Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • zka67

  őstag

  válasz Lord Dragon #40 üzenetére

  Szia, a W10-ben is le lehet tiltani a frissítést, amit én meg is tettem a feleségem gépén és a laptopján is, azóta nem sír nekem naponta, hogy 40 percig nem tud semmit csinálni a gépeivel. A letiltás pedig pofonegyszerű:

  A szolgáltatásoknál kell letiltani a Windows Update-t :)

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz zka67 #51 üzenetére

  Szuper... akkor a következő pár napra vagy max egy hétre jó is vagy, amíg felül nem bírálja a beállításodat és újra be nem kapcsolja magát automatikusan... :) Hidd el, ha ilyen egyszerű lenne, akkor nem szidnám. A Win7-ben tényleg csak ennyi volt, de a win10-nél közel sem ez a helyzet sajnos ...

  A legjobb esetben is csak a következő nagyobb frissítésig marad úgy, amit már kötelező lesz feltennetek.

  Számítógép szervizeléssel foglalkozok és ne tudd meg hány gépet hoznak hozzám szervize rendszeresen csakis amiatt hogy a sok frissítés használhatatlan szintre lelassította vagy egyszerűen csak indítás képtelenné tette a rendszert. :K

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #40 üzenetére

  Végleg kikapcsolni, letiltani a frissítést, bravo, na vsz pont az ilyenek miatt is lett automatikus.... :W Ha pedig annyira derogál frissíteni, akkor lehet használni nem támogatott XP, meg majd szűk 1 év múlva 7-est... Egyébként meg annyira nem lenne meg, akkor ilyen-olyan módszerekkel eddig is lehetett konfigurálni a frissítések telepítését nem automatikusra, meg a Pro kiadástól kezdődően eleve vannak halasztási lehetőségek a gépházban. De a Home kiadásnál is lehet, ha forgalomkorlátosként van beállítva az internetkapcsolat, vagy akár külső programmal is. Plusz a soron következő 19H1 verziónál további lehetőség is lesz halasztani.

  Meg azért általánosítani nem kellene, mert akad azért abban a 700+ milliós felhasználó táborban bőven olyan is, akiknél megfelelően működik a Windows 10, még ha nem is mindenkinél. Melóban már szintén azt használom és stabil, működik rendesen. Ahogyan otthon szintén, sőt van olyan telepítésem, ami a legelső 1507-es verzióról lett folyamatosan upgeade-elve és azóta is megy, nem kellett "tiszta" telepítés.

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz King Unique #53 üzenetére

  Igen, tényleg elég nagy baj, hogy kötelezően ránk erőltették és elvették a választás szabadságát. Bár a hozzászólásod arra utal, hogy te azok közé tartozol, akik el sem tudják képzelni, hogy nem mindenki ugyanúgy és ugyanazokra a dolgokra használná a számítógépet, mint te....

  Most is 7-et használok főleg. A win 10 csak a DX 12 miatt van a gépemen. És igen, 7 alatt is le van tiltva teljesen a frissítés nálam, rengeteg egyéb felesleges funkcióval egyetemben, amióta csak használom a rendszert és tökéletesen jó így. Időnként újra rakom, ha már öregszik (akkor ugye bele kerül rögtön az összes addigi frissítés), de cserébe nincs semmi váratlan meglepetés. Nekem megéri.

  Valóban van olyan rendszer ami a régi 1507 óta mindent túlél (én is láttam már ilyet a sok gép közül amit behoznak folyamatosan), csak nekem igazából nem ott kezdődik a stabilitás és a megbízhatóság, hogy 10-20-50% -ban működik egy adott dolog, hanem hogy közel 100%-ban.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  válasz zka67 #51 üzenetére

  Ha megtelepszenek a kártevők, akkor nem 40percig fog sírni...

  Egyébként meg MANUÁLISRA kell rakni a frissítést, hogy csak akkor töltsön, ha engedélyezed, ennyi.

  #54: ez így szép és jó, csakhogy biztonsági frissítések nélkül x idő eltelte után nagyon fogsz nézni, kik laknak még a gépeden... Ez van, a biztonságiakra alapvető szükség van - valamilyen módon fel kell rakni őket. És letölteni is csak kumulatívként tudod, akkor már édesmind1, hogy a WU-val szedeted le, vagy a M$-tól böngészőben töltöd le.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz t72killer #55 üzenetére

  Ugyan már... egy kis odafigyeléssel senki/semmi illetéktelen nem kerül a gépre... Ne Józsi néniből induljunk már ki, aki az iróasztalon keresi az ikonokat, ha azt mondod, hogy az asztalon keresse (ezeknek az embereknek az összes létező frissítéssel meg a legjobb vírusiróval és tűzfallal együtt is szarrá megy a rendszerük...) . Ha meg tényleg jön valami olyan frissítés ami fontosabbnak tűnik, akkor a MS honlapjáról kényelmesen le lehet tölteni egyesével is célzottan, bármelyik frissítést. (Bár így talán egyszer jártam az utóbbi 10 évben, hogy úgy döntöttem, hogy kézzel felteszek egy frissítést, mégse volt soha az életben semmi baj nálam, de biztos csak szerencsém van 20 éve folyamatosan amióta számítógépet használok ...) :)) Ja, meg azoknak is szerencséjük van, akiknek én telepítem a gépét aztán 5 év múlva hozzák vissza azzal, hogy kicsit meglassult... (nem 1 év múlva azzal, hogy nem boot-ol... van némi különbség...)

  [ Szerkesztve ]

 • Fehér Farkas

  senior tag

  válasz Lord Dragon #52 üzenetére

  Egy ilyen rendszerre a Microsoft embertömegeket átterelni csak akkor fog tudni, ha valami megoldást erre kitalál. Mivel nagyobb teszteléseket nem akarnak végrehajtani, mert az üzletpolitikájuk már nem olyan, így marad az, hogy kikapcsolható lesz végül (bár ez a végső eset). Vagy ténylegesen késleltethető (ez lenne a legjobb, bár most is tudja csak nem úgy ahogy kéne), vagy több szintre osztott és csak a legkritikusabbak települnek a többi nem. De valamit kezdeni fognak vele.
  Azt sem tartom kizártnak, hogy idővel megjelenik a W11, ha máshogy nem tudják megoldani. Mondani sok mindent mondtak már a világon, aztán mégse úgy lett. A W11 sem lehetetlen dolog, sőt.

  A kikapcsolhatatlan frissítést egyébként pont az XP, W7 huszároknak köszönhetjük. Akik rögtön kinyomták aztán évekig tolták frissítés nélküli gépeikkel, szép zombihálózatot generálva vele.
  Nem azzal volt a baj, hogy letiltották, hanem azzal, hogy utána soha nem foglalkoztak vele, pedig időnként kellett volna.

  [ Szerkesztve ]

 • zka67

  őstag

  válasz Lord Dragon #52 üzenetére

  ööö a laptopot kb. másfél éve vettem neki, az asztali gépét pedig egy éve cseréltük le, és azóta nem kapcsolt vissza a frissítés. Hallottam már, hogy egyeseknek visszakapcsol, nálunk nem. Egyébként én meg ragaszkodok a "jó öreg" W7-hez, aminél szintén a telepítéskor az első dolgom volt letiltani a frissítéseket, sőt, víruskergetőt meg sose használtunk egyetlen gépen se, pedig több mint 30 éve foglalkozok számítástechnikával. És érdekes módon sose nyaltunk még be semmit, a feleségem is ésszel csinál mindent, ha letölteni kell valamit ős sose nyom rá, hanem megkér engem, hogy csináljam meg neki. Ja, a W10-eken még a Defendert is letiltottam (a W7-en meg alapból nem is engedélyeztem), kvára lassítja a rendszert, és nem azért vettem gyors gépeket a feleségemnek, hogy aztán lassítsa azt bármi felesleges dolog is.

  Mindenki jön itt nekem a biztonsággal, hogy az milyen fontos... hát pont leszrom néhány itthoni gépnél, és főleg egy olyan routernél, amit kívülről még pingelni se lehet. A cégnél meg kizárólag linuxos szervereket használunk, azok szépen elfrissítgetik magukat a háttérben, kb. évente egyszer szoktuk újraindítani amikor HW karbantartás van, azaz kitakarítjuk belőlük a porcicákat.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #54 üzenetére

  Akkor tiltsad, a te dolgod. :D De attól még nem javasolt és itt nem szimplán csak biztonsági javításokról, hanem bugfixekről, kompatibilitási frissítésekről is szó lehet.

  Egyébként ez a csak a DX12-vel tud többet nem tudom honnan jön, amikor számtalan más kisebb-nagyobb újítás, plusz funkció van és a jövőben még több lesz a Windows 10-ben a Windows 7-hez képest... Lehet aztán egyeseknek csak az előbbi, de pl. nekem már a felhasználó felület, jobb feladatnézet, virtuális asztalok, éjszakai fény, pendrive-oknál több partíció kezelése, CMD-ben direkt copy-paste stb. is mind-mind olyan, amik kényelmesebbé teszik a használatot. Meg pl. olyan dolgok, mint az UASP támogatása, ha a külső SSD meghajtóim sebességét ki akarom maxolni USB 3.0-n, meg hogy működjön a TRIM (UNMAP). De persze a Windows 7 az utóbbiakat sem támogatja és már nem is fogja...

  [ Szerkesztve ]

 • lemusz

  addikt

  válasz Lord Dragon #54 üzenetére

  Én is win7-en maradtam volna, de sajna B360-as chipseten kb lehetetlen működésre bírni az usb-s egeret még usb2.0-ben sem működik usb3-as addolt driveres win7 telepítéssel sem. Z370-en bezzeg minden fasza, nah mindegy emiatt nem akartam másik lapra költeni. Hónapokig nyűglődtem mire megszoktam a win10-et, de ahhoz hogy végül beadjam a derekam az is kellett, hogy rátaláltam az LTSB verzióra ncore-on. Vállalati verzió, sok előtelepített faszságtól mentes és később se települnek rá vissza. Frissítéseket is talán később kapja meg. Persze ezt a "nem én vagyok a rendszergazda" feelinget még mindig én is érzem és neheztelem is.

  Nem vagyok egy problémázós típus, de egy hete kb ez tette be a kulcsot. Nem értettem miért vagyok olyan szar csében, miért olyan az aimom mintha teljesen más egerem lenne mint korábban. Hát ezért: [link]
  Ilyen pl. win7-en sose volt.

  [ Szerkesztve ]

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • Fehér Farkas

  senior tag

  válasz t72killer #55 üzenetére

  Tele a piac ezer éve nem támogatott Andoridos tabletekkel és telefonokkal, amikből sokkal több van és személyesebb adatok is azokon vannak. Ezeket sem tördelik halmokra. Senkit nem érdekel ezek után az egyre zsugorodó PC feltörése. A home userek adatai ráadásul értéktelenek is.
  Fontosak a biztonsági frissítések, nekem is mind fent van, de erős paranoid hajlamok vannak ebben a témában.
  A vírusok/egyebek amik csak kellemetlenséget okoznak, azok ellen meg védenek a szokásos programok ugyanúgy, függetlenül az OS biztonsági frissítéseitől.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  válasz Fehér Farkas #61 üzenetére

  Wannacry?

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Aprósólyom

  őstag

  Miért van az, hogy most már több mint 1 éve használom a win10-t de se frissítéskor se máskor nem okozott nekem semmilyen hibát. Sőt, azt is észrevettem, ha írok egy hasznos észrevételt a microsoftnak, azt elég hamar kivizsgálják, javítják. Pl. térképeknél a több találatot megfelelően átméretezett térképen jeleníti meg, korábban pontatlan volt. A mail alkalmazásban levél olvasatlanra jelölés nem volt. Már van. Ezeket hamar javították. Most már legalább hasznos alkalmazásokká váltak és válnak a visszajelzésekre.

  Támogasd a Digi mobilt: https://digi.hu/tamogatom

 • Aprósólyom

  őstag

  válasz lemusz #60 üzenetére

  A grafikus teljesítmény csökkenést még értem, bár én nem érzékeltem ilyet. Ez hogy jelentkezik az egérnél?

  Támogasd a Digi mobilt: https://digi.hu/tamogatom

 • macilaci78

  Korrektor

  Elégedett Ön a Windows 10 operációs rendszerrel?
  Igen Nem Mégse

  ;]

  Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

 • prabhu

  senior tag

  válasz Lord Dragon #40 üzenetére

  Ó, ez a naivitás :) Azt hiszed, hogy a cég/OS érted van? :) A Spyware10 egy adatlopó és user/admin jog letiltó vírus, ami oprendszernek van álcázva. Mondjuk az tény, hogy a mai mindent megosztok a közösségi oldalakon generációnak ez mindegy is.

  Sinesol:Pedig van minőség különbség élelmiszerben és egyéb termékekben is.

  zka67: Az elején ment ez, talán a 1703-tól már nem elég, mert vannak például egyéb process-ek/funkciók, amik újraindítják.

  Aprósólyom: Jó lenne, ha ez az érv kikopna már a fórumból. Semmit nem jelent az, ha a nálad/többségnél minden ok, máshol simán lehetnek gondok teljesen buheramentes gyárilag felrakott Win-nel is.

  Persze vannak jó újítások is, csak az "ár" sok érte. Egy OS-nek egyáltalán nem így kellene működnie felhasználó szempontól!

 • Fehér Farkas

  senior tag

  válasz prabhu #66 üzenetére

  Egyébként igen. Ez már kicsit unalmas, hogy bezzeg XY embernél jól megy és akkor nincs gond. Másoknál meg nem megy jól. Nálam se. Nekem meg az XP-vel nem volt gondom sose, ettől még az XP nem volt fasza rendszer, pláne a SP2 előtti időszakban.
  De ez minden W10 update hír alá le lesz karmolva, hogy de bezzeg XY-nál probléma nélkül megy. Úgy ahogy minden 4K-8K megjelenítő alá leírják mennyire felesleges. :U

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz lemusz #60 üzenetére

  Nekem X299-en minden működik win7 alatt. Tény, hogy volt 1 olyan dolog, amit kicsit nehezebb volt megoldani, mint a többit. De sajnos itt megint az a dolog jön elő, hogy attól, hogy valakinél jól működik valami, attól még a másik embernél nem fog. És pont ezért kellene, hogy minden téren minél jobban testre szabható legyen a rendszer, mert mindenkinek különbözik a gép és az igényei a többiekétől.....

  Igen sajnos nagyon bele lehet nézni egy-egy rosszul sikerült frissítésbe és én kurvára nem akarok időt elcseszni arra, hogy először végig várjam amíg feltelepül, aztán meg arra is időt szánjak, hogy valahogy megszabaduljak tőle, mert szarabb lett a rendszer mint amilyen volt... nekem erre nincs szükségem. Ha valamilyen frissítés jól sikerül, arról úgyis olvasni lehet. Azt feltelepítem max kézzel. De általában nincs rá szükség.

  Remélhetőleg egyszer majd felérik ésszel, hogy nem a felhasználók bekorlátozása a megoldás, hanem a választás szabadságának megadása. Tehát akkor lesz a legtöbb ember számára népszerű a rendszer, ha minél többet tudják majd úgy használni, ahogy nekik jó.

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz King Unique #59 üzenetére

  Hát de ez az, hogy nem lehet tiltani a win10 alatt a frissítést könnyen, egyszerűen és normálisan. Hidd el tiltanám én... :D

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz zka67 #58 üzenetére

  Nálam alapból menni szokott a levesbe: Windows update, windows defender, windows tűzfal, windows search, háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás, előtöltés, lemeztöredezettség mentesítő. Ezek egytől egyig mind haszontalon vagy egyenesen ártalmasan a rendszer, sőt a hardver számára. Úgyhogy első dolgom tiltani ezeket egy friss rendszer telepítése után és amelyik helyett kell, ahelyett teszek fel használható alternatívát.

  "Mindenki jön itt nekem a biztonsággal, hogy az milyen fontos... hát pont leszrom néhány itthoni gépnél, és főleg egy olyan routernél, amit kívülről még pingelni se lehet. "

  >> Ez megint olyan amivel csak egyetérteni tudok.

  Én sem nyaltam még be vírust az évek alatt. Csak egy minimális odafigyelés kell és ennyi, semmi több. Anyám gépén sem szokott soha lenni semmi hülyeség, pedig ő tényleg csak nagyon alap szerintem tudja használni a gépet. De azt ő is meg tudja csinálni, hogy nem kattint rá ész nélkül minden baromságra és nem tölt le mindent ami az útjába akad...

  A hülye használók ellen meg nincs orvosság. Hiába van a kötelező frissítés, meg a legjobb vírus \ spyware védelem.... józsi néni úgyis meg fogja oldani, hogy teleszemetelje pikk-pakk a rendszerét. Emiatt nem kéne megszopatni azt, aki normálisan használná. :(

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz prabhu #66 üzenetére

  Sajnos tudom, hogy nem értem \ a felhasználóért van, de attól még ez egy szomorú dolog.... :) Azzal meg egyet értek, hogy a facebook-os és egyéb hasonló rétegnek az sem lenne érdekes, ha rögtön a facebook-on tárolnák a számítógépük teljes tartalmát, hogy bárki bármikor elérhesse ... :C Azzal is sokkolni szoktak egyébként sokan, hogy Cloud-ba miket tolnak fel. Simán küldik felfelé akár a céges adatokat egy csomóan... legutóbb is volt egy ügyfél, de az eszem megállt tőle egy pillanat alatt.... :K

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz Lord Dragon #70 üzenetére

  Szerencsére a többség nem így gondolkodik. Időről időre belefutunk feltört weboldalakba, ott aztán annyira mindegy, hogy mennyire vagy tudatos felhasználó, mert a megkérdezésed nélkül történnek a dolgok.
  Hogy eddig nem estél ennek áldozatául, csak puszta szerencse és idő kérdése.

  Ugyan a Windows (10) updatek minősége kérdéses a gyors ütemű kényszerű kiadások miatt, de még így is egy tényleges előrelépés Windowsok terén, hogy nem lehet csak úgy simán letiltani a frissítéseket, ezt már régen meg kellett volna lépnie a cégnek. Nem lehet mást csinálni a platform népszerűsége és a képzetlen felhasználók milliói miatt.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • nihill

  senior tag

  válasz CPT.Pirk #72 üzenetére

  Nem a letiltást kell nézni önmagában, hanem hogy milyen út vezetett el odáig.
  Jelenleg kb. az a felállás, hogy a "hasznos" update-ek miatt lehet nagyobb eséllyel megszívod, mint a "káros" vírusok miatt.
  És akkor tessék választani, mi legyen.
  De biztos a fafejű felhasználókban van a hiba...

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz nihill #73 üzenetére

  A hiba a kiadási ütemtervben van, ami alapján tolják ki a fontos vagy nem fontos feature updateket.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • lemusz

  addikt

  válasz Aprósólyom #64 üzenetére

  Úgy jelentkezett, hogy egyik este még játszottunk, tök rendben minden, frissítettem, másnap meg mint valami noob, nem bírtam killelni, ráhúzni a kurzort az ellenfélre, ilyesmik. Kb delay-es lett az egér, nem sokkal, de pont annyival, hogy én azt már megéreztem. Haver röhögött mikor mondtam neki biztos az update volt, ő azt mondta csak szar napunk van, ezzel nyugtáztuk a napot. Csak aztán rákövetkező 2-3 napban is konzisztensen szarok voltunk minden nap és minden meccsen. Nagyon kontrasztos volt a teljesítménybeli különbség és így hogy több napig így volt nem lehetett a véletlenre se fogni. A történethez hozzátartozik, hogy több ezer órám van a játékban, legmagasabb rang, így elhiheted, hogy a legapróbb változást is megtudom benne érezni, ráadásul highsens player vagyok (2.7 ingame, 800 dpi) szóval lehet jobban is megéreztem ezt másoknál. Aztán ez így ment napokig, míg rá nem bukkantam pont itt PH-n egy topikban erre a hírre. Letöröltem azt a 887-es végződésű frissítést, újraindítottam a gépet és azóta minden ismét fasza.

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #69 üzenetére

  De lehet konfigurálni, halasztani stb., linkelve voltak hozzá leírások. Meg pont itt írta más, hogy a szolgáltatás letiltásával is meg tudta oldani. De amúgy nem mintha a végleges letiltás lenne a követendő példa... Még ha valaki átmenetileg letiltja, elhalasztja okkal, az még oké lehet. De ha végleg kikapcsolja online használat mellett, meg emiatt egyúttal az egyéb hibajavításokat stb. is ignorálja, amellett egyszerűen nincsenek észérvek...

  "Nálam alapból menni szokott a levesbe: Windows update, windows defender, windows tűzfal, windows search, háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás, előtöltés, lemeztöredezettség mentesítő. Ezek egytől egyig mind haszontalon vagy egyenesen ártalmasan a rendszer, sőt a hardver számára. Úgyhogy első dolgom tiltani ezeket egy friss rendszer telepítése után és amelyik helyett kell, ahelyett teszek fel használható alternatívát."

  Dettó, ez is kb. ilyen rossz beidegződésből adódó kényszeres tiltogatás... Ha még valaki a beépített AV-t (Defender) lecseréli, mert másik kell neki, az még oké, belefér. De a többit pont felesleges, sőt több külső IS gyakran a Windows tűzfalát használja, turbózza fel. Meg az előtöltés, töredezettségmentesítés letiltása is indokolatlan, még SSD-nél is... Már a W7 is letiltja SSD-n a defragot, a fejlettebb és modernebb Windowsoknál (8,1, 10) pedig már eleve meghajtóoptimalizálás van, ami SSD-knél a TRIM-et futtatja. De persze erővel tiltsunk le, kapcsoljunk ki ezeknél is mindent, mert így a helyes... :W Hát nem! Persze otthon a saját kis gépén mindenki azt csinál, azt csesz el, amit akar, de attól még az ilyen javaslatok nem követendő példák.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz prabhu #66 üzenetére

  Tehát akkor ha nála, vagy éppen még másoknál jól működik a Windows 10, akkor azt ne írja le itt a fórumon, vagy éppen ebben a topikban, mert az ilyen topikokban egyesek szerint csak és kizárólag fikázni lehet, értjük... Na inkább ennek a mentalitásnak kellene kikopnia... Az evidens, hogy az összes usert nézve ekkora nagyságrendben nyilván nem mindenkinél oké és előfordulhatnak gondok, de azért akad példa bőven az ellenkezőjére is. Meg a 700+ milliós felhasználói tábor sem éppen azt mutatja, hogy egyáltalán ne működhetne jól a Windows 10. Meg ugye a részesedése már megelőzte a Windows 7-et és a jövőben az előbbié vsz még tovább fog növekedni, az utóbbié pedig csökkenni... Meg ugye érdekes, hogy minden ilyen cikknél kényszeresen ide kell keverni a 7-est, bezzeg a 7-es stb. mantrákat, de amúgy nem mintha bármit is számítana, meg változtatna a helyzeten... Attól még nem lesz hosszabb, jobb a 7-es támogatottsága, a hardvergyártók sem fogják pl. az új vasakon jobban támogatni.

  [ Szerkesztve ]

 • lemusz

  addikt

  válasz King Unique #76 üzenetére

  "...de attól még az ilyen javaslatok nem követendő példák."

  Pedig ha rákeresel arra, hogy "speed up pc" kb 100-ból 99 cikk biztosan ajánlja ezeket, mint követendő példa. És ezek még csak nem is advanced user settingsek, mert nem kell értük a registryben vagy a gpedit.msc-ben turkálni, egyszerűen elérhetőek és állíthatók.

  ui.: Egyébként ez az előtöltés élő szolgáltatás még? Frissen telepített és frissített win10-en én már nem látom a szolgáltatások között, registryben sincs már nyoma. Microsoft rájött volna, hogy "mégse gyorsít az idő előrehaladtával"? :DDD

  [ Szerkesztve ]

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz lemusz #78 üzenetére

  Clickbait cikkek, egymástól veszik át a hülyeséget... Emlékszel az XP-s időkre? Legalább 30 mindenféle gyorsító regedit hack terjedt el kezdve a 8.3 fájlnév készítésé tilalmától a már nem is tudom meddig, mindenki szépen beállítgatta, boldog volt, csak éppen érezhető hatást se igen fejtettek ki.

  Amúgy már win7-en sem volt értelme kikapcsolni az előtöltést, mert 2-3x lett a bootidő.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • King Unique

  félisten

  válasz lemusz #78 üzenetére

  Azok ahol mindenféle erőltetett letiltást, kikapcsolást javasolnak ilyen célra, gyakran olyan cikkek is, annyit érnek... Tipikusan ilyenek az SSD-pátyolgató írások is, amelyeknél utólag kiderült, hogy valójában semmi szükség azokra a kényszeres letiltásokra, áthelyezésekre, kikapcsolásokra. Ahogyan az ilyen-olyan rendszeroptimalizáló programok használata sem létszükséget, pláne az újabb Windowsoknál nem. XP-s időkben szórakoztam még olyanokkal, aztán később inkább a hardvert fejlesztettem, mert többet ért, nagyobb lett a speed, mint egyik-másik ilyen vacak használatával. Arról nem beszélve, hogy ha egy ilyen összevissza belepiszkál a rendszerbe, registry-be, elállít, letilt alapértelmezett és egyéb dolgokat, annak nem feltétlen szokott jó vége lenni...

  Van továbbra is előtöltés a Windows 10-ben, csak a 1809-es verziótól már SysMain néven fut. A szolgáltatásnév amúgy eddig is az volt, csak a megjelenítendő név volt más.

 • lemusz

  addikt

  válasz CPT.Pirk #79 üzenetére

  Mindig kivolt kapcsolva nálam és sose emelte a bootidőt, sőt! Persze elhiszem hogy volt az a hardver és szoftverkörnyezet, ahol ez így előfordulhatott. Én nekem sose volt 100 a rendszerrel induló programom, meg automatikusan megnyíló böngészőablakok hada, főleg nem valami tetvesen lassú hdd-n... De ezek már megint ilyen kinek a pap, kinek a papné típusú feleletválasztások.

  (#80) King Unique: Köszi az infót! SSD pátyolgatós beállítások szerintem nem feltétlen rosszak, még ha a frissebb kutatások azt mutatták is, hogy már semmi értelmük. Nekem egy nem éppen ajánlott típusú 60 gigás kis kingston ssd-m volt nagyon sokáig, ami állítólag sokaknál behalt, de nálam 5+ év után is bírta a strapát 5Tb+ írással és feltételezem hogy ebbe a tökéletesen stabil működésbe a "pátyolgatós beállítások" is közrejátszhattak.

  [ Szerkesztve ]

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • ledgeri

  veterán

  válasz Dark Archon #10 üzenetére

  Ebben hol van a "nem akarom, hogy a gépemen legyen" lehetősége?

  (#76) King Unique Megkérdezném, pl, hogy a defrag milyen sémát követ? Mennyire szabadon beállítható? Mi van, ha én jobbat tudok, akarok? És ha Ő is...? És ha nem csak mi vagyunk ketten?

  anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

 • King Unique

  félisten

  válasz ledgeri #82 üzenetére

  A külső defrag programok használata is inkább az XP-s időkben volt megalapozottabb. De az újabb Windowsokban lévő normál használat mellett általában elég ilyen célra, még ha az egyes külső programok akár valamivel többet tudnak és jobban konfigurálhatók. Ha az utóbbi a cél, akkor nyilván lehet használni külsőt is, de amúgy annyira azért nem létszükséglet. Teszi a dolgát a beépített szoftver is, üresjáratban fut a karbantartás, lehet ütemezni manuálisan is stb. SSD-knél meg szintén nem, meg pláne nem Windows 8 óta. Ha pedig valaki csak azért akarja letiltani a beépített defragot, vagy újabban az optimalizálást, mert SSD van a gépben, akkor az megint felesleges 7, 8.1, 10 alatt egyaránt.

  [ Szerkesztve ]

 • nakos1212

  senior tag

  es itt az a pont hogy repul fel a Debian es inkabb szopok azzal kicsit...

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz lemusz #81 üzenetére

  Külön lehetett kapcsolni az előtöltést a boot-hoz és a programokhoz is W7-en, te valószínűleg csak az egyiket kapcsoltad ki, vagy nem sikerült kikapcsolni.

  Egy rendes cikk volt erről a neten anno és én konkrétan ki is próbáltam (mert kíváncsi voltam mennyit számít az előtöltés), ettől az akkor szokásos 45 másodperces boot idő (hdd) 2 perc fölé nőtt. Visszakapcsoltam és visszaállt a 45mp. A cikkben ugyanezek szerepeltek, amit nálam is produkált.

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • akaido

  addikt

  "A redmondi óriáscég rájött...." elég "gyors" a reakcióidő.... :(

  Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

 • Jesus_Shaves

  tag

  Hát... az 1809-esnél már működött a törlés a felhasználó fájljaival, idő kérdése volt, hogy működjön a sajátjaikon is ;] :DD
  Új hibaüzenet van születőben: "Letöröltem / felülírtam, ugye nem baj?" "OK" "Nem." :DDD

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz CPT.Pirk #72 üzenetére

  Igen, ahogy írtam is korábban már: 20 éve folyamatosan szerencsém van, csakis ezért nem került még semmi olyan a gépemre, amit nem akartam ... :C

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz Lord Dragon #89 üzenetére

  Velem megesett, hogy csak felmentem egy oldalra amin már jártam korábban párszor, de akkor épp felnyomták, mert miért ne... A következő másodpercben már a virker törölt le fertőzött fájlokat a C-ről és bontotta a kapcsolatot az oldallal.
  Az oldalt két nappal később felvették a bejelentett támadó webhelyek közé, de akkor nekem már mindegy lett volna, ha nincs ott a védelem...

  Na ezt a helyzetet védd ki frissítetten, mindentől megfosztott Windowsal, okosan böngészve...

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz King Unique #76 üzenetére

  Ajjaj... annyi minden tudnék írni válasznak erre, hogy gőzöm sincs hol is kezdjem, úgyhogy megpróbálom nagyon röviden pár sorban a lényeget. Többnek úgysincs értelme, mert nem akarok senkit meggyőzni, elvégre mindenki csinálja azt, ami neki bevált és jól működik..... szerintem.

  Windows Defender: Ez egy hulladék.... Csak próbálj egy normális irtót feltenni a Defender után, pl.: ESET NOD. Aztán nézd meg, hogy miket talál, amit a Defender nem talált meg. Ezt csak tetézi, hogy sok olyat, ami meg nem vírus, azt meg szó nélkül törli és alig lehet rajta beállítani valamit.... mind1, próbálok nem regényt írni, úgyhogy ide ennyi.

  Windows tűzfal: Szintén a hulladék kategória (elég nagy a baj, ha már erre kell támaszkodni védekezés céljából) és egy jó router mellett fölösleges is, DE akinek nagyon kell szoftveres tűzfal, annak Eset Smart.

  Előtöltés: Először várd meg, hogy a gép (ezáltal valamennyit lassulva) fölöslegesen töltsön be a memóriába olyan dolgokat, amire vagy szükséged lesz vagy nem. Aztán ha végeznél egy olyan folyamatot, ami több RAM-ot igényel és még nincs előtöltve, akkor előbb várd meg, hogy kiürítse a RAM-ból az előtöltött szarokat, amiket nem használtál, hogy aztán betölthesse a helyére azt amit ténylegesen használni szeretnél. Jól hangzik.

  Töredezettség mentesítés: Ez az a folyamat, ami nemhogy nem csinál semmit, de egyenesen ártalmas pl SSD-re nézve. Értsd: Ha csinál valamit, akkor árt. Ha nem csinál semmit, akkor meg tulajdonképpen minek is fut? :U A Trim pedig köszöni szépen jól működik, függetlenül attól, hogy a defrag le van e tiltva vagy nem.

  Az utolsó mondatoddal egyet értek: "a saját kis gépén mindenki azt csinál, azt csesz el, amit akar,"

  Én is úgy elcsesztem a saját gépemet, meg mindazokét akik gépét telepítem, hogy átlagosan harmad annyi írási művelet termelődik egységnyi működési idő alatt a rendszer SSD-re mint azoknak, akik nem tiltanak le semmit és persze jobban is pörög a gép. (Utóbbi nyilván nem az M.2-es SSD-s i7-eknél tűnik fel, hanem az olyan régebbi gépeknél \ notiknál, ahol jelentőset tesz hozzá a mindennapos élvezhető használathoz a beállítások megfelelő testre szabása. Hát aránylag röviden ennyi, hosszabban meg nem akarom kifejteni, mert már ez is sok idő volt....

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz CPT.Pirk #90 üzenetére

  Nekem ha nagy ritkán van valami szokatlan hülyeség, akkor az ESET megfogja mindig. Esetleg lehet futtatni teljes ellenőrzést is ritkásan, ha az általános viselkedéséből gyanítható, hogy valami nem teljesen kerek. Mindazon által ott van még az is, hogy ha mégis jönne vírus (de nem szokott), akkor szinte minden vírus a C meghajtóra megy... azon meg soha nincs semmi fontos adat, csak a rendszer, meg pár telepített program, amit max 15 perc időráfordítással szoktam visszaállítani a korábbi hibátlan állapotra Acronis-szal. Ezt nem csak vírusokra szoktam használni... néha megesik, hogy bármi nem úgy működik ahogy kéne, akkor ha nem találok rá pár perc alatt megoldást, akkor inkább elmegyek budira és mire visszajövök vissza van állítva a rendszer a korábbi hibátlan állapotra és megint pörög minden ....

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz King Unique #77 üzenetére

  Úgy nem nehéz megelőzni a win7 részesedését, hogy 3 éve csak szaporodnak a win10-es gépek, mert nem tudsz új Win7-et vásárolni eredetiben sehonnan, továbbá (többek közt) az új notik 80%-a előtelepített win10-el érkezik. Tehát új gép mellé rögtön vásárolnak rendszert is rengetegen. Teljesen egyértelmű, hogy szépen terjed a rendszer, de nem a megvásárolt darabszámból érdemes szerintem megítélni a felhasználók tényleges globális elégedettségét a rendszerrel, mert ha windows-t akarsz akkor nincs más alternatíva a 10 helyett. Ez van és kész. Akár tetszik akár nem, ha eredeti windows-t akarsz, akkor úgyis megveszed a 10-et.

  Magát az eladási stratégiát is ugyanaz jellemzi, mint a win10 beállítási lehetőségeit. Értsd: jó lenne, ha végre nem azért terjedne el egy új dolog, mert rákényszerítik a felhasználókat a váltásra, az alternatívák megszüntetésével. Ide sorolhatnék egyéb microsofthoz kapcsolódó dolgot is. pl.: Skype, stb. Valami förtelem az új skype a régi Skype Classic-hoz képest és a testre szabhatósági lehetőségek jó 60% -át egyszerűen elhagyták ... kész megszűnt, ennyi volt. De muszáj a 8-ast használnod, mert a 7-essel már nem lehet belépni. Egy értelmes kompakt nézet nincs benne, hogy ne legyen fél km gördítő sáv a partner listán DE cserébe most már tudok közvetlenül skype-ról face-re posztolni.... kurva hasznos dolog ám (feltéve ha 10 éves vagy és a face-en élsz).

  Noh, de most már ebben a topicban való aktív részvételemnek lezárásaként a számomra leginkább zavaró dolgot írnám le:

  Az összes Microsoft-hoz kapcsolódó dologgal egyre inkább az a bajom, hogy ahogy telik az idő úgy veszik el és csonkítják meg egyre jobban a felhasználók szabadságát minden létező módszerrel és cserébe kényszerítik őket egy általuk kitalált irányba való haladásra. (Abba meg ne menjünk bele szerintem, hogy nem kötelező MS termékeket használni, mielőtt valaki ideírná... mert sok esetben nincs alternatíva helyette vagy egyszerűen nincs rá lehetőség, hogy váltson az ember.)

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #91 üzenetére

  Azért ez sem éppen úgy van, mert a Windows 10-ben lévő Defender elég sokat fejlődött az utóbbi időben és egyre jobb védelem terén is. Konkrétan a független teszteken is egyre jobban szerepel és egyre inkább megközelíti a külső programokat. Teljesítmény terén lehet nem feltétlen a legjobb, meg jobban visszafoghatja a fájlműveleteket is, mint némelyik külső AV, de a védelem része az pont nem rossz. Ahogyan a Windows beépített tűzfala szintén nem, pláne ha jól be van konfigurálva. Sőt, több neves külső antivírus szoftver is azt használja, egészíti ki a saját védelmi moduljaival, aszem talán az ESET is...

  Az előtöltést pedig felesleges kikapcsolni, hiába mantrázod az ellenkezőjét... Leírta itt már más is, hogy mennyivel belassult nála kikapcsolt állapotban pl. a bootolás. Meg érdekes, nálam nincsen letiltva, mégis működik rendesen és megfelelő sebességgel fut a Windows. Csak azért pedig megint teljesen felesleges kikapcsolni, mert éppen SSD a rendszermeghajtó.

  A töredezettségmentesítésnél az pedig láthatóan megint nem ment át, hogy már a Windows 7 is eleve letiltja SSD-knél, pont azért felesges azt is piszkálni... Windows 8.1 és 10 rendszereknél pedig a meghajtóoptimalizálás SSD-knél eleve nem töredezettségmentesít, hanem a TRIM parancsot futtatja, vagyis azoknál pláne felesleges... Meg azért sem indokolt kikapcsolni, mert ha teljesen le van tiltva, akkor más csatlakoztatott meghajtókon sem futhat, nem tudja azokat töredezettségmentesíteni, avagy optimalizálni.

  Ezeket az egyéb erőltetett letiltásokat pedig megint hiába mondogatod az SSD kímélése végett, mert nem szükségesek, sőt az itteni SSD szaktopikokban sem javasolják, nem véletlenül... Meg azért sem, mert normál használat mellett eleve nem fog akkora írásmennyiség generálódni az SSD-n, ami gondot okozna. Sőt, sokak még a TBW-limitet sem érik el X év alatt, vagy épp előbb jár le a garanciaidő. Vagy ment tönkre az SSD egyéb okból, mert pl. a vezérlő megadja magát. Annál meg tök mindegy, hogy mennyire kímélgeted, mert ha a tönkre akar menni, akkor tönkre is fog... Szóval az csak egy dolog, hogy te hogyan és miket szoktál beállítani, meg szerinted mi a jó, viszont az nem feltétlen egyik azzal, hogy mit javasolt és mit indokolt...

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz King Unique #94 üzenetére

  Nos azt nem tudom mibe piszkált bele, akinek ez lassulást eredményezett, de a sok laptop amit szervizre hoznak nap mint nap, azoknál kézzel fogható gyorsulás tapasztalható, leginkább HDD-vel, ha a windows search, az előtöltés meg egyéb baromságok tiltásra kerülnek. Azaz nemhogy lassabban, de lényegsen gyorsabban boot-ol a gép. Ez a személyes tapasztalatom folyamatosan, nem valami cikkből olvastam... :U

  Egy olyan szolgáltatás ami nem csinál semmi hasznosat a felhasználó számára, az ne fusson már lehetőleg... de lehet, hogy ezzel csak én vagyok így. :U Mindig is letiltottam a defrag egész funkcióját mindenestül és mégis 0-1% a töredezettsége minden (HDD) meghajtómnak már 20 éve ... az SSD-n nagyobb csak a töredezettség, mert ott a rendszer miatt több a változás, de annak meg nem számít...

  A javaslat ugyanolyan mint az én véleményem: valaki úgy gondolja (akár a saját tapasztalata vagy tesztjei alapján), hogy az úgy jó lesz, ezért leírja. :D Ahogy mondtam: én senkit sem akarok, főleg itt meggyőzni, csak leírtam a saját tapasztalatom. Nekem tökéletesen elég, ha az ügyfeleim elégedettek a munkámmal, amit onnan tudok, hogy jönnek a pozitív visszajelzések rendszeresen.

  Szép estét mindenkinek! :R

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #95 üzenetére

  A tied lehet, de az enyém, vagy itt másé még éppen más... Meg amikor erővel le vannak tiltva bizonyos alapértelmezett szolgáltatások, az megint nem mindig szokott jóhoz vezetni...Aztán ha már Windows 10, akkor annál ott van eleve a fast startup, ami főleg HDD-knél látványosan gyorsítja a bootolást és nem, nem kell hozzá kikapcsolni az előtöltést, bekapcsolt állapotban is... SSD-knél meg aztán megint nem sok értelme van letiltani. Max. általában a hibernálást szokták, meg a lapozófájl méretét kisebbre venni, de azokat is csak opcionálisan, nem kötelező jelleggel. Meg leginkább csak a kisebb tárolókapacitású SSD-knél tárhelyspórolás végett, mert ellenkező esetben amúgy szintén felesleges.

  Nem csinál semmit, ja szinted, újabb okosság... Attól még a háttérben futni szokott, meg az ütemezés gyakoriságától függően, meg amikor üresjáratban elindul az automatikus karbantartás. Ha annyira nem csinálna semmit, akkor nem írná ki, hogy melyik meghajtón mikor futott utoljára, de mégis kiírja. Meg ha már itt tartunk, akkor az SSD-knél a töredezettség eleve értelmetlen fogalom, pont azért felesleges és értelmetlen is a klasszikus töredezettségmentesítés... :U

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz King Unique #96 üzenetére

  Nem csinál semmit = semmi hasznosat nem tesz, csak használja az erőforrást. Nekem NE fusson a háttérben. Sajnos nem lehet mindent kiküszöbölni, de optimális esetben ne fusson semmi a háttérben, amiről nem tudok. Csakis az menjen, amit én indítok el manuálisan, vagy én állítottam be, hogy automatikusan fusson vagy én döntöttem úgy, hogy marad a gyári beállításon és futhat. Ez lenne a normális nekem.

  "Meg ha annyira nem csinálna semmit, akkor nem írná ki, hogy melyik meghajtón mikor futott utoljára."

  Ebben teljesen igazad van. Kiírja, hogy mikor futott utoljára, így meg lehet nézni. Értelem szerűen mivel az volt az első dolgom hogy letiltottam a friss rendszer telepítés után, nekem mindegyik meghajtónál az áll, hogy "sosem futott". Persze eleve ezt is csak az után tudom megnézni, hogy legalább olyan szintre visszaengedélyezem a defrag-ot, hogy meg lehessen nézni, hogy mikor futott. Mert, hogy alapból úgy van tiltva nálam, hogy ha beírom, a futtatásba, hogy "dfrgui" akkor nem történik semmi, mert nincs ilyen szolgáltatás. :DDD Idealszok a székbe már, de kényszert éreztem rá, hogy ezt még leírjam. :)

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #93 üzenetére

  És? Az egy természetes folyamat, hogy a hardvergyártók nem fogják örökké (szerencsére) támogatni a régi OS-eket, a régi Windowsokat. Meg visszafogni az újabb fejlesztéseket csak azért, mert az elavult, buta, régi Windows nincsen rá felkészítve. Meg ha esetleg nem lenne meg az életciklus és önálló / előtelepített hardver formájában történő értékesítés fogalma, akkor azok is eleve végesek, lejárati időhöz kötöttek... Szóval egyáltalán nem meglepő, hogy a Windows 7 már kiesett ilyen téren a pixisből. Ilyen alapon az XP, W95 stb. után is lehetne siránkozni, de az is felesleges... Az meg, hogy manapság többnyire Windows 10-et lehet kapni, az előbbiek miatt nem meglepő. Azt pedig lehet ragozni, hogy a user mit tud, mit nem tud telepíteni a gépére, de attól még az tény, hogy a Windows 10 részesedése egyre inkább növekszik és már megelőzte a 7-est. Aztán attól, hogy nem mindenki elégedett vele, az még nem jelenti azt, ho ne lennének olyan userek, akik igen. Meg az előbbit arra a 700+ millió, vagy azóta ki tudja mennyi eszközre, felhasználóra megint nem fogod tudni ráhúzni, bármennyire is szeretnéd... Meg attól még a jelen egyre inkább a Windows 10, a jövő pedig mindenképpen, akár tetszik, akár nem.

  Más termékeket, más szoftvereket meg nem kell idekeverni, amikor a cikk maga is a Windowsról és nem egyéb Microsoft termékekről szól...Egyébként meg, ha annyira nem tetszik, akkor lehet más használni. De persze annyira azért vsz mégsem, mert mégis használod a Windows 7/10 (?)-et, meg egyéb MS cuccokat is, nem véletlenül. :))

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  válasz King Unique #98 üzenetére

  Ezzel tulajdonképpen egyet értek, amit írtál. Pontosan a fejlődés lenne a lényeg. De ha valamit ennyire erőltetnek, akkor legyen már mindenben jobb mint az előd. Nekem még mindig azt takarja a fejlődés, hogy az elődhöz képest mindenben jobb, vagy több, ez pedig nem igaz sajnos, csak részben. Innentől kezdve ez nem fejlődés, hanem változás. Olyan változás, aminek előnye és hátránya is van és ha szerencsénk van több az előnye, mint a hátránya. Ez a win10-nél mostanra egy kis jóindulattal és mindent mérlegelve talán igaz a 7-hez képest. Az új Skype-nál sajnos egyáltalán nem igaz. Ott az újnak több a hátránya a régihez képest mint az előnye. És folytatni lehetne még sokáig a MS termékek elemzését.... kajak nem vagyok normális, hogy még mindig itt vagyok.... XD

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Lord Dragon #97 üzenetére

  Aha értem, tehát szerinted HDD-knél szükség esetén a töredezettségmentesítés hasztalan dolog, vagy éppen SSD-knél a TRIM futtatása... :W Meg ne fusson semmi a háttérben, amiről nem tudsz...hú, biztos a Windows rendszerfolyamatait is egyesével ellenőrzöd, letiltod... Meg visszatérve az előbbire, le volt már írva többször, hogy felesleges erővel letiltani a Windows defragot / meghajtóoptimalizálást 7, 8.1, 10 alatt egyaránt. Max. akkor lehet értelme, ha valaki külső programot használ helyette. De ott is egyrészt nem feltétlen létszükséglet a külső szoftver, másrészt anélkül a szimpla letiltás egyszerűen értelmetlen. Szóval az egy dolog, hogy te így szoktad, de attól még másoknak nem biztos, hogy így kell... :N Meg ezeket az okosságokat lehetőleg az itteni szaktopikokban nem kellene majd reklámozni, ha netán arra kerülne sor... :D

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák