Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tbsabo

csendes tag

válasz Secretive #12 üzenetére

Miután leadtam a cikket, egy srác áthozta az Usher 718 Diamond dobozát. Hatalmas különbség volt a KEF Reference-hez képest. Jóval több, mint amikor kicseréltem a QED IC kábelt Cardasra. A KEF egy érzékeny, részletező, monitoros, de nem teljesen természetes hangú doboz. Az Usher pont az ellenkezője, nehezebben hajtható, zártabb, de abszolút természetes, barátságos hangú. Az összehasonlító meghallgatásból számomra az derült ki, hogy ez az erősítő egyáltalán nem szól bele a hangba. Viszont rendesen ki kell szolgálni, mert a rendszer minden elemének képes megmutatni az erényeit és a hibáit. Ennek megvan az az előnye, hogy mindenki olyanra hangolhatja a lánc többi elemével, amilyen a saját ízlése. Egy semleges hangú rendszerben a KEF olyan volt, mint amit a cikkben leírtam, de ha egy olaszos, zenei hangú hangfalat kötünk rá, akkor meg zenei lesz a rendszerhang is. A srác arra panaszkodott, hogy a saját erősítője nem tudja rendesen meghajtani az Ushert, és hogy állandó mélytöbblettel küzdött, ezzel szemben az Audio-gd-vel teljesen kiegyenelített volt a hangkép és megfogottak voltak a mélyei, annak ellenére, hogy itt szerinte sokkal mélyebbre lement, mint nála. Persze ebben benne lehet a szobaméret, akusztika, stb. különbsége is.

Új hozzászólás Aktív témák