- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyre több pletykában merül fel az Intel eladása
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
hát az úgy kb amolyan tipikus mission impossible jellegű feladat lenne... és még jó eséllyel ideális körülmények között is hulladék végeredménnyel tudna csak szolgálni... gondolj akár csak olyan apróságra, hogy ugye akkor nyilván a webkamera képe alapján lennél textúrázva -> fényvetülések, árnyékok stb kicsit irreálisan tudnának kinézni...
plusz aztán abba is gondolj bele, hogy itt a kamera csak feled szemben van... mégis hogyan modellezzen le olyan részeket amiket nem is lát ?ezzel ellentétben egy virtuális karakterre van átvíve a te testmozgásod elég jó pontossággal ami aztán úgy jelenik meg a maga kis virtuális környezetében ahogy az elvárható is tőle...
-
Ez max úgy lenn jó ha megoldanák hozzá s 3D támogatást, és tényleg lemodellezné az embert pixelről pixelre, és így tudnánk belépni egy játékba.
Én személy szerint ennek így ne, sok értelmét látom. Kevesebbet tud mint egy webkamera.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
oO7
őstag
az xbox -os avatarokat konkrét játékokban is lehet használni, de feltételezem, hogy maga a technológia úgy általánosságban elérhető (vagy az lesz) a játékfejlesztők számára így azt a saját játékukban lévő avatarokra/karakterekre is rá tudják húzni...
mondjuk lehet én szemlélem kicsit máshogy ezeket a dolgokat, de én szinte mindig inkább a technológiai hátteret figyelem és nem az esetleges konkrét, bemutatott demót... szakmai ártalom
-
h-yle
addikt
"miért is felesleges, céltalan, értelmetlen, haszontalan és főleg miért körülményes ? Amit itt bemutattak az egy demója volt a technológiának..."
Ja boccs, ha nem erre fogják használni, hanem tök másra, akkor akár jó is lehet. Én csak arról tudok nyilatkozni, amit eddig mutattak, azt, amit nem mutattak, és nem is beszéltek róla nem tudom számításba venni, jóstehetség híján.
A jelzőket pedig azért aggattam rá, mert a sima videochathez semmit nem tesz hozzá, sőt. Ha meg nem akarok videochatelni akkor nem kapcsolom be a kamerát, ha pedig avatarokkal akarok mászkerálni akkor fogok valami multi játékot, és mászkerálok ott avatarokkal, ahol esetleg mást is tudok csinálni velük. Tudom, tudom begyöpösödött konzervatív vagyok.
"hogy halva született ötlet meg semmi fantázia nincs benne meg blablabla..."
Sosem mondtam ilyet, csak azt, hogy jelenleg nem érdekes számomra, de az ötlet jó, van benne potenciál.
Az arckifejezésekről meg annyit, hogy olyat (jelenleg) biztos nem tud a Kinect, arról a távolságról ahonnan használni kell. De próbálkozni lehet.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
oO7
őstag
miért is felesleges, céltalan, értelmetlen, haszontalan és főleg miért körülményes ?
Amit itt bemutattak az egy demója volt a technológiának... nagy valószínűséggel nem a video chat kiváltása lesz a cél, hanem a játékbeli avatarok még személyesebbé tétele... szóval az első 4 "érved" ki is lehet lőni... azt meg nem tudom felfogni, hogy mi a körülményes abban, hogy ott álsz a TV előtt az avatar meg lemásolja a mozgásod és az arckifejezéseid...
de te már a kinect -es híreknél is rendre jöttél a hülyeségeiddel, hogy halva született ötlet meg semmi fantázia nincs benne meg blablabla... szóval annyira nem vagyok meglepve, csak egyszerűen nem értelekamúgy a video chatnél is lehet értelme a dolognak... amikor a nagy nyári melegben egy szál f***ban tespedsz a kanapén nem hinném, hogy valóban annyira kötődnél a sima webkamerás video chathez
de amúgy tipikusan játékoknál pl egy wow szerű játéknál is látod a csapattársaid avatarjának arcát... hát most annak lesznek arckifejezései meg mozogni fog a szája amikor beszél meg a nagy boss-killes screenshotnál olyan testhelyzetben állsz be ahogy akarsz és olyan képet vágsz amilyet akarsz... szerintem poén és mindenképpen hozzáad a játékélményhez[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
Nagyobbak a távolságok... ha már a találkozás nehézségeiről kezdtél el beszélni had említsem meg, hogy anno általános iskolában 90es évek elején az 5kmre lévő faluban élő haverommal nehezebb volt találkozni mint ma 1200kmről a családommal... és gyanítom ma se javult sokat a megyékben élők helyzete...
Ja és újra visszatérünk az eredeti témához ezekkel az emberekkel miért is nem videochatelek? Oké felmerül az ismeretlenség kérdése. Erre meg elég bőven egy msn is nem kell látnom bábukat akik imitálnak valamit.
A phs képekről meg annyit valóban értelmetlenek. A céljuk hogy beállíts magadnak egy képet ami tetszik meg emberek fejében a neved összetársul az avatarral így könnyebb emlékezni.
-
h-yle
addikt
Mert szerinted ha valaki regel egy ingyenes szolgáltatásra (lásd LIVE Free, vagy silver) akkor az egyenlő azzal, hogy hasznája is? Nem érdekel a Home, de ha lenne PS3-am tuti lenne avatarom is.
Számok amik jelentenek is valamit, azok az aktív felhasználók, meg mondjuk az egyidejűleg bejelentkezett felhasználók.
17M reg szép szám, de ha ebből csak az 1%-a használja máris más a leányzó fekvése. Persze arról nem is szól a fáma.
[ Szerkesztve ]
-
h-yle
addikt
A GR-ban nem igazán csinál semmit az avatarod, max mászkál, de az is opcionális. Másrészről meg halott az egész, alig pár aktív játékos van benne, és a fejlesztőket is lapátra tették.
A 17M Home avatar pedig semmit sem jelent, mert nekem is van tevém a tétova teve klubban, karakterem EVE-ben, és Travian falum, de egyikkel semjátszom aktívan úgyhogy a regisztrált felhasználó számot megette a penész. Az alapján és 2134 dologgal játszom, és 6723 online oldalt olvasok naponta.
Semmi bajom a Kinecttel, jó kis cucc, de ez az Avatar Kinect megoldás egy nemlétező problémára, és bónusz pár marketingesnek.
-
Def26
félisten
Már eddig is létezett hasonló dolog a Game room. Virtuális játékterem amiben az avataroddal kolbászolsz. Szvsz a kettő eggyé fog válni, és akkor értelme is lesz a dolognak. [link]
Playstation -nek is van egy Home nevezetű avatar világa. Elég népszerű az is. [link] Gondolom nem akartak ettől a fajta "szolgáltatástól" elesni boxék.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
h-yle
addikt
Értékelhetetlen.
#10 Def26: Nem rossz, sőt, még akár jó is lehetne, ha nem lenne felesleges, céltalan, értelmetlen, haszontalan, körülményes. Ha ezeket a hibákat kiküszöbölik, akkor biztos jó lesz...
[ Szerkesztve ]
-
BloodyEddie
őstag
Poénnak jó.
-
bigadam94
tag
Azt senki nem mondta, hogy jobb lenne az MSN-nél vagy a Skype-nál - ez csak egy újabb alternatíva, egy kísérlet.. Másrészt pedig nem olyan sokan, de vannak olyanok is akiknek nincs számítógépük (és/vagy webkamerájuk), és esetleg ez marad számukra az egyedüli megoldás..
[ Szerkesztve ]
GAMERS szerkesztő, hétköznapi szuperhős, képregény-addikt
-
wolruf
őstag
Egy technikai oldali megközelítés: bár már így is gyorsak a netkapcsolatok, de azért így lényegesebben kevés adat megy át, mivel csak a mozgás megy, nem a teljes videó. Így sok embert összekapcsolni kevesebb erőforrás. Pl
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Sundesz
őstag
Nem muszáj használni, elvenni meg nem fog a konzol értékéből.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
veterán
Nekem tetszik, biztos kifogom próbálni.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
kapeti07
senior tag
Nem értem ez miért jobb mint Skype-on vagy MSN-en videótelefonálni egymással.
Itt az avatar-jaink beszélnek gesztikulálnak nem mi de, ha én egy távoli barátommal akarom tartani a kapcsolatot nem az Avatar-ját akarom látni hanem az ő videóját. max annyi extra van benne, hogy választhatok hátteret a beszélgetéshez.Na mindegy az Amerikaiaknak jó lesz.
Xbox: kapeti
-
Воланд
titán
Jó de ettől miért gagyi? Értem én, hogy nem hardcore játékosoknak lett kitalálva, hanem egy teljesen más (talán lehet úgy fogalmazni, hogy "családiasabb") rétegnek, de ettől nem lesz rögtön gagyi. Egyébként meg érdemes a teljes Kinect promot megnézni (kb az első 15-20 perc), rögtön érthetőbb lesz az egész avataros rendszer.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
Воланд
titán
Konkrétan miért? Milyen szempontok és tulajdonságok figyelembevétele után jutottál arra a következtetésre, hogy "nagyon gagyi"?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Tituka
senior tag
nagyon gagyi
Skizofrén vagyok, és én is...
-
oO7
őstag
szerintem itt a technológiát és az általa nyújtott lehetőségeket kellene nézni és nem azt, hogy most konkrétan hogyan demózták...
nyilván nem az lesz a No1 felhasználási mód, hogy videochat -ben egy sima webkamera kép helyett az avatar lesz, hanem sokkal inkább a (multiplayer) játékokban még személyesebb tud majd lenni az avatar...mondjuk a kinect -et is hogy fikázta mindenki amikor kijött... "ki az a hülye aki controller helyett ugrál a TV előtt"... majd rájönnek erre is, hogy jó dolog
-
Def26
félisten
Egykor talán ugyanezeket gondolták a skype, msn -ről is.
Én nem látok ebben semmi rosszat sem.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Nunder
őstag
Ez egy új titkos fegyver a túlsúlyos amerikaiak kezében, csakúgy mint az elemes székek, amivel a 150 kilós mangalicák járnak vásárolni. Nem mondom, hogy nincs értelme, de és biztos, hogy inkább webkamerán próbálkoznék, mint ilyen figurákkal.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Воланд
titán
Egy valamire nem gondoltok: Amerikában kicsit nagyobbak a távolságok, a szomszéd város nincs mindig egy órányira pl. Arról nem is beszélve, hogy adott városon belül is óriásiak a távolságok és az utazással több idő megy el, mint a tényleges személyes találkozó időtartama. Szóval néhány esetben egyszerűbb így összeülni a haverokkal és megbeszélni a tegnap esti meccset, mint órákat utazni. Persze nem azt akarom mondani, hogy nincs szükség személyes kontaktra, de előfordul olyan helyzet, hogy csak a kinect által nyújtott megoldásra van idő. Szóval a probléma az, hogy a hazai baráti társaságokhoz és viszonyokhoz méritek ezt a szolgáltatást, nem pedig a nyugathoz.
Avatarokhoz meg annyit, hogy akkor ennyi erővel a ph-s képeknek sincs semmi értelme, miért nem lehet saját arcképet feltölteni. Itt sem ismertek mindenkit akivel beszéltek, ez ugyan így előfordulhat a kinect esetében is. Ez köztes megoldás a webcam és a "személytelen", másoknak semmitmondó avatar között.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz GegeWarrior #1 üzenetére
Majd még a végén addig megyünk, mint a Pusztitó c. filmben mikor a Sandra Bullock és Stallone "szeretkezik"... Szánalmas...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Воланд
titán
"bevvezetése tavasszal várható"
-
őstag
Remélem nem ez "A JÖVŐ".
-
AXisBOLD
addikt
nagyon erőltetett és én is szánalmasnak találom.
Aurea mediocritas
-
edward2
addikt
ultra giga szánalmas.
Ennek mi a jó büdös értelme. A webkamera is leköveti az összes gesztusom SŐT még a testmozgásom is. Haverokkal beszélgetni meg nehogymár így üljünk le... jesszusom... siralmas.
-
GegeWarrior
senior tag
Kissé ijesztő, hogy már lassan nem lesz személyes találkozó az emberek közt Amúgy sok értelmét nem látom ennek.
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
Új hozzászólás Aktív témák
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Xbox Series X|S
- Automata kávégépek
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- Steam deck valve 1010 hordozható játékkonzol
- Nintendo Switch Lite Animal Crossing EDITION 32+256GB CFW Tinfoil Hekate RP2040 Picofly chip
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Retro pakk
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest