Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • King Unique

  nagyúr

  De lehet konfigurálni, halasztani stb., linkelve voltak hozzá leírások. Meg pont itt írta más, hogy a szolgáltatás letiltásával is meg tudta oldani. De amúgy nem mintha a végleges letiltás lenne a követendő példa... Még ha valaki átmenetileg letiltja, elhalasztja okkal, az még oké lehet. De ha végleg kikapcsolja online használat mellett, meg emiatt egyúttal az egyéb hibajavításokat stb. is ignorálja, amellett egyszerűen nincsenek észérvek...

  "Nálam alapból menni szokott a levesbe: Windows update, windows defender, windows tűzfal, windows search, háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás, előtöltés, lemeztöredezettség mentesítő. Ezek egytől egyig mind haszontalon vagy egyenesen ártalmasan a rendszer, sőt a hardver számára. Úgyhogy első dolgom tiltani ezeket egy friss rendszer telepítése után és amelyik helyett kell, ahelyett teszek fel használható alternatívát."

  Dettó, ez is kb. ilyen rossz beidegződésből adódó kényszeres tiltogatás... Ha még valaki a beépített AV-t (Defender) lecseréli, mert másik kell neki, az még oké, belefér. De a többit pont felesleges, sőt több külső IS gyakran a Windows tűzfalát használja, turbózza fel. Meg az előtöltés, töredezettségmentesítés letiltása is indokolatlan, még SSD-nél is... Már a W7 is letiltja SSD-n a defragot, a fejlettebb és modernebb Windowsoknál (8,1, 10) pedig már eleve meghajtóoptimalizálás van, ami SSD-knél a TRIM-et futtatja. De persze erővel tiltsunk le, kapcsoljunk ki ezeknél is mindent, mert így a helyes... :W Hát nem! Persze otthon a saját kis gépén mindenki azt csinál, azt csesz el, amit akar, de attól még az ilyen javaslatok nem követendő példák.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák