- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
#92116480 #11 üzenetére
Nyilván, ha valaki ennyiért megvesz egy gépet, akkor ezzel akarja kezdeni nem? Nem ez a baj, hogy a processzor melegszik, mint az állat nem?
Komolyan írsz le ilyeneket?A mai thinkpadek ilyenek, de az nem azt jelenti, hogy a proci a lassú. Ráadásul maga a processzor 3 éves. Nem tudom hogy jött ide. Egy AMD mobil A6 - A8-al hasonlítsd össze, nézzük meg melyik a gyorsabb?
Ürüljünk neki, hogy nem del helyén van a bekapcsológomb, meg a shift nem akkora, mint egy sima karakter key. Mert mostanában az ASUS szereti ezeket a megoldásokat.
Csak hűteni nem tudod a hiper szuper processzort, mert hiába AMD, kamu a 45 watt, mert nyilván ez is felszalad minimum 65 wattra, amihez egy notebook hűtés nem lesz elég.
Igen, mert az AMD-nek, de másnak sem nagyon van megfelelő szabványa.
Igen, ez a "koronavírus" miatt van, meg ugye azért az is benne van, hogy a jó magyar virtusnak köszönhetően, a tavaly berendelt gépeket, is 360-as Euro/Ft árfolyamon adják el. Az újakat meg csak azért megy a magyar nagykernek is keresnie kell valamit. Nehogy már akkor legyen olcsóbb valami, amikor a HO miatt 2* annyi notebook fogy.
-----------------------
Az árral annyira én nem foglalkozom ,mert nem nagyon lehet versenyezni a magyar nagykerekkel, ha ilyenről van szó.
-
dreampage
aktív tag
Nem értem azokat, akik az ára miatt panaszkodnak. Ha szétnézek a magyarországi webshopokban, ennél jóval gyengébb felszereltségű, és gagyibb (régebbi típusú) laptopokat árulnak akár drágábban is. Az RTX20xx kártyákkal szerelt laptopok simán 700-800 ezernél vannak, és a határ a csillagos ég. Magyarországon hol lehet kapni modern, 2019-2020-as kiadású laptopokat normális áron? Mert én azt látom, hogy a hazai webshopok régebbi modelleket árulnak eszement összegekért.
-
Armagedown
őstag
Amíg el tudják adni a vékony kenyérpirítót integrált memóriával,jó drágán, addig ilyet fognak gyártani.
Az egyetlen, amit tehetünk, hogy hanyagoljuk az ilyet, de tudatos vásárlóból kevés van. -
hszilard666
veterán
Köszönjük a cikket!
-
törölt tag
"Ezt miért kellett?!"
Nyilván vásárlóként a helyes megfejtés hogy köhögd fel a prémium árat ha többet akarsz.
A gyártó oldaláról meg olcsóbb, kevesebb helyet igényel, a csatihoz képest kevesebb a kontakt hiba lehetőség, drágább szervizelés-több profit, egyszerűbb tervezés és gyártás, és pár hasznos/haszontalan dolog -
Patrik.Varga
tag
Hónapok óta kísérem a lapost a nemzetközi sajtóban. Mindenki 1000-1500 dolláros árat írt. Mégis hogy a viharba jött ki nekünk a 560e meg 720e???? (nyugalom, költői kérdés volt.)
Már az előző laptomom is Angliából származik. Dell hivatalos refurbished. Mindennel együtt 400-ban megállt, itthon 830e volt a bolti ára akkor... Ez nem 27% áfa. Ez gusztustalan nyerészkedés...
-
"8 GB RAM eleve az alaplapra forrasztva található meg"
Ezt miért kellett?!
Egyébként pedig feketében tetszik, csak pont játékra nem kéne, vagyis a dedikált VGA fölöslegesen drágítja.
-
-
Tarisznyarak
tag
válasz
#92116480 #35 üzenetére
Látom megragadtad a lényeget. Senki nem mondta hogy másnál nincs és nem lehet. (nincs oda írva hogy nem lehet) Feleslegesen gerjeszted itt a tűzet ezzel. Ha neked van eGPU-d grat hozzá, de tényleg nagyon kevesen használnak laptophoz eGPU-t mert létezik olyan gamer laptop amiben erősebb a GPU és nem kell hozzá eGPU, viszont az nem 700k és a 700k-s laptop + eGPU sem 700k.
-
-
-
Legyes
tag
Szeretnék mindenkinek válaszolni: https://www.youtube.com/watch?v=ZYqG31V4qtA . Kiválóan megmutatja, hogy mekkora gépet tettek mekkora házba. Így nézzétek azt, amit tud. Úgy, hogy azok a vadállatok nem mennek 6 órát akkuról és erősebb táska valamint vállak is kellenek hozzájuk. Az Asus és az AMD megoldotta, hogy az a nagy dög, abban a házban, ugyanazokkal a hőfokokkal és teljesítménnyel tolja a CPU kraftot. Kezeljétek helyén ezt a gépet. Én 3 éve nem találok olyan laptopot, ami nem throttlingolja szét az agyát, mert egy másfél milliós soros adatbázisban keresnem kell valamit, vagy mert elindítok egy IDE-t. Nincs bajom a throttlinggal, ha nem Pentium 1 szintre lassul tőle a gép (lásd minden Intel). Nekem a G14 csak az RJ45 miatt esik ki, eddig a G15 van képben, de csakis a 16+16GB RAM-os verzió és most piacon csak a 8+X van.
-
dokanin
aktív tag
Lényeg, hogy ez a proci tényleg odaver. Majd beteszik kicsit nagyobb házba és meg is van a tökéletes izomgép. Nem AMD-n fog múlni. Végre!
-
Legyes
tag
válasz
#92116480 #14 üzenetére
Az eGPU 10.000 vásárlóból 1-nél igény, mert a +eGPU ára kiad egy komplett gépet. Szerintem ez egy gaming-workstation. Mindenki az eGPU-val jön, de kb. senkinél sincs és nem is lesz. Értem, hogy jobb érzés, ha a lehetőség megvan rá, még akkor is, ha sohasem használjuk. Én is szeretném, ha meglenne a hely és a lehetőség a V8-cas feltötött blokkra a Suzukimban, de tudjuk hogy nem reális igény.
-
Legyes
tag
válasz
echterion #21 üzenetére
A vidókártya 65W-tos, 14" slim házban a Core Y-t is 120°C-ra fűtené. A laptopomban 15W-tos 8250U CPU és 15W-tos RX550X GPU van, ugyanekkora házban, maximum 20 másodperc után olvad le teljesen olyan szintre, hogy az egérkurzor is lagol. A PHPStormban a billentyű leütéseim és a megjelent karekterek között 3 karakter lemaradás van. Pedig ez egy advanced szövegszerkesztő, nem egy renderfarm. Létezik olyan gép, amihez nem kell nehézgépkezelői vizsga és 14", de van benne legalább annyi kraft mint az okosórámban és nem melegszik keményen? Plusz tudjuk, hogy a laptopgyártóknak nem szabad jó AMD-s gépet gyártania (single channel RAM, fele akkora hűtés, ...). Szerintem a G14 igenis a helyén van a mai mezőnyben.
-
Itt valami sántít: "egy 8 magos, 12 szálas feldolgozást kínáló APU".
-
gerii
addikt
válasz
Meteorhead #8 üzenetére
Lecsukott állapotban sincs eltakarva a hátsó nyílás, pont ezért alkalmas lecsukva is használni külső monitorral.
(#15) -Skylake-
Azért ne hülyéskedjünk már , i5 + 1650Ti Legion lapost lehet venni 300k-ért. Ebben van egy picit erősebb proci és egy kb egyel nagyobb vga , eközben 130%-al drágább lol.
Egy tejfölösdoboz Legiont összehasonlítani vele, meg a "picit" gyengébb i5 procijával a mega LOL480k-ért lehet kapni a 1660Ti változatát, olyan procival ami mindent megeszik, egy minőségi gépházban.
Ezt szvsz nem játéka fogják venni, ahhoz túl normális, és minőségi cucc lett. -
válasz
echterion #21 üzenetére
Igen imádom mikor ezeket írják hogy semmi nem használja ki , csak megkérdezném őket hogy szoktak e játszani BFt PUBG Warzone vagy esetleg Total wart . Azután majd vissza térünk mi és hogy használja ki a laptopot . Vagy lehet itt mindenki FHD n mediumon csak single játékokat játszik desktop PCn akkor igazuk van
#10) XuChi : Az áttörhetetlen védelem
-
törölt tag
válasz
-Skylake- #15 üzenetére
Nyilván a tb hiány az értelmezhetetlen, ahogy a hazai árakon is kár rugózni, ez van nem vagyunk piac.
Viszont ha megnézed ez mi és mire hova, akkor kiderül, hogy ez kb a razer szegmensébe köpne bele egy picit, a letisztultabb, "a bit thinner and lighter". Aki ezen a vonalon érdeklődik, annak egy alienware nem igazán megoldás -legalábbis nekem egyáltalán nem az-. Ott meg egész normálisan belőtték az árát, a bestbuy usa kínálatában egy 1500 usd-s g14 lehet csábító annak aki eddig a 2k usd körüli 13-15-ös razerekre volt izgulva.
Nyilván van jobb ajánlat is, ha nem 14-es "thin and light gamer" a cél, de ott az Asusnak is van más ajánlata... Itt nem is az ár a baj szerintem, hanem a hűtés. Na az viszont sokaknál lesz szerintem ok amiért nem veszik meg...
-
-
lev258
veterán
Úgy látom, ennél sem a megfelelő hűtés volt a szempont, hanem a vékonyság.
-
exor
tag
479k-ért van 4800HS-el ami ugyanez a proci csak 100MHz-el alacsonyabb órajelen, 1660 Ti maxq-val ami nem sokkal gyengebb a 2060 maxq-nál, és 120Hz full HD kijelzővel. Elég nagy árkülönbség, de teljesitményben alig különbözik
-
Brafilus
csendes tag
Mielőtt sírtok itt a 720k-s árat látva, ez a maximum felszereltséggel bíró változat.
Nem kötelező a maximális felszereltségűt megvenni.A cikk szerzőjének: jó lenne, ha pl a billentyűzet esetén a kiosztást is véleményezné. Például azt a tényt, hogy alapvető gombok hiányoznak és fn kombóval sem elérhetőek (home,end,page up, page down például).
-
-Skylake-
addikt
Nézd , ha ez 360-as EURHUF-al 720.000 forintra jön ki, akkor 320-as euróval kijönne mondjuk 640.000 forintra. 640K-ért egy 2060-as laptop az mi ? Én mikor elkezdtem olvasni , látva, hogy a házra is figyeltek meg minden (alu+mg) , betippeltem mondjuk egy erős 450-et , de ebbe már komolyan benne van az a prémium ház. Azért ne hülyéskedjünk már , i5 + 1650Ti Legion lapost lehet venni 300k-ért. Ebben van egy picit erősebb proci és egy kb egyel nagyobb vga , eközben 130%-al drágább lol. Ez a gép 720 ért egy ultimate vicc ,annyiért lehet venni razer blade 13/15 , bármit. Alienwaret is. Ez az ár egy vicc. Plusz ahogy felettem is írták , megint ott tartunk, hogy 700 (HÉTSZÁZ) ezer forintért nincs TB3 ? Azt hogy ?
-
törölt tag
mert ha van rajta tb3 port akkor bármilyen külső gpu-t rátudsz kötni és lett egy asztali géped amit ha akarsz lecsatlakoztatsz és van egy ultrabookod amit magaddal viszel ahova akarsz.
hja és 2020 van.nekem 8550u van és LM pasztával undervoltolva semmi hangja és nem throttlingol már.
-
törölt tag
Ízlések és pofonok, nekem a tuf széria túl gamer külsőre... Jobban szeretem a letisztultabb vonalakat, pl a Razer szerintem ezzel gurít igazán nagyot, nyilván igen borsos árral és itthon kb nem is kaphatóak... Az a baj, hogy nem is igazán látom, mikor fog itthon racionális keretek közé esni a laposok ára, 300k-ért is max közepesen felszerelt acer-t találtam amire még csak csak azt mondom hogy na, de ott is inkább megvárom mi lesz a teszteken.
-
Legyes
tag
Ritkán szólok hozzá, de:
- miért sír mindenki a Thunderbolt és a webkamera miatt? Ez nem A4-gyes papír ultrabook
- kazán? 8250U-s Thinkpadem 10 másodperc után thermal és power throttlingol, cserébe az okosórám is gyorsabb. Nem Prime95-re használjuk az ilyen gépeket, egy játék sem tolja 100%-kon a CPU-t, de ha BTC-t bányászunk se laptopot veszünk
- mindent arra kell használni, amire való: van egy kompakt gépünk, ami befér a táskába és a 8 magos asztali csúcsprocikat szorongatja
Az ára se horror, nézzük meg a konkurenciát... -
Meteorhead
aktív tag
Köszönöm szépen, hogy PH-n van egy normális kép, amin látszik, hogyan néz ki a zsanér-kijelző-hűtőrács hármas és egyértelmű, hogy lecsukott állapotban nem tud szellőzni, tehát laptop állványban nem lehet használni.
-
Samott
addikt
Borzaszto ez a gagyiezust szin. Szerencsere van belole sotetebb is.
Az ara egy kicsit elszabadult, ertem en hogy szar a forint, de ennek meg kene allnia 400 alatt.
-
echterion
nagyúr
Felesleges ilyen kazánokat pakolni ezekbe a gépekbe, csak töredékét hozza a hardver annak, amit tud, mert meleg. Persze nyilván lehet ezen finomítani némi hozzáértéssel, de out-of-the-box ez így nem elég jó.
-
törölt tag
nekem amikor kijöttek a szériagyártás előtti modellekkel a tesztek, nagyon bejött. Az, hogy az akkor is kritizált melegedéssel kapcsolatban nem igazán sikerült lépni azért picit szomorú... Minden másra meg itt a 27%-os áfa meg a 350+-os eur árfolyam... ha kint élnék az usában, jelenleg egy percet nem gondolkoznék az 1000 usd-s "belépő" modellen, 4800 hs+1650-el... Így meg kár picit érte. Mondjuk az elmúlt időszakban csúnyán elgurult az árazás a laptop piaccal is itthon, szóval meglepve se vagyok...
-
XuChi
addikt
Borzalmas ez gép. Hangos is meleg is és mocskosul drága. Nem ér ennyit egyáltalán.
-
Kicsit csalódottan olvastam, hogy ilyen pokolian melegszik ez a proci (is). Bár ahogyan egy napkeleti bölcselet állítja, csak Amperből lehet háromszöget csinálni.
-
törölt tag
720k? ezek hülyék.
tb3 port továbbra is derogál úgylátom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Peugeot, Citroën topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- OLED monitor topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 Gamer Laptop új, csak kibontott 35hónap garanciával.
- Dell Precision 7510 i7-6820HQ/16GB/256+500Gb/Nvidia1000M/Win11PRO
- Dell Precision 3520 i7-7700HQ/16GB/512NVMe/Nvidia620/WIN11PRO Új aksi.
- Lenovo LOQ 15APH8 Bankmentes, kamatmentes részletfizetés
- Új Thinkpad P16 Gen2, 16" QHD+ IPS 165Hz, i7-14700HX, RTX 3500 Ada, 32GB, 1TB NVMe, gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo LOQ 15APH8 Bankmentes, kamatmentes részletfizetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest