- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dell notebook topic
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbsabo
csendes tag
Már bánom, hogy próbáltam válaszolni Sanyo77 kábeliránnyal kapcsolatos kérdésére, mert sajnos nagyon elvitte a fórum témát. A hifi fizikai jelenségei elsőre nem tűnnek túl bonyolultnak, mégis van egy csomó olyan tapasztalat, amire ma még nem, vagy csak részben találunk racionális magyarázatot. Ezek nem egzotikus dolgok, bárki hallhatja és eldöntheti, hogy ettől jobb-rosszabb lett-e a hifije hangja. De legalább ne nézzük bolondnak azokat, akik sok évtized tapasztalatát szeretnék megosztani. Ezért én is csak azt tudom javasolni azoknak, akik eddig ilyen dolgokra nem figyeltek, hogy fázishelyesen dugják be a tápkábelt, figyeljenek az összekötő kábelek irányára, megfelelő elhelyezéssel vagy alá-, rátétekkel csökkentsék az eszközök rezonanciáját, de kipróbálhatnak ennél vadabb dolgokat is, és ha jó irányba viszi a rendszer hangját, akkor használják ki, még ha nem is tudjuk a racionális magyarázatát!
-
tbsabo
csendes tag
Sanyo77 - Kérdezted, miért fontos egy kábel iránya. A hangjából meg lehet állapítani, hogyan jó. Az az irány a megfelelő, amikor nyugodtabb hangja van. Ha fordítva kötöd be, akkor izgágább lesz a hang és a teret is máskép rajzolja. A magyarázata leginkább a vezeték gyártáskori húzásiránya. A kábel szigetelésén ez meg szokott egyezni a szöveg irányával. Vagyis úgy kell bekötni mondjuk egy hangfalkábelt, hogy a szöveg az erősítől a hangfal irányába fusson. Vannak olyan kábelek, amiknek olyan a felépítése, hogy nem számít, de azoknál is az anyagszerkezet idővel átrendeződik, ezért ha már egyféleképpen bekötöttél egy kábelt, utána a másik irányban nem fog jól szólni.
-
tbsabo
csendes tag
válasz
vodkaboy22 #32 üzenetére
Akkor ezzel a számítással meg is adtad a választ arra, hogy a hangerőszabályozó low gain módban miért megy a high gain 7,8%-áig, ahogy az a cikkben lévő diagramból látszik. Ezek szerint az lehet a tiszta A osztály határa, vagyis low gainben végig A osztályban marad.
-
tbsabo
csendes tag
válasz
#16939776 #28 üzenetére
100 watt az üresjárati fogyasztása, vagyis legfeljebb 2 x 20-30 watt teljesítményig mehet A osztályban, utána valószínűleg AB-ben, mert hangfal magas kimeneti (high gain) módban nagy hangerőn megnő a torzítása és érezhetően csökken a felbontása is. Ezt negatívumként írtam is a végén. Napi használatban ez nem jelent problémát, mert normál szobahangerőn nincs észrevehető torzítás, sőt, kimondottan tiszta és nagy felbontású a hangja. Low gain módban pedig feltekeretem teljes hangerőre, és még ott se jelentkezett torzítás, ezért valószínűleg ott végig A osztályban marad.
-
tbsabo
csendes tag
Használom mind a kettőt, de nálam a PlayPcmWin fülre jobban, főleg simábban (folyamatosabban) és dinamikusabban szól. Alapból beolvassa memóriába a teljes lejátszási listát, összehasonlítottam a foobar RAM-Disk megoldásával, de valamiért még úgy is jobb volt. Viszont a foobar óriási előnye, hogy nagyon felhasználóbarát és mindent lejátszik, emiatt én is általában azt használom, és most csak a teszt miatt döntöttem a PlayPcmWin mellett.
-
tbsabo
csendes tag
válasz
Secretive #12 üzenetére
Miután leadtam a cikket, egy srác áthozta az Usher 718 Diamond dobozát. Hatalmas különbség volt a KEF Reference-hez képest. Jóval több, mint amikor kicseréltem a QED IC kábelt Cardasra. A KEF egy érzékeny, részletező, monitoros, de nem teljesen természetes hangú doboz. Az Usher pont az ellenkezője, nehezebben hajtható, zártabb, de abszolút természetes, barátságos hangú. Az összehasonlító meghallgatásból számomra az derült ki, hogy ez az erősítő egyáltalán nem szól bele a hangba. Viszont rendesen ki kell szolgálni, mert a rendszer minden elemének képes megmutatni az erényeit és a hibáit. Ennek megvan az az előnye, hogy mindenki olyanra hangolhatja a lánc többi elemével, amilyen a saját ízlése. Egy semleges hangú rendszerben a KEF olyan volt, mint amit a cikkben leírtam, de ha egy olaszos, zenei hangú hangfalat kötünk rá, akkor meg zenei lesz a rendszerhang is. A srác arra panaszkodott, hogy a saját erősítője nem tudja rendesen meghajtani az Ushert, és hogy állandó mélytöbblettel küzdött, ezzel szemben az Audio-gd-vel teljesen kiegyenelített volt a hangkép és megfogottak voltak a mélyei, annak ellenére, hogy itt szerinte sokkal mélyebbre lement, mint nála. Persze ebben benne lehet a szobaméret, akusztika, stb. különbsége is.
-
tbsabo
csendes tag
válasz
tom956ster #3 üzenetére
Igen, azt nem is írtam, hogy 1 év teljeskörű és 10 év javítási garancia van minden termékükre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RTX 4090, I9-14990 PC Eladó!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest