- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Google Home/Nest
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wsanyi
aktív tag
Elvileg 14 nanon már nem gyártanak, csak 12-n, 14-en most az alpalapi chisetet gyártják valószínűleg a 4-es sorozathoz (X470/B450), APU-ból már biztos, hogy sokkal többet legyártatottak, mint amennyire igány van. 7 nanon azért vonták be a TSMC-t, mert GLO-FO késik vele, és TSMC már készen áll a sorozatgyártásra, míg GLO-FO még nem. Persze biztos, hogy óriási lesz rá a kereslet, főleg, a előbb jön ki, mint intel a 10 nanon, mert most akkor lelépik az intelt, ahhoz pedig szükség van raktárkészletre.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
DraXoN
addikt
A pletyka oka, hogy még is jön 12nm-en apu, nem az, hogy rossz lenne vagy csúszna a 7nm, hanem előre láthatólag a kapacitás és az igény a cpura. TSMC is azért lett beszervezve, de még így is kevésnek ígérkezik a kapacitás az igényekkel szemben.
Ha hozza amit pletykálnak, érthető is.. kb. megőrülhet a piac miatta ha jó az ára...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
wsanyi
aktív tag
Ez gazdasági szempontból tévhti, amit írsz. Én azért nem szeretm csak az intelt, amit művelt, egyébként nem lenne vele bajom. Gondold el kérlek a következőket:
Vame gy terméked/szolgáltatásod, ami csak neked van. Milyen áron tudod nyújtani? Bármiylen áron. Miért jó ez? Bármekkora profitod lehet. Miér jó még a monopol helyzet? Jobban meg tudod foizetni az alkalamzaottakat, akiknek magasabb lesz az életszínvonala, ami tovább gyűrűzik a gazdaságban. Ezért lenne jó már végre, ha azt a rengeteg magyar találmányt valahogy másként dobnák piacra. Iszonyat mennyiségű szabadolom hagyja el az országot havonta. EGy kutató ismerősöm meélste, hogy kénytelenek eladni külföldre, mert itthon nem kell, és nem fizetik meg. Erre lenne jó egyébként a jogdíj is, és óriási összegeket kéne érte kérni.
+ még miért jó a monopol helyzet? Lelassul a fejlődés, így lassabban évülnek el az eszközök. Nézd meg, tavaly januárban jött ki a kaby lake, ősszel már coffee lake, év végén meg már 9. gen, ami főleg az 1-4 magos órajelekben fog eltérni, tehát gyakorlatilag az i5 9400 1 magon váltja a 8500/8600-at, 2-n is talán. A lényeg, hogy ezzel a ZEN+-nak akarnak betenni, hogy a játékoknál gyorsabb legyen a kisebb CPU is, ha nincs kihasználva az összes mag. Ez már háború. Csak az a kérdés, mikor jön 7 nm-en az AMD, mert nagy csönd van róla. Annyit tudni egyelőre, hogy az EPYC vonal 2019 elején startol el. Desktop, és notebook vonalon semmi hír, ráadásul a Threadripper, a desktop után jön, a mobil vonal meg az után, és már lehetett hallani pletykákat, hogy mégis lesz 12 nanon APU is, és jön vmi GPU is 12 nanon - Polaris 30. Bár ami tény, hogy nagyon túl vannak feszelve az AMD GPU-i. Minimum 50 mV-ot simán vissza lehet venni mindnek a tetejéből.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Azért nem hinném, hogy elbírna a piac még pár szereplőt, mert ha tovább osztanák a piacot, még kevesebb eladott példánynak kéne visszahoznia a fejlesztési és technológiai költségeket. Nem véletlen, hogy mióta először raktam össze gépet, erre a területre még senki nem akart betörni, kivonulni annál többen. Ha megnézi az ember az AMD elmúlt évtizedét jól látszik, hogy 20-30% közötti piaci részesedéssel is folyton csúsznak az architektúrális és gyártástechnológiai fejlesztések terén mind a CPU mind a GPU termékcsaládoknál mert córesz van. Nem véletlen hogy a rengeteg gyártóból összesen 2,1 maradt. (Én szurkolok a VIA-nak, de azért 0,1-nél többet nem érnek. ) Nem bírták a versenyt.
-
tomcat78
őstag
Mondjuk perpillanat az Intel eléggé abban van,legalábbis egyenlőre biztosEz látszik az árazásán is.remélem az AMD tényleg a tökére lép ezen a fronton...De amúgy egyetértek.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Piftuka
veterán
A mikénteket és miérteket nem vitatom, de azzal nem értek egyet, hogy "nem bírná el a piac".
Miért ne bírná el? A piaci versennyel csak jól járnának a fogyasztók. Nagyon rossz, hogy jelenleg már csak "két pólusú" piacról beszélünk.
És a Jóisten mentsen meg bennünket attól, hogy az Intel (vagy az AMD) monopol helyzetbe kerüljön!
"Aquila non captat muscas."
-
wsanyi
aktív tag
Azt már nem bírná el a piac. Egyébként nekem nem lenne bajom a monopol helyzetben lévő intellel, ha nem ilyen gusztustalan módon érte volna el, főleg, amikor konkrétan rosszabb volt a P4, mint az ATHLON XP és az A64. Egyszer pl. volt nálam egy A64 3500+-os CPU-val szerelt gép, és meglepően olyan gyors volt, mint egy 2 magos inteles gép. Gyorsan boot-olt és működött. Legalábbis ez volt az érzésem. A Core2duo-ig le voltak maradva, és mindnkeit agyon fizettek, hogy ne adjon el AMD-vel gépet, akit csak tudtak. Ez szomorú. Erről van is egy video a neten, és a kezdetekről.
Most meg kiderült eza aSpectre és Meltdown sebezhetőség is... Tehát sokáig csalással volt gyorsabb az intel. Ez is szomorú. Ha nem így lett volna, akkor megértem. Akkor legyen monopol helyzetben, és csináljon nagy hasznot. A lassabb fejlődés a felhsaználóknak is jobb, mert értékállóbbak az eszközeik.
Egyéként ehhez iszonyatos tőkére lenne szükség, mert a gyártás, még ha bérgyártás is történik, nem olcsó mulatság. A tervezés sem. Ma már nagyon bonyolult megtervezni egy processzort, és 28-14 nm-eken már nem tuják lemásolni. Ez a 386-486-os korszakig még működött. Utána már túl bonyolulttá váltak a processzorok.
-
t72killer
titán
Igen, laposoknál a gyártó a hibás, ők általában még a TDP-n is túlmenően korlátozzák a teljesítményt. Hasonló volt a sztori a core-M procis tableteknél is, amikor papírvékony szar házikóba ragasztottak elvben 7W TDP-s procikat, csakhogy a házikó 5W-al se tudott mit kezdeni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ribi
nagyúr
válasz t72killer #89 üzenetére
Szinte minden ilyen vékony notiban trottylingol minden proci, ez nem csoda. Ilyen vékony notiból nincs is AMDs. Hát az más kérdés. Alma volt a kretén, hogy egy ilyen vékony notiba berak 6 magos procit, kikapcsolva a TDP korlátot. Erről aztána Zintel igazán nem tehet.
Szóval zintel sem kamuzik semmit TDP szempontjából és az AMD sem jobb / rosszabb. Nagyon különböző frekik miatt intel freki változása sokkal jobban kijön. -
t72killer
titán
Kerestem konkrét teszteket, de csak fórumhozzászólásokat találtam, egy-egy pontszerű eredményről.
Nagyon sok hardverkörnyezetben (laptopok, nem-tuninger alaplapok) az alaplapgyártó/OEM határozza meg, meddig menjen a proci, ezen a téren a legújabb i9-es Macbook-os botrány egy friss hír.De valóban kéne egy átfogó freki vs fogyasztás teszt, minden mag frekijével és terhelési adataival.
-
Ribi
nagyúr
válasz t72killer #87 üzenetére
Azt hittem te tudod milyen mértékben és nem csak bemondásra tolod...
Próbáltam keresni tesztet ahol írják konkrétan, hogy adott teszt alatt milyen frekin megy a proci, de sajna nem sok infó van erről. Illetve ahol nézik a frekit és a fogyasztást is egyszerre.
Ha találsz szólj és utána lehet nem csak bemondásra is leoltani. -
t72killer
titán
TDP témában az intellel megint elszaladt a póni, ők ugyanis a marketing által gyakran nem is prezentált alapórajelen értik a TDP-nyi fogyasztást - és ez egyre lejjebb csúszik a nagyhangon hirdetett csúcs turbó sebességekhez képest (amely elérésére előfordul, hogy 1 maggal sem képes a chip az adott lap(top)ban).
-
wsanyi
aktív tag
Egy kis érdekesség, itt kifejtik, mit ért az AMD TDP alatt, és hogyan számolja (belveszik az alaplap hőmérsékletét is...)
-
antikomcsi
veterán
Hibás volt a kupak illesztése?
És maradt még benne egy kis teljesítmény, vagy mind kifolyt?
-
DraXoN
addikt
válasz t72killer #75 üzenetére
Látszólag egyezik a 2 cpu tokozása, de más a cpu tokon belül a nyák is, a TRnek csak 2 chip lábai vannak kivezetve, a másik 2 chip csak belső összekötéseket tartalmaz.
Úgy fél éve csinált valaki röntgenképeket a 2 cpuról. Ami alapján látszott, hogy a +2mag a TRben nem csak támasz ahogy AMD mondja, mert bekötve is be vannak.. de legalábbis a vezetékek megvoltak irányukban.Akkor már feltételezték sokan, hogy jöhet 4magos variáns is.
Voltak akik próbálták az Epycet TR lapban és fordítva TR-t Epyc lapban, egyik se adott életjelet magáról, bár a chippek mentek tönkre.. csak el se indultak.
A big.LITTLE telefonokon is kérdéses hatékonyságú, PC esetében meg nincs priorizálás magok között, így nem kivitelezhető egyszerűen.
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
t72killer
titán
Ehhez akkor új alaplap is kell? Mert amikor kérdeztem a TR 1950X (ami egy epyc, letiltott magokkal) 32magosításáról, akkor arról magyaráztak, hogy az alaplapi oldalról nem lehetséges a dolog, epyc szerverlapban meg senki se próbálta ki (igaz, ott meg a megfelelő bios nem lett volna meg).
#58: ideje lenne x86-ra is egy big.LITTLE konstrukciónak, pl 2db 6ghz-en pörgő intel és 32db 3GHz körül menetelő AMD maggal. Az i7 8809G nevű intel-AMD összeborulás után még nem is tartom teljesen kizártnak.
[ Szerkesztve ]
-
RefFes
junior tag
Hali!
Lehet, hogy megért volna egy kérdést, de lehet, hogy még mindig a hajamat tépném (pedig már alig van). Leegyszerűsítettem a dolgot, jelenleg is stock mükszik, no problem (azért a feszt lentebb vettem, meg belőttem a memóriát 3600 c 15-re 1.35V mellett kb. fél perc alatt...megjegyzem megy 4100-on is, csak ott már c 17 és 1.38V, amit sokallok), így hozza egy 4.3-ra húzott 2600x teljesítményét, mert gondolkoztam a Z+-on is, de így...
üdv
Mindig hálát adok Istennek, hogy ateista vagyok...
-
RefFes
junior tag
válasz FeketePok #71 üzenetére
...volt 1700x, és 1600x, gondolj, amit akarsz, én maradok egyelőre a sötét oldalon. És megfogtál, nem volt mikrolag, rendes szaggatások voltak. Úgy cseréltem rendszert, hogy azonos márkájú lapot vettem, mint ami volt, így csak épp át kellett szerelni, még op rendszert sem raktam újra (nyilván driverek ok), és láss csodát, megszüntek a jelenségek, öt méteren belül.
üdv
-
FeketePok
tag
Tenyleg?Meselj meg lecci a Ryzenes tapasztalataidrol hihihi.Most komolyra forditve a szot kb akkor volt neked Ryzened amikor 6 laba volt a kutyanak,szerintem csak ide jottel trollkodni.Nekem valoban most Ryzen fut a gepemben G-Skill Flare-X 3200 memoriakkal es erdekes modon semmi fele mikrolagokat nem tapasztaltam semelyik jatek futtatasakor sem program futtataskor,ja hogy vannak jatekok ahol I7-en van 139 frame AMD-n meg 132 hat ki nem szarja le.
Dandris tenyleg linkelj lecci egy mukodo Spectre exploitrol szolo beszmolot AMD Ryzen proceszorra[ Szerkesztve ]
egyes idiotak szerint:az Intel a CPU-k BMW-je
-
törölt tag
Ezeken a "véletlenül kikerült a netre" sztorikon jókat szoktam mosolyogni. Véletlenül kikerült a netre egy anyag, ami pont arról csepegtet információt, hogy milyen fasza lesz az új termék.
Virusmarketing at its best. -
RefFes
junior tag
...ennek a "minél több mag"-nak egyelőre nem sok értelme van, csak kivételes esetekben, és igen, egyelőre (és még legalább 1-2 váltásig, refreshig) nem is valószínű, hogy változik. Volt Ryzen-em,, hiába ment harmad gőzön a sok szál, mikrolag és társai (memóriáról ne is beszéljünk), aztán átváltottam Coffee-ra, hát egy "hangyányit" jobb a helyzet...és ez "fentebb" is hasonló-egyelőre.
Üdv
+összes létező Meltdown - Spectre telepítve, és én csak azt mondom, hogy a legszebb öröm a káröröm...de, ami késik, nem múlik, azért, ha "megfelelő" arányban lesz egyszer jelen a másik fél, akkor elkezdenek azzal is jobban foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
wsanyi
aktív tag
Az intel pedig mindig hibátlan, spectre és meltdown mentes termékeket szállított. Látom, sikerült belekapaszkodni egy hajszálba.
Hiba mindig van, ott is írják, hogy nem tudni, mi az oka, Linux Kernel, vagy hardver.
-
Ribi
nagyúr
válasz rambustibi #64 üzenetére
Használ sok magot, de ha megnézted, a legtobb 20-30% alatt volt, de volt 1 ami szinte mindig 100%on ment.
-
törölt tag
Mert az a berögzült rendszer, hogy munkára csak Intel, csak Xeon. Akkor is, ha egy teljesen normális i7 is jó lenne, esetleg egy i5. Ezt a rögzülést pedig nem egy-két év lebontani. És mellé még a supportok is Intel felé vannak jobban kialakítva a szoftverek, cégek oldalán. (Ha magamnak raknék össze WS gépet, akkor TR lenne, ha irodába kéne, ügyfélnek termelni, ahol az ügyfél rendszereit is használom, ott már Intel lenne. Pont az imént említettek miatt.)
-
DraXoN
addikt
Az összes cpu csak "kvázi" hibamentes. Kritikus hibát meg jó eséllyel egyik piaci szereplő cpuja se ejt, ha még is akkor cserélik majd az egész szériát (nem az első eset lenne, mind intel, mint amd futott bele ilyen cserébe már az évek alatt).. de utóbbi ritka.
A megbízhatóságban kb. azonosak.
És miért kéne extra olcsó nyomott áron lenni AMD-nek? A teljesítmény nem feltétlen indokolja, bár ár/érték arányban még mindig jobb.
Főleg az új HEDT vonal árazása, vág erősen intel alá.. Ott látszik, hogy nagyon el akarja venni Intel szelét a vitorláiból.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
helkis
veterán
powered by rosatom..
az a baj, hogy aki munkát véget a gépével, az soha nem fog amd-t venni..
ahhoz nagyon sokáig, nagyon olcsón kéne, nagyon hibamentesnek lennie, ugyanolyan támogatás mellett, hogy megváltozzanak a beidegződések..
+juteszembe: magfeloldás lesz?
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
RefFes
junior tag
..ja, és mivel fontos a több szál is: 1420-1715 (ez utóbbi kb. egy ronggyá húzott alig stabil 1700x-8/16 eredményénél jobb eredmény. Szóval van még hova fejlődni. Jövő tavasszal ?! esetleg megközelítheti AMD a másfél évvel azelőtt kiadott szériát. A vezér(nő) is azt nyilatkozta, hogy nagyon szerencsés esetben szerver piacon szeretnék elérni a 10%-ot, erre a 10 nm megjelenéséig lehet esélyük, mint ahogy a többi szegmensnél is. Azért jó, hogy megmozdultak a dolgok, a fene gondolta volna másfél éve, hogy ilyen teljesítményű procikat dobálnak az emberhez...
üdv
-
törölt tag
válasz paprobert #48 üzenetére
A TR nem szerver termék, hanem HEDT, WS vonal. Ott pedig még mindig elég domináns az egy szál használata, lásd az összes CAD programot!
#52 Lacika112: CAD alá a régi WS-ek kaphatók voltak két CPU-s konfigokként is, a kutya nem vette, mert úgysem használtak egynél több magot. Pedig fantasztikus gépek lettek volna, IBM, Dell, SGI, Sun stb.
[ Szerkesztve ]
-
Lacika112
aktív tag
Nagyon egyszerű ha belegondolsz.
Mai napig igen sok olyan program van ami 1, vagy csak 1-2 magot tud megdolgoztatni ami egy kicsit humoros mivel 10-15 évük volt a szoftver fejlesztőknek felzárkózzanak. Persze van olyan eset hogy nehéz vagy nem nagyon lehet párhuzamosítani.
Érted így már az álláspontom ?
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Góliát
őstag
Beárazva a németeknél! [link]
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
wsanyi
aktív tag
válasz paprobert #48 üzenetére
Ez sajnos pont nem ilyen egyszerű, mivel inkább az akkori 2011-es foglalatú CPU-khoz lenne érdemes hasonlítani. Ráadásul az i7 3770 elvileg nem alap órajelen érte el azt az összpontszámot, hanem 3,x GHz-en, a TR2 32 maggal pedig 3,0 GHz-en. Ami különbség, hogy ott a 4 magra jut DUAL Channel DDR3, itt pedig a 32-re Quad channel DDR4, bár elvileg belemehet valmaiféle gyorsabb RAM is, ami dupla olyan gyors, mint a DDR3, de ennek jelenleg elég kicsi esélyét látom (kivéve, ha DDR3 1333-ról van szó), tehát a RAM sávszélessége is kisebb, ami azért számít sajnos.
+1 gondolat: mind az i7, mind a zen többszálasításra képes, így ezek az eredmények nem olyan egyértelműek. HT/SMT OFF-nál teljesen más eredmények jönnek ki. Értem az eméletet, csak szerintem a 64 szál vs 8 szál pontosabb meghatározás.
A fogyasztás viszont érdekes kérdés. Valahol olvastam, hoyg valaki azon ujjongott, hogy a 18 magos intelt 4,1 GHz-en hajtja, és az milyen jó. Azt már nem írta oda, hogy úgy mennyit fogyaszt a CPU, de nagy az esély, hogy többet, mint alapon ez a TR2. Szerintem no komment. A hűtés szintén érdekes. Sima léghűtővel elmegy a 32 mag/64 szál 3 GHz-en, míg a 18 magos intel 4,1 GHz-en biztos, hogy erős vízhűtést igényel. Azzal már ez is elmenne 3,4 GHz körül, ami 5.600-5.700 pontot eredményezne kb. CB R15-ben.
A másik érdekes dolog az ár lesz. A 28 magos intel, ami biztosan fog alapon hasonlót tudni, előre borítékolhatóan sokkal drágább lesz. Az alaplap detto. Nem tudom elképzelnin 8000 USD alatt a CPU árát, az alaplap is 700-800-1000 USD lehet majd szerintem. Azért a pénzért TR2-ből megvan a teljes rendszer RAM-okkal, SSD-kkel, VGA-kkal kb. Egyszerűen az alatti áron adni már azért sem jó, mert akkor a saját xeonjuknak állítanak versenytársat. Még ha ezt be is vállalják, 4.000,- USD alatt akkor sem tudom elképzelni az árát, viszont a lap is drágább lesz hozzá...
-
Lacika112
aktív tag
Trollkodtok itt páran hogy játék
Értem én az iróniát de ebben a kategóriában nem játékra használják az ilyen cpu kat hanem pénzt keresnek vele.
Egyszálas teljesítmény ? 15 éve 2 magosak kaphatóak 10 éve 4 magosak asztaliba.
Akik ilyet vesznek pasziánszra azt inkább nem minősíteném.ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
hokuszpk
nagyúr
perpill a kategoriajaban jobban megerheti, ha a penzkereso szoftver tudja hasznalni az osszes szalat.
aki 600K+ -t kifizet csak a procira, az alaposan kiszamolja megterul-e a befektetes vagy sem.\
aki meg csak a birtoklasi vagy miatt veszi, szvsz menjen phszihomokushoz.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
paprobert
őstag
válasz #06658560 #20 üzenetére
Úristen, ne csináljátok már... alacsony az órajel? Egy szerver termékben?
Mondj már nekem egy példát, amikor egy desktop i7-et meg tudott verni az aktuális -E HEDT platform egy szálon? Soha nem történik ilyen.
Ellenben érdemes kicsit játszani a számokkal:
2990WX: 5099,3 / 32 = 159 pont magonként
Core i9-7980XE 3335,2 / 18 = 185 pont magonként
i7 3770: 661 / 4 = 165 pont magonkéntAz AMD sweetspotja elérte a 3. gen Intel i7 teljesítményét. Ami azért nem rossz.
Illetve az AMD gyakorlatilag 8 db i7 3770-et csomagolt egy tokozásba, 3db i7 fogyasztásával...[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
tomcat78
őstag
Viszont játszani tökéletesen megfelel egy cirka 100ezres intel proci(de még alatta is),így nem hiszem,hogy egy ligában indulna a két cucc.Már az árakból itélve sem....A TR2 árából elég jó komplett gépet lehetne összerakni játékra,gyakorlatilag mindkét oldal alkatrészeiből.De valószínüleg ennek az az oka,hogy nem asztali felhasználásra szánják.
Amúgy kíváncsi leszek intelék mit lépnek válaszként.De végre van valami verseny féle talán"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Bandit79
aktív tag
Mig Amd nem tud 1 magon erős lenni, nem tudja feltornászni a freki értékeket, addig AMD baxhatja a 32 magját. Eddig pont azon ment a kínlódás,hogy a játékok még mindíg inkább a kevesebb gyorsabb magokban profitálnak. Már a magarány nem akkora mint 4 vs 6 -8 -nál, szóval most számít igazán a freki.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Játékok alatt, MSI afterburner-rel hogyan fog kiférni egy képernyőre annak a 64 szálnak a monitorozása?
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Mondjuk a Cedar Mill-ből szerintem kihozhattak volna bőven 5GHz körüli processzorokat is, ha elengedik a TDP-t, mondjuk a legerősebb Prescottok szintjéig, vagy egy kicsit tovább. Gondolom inkább a sales döntése volt, hogy fél évvel a Core 2 architektúra rajtja előtt már ne jöjjenek elő valami nagyon ütős Pentium 4-el, mert csak keresztbetennének az új termékcsalád bevezetésének.
-
veterán
Lassan az Intel felkötheti a gatyáját, mert alulmarad.
duree54
-
jacint78
addikt
-
csatahajós
senior tag
Annyira már nem is véletlen, kb. hivatalosnak tekinthető az ár is meg a Cinebench pontszám is:
https://www.youtube.com/watch?v=jmFTUaAMwG0
Mellesleg az elérhetőségi dátumokból itélve(először a 32 és a 16 magos jön ,tehát a 4 ill 2 teljes értékű lapkával) ismét baromi jó a kihozatal és a selejteket kell gyűjtögetni, hogy jöhessenek a vágott verziók.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Guru3D-n van sneak preview, ott is 1799dolcsit írnak.
https://www.guru3d.com/articles-pages/preview-unboxing-threadripper-2950x-2990wx,1.html[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
+1
Ezek a homokszemek valahogy mindig bekerülnek a bejelentés előtt. Már nem is lepődünk meg rajta, ja és senki nem is kap büntit a véletlenül kiszivárgott adatok miatt. Olyan ez mintha Frank Drebin duplavc0-ás ügynök lenne a kampányfőnök, a helyettese Pierre Richard, a csoportvezető meg Jim Carey. Ezek így hárman még egy kisebb atomkatasztrófát is előidéznének nemhogy idő előtt kiszivárogjon valami[ Szerkesztve ]
Szegény ember kézzel nőz.
-
wsanyi
aktív tag
Túl olcsó. Komolyan. Simán adhatnák 2200 USD-ért is. Még annyiért is bőven jó áron lenne, mert a 18 magos intel 2000 USD-be kerül, a 28 magos pedig azzal a foglalattal biztosan nem lesz olcsó, főleg, hogy a XEON párja 10.000,- USD fölötti áron kapható. Intel nem fog árat csökkenteni, mert nem éri meg nekik, mivel túl magas a gyártási költség. Inkább vagy bukja a piacot, vagy lefizeti a brand gyártókát, hogy ne építsenek TR2-vel gépet. Egyébként 3 GHz-en 32 maggal, 64 szálon 5.099 pont CB R15-ben, az nagyon jónak mondható szerintem. Tuningolva 3,7-3,8 GHz-en biztosan bőven 6000 pont fölé menne, és a fogyasztás is elég alacsony lenne még. Itt már az intel elvileg labdába sem rúghat, mert nem fogja tudni tartani az árakat a monolitikus design miatt. Hiába lehet gyorsabb a 28 magos CPU-ja, minimum 3-4-szer annyiba fog kerülni, és max. 10%-kal fog többet tudni értelmes fogyasztás mellett.
-
proci985
MODERÁTOR
arra reagalt, hogy a 2700X meg mindig picit lassabb a 8700Knal azonos orajel mellett. a 4% ennek a pontositasa.
kieg: meg erre jon meg, hogy hiaba birja az intel megoldasa a magasabb orajelet (kb 4.2-4.4 helyett 4.9-5.3 korul fullad ki), az amdnek jobb a perf/Wja ld a 2990WX eredmenyeit a 7980XE elleneben. felhasznaloi szemszogbol mondjuk tokjo, a 8/16os 1800X 200 font (egy eve meg ennyi teljesitmeny 500 korul ment mindket oldalon), akcioban lattam 600-700 eur korul 1950Xet is. 8700K szinten lement 320 eur kornyekere.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Z10N
veterán
Rosszul hallottad...
AMD Ryzen Threadripper 2990WX, 2970WX, 2950X and 2920X specs and pricing leaked
AMD Ryzen Threadripper 2990WX available for preorder for 1,799 USD
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
addikt
-
Ribi
nagyúr
Perpillanat a 8/16 bőven sok a játékokhoz, egy ideig még nem lesz igazán előnye a 12/24-nek.
Kérdés, hogy ténylegesen mit hoz a 7nm. Remélhetőleg nem lesz vele sok szívás, kihozatal is jó lesz és akkor faja. Attól félek egy ideig még igencsak túl lesznek árazva a dolgok, főleg nálunk. Inkább lesz ez hasznos fentebbi TR vonalon és nem gémereknek. De ha megoldják a magas órajelet lesz itt öröm és bódottá. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem mint felhasználónak pont az a fontos, mivel kedvenc játékszerem és munkaeszközöm egy szálon dolgozik. És nem mindegy, hogy mennyi ideig szöszöl egy-egy paranccsal, majd utána a modell update-tel.
Más: a Cinebench több szálon nem lineráisan értékel, vagy ennyire kell visszavenni az órajelet?
-
veterán
Zen2-re nem nagyon lesz válasz rövid időn belül, mert a 8/16-ra kapnak egy minima 12/24-est az AMD-től 7nm-en.. De láttam már éjjeliőrt nappal meghalni.
-
ONEFREE
aktív tag
Véletlenül... Homokszem...Információ szivárgott ki .. 🤣🤣 Ez annyira átlátszó... 😂😂😂
-
M.T.
senior tag
2700X vs 8700K 4.0Ghz en kb 4% IPC a különbség.
Hardware Unboxed Test -
Taranti
senior tag
Persze, mert "Újra a P6-ot másolja mindenki" (ti írtátok).
De itt a lényeg, mivel alapelvek tekintetében ugyanazt csinálja a két gyártó, az eredmények is közel lesznek egymáshoz. Az AMD-nek tényleg csak annyi az előnye, hogy az elmúlt években meg kellett tanulniuk optimalizálni. Nem lepődnék meg, ha pár éven belül közösen előállnának egy új elvi alappal, amire aztán eltérő megoldásokat fejlesztenének. Különben nem lesz hova fejlődni, és mindkettő eltűnik a süllyesztőben.Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
proci985
MODERÁTOR
mondjuk itt inkabb az IPC a lenyeg, C2C ilyen harom-otszor gyorsabb lehet egy 8700k / 2700X egy 945 EEnel.
az intel talan egy picit meg mindig gyorsabb amdnel ugyanolyan orajel mellett, de mar korantsem olyan hatalmas a kulonbseg, mint a bulldozernel volt.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hombre[EU]
veterán
Az új villanyóra-pörgetō.
Life, Uh, Finds A Way
-
Dandris
tag
1500 euro van itt, ez elég kellemes, ha igaz a "leak", na meg az ár.
-
Mivel én nem programozok(max excelbe vba-t meg egy kis c# kezdtem el...) illetve nem is rendelerek, max a creo amit renderel, de azt is főleg gpu-ból teszi, így az egyetlen célja nálam a cpu-nak a játék, mint ahogy szerintem a magánszemélyek jelentős részének, s ott a magas órajel tud számítani, ezért írtam, hogyha el tudná érni órajelben az intelt, az rendkivüli mód jót tenne a pénztárcánknak akár intelt, akár amd-t veszel.
IPC-ben már így is egybe vannak, javarészt tényleg ,,csak" órajel előnye van az intelnek, az Amd pedig azért érdemel dicséretet mert több maggal/szállal hozza ezt az ipc-tGépelés nem az erősségemasdsdk
-
tibaimp
nagyúr
Ez a bizonyos Intel féle válasz lesz az LGA3647 nem? Igaz elég nagy kockázat, de megcsinálják. Ráadásul 6 csatornás mem vezérlővel (meg lesznek az alaplapi kivezetések). Érdekes lesz, az tuti. Kíváncsian várom a teszteket.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
koby11h
őstag
Majd ha ezt 100 EUR környékén, 45W-ból is meg tudják csinálni úgy, hogy a programok amiket futtatunk kezelik és ki is használják, akkor beszélhetünk fejlődésről. Addig örülök neki, de ez számomra túl drága és jelenleg nem tudom kihasználni sem.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Dilikutya
félisten
Nekünk felhasználóknak pont majdnem mindegy. De aranyos, hogy még tartja magát a régi Intel propaganda hatása, miszerint órajelet az égbe. Anno a NetBurst-öt is fel akarták nyomni 10 GHz-ig, végül 3400 MHz-es gyári órajelen kifulladt, végül az Intel sem erőltette, hogy mindenáron emelkedjen az órajel. És azóta is milyen jól elvagyunk a 3,5-4 GHz-es alapórajelekkel (meg persze hozzá a turbo, tuning, utóbbi érdekli is a felhasználók egy kicsiny százalékát).
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Hál istennek alakul a verseny, már csak a 3. gen ryzenre leszek kíváncsi, hogy át tudják e vele majd törni a 4,5+ghz-es plafont? Ha órajelben is utol tudnák érni az intelt, az valódi kánaán lenne nekünk felhasználóknak
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
DraXoN
addikt
Valami 1500$ körüli árakról pletykálnak a csúcslapka esetén...
én legalábbis ezt hallottam...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest