Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• julius666

addikt

válasz ddekany #81 üzenetére

Ilyesmi lenne a helyes út...

Tessék :) .

bár a natív kód elég szarul hangzik

[link]

Szarrá van sandboxolva meg ellenőrizve, így talán annyira nem.

A JS-dologhoz: így már értem mire gondoltál, az nem volt tiszta hogy mi akar lenni az a más nyelv implementálós dolog (bár egyébként vannak ilyenek - coffescript és tsai, amik JS-be fordulnak - de ezeket őszintén szólva nem tartom sokra és nincs tudomásom róla hogy különösebben elterjedt lenne). A JS nem rossz dolog egyáltalán, mindaddig amíg nem akarnak vele realtime nagy számításigényű dolgokat/bazinagy rendszereket csinálni, amire klasszikusan a típusos, statikus nyelvek valók. GUI-k logikájának összedrótozására, nagy funkcionalitású API-kkal mögötte különböző rövid feladatokkal operáló (nem blokkoló) eseményvezérelt alkalmazások készítésére tökéletes, abszolút felveszi a versenyt a konkurenciájával (a Node.js pl. nem hiába annyira felkapott). Csak komolyabb dolgokhoz (pl. komolyabb játékmotorokhoz, nagyobb üzleti rendszerekhez) alkalmatlan, de nem igazán értem ez miért akkora probléma, nem is erre találták ki, nem is próbálja senki ilyesmire használni. Egyáltalán nem értem a programozói társadalom negatív hozzáállását a nyelvhez (pontosabban de, őszintén szólva engem is zavar hogy OKJ-s "webfejlesztő" kóklerek programozónak nevezik magukat azzal hogy templatekből össze tudnak dobálni valamit ami úgy-ahogy működik, de ez elsősorban nem a nyelv hibája).

A WebCL-hez: a ... valami C-szerű forráskód ... nem egy-az-egyben OpenCL (esetleg korlátozásokkal)?

Új hozzászólás Aktív témák