amikor egy ceg jatekot fejleszt, azt ugy csinaljak meg, hogy neked huzni KELLJEN, hogy jatszani tudj? Gondolom a fejlesztes is 6ghz-s nitrogénes i7en folyik mint a tesztelés.
#70 : nekem nem az i5 i7 parositasa a bajom, hanem az hogy tenyleg elhiszed, hogy egy "szepen meghajtott" i5 is eleg, de a gyari orajeles az hulladek. Tudod mi a lenyeg? Az, hogy mit nyerlsz a tulhajtassal? Kb 10%? Tehat ha van 30 fps lesz helyette 33 ami ugyan ugy jatszhatatlan 60 helyett 66 ami gyakorlatilag tokmind1, 100 helyett meg 110 amimeg már tokmind1. Ezt nem ertitek
-
törölt tag
Miért hívták volna vissza őket? A normális működést soha sem akadályozta a melegedés. Tuningra meg nincs garancia. Az autóipar és bármi egyéb is csak akkor hív vissza bármit is ha az baleset- vagy életveszélyt okozhat. Egy melegedő, de hibátlanul működő processzor esetében ez hol teljesül?
-
válasz
|DavidWoody| #69 üzenetére
Nem csak az i7, egy szépen meghajtott i5 is jó
. Ki erre, ki arra használja
-
|DavidWoody|
tag
válasz
CsigaGyilkos #14 üzenetére
Tehát a játékhoz kell. Ejj, de szívesen olvasnám ha valaki egyszer azt írná azér kell neki az i7 mert 2szer gyorsabban vegez a render es produktivabb a munka. De nem. Kall of dugyi meg battufild, ahoz kell a kurvajo cpu. GG all!
-
Lewzke
őstag
az a röhej az Intel részéről, hogy a processzor tervezés/kivitelezés egyik legkönnyebb részénél szúrták el a dolgot. kész a csupasz CPU és elkupakolják a kupakot ...
-
sb
veterán
válasz
csucsbicep #58 üzenetére
Az meg nincs. Így értelme az egésznek nincs.
Ja, de: Van még +100MHz és M.2 1GB/s-sel, ami kellett mint egy falat kenyér.Ez összeadva az előző generációkhoz képesti lépésekkel együtt is kezd elég gáz lenni.
-
korcsi
veterán
válasz
csucsbicep #58 üzenetére
Egy alapórajeles i5-höz elég a gyári hűtő, nem kell egy kilós tégla hozzá, hogy 80 fok alatt maradjon.
Nem csak a K-s szorzózár mentes egységeket nevezik Devil's Canyon-nak?
E szerint: "The two lack upwards unlocked base-clock multipliers, and so the overclockers among you may want to hold out till mid-June, when Intel launches overclocker-friendly chips, codenamed "Devil's Canyon," based on this silicon." Vagy félreértem... -
csucsbicep
nagyúr
K-s procik kivetelevel nem sok haszna van a melegedesi problemak orvoslasanak.
-
shteer
titán
i7-4790T (4 mag) 2,7/- GHz van 8 MB 44 W 350/1200 MHz 303
i7-4785T (4 mag) 2,2/- GHz van 8 MB 35 W 350/1200 MHz 303ezeknél sincs turbo vagy csak pontos infó nincs még róla? mert egyes források szerint max 3.9 a T freki
-
"Devil’s Canyon kódnevű termékcsalád az asztali piacot támadja meg."
Nekem nem esett le, hogy ez a hír kifejezetten a munka szempontjáról szólna. Az asztali szegmensbe nálam beletartozik minden.
Azért nem értettem a hírt, mert előtte olvasgattam az új alaplapokról (A Z97 chipset) és hivatalosan csak azokban működik a tuning. Így jogosan vetődik fel a kérdés, hogy minek jött ki az új "Z" chipset, ha vele együtt nem érkezik "K" processzor. Amit írtam az inkább poénos hangvételű akart lenni, mint kritikus. Aki tuningolni akar az úgyis értette az értetlenkedő hsz-m. Egyébként is már tárgytalan, mert több, mint valószínű, hogy érkeznek a K-s procik is.
Abba meg nem akarok belemenni, hogy "túl van-e lihegve vagy sem" szükségszerű-e egy alapjáraton erős processzort tuningolni vagy sem játékokhoz. Egyesek szerint érdemes, mások szerint nem. Ez nyilván szituáció függő is...(#53) Energie X: Fognak menni a régebbi lapokban is, de előfordulhat hogy szükséges a BIOS update!
-
X Factor
addikt
válasz
Egy olyan posztra reagáltál eredetileg,ami a cpu-t munka szempontból, mint profitot termelő eszköz vizsgálta, a játék az más. Bár szerintem utóbbi is sok esetben túl van lihegeve.
-
keIdor
titán
Én személy szerint a Broadwell-eket várom már, utolsó DDR3-as rendszernek tökéletes lesz.
Remélhetőleg megörökli a jobb pasztát és jobb kupakot, így tuning mellett is megmarad a garancia. -
-
Walter_White
senior tag
Végre! - kíváncsian várom, hogy alakulnak tesztekben a hőfokok, illetve a K jelzésű procikat megvárom. Érik már a csere, bye-bye FX8350.... belátom nem való egy R290 mellé..
-
Ribi
nagyúr
válasz
"Csak" 10k a különbség.
Persze ha van 70k akkor valszeg van 80 is. -
+1. Én is valami ilyet olvastam csak nem akartam írni nehogy kiderüljön, hogy kacsa......
(#38) Ribi: Értem, viszont abban az árszegmensben nem kell felárat fizetni a K jelzésű procikért. Ezért én inkább javaslom a K-t ...
(#44) X Factor: Nem feltétlen értek Veled egyet ebben. Ez single-ben igaz, ezért írtam, hogy multira gondolok... A min FPS növeléséhez (de akár a max fps növeléséhez is) kell a magas MHz-en járatott cpu ... amit csak tuninggal lehet elérni.
-
merkucyo
aktív tag
Miért akarod ennyire túlhajtani ?
-
X Factor
addikt
válasz
CsigaGyilkos #14 üzenetére
Az első 2 opció növelésével egyre inkább a gpu-ra kerül a számítás nagy része. Ahogy vki említette, ahol nem elég egy 3570, ott nem egy 4790 vagy az lga 2011 lesz a következő lépcső.
-
atti_2010
nagyúr
Tiszta sor, kiadnak egy K-s sorozatot amit nem lehet tuningolni mert melegszik majd jön egy "hatalmas" innováció és kiadnak (ha) egy rendes sorozatot ami majd nem melegszik, természetesen ezért újra jókora felárat kérnek hisz megdolgoztak a pénzükért, újra kellett tervezni egy egész kupakot.
-
h1mpi
félisten
Azért ezt kicsit átfogalmaznám:
A Z97-es vezérlő továbbra is engedi a szorzó állítását, de mivel a Devil’s Canyon sorozatban nincsenek K-s modellek, így ez a funkció most parlagon hever.
Sokan ez miatt hiszik, hogy nem lesz K-s Devils Canyon CPU. Bele kellene írni, hogy az Intel a Computex 2014 kiállításon tervezi bemutatni a K-s refresh CPU-kat...
-
stratova
veterán
válasz
SMartin-HU #36 üzenetére
CPU részről ezzel nem is érdemes vitatkozni, valóban abban a helyzetben van Intel hogy High end piacon azt csinál amit akar. Remélhetőleg a két vállalat CPU-teljesítményének viszonya 2016-2017 környékén némileg változik (hamarabb nem valószínű).
-
vinibali
őstag
válasz
SMartin-HU #36 üzenetére
persze!
"vettél egy i7-4770-et 303$-ért és nagyon melegszik? itt a megoldás: vegyél egy i7-4790-et 303$-ért! ez már nem melegszik, mert kicsit alakitottunk a kupakon..." -
Ribi
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #33 üzenetére
Haswellben már nincs ilyen. Emiatt gondolkoztam én is nagyon egy 3770-en, mert ott még ez ment.
-
SMartin-HU
tag
Akár ki, akármit mond... az Intel még mindég jobb választás, mint az AMD.
-
törölt tag
...lecserélik az eddig alkalmazott hővezető pasztát, illetve a kupak magasságát is csökkentik egy hangyányit, hogy tökéletesen érintkezzen a szilícium felületével.
K-s modell ezúttal nincs, így mindegyik új termék szorzózáras.
Na takarodj.
-
-
Diocles
aktív tag
válasz
Bjørgersson #15 üzenetére
"Van sapka, nincs sapka.." Ez itt most különösen találó megjegyzés lett
Ami fontos: Mi a helyzet a +400 MHz-cel? A mostani nem K szériás procikon is lehet húzni 400 MHz-et, ami a legtöbb embernek (köztük nekem is) elég. Ez továbbra is megmarad a Z szériás lapban?
-
ahogy már annyian írták előtted is, lesz K-s modell, csak később jelentik be. úgy néz ki az intel vezetése is szeret fürdeni a fanboiok imádatában.
másrészt a kevéséb melegedő procikat jó eséllyel olyan konfigurációkba is be lehet majd beépíteni, ahol az eddigi korlátozott szellőzés miatt nem volt javasolt, vagy különösen nagy bártorság kellett hozzá. lásd még mini-itx, és tsai.@mickemoto: már elkezdték. ha elolvasod a hírt, azt is megtalálod, hogy mit, és milyen modelleknél.
-
mickemoto
őstag
Akkor mostantól ez lesz az intel stratégia:
1.-új széria (kisebb csíkszélességen, pict kevesebb fogyasztással, elhanyagolható cpu teljesítménynövekedéssel, erősebb de egyébként még így is teljesen lényegtelen igp teljesítménnyel, rossz pasztával a K-s cpuk kárára.
2.-ugyanez , +100 MHz, jobb pasztával, K-s cpu-k nélkül
3.- ugyanez K-s procikkal.Visszafele mikor kezdenek butítani a processzorokon?
-
A szorzózármentes Pentium lesz majd a nagy attrakció
Gondolom ha megjelenik, azt is csak Z-s alaplapban lehet tuningolni... Pedig vicces lenne, ha H81-ben, vagy esetleg B85-ben menne
-
meci77
tag
i5-4460 alapórajel 3,2 GHz, turbó 3,1
-
arn
félisten
Hat nem ks procnal rohadtul nem erdekel hany fok. A gyari hutohoz kepest barmilyen hurka hutot teszek ra minimalis fordulattal is meghuti.
-
-
Reggie0
félisten
Csak egy pelda. En FPGA-kal (is) dolgozok. A forditas csak egy szalon tortenik, mert erre kepesek a szoftverek(nehezen parhuzamosithato a problema). Hiaba lenne 2011-es procim, csak tobbe kerulne, de gyorsabb nem lenne. Igy ide a 4770k az idealis valasztas.
(#15) kovy29: Az ertelmet keresem. Tuning nelkul az eddigi hovezetes is megfelelt.
-
SaGaIn
senior tag
Szerintem csak félrefordításról lehet szó és később jönnek egy hónappal mint ahogy a guru3d írja
Nem lett volna értele kiadni a Z97-at ha nem adnak ki hozzá procit ennyire csak nem marhák.
BTW: "And then later this year a truly big thing is gonna happen in the enthusiast PC space, we'll see 6 and 8-core Haswell-E processors with DDR4. That's really what most of you guys are waiting on."
-
h1mpi
félisten
válasz
Old FatBoy #10 üzenetére
2014.06.02. Computex
Inkább az a dühítő, hogy egy csere programot kellene az intenek csinálni és visszavéve a 4770K-t egy minimális összeg ráfizetésesével cserélni 4790K-ra, hisz a frissítéssel elismerik, hogy tervezési hibás a CPU...
Az autó ipar ismeri a visszahívás fogalmát a HW gyártók nem... Azért nagy kasza ez a biznisz... -
ÖÖÖ mi a fa...? Ez valami vicc, vagy csak én nem értem a tréfát? Hol vannak a K-s procik? Így most semmi értelme a Z97 chipset-nek. Most sírjak vagy nevessek?
(#13) franc0: Ultra grafika, magas felbontás, új játékok, multi player. Oda kell a bika proci. Single-be viszont egy gyengébbel is belehet érni az igaz.
-
franc0
őstag
Nem igazán értem, biztos mert nem vagyok koszak.
Ma egy core2duo géppel is el lehet végezni milliókat éri munkát. Nem látom mi a franchoz kevés egy alapórajeles 3570.Ahova valóban plusz kakó kell (és nem az epenis a lényeg) oda LGA2011 való.
-
SaGaIn
senior tag
Én találtam egy ilyet [link] igaz két hónappal ezelőtről.
Core i7-4790K 4 8 3.6 GHz/ 4.0 Ghz 8 MB HD 4600 Yes
Core i7-4790 4 8 3.5 GHz/ 4.0 Ghz 8 MB HD 4600 No
Core i5-4690K 4 4 3.5 GHz/ 3.9 Ghz 6 MB HD 4600 Yes
Core i5-4690 4 4 3.3 GHz/ 3.9 Ghz 6 MB HD 4600 No
Core i5-4590K 4 4 3.3 GHz/ 3.7 Ghz 6 MB HD 4600 Yes
Core i5-4590 4 4 3.2 GHz/ 3.7 Ghz 6 MB HD 4600 No
Core i5-4460 4 4 3.2 GHz/ 3.7 Ghz 4 MB HD 4600 No
Core i3-4360 2 4 3.3 GHz/ 3.7 Ghz 4 MB HD 4400 No
Core i3-4350 2 4 3.2 GHz/ 3.6 Ghz 4 MB HD 4400 Nomost akkor azóta meggondolták magukat?
Guru3d: "Intel has not yet released a 4790K just yet. This however will happen next month," 2014 05 11
-
Reggie0
félisten
Minek a jobb hovezetes, ha nincs K-s model?
-
h1mpi
félisten
A K-s procik június elején jönnek ki. No para
-
subaruwrc
félisten
K-s modell ezúttal nincs, így mindegyik új termék szorzózáras
SZARnak egy pofon !
-
Old FatBoy
aktív tag
" K-s modell ezúttal nincs, így mindegyik új termék szorzózáras"
Rohadt jó!
Eddig gáz volt a túlhajtás a rosszul kivitelezett hőelvezetés miatt,most már végre talán képesek egy normálisan összerakott procit kihozni cserébe viszont a szorzózárral nehezítik a túlhajtást.
Hurrá! -
SaGaIn
senior tag
A lényeg kevésbé megelednek de nem használhatod ki tuningal mert :
" K-s modell ezúttal nincs, így mindegyik új termék szorzózáras"Köszi Intel nagyon rendes tőled...
"A Z97-es vezérlő továbbra is engedi a szorzó állítását, de mivel a Devil’s Canyon sorozatban nincsenek K-s modellek, így ez a funkció most parlagon hever. "
Mért kell szivatni szerencsétlen usert?
-
vimes
senior tag
És ezekben milyen IGP is lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Trollok komolyan
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest