Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
válasz
#92116480 #11 üzenetére
K*rva nagy érv hogy bukott garanciával megoldható a gyári elb*szás. Nem inkább vegyen értelmes gamer gépet más gyártótól.
Mikulásbá: És ezt miből látod? Illetve hogy gyakorlatban milyen hőfokot fog tudni ugyanolyan terhelésnél az egyik meg a másik.
-
GeryFlash
veterán
-
-
Mattb
senior tag
Engem az érdekelne, hogy honnan lehetne beszerezni
Szerintetek a Ryzen 7 és 9 között nagy különbség lenne? Megérheti a nagyobb?
Létezi belőle olyan config, ami WQHD, Ryzen 7, RTX 2060, 32GB RAM és 512 SSD?
Mert szerintem ez lenne a legjobb számomra -
.:ZS:.
senior tag
válasz
GeryFlash #86 üzenetére
Miért is? Nem tudtam, hogy szent tehén az MBP.
Egyébként miért lehet ez csak gamer gép? Mint lejjebb is írtam paramétereit tekintve teljesen jó lehet Photoshop/Lightroom netán Premier Pro-ra is. A kijelző sem tűnik rossznak, bár nem tudjuk a DCI-P3 színtér lefedettségét, de a 99%-os kalibrált sRGB sem rossz 14"-on WQHD felbontással és egyébként meg simán meghajthat egy 4k monitort.
Egyetlen kérdőjel az az amit már korábban is kérdeztem, hogy tudja-e az nVidia GPU-n keresztül a 10 bites workflow-t, ami mellesleg sok embert egyáltalán nem érdekel és bőven jó nekik a 8 bites színmélység is. -
-
-Skylake-
addikt
"BTW még a legdrágább verziós sem tűnik annyira vészesen drágának ha összehasonlítjuk a "content" gyártók mekkájának számító Macbook Pro-val..A 800.000-es új Macbook Pro 13" a környékén sincs ennek a teljesítményéhez, ha használható portot akarsz vegyél csilliárdokért dongleöket és a hűtés cserébe pont olyan "rossz" mint ennek és mégis az az etalon."
btw a mbp-n macOS fut nem win , btw a csilliárdos usb dongle 6k a hivatalos apple storeban , btw az mbp kijelzője valószínüleg szarráveri ennek a gépnek a kijelzőjét, btw akkuban is szarrá veri és btw tökéletesen teljesen más célcsoportnak teljesen más felhasználásra készül a két gép. A két készülékben EGYETLEN közös pont van, a hasonló ár. Ezen kívül az égvilágon mindenben különböznek egymástól.
Egyébként imádom ezt a TB3 - usb átalakító sírást. Nem tűnik fel, hogy egy mbp-n 4 TB3 port van annak minden előnyével ? 4 olyan port van rajta ami kvázi mindenre jó a töltéstől kezdve az adaton át a displayportig, mindenre. A kvázi "tökéletes" portból van rajta 4 , ameddig a legtöbb gépen ebből nemhogy egy , de leginkább egy sincs. Ma 2020-ban a TB3 konkrétan a portok királya, kicsi, szabványos és gyakorlatilag bármire használható. Igazad van , egy szaros usb3 (ami kb arra jó, hogy vezetékes egeret beledugj) mennyivel jobb is lenne helyette...
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok,
Azt lehet tudni, hogy ez az AMD+nVidia hibrid grafika hogyan is működik a gyakorlatban? Nekem egy régi Intel+AMD Enduros noti van itthon és ott tudomásom szerint a kijelzőt az Intel chip hajtja meg csak a teljesítmény ígényesebb számításokat offloadolja az AMD-nek és ezáltal az Intel chip határozza meg a max felbontást, színmélységet.
Azért lenne ez érdekes, hogy pl lehetne-e erre a gépre az nVidia studio drivert telepíteni, amit elvileg GTX 1xxx-től fölfele támogat az nVidia. Szerintem ez azért lehet fontos kérdés, mert ez a gép kifejezetten szimpatikusnak tűnik képszerkesztésre (Lightroom+Photoshop) esetleg valamennyi videószerkesztésre, de a 10 bites színmélységet OpenGL-el az AMD csak a Radeon Pro kártyákkal támogatja, míg az nVidia a studio driverrel már a consumer kártyákkal is támogatja nem csak a Quadroval.
Erre van valakinek ötlete? Azért elég gáz lenne egy ilyen összeget belefeccölni, aztán rájönni, hogy arra amire szeretném arra csak az AMD APU-ját tudom használni érdemben.
Szerk.: Nyílván a kérdés akkor releváns ha az ember megfelelő külső monitort csatlakoztat rá, amit az USB-C-s DP1.4-el lehet is elviekben.
BTW még a legdrágább verziós sem tűnik annyira vészesen drágának ha összehasonlítjuk a "content" gyártók mekkájának számító Macbook Pro-val..A 800.000-es új Macbook Pro 13" a környékén sincs ennek a teljesítményéhez, ha használható portot akarsz vegyél csilliárdokért dongleöket és a hűtés cserébe pont olyan "rossz" mint ennek és mégis az az etalon.
-
törölt tag
Nem a forrasztott memóriával van a baj, hanem hogy nincs rajta a forrasztott memóriachip. Megvan a helye, rajta vannak a forrszemek, meg látszik az alaplapon a huzalozás is, csak épp a chip-ek nincsenek rajta. Lesz...nám, hogy az egyik memóriacsatorna forrasztott, csak legyen rajta. Mert ha egy csatornás, pedig nem lenne muszáj annak lennie, az finoman szólva is szándékos kib...ás. Pláne úgy, hogy ettől eltekintve egy igen jó kis gép. Jó összeszerelési minőség, a belsőség is jól teljesít, ez az egy zavar, de nagyon.
-
-
törölt tag
válasz
#56573440 #65 üzenetére
Hát, pedig valamit kezdeniük kell vele, mert az egycsatornás működés olyan őskövület dolog, hogy már a 30.000-es netbook-oknál sem szokás, nem hogy egy 200.000-es gépnél. Minimum ki kellene írniuk a honlapra, hogy csak egy csatornás (semmi nincs közölve róla), mert így simán megállja a helyét a fogyasztóvédelemnél, hogy félrevezetés.
Az a leggázabb benne, hogy ilyenkor mondja valaki, hogy nem szándékosan szívatják a gyártók az AMD-t, mikor a huzalozás megvan az alaplapon, csak 4db pár ezer forintos memória chip van lehagyva róla. Ahogy utána néztem, az összes AMD-s modellről hiányzik, az Intelesekről meg egyikről sem. -
KISDUCK
addikt
válasz
#92116480 #71 üzenetére
Igen bohóckodni. Ha az ipont nézem meg kínálatban akkor a DELL G7 17 7790 i5-9300h-val 454k huf-ért a legolcsóbb gép 2060-nal (támogat thunderboltot is) pcx-nél mér 530k huf. Iponon nem tudok szűrni thundervboltra, de pcx-en igen. PCX-en a legolcsóbb thunderboltos gép egy asus x543, de a gyártó oldalán nem is szerepel a TB3. A listában a következő tb3-as gép egy dell 460k-ért ami 1660ti-os amihez hülyeség lenne pl.: 2060-t rakni egpu-ban, de nagyobb kártyát se lenne értelme. Nem tudom, hogy a piacon melyik a legolcsóbb gép TB3-mal, de arra még rá kéne dobni 200k-t egy egpura és kéne hozzá külső monitor is a nagyobb teljesítmény miatt és amellett hogy sokkal több helyet foglalna és valószínűleg olcsóbb se lenne mint egy laptop 2060-al és teljesítményben sem lenne lényeges előrelépés. Szóval ja ez az egpuzás szerintem csak bohóckodás.
-
jerry311
nagyúr
válasz
#92116480 #71 üzenetére
Ja, bohóckodni. Ez kiváló kifejezés rá.
Ahogy már többen leírták: annyira kevés esetben lesz eGPU a jó megoldás, hogy gyakorlatilag láthatatlan a piaci részesedése. eGPU is leginkább csak azért létezik, mert technikailag lehetséges, nem azért mert mindenki ezt akar venni. -
KISDUCK
addikt
válasz
#92116480 #68 üzenetére
Ilyennel nem sok értelme van bohóckodni. Akkor már érdemesebb egy clevo vagy akármilyen laptopot venni amiben cserélhető cpu és vga van.
#41 Graphics:
Köszi a linket!Legyes ez a gép így ebben a formában kuka. Ez a cpu hőmérséklet kicsit sok. Előbb-utóbb úgy lefőzi a cpu a környező komponenseket hogy lesz ott ihaj-csuhaj. Ebbe a gépbe kisebb cpu és vga páros kellett volna. Szerintem bőven elég lett volna egy 4 magos 8 szálas cpu kisebb tdb-vel meg egy kisebb fogyasztású 1650 ebbe a gépbe.
-
andy19770128
aktív tag
én egy rog strix III ast használok. 9750 essel. és 1660ti vel. az előzőt 2 hónap után adtam el 2060 volt benn ökör módjára maelegedett. a cpu ugyan az amit throttling stoppal beszabályzok. De ezek a vékony marhaságok nem igazi gamer gépek szerintem. itt a hordozhatóság a szempont.
-
törölt tag
válasz
Tarisznyarak #37 üzenetére
melyik az a laptop amiben erősebb a gpu mint a bármelyik desktop gpu amit az egpu dobozba rakhatsz?
65 rongy egy akitio ház és abba belerakhatsz pl egy desktop RTX 2060 OC -t ami 130k, az egész grafikai rész egpuban kijön 200 alatt és ráadásul nem max-q.
mig ugyanezt a szart ebben a laptopban veheted 720ért. év vicce.
ráadásul a vga-t bármikor kicserélheted másikra mig a laptopban nem.
de nyilván én gerjesztem a tüzet lol -
Idefele 1199 angol fontért megy a preorder a Ryzen 7/RTX 1650i/FullHD 120Hz kivitelért, és azt kell mondjam ezt a kivitelt simán hazavinném. Persze lehet mindig kicsit hozzátenni és kapni nagyobb háttértárral vagy jobb gpu-val, de megnézvén a kínálatot nem igen van olyan amire azt mondanám hogy jobb.
Egyrészt ha laptopot veszek, csak 14 colig mennék, mert azért veszek laptopot mert ha megyek valahova akkor könnyen jöhessen velem a cumó. márpedig gaming laptop ebben a méretben ebben a konfigban és leginkább árban gyakorlatilag nincs (vagy nagyon el van dugva mert a Razer Blade Stealth 13-on kívül semmi ilyet nem láttam, de abban kicsit több pénzért csak Intil Iris Pro-t kapsz).
-
-
törölt tag
Mekkora szemétládák a Lenovo-nál!
Vettem ugye egy Ideapad C340-14API lapost a közelmúltban. Azon nem lepődtem meg, hogy az AMD-s változatról lehagyták az ujjlenyomatolvasót. Bunkóság, de mondom ez van.
Most viszont bővítettem volna a memóriáját. Elvileg az egyik csatorna forrasztott, így csak egy foglalat van. Gondoltam, benne vannak a forrasztott chip-ek, így csak a foglalatba kell betennem a plusz memóriát, és minden happy. Hát, a nagy lóf...t.
Megvannak az alaplapon a chip-ek helyei, behuzalozva, szépen látszanak a forrasztási pontok is, de chip-ek sehol. A foglalatban volt egy 4 gigás memória. Kicseréltem egy gyorsabb és nagyobb darabra, de most ez így még mindig csak egy csatorna. F...om beléjük.
Kérdés minden hozzáértőhöz: Megoldható a forrasztott memória csatorna chipjeinek utólagos beforrasztása? Mármint nyilván nem itthoni körülmények között gondoltam, hanem ha beküldöm a gyári szervizbe, tudnak bele memória chip-et forrasztani úgy, hogy működjön is?
-
-
ONEFREE
aktív tag
Nem tudom milyen lekvár van rajta, de ez a hőfok csalódás! Egyértelműen hangos mert hűteni kell,de kíváncsi lennék egy újra "pasztázás" után van e hűtési tartalék az asus megoldásában. Mitől ilyen bonyolult +1 heatpipe a CPU ra?... Impozáns a súlya a teljesítményhez képest !
-
-
dokanin
aktív tag
Ez az első fecske. A lényeg, hogy végre van mobil fronton is értékelhető megoldás AMD-től és nem is akármilyen. Előbb utóbb lesz mindenféle kiépítés és akkor biztos mindenki megtalálhatja álmai gépét.
-
törölt tag
Azért nem árt, ha tudod, meddig megy fel a felvett teljesítmény terhelésen. Pont azért, mert hiába kapnak a gyártók pontos értékeket, ha nem törődnek vele, és pici gépekbe raknak magas fogyasztásig felszaladó procikat, akkor nem fog annyit tudni a hardver, mint amit elvárhatnál tőle, és feleslegesen dobod ki rá az am sem kevés pénzt.
Ilyen szempontból az AMD van jobb helyzetben, mert nem csak ennél a terméknél, hanem úgy általában is látszik, hogy nem szalad annyival magasabbra a max. terhelésen felvett teljesítmény a TDP kerethez képest, mint Intelnél.
Ez am a marketinget tekintve korábban hátrány volt, mert ha a max. terhelésen ugyanakkorára felszaladó AMD-s és Inteles procikat hasonlítjuk össze, akkor az AMD-sre nagyobb TDP keret kerül meghatározásra, így korábban emiatt sokan mondták, hogy az AMD-s gépek sokat fogyasztanak. Most persze már azonos TDP kerettel is teljesítményelőnyben vannak az AMD-s procik, nem hogy nagyobbal. -
DudeHUN
senior tag
válasz
#04824576 #53 üzenetére
Nem értem mi a probléma ezzel egyébként. Azon kívül, hogy a gyártók mit adnak meg. Ebben az esetben (mobil eszközök) kvázi mindegy, mert a partnereik felé kell pontos adatot szolgáltatniuk.
Btw. minél hosszabb a terhelés ez a chip annál jobban teljesít a konkurenciához képest. Már csak megfelelő választék kellene. -
törölt tag
"Csak hűteni nem tudod a hiper szuper processzort, mert hiába AMD, kamu a 45 watt, mert nyilván ez is felszalad minimum 65 wattra, amihez egy notebook hűtés nem lesz elég."
35W TDP van megadva ennek a procinak, nem 45W. Plusz a (#32) Legyes által linkelt bemutató videó szerint 50W-ig ment fel teszt alatt, teljes terhelésen, míg az I9-9980HK 45W TDP kerettel 90W-ig. Szóval egyik cég TDP megjelölése sem mond semmit a maximum terhelésről, de azért van különbség. Persze egy ilyen kis gépnek az is lehet sok, csak azért írtam, hogy legyünk pontosak.
-
jerry311
nagyúr
Nagyon bazári ez a kályhaezüst.
-
Legyes
tag
Nem erről van szó, de úgy látom nem jött le a lényeg:
1. A 14" ThinkPad háza kb. ugyanekkora de jelentősen kisebb kraftot sem bír el
2. A ThinkPad CPU+GPU TDP-je összesen 30W, a G14-nél ez összesen 100W, a hűtőrendszer egy blokk a 2 hőforrásra mindkettőben. De a ház mérete azonos. A ThinkPad is hangos és az is throttlingol ha 2x gyorsan kattintok egymás után, csak az Intel throttling azt jelenti, hogy: I/O x 0.001, teljesen használhatatlanná válik a gép. Az AMD throttling meg onnan látszik, hogy kiírja a HWinfo (mint egy Mac gépen a 80-nas load vs Windows/Linux ugyana, az utóbbinál már betűt sem lehet leütni)
3. Nem arról van szó, hogy Lenovo vs Asus, arról van szó, hogy azonos körülmények, más eredmény, összehasonlíthatatlanul más
4. Az A6 és A8 egy 10 éves okosóra színvonalát hozza, viszont ha összevetjük a mobil Zen2 H-t a mobil Gen10 H-s Intellel, akkor inkább az AMD-t próbálnám lehűteni és árammal ellátni. Mert kraftban kb. azonos, csak a kék az fél órát megy akkuról nem 6-8-cat és nem kell a pirosnak akkora ház, amit csak targoncával lehet hordozni. -
hallador
addikt
válasz
#92116480 #11 üzenetére
Nyilván, ha valaki ennyiért megvesz egy gépet, akkor ezzel akarja kezdeni nem? Nem ez a baj, hogy a processzor melegszik, mint az állat nem?
Komolyan írsz le ilyeneket?A mai thinkpadek ilyenek, de az nem azt jelenti, hogy a proci a lassú. Ráadásul maga a processzor 3 éves. Nem tudom hogy jött ide. Egy AMD mobil A6 - A8-al hasonlítsd össze, nézzük meg melyik a gyorsabb?
Ürüljünk neki, hogy nem del helyén van a bekapcsológomb, meg a shift nem akkora, mint egy sima karakter key. Mert mostanában az ASUS szereti ezeket a megoldásokat.
Csak hűteni nem tudod a hiper szuper processzort, mert hiába AMD, kamu a 45 watt, mert nyilván ez is felszalad minimum 65 wattra, amihez egy notebook hűtés nem lesz elég.
Igen, mert az AMD-nek, de másnak sem nagyon van megfelelő szabványa.
Igen, ez a "koronavírus" miatt van, meg ugye azért az is benne van, hogy a jó magyar virtusnak köszönhetően, a tavaly berendelt gépeket, is 360-as Euro/Ft árfolyamon adják el. Az újakat meg csak azért megy a magyar nagykernek is keresnie kell valamit. Nehogy már akkor legyen olcsóbb valami, amikor a HO miatt 2* annyi notebook fogy.
-----------------------
Az árral annyira én nem foglalkozom ,mert nem nagyon lehet versenyezni a magyar nagykerekkel, ha ilyenről van szó.
-
dreampage
aktív tag
Nem értem azokat, akik az ára miatt panaszkodnak. Ha szétnézek a magyarországi webshopokban, ennél jóval gyengébb felszereltségű, és gagyibb (régebbi típusú) laptopokat árulnak akár drágábban is. Az RTX20xx kártyákkal szerelt laptopok simán 700-800 ezernél vannak, és a határ a csillagos ég. Magyarországon hol lehet kapni modern, 2019-2020-as kiadású laptopokat normális áron? Mert én azt látom, hogy a hazai webshopok régebbi modelleket árulnak eszement összegekért.
-
Armagedown
őstag
Amíg el tudják adni a vékony kenyérpirítót integrált memóriával,jó drágán, addig ilyet fognak gyártani.
Az egyetlen, amit tehetünk, hogy hanyagoljuk az ilyet, de tudatos vásárlóból kevés van. -
hszilard666
veterán
Köszönjük a cikket!
-
törölt tag
"Ezt miért kellett?!"
Nyilván vásárlóként a helyes megfejtés hogy köhögd fel a prémium árat ha többet akarsz.
A gyártó oldaláról meg olcsóbb, kevesebb helyet igényel, a csatihoz képest kevesebb a kontakt hiba lehetőség, drágább szervizelés-több profit, egyszerűbb tervezés és gyártás, és pár hasznos/haszontalan dolog -
Patrik.Varga
tag
Hónapok óta kísérem a lapost a nemzetközi sajtóban. Mindenki 1000-1500 dolláros árat írt. Mégis hogy a viharba jött ki nekünk a 560e meg 720e???? (nyugalom, költői kérdés volt.)
Már az előző laptomom is Angliából származik. Dell hivatalos refurbished. Mindennel együtt 400-ban megállt, itthon 830e volt a bolti ára akkor... Ez nem 27% áfa. Ez gusztustalan nyerészkedés...
-
Fred23
nagyúr
"8 GB RAM eleve az alaplapra forrasztva található meg"
Ezt miért kellett?!
Egyébként pedig feketében tetszik, csak pont játékra nem kéne, vagyis a dedikált VGA fölöslegesen drágítja.
-
Tarisznyarak
tag
válasz
#92116480 #35 üzenetére
Látom megragadtad a lényeget. Senki nem mondta hogy másnál nincs és nem lehet. (nincs oda írva hogy nem lehet) Feleslegesen gerjeszted itt a tűzet ezzel. Ha neked van eGPU-d grat hozzá, de tényleg nagyon kevesen használnak laptophoz eGPU-t mert létezik olyan gamer laptop amiben erősebb a GPU és nem kell hozzá eGPU, viszont az nem 700k és a 700k-s laptop + eGPU sem 700k.
-
-
-
Legyes
tag
Szeretnék mindenkinek válaszolni: https://www.youtube.com/watch?v=ZYqG31V4qtA . Kiválóan megmutatja, hogy mekkora gépet tettek mekkora házba. Így nézzétek azt, amit tud. Úgy, hogy azok a vadállatok nem mennek 6 órát akkuról és erősebb táska valamint vállak is kellenek hozzájuk. Az Asus és az AMD megoldotta, hogy az a nagy dög, abban a házban, ugyanazokkal a hőfokokkal és teljesítménnyel tolja a CPU kraftot. Kezeljétek helyén ezt a gépet. Én 3 éve nem találok olyan laptopot, ami nem throttlingolja szét az agyát, mert egy másfél milliós soros adatbázisban keresnem kell valamit, vagy mert elindítok egy IDE-t. Nincs bajom a throttlinggal, ha nem Pentium 1 szintre lassul tőle a gép (lásd minden Intel). Nekem a G14 csak az RJ45 miatt esik ki, eddig a G15 van képben, de csakis a 16+16GB RAM-os verzió és most piacon csak a 8+X van.
-
dokanin
aktív tag
Lényeg, hogy ez a proci tényleg odaver. Majd beteszik kicsit nagyobb házba és meg is van a tökéletes izomgép. Nem AMD-n fog múlni. Végre!
-
Legyes
tag
válasz
#92116480 #14 üzenetére
Az eGPU 10.000 vásárlóból 1-nél igény, mert a +eGPU ára kiad egy komplett gépet. Szerintem ez egy gaming-workstation. Mindenki az eGPU-val jön, de kb. senkinél sincs és nem is lesz. Értem, hogy jobb érzés, ha a lehetőség megvan rá, még akkor is, ha sohasem használjuk. Én is szeretném, ha meglenne a hely és a lehetőség a V8-cas feltötött blokkra a Suzukimban, de tudjuk hogy nem reális igény.
-
Legyes
tag
válasz
echterion #21 üzenetére
A vidókártya 65W-tos, 14" slim házban a Core Y-t is 120°C-ra fűtené. A laptopomban 15W-tos 8250U CPU és 15W-tos RX550X GPU van, ugyanekkora házban, maximum 20 másodperc után olvad le teljesen olyan szintre, hogy az egérkurzor is lagol. A PHPStormban a billentyű leütéseim és a megjelent karekterek között 3 karakter lemaradás van. Pedig ez egy advanced szövegszerkesztő, nem egy renderfarm. Létezik olyan gép, amihez nem kell nehézgépkezelői vizsga és 14", de van benne legalább annyi kraft mint az okosórámban és nem melegszik keményen? Plusz tudjuk, hogy a laptopgyártóknak nem szabad jó AMD-s gépet gyártania (single channel RAM, fele akkora hűtés, ...). Szerintem a G14 igenis a helyén van a mai mezőnyben.
-
KISDUCK
addikt
Itt valami sántít: "egy 8 magos, 12 szálas feldolgozást kínáló APU".
-
gerii
addikt
válasz
Meteorhead #8 üzenetére
Lecsukott állapotban sincs eltakarva a hátsó nyílás, pont ezért alkalmas lecsukva is használni külső monitorral.
(#15) -Skylake-
Azért ne hülyéskedjünk már , i5 + 1650Ti Legion lapost lehet venni 300k-ért. Ebben van egy picit erősebb proci és egy kb egyel nagyobb vga , eközben 130%-al drágább lol.
Egy tejfölösdoboz Legiont összehasonlítani vele, meg a "picit" gyengébb i5 procijával a mega LOL480k-ért lehet kapni a 1660Ti változatát, olyan procival ami mindent megeszik, egy minőségi gépházban.
Ezt szvsz nem játéka fogják venni, ahhoz túl normális, és minőségi cucc lett. -
válasz
echterion #21 üzenetére
Igen imádom mikor ezeket írják hogy semmi nem használja ki , csak megkérdezném őket hogy szoktak e játszani BFt PUBG Warzone vagy esetleg Total wart . Azután majd vissza térünk mi és hogy használja ki a laptopot . Vagy lehet itt mindenki FHD n mediumon csak single játékokat játszik desktop PCn akkor igazuk van
#10) XuChi : Az áttörhetetlen védelem
-
törölt tag
válasz
-Skylake- #15 üzenetére
Nyilván a tb hiány az értelmezhetetlen, ahogy a hazai árakon is kár rugózni, ez van nem vagyunk piac.
Viszont ha megnézed ez mi és mire hova, akkor kiderül, hogy ez kb a razer szegmensébe köpne bele egy picit, a letisztultabb, "a bit thinner and lighter". Aki ezen a vonalon érdeklődik, annak egy alienware nem igazán megoldás -legalábbis nekem egyáltalán nem az-. Ott meg egész normálisan belőtték az árát, a bestbuy usa kínálatában egy 1500 usd-s g14 lehet csábító annak aki eddig a 2k usd körüli 13-15-ös razerekre volt izgulva.
Nyilván van jobb ajánlat is, ha nem 14-es "thin and light gamer" a cél, de ott az Asusnak is van más ajánlata... Itt nem is az ár a baj szerintem, hanem a hűtés. Na az viszont sokaknál lesz szerintem ok amiért nem veszik meg...
-
-
lev258
veterán
Úgy látom, ennél sem a megfelelő hűtés volt a szempont, hanem a vékonyság.
-
exor
tag
479k-ért van 4800HS-el ami ugyanez a proci csak 100MHz-el alacsonyabb órajelen, 1660 Ti maxq-val ami nem sokkal gyengebb a 2060 maxq-nál, és 120Hz full HD kijelzővel. Elég nagy árkülönbség, de teljesitményben alig különbözik
-
Brafilus
csendes tag
Mielőtt sírtok itt a 720k-s árat látva, ez a maximum felszereltséggel bíró változat.
Nem kötelező a maximális felszereltségűt megvenni.A cikk szerzőjének: jó lenne, ha pl a billentyűzet esetén a kiosztást is véleményezné. Például azt a tényt, hogy alapvető gombok hiányoznak és fn kombóval sem elérhetőek (home,end,page up, page down például).
-
-Skylake-
addikt
Nézd , ha ez 360-as EURHUF-al 720.000 forintra jön ki, akkor 320-as euróval kijönne mondjuk 640.000 forintra. 640K-ért egy 2060-as laptop az mi ? Én mikor elkezdtem olvasni , látva, hogy a házra is figyeltek meg minden (alu+mg) , betippeltem mondjuk egy erős 450-et , de ebbe már komolyan benne van az a prémium ház. Azért ne hülyéskedjünk már , i5 + 1650Ti Legion lapost lehet venni 300k-ért. Ebben van egy picit erősebb proci és egy kb egyel nagyobb vga , eközben 130%-al drágább lol. Ez a gép 720 ért egy ultimate vicc ,annyiért lehet venni razer blade 13/15 , bármit. Alienwaret is. Ez az ár egy vicc. Plusz ahogy felettem is írták , megint ott tartunk, hogy 700 (HÉTSZÁZ) ezer forintért nincs TB3 ? Azt hogy ?
-
törölt tag
mert ha van rajta tb3 port akkor bármilyen külső gpu-t rátudsz kötni és lett egy asztali géped amit ha akarsz lecsatlakoztatsz és van egy ultrabookod amit magaddal viszel ahova akarsz.
hja és 2020 van.nekem 8550u van és LM pasztával undervoltolva semmi hangja és nem throttlingol már.
-
törölt tag
Ízlések és pofonok, nekem a tuf széria túl gamer külsőre... Jobban szeretem a letisztultabb vonalakat, pl a Razer szerintem ezzel gurít igazán nagyot, nyilván igen borsos árral és itthon kb nem is kaphatóak... Az a baj, hogy nem is igazán látom, mikor fog itthon racionális keretek közé esni a laposok ára, 300k-ért is max közepesen felszerelt acer-t találtam amire még csak csak azt mondom hogy na, de ott is inkább megvárom mi lesz a teszteken.
-
Legyes
tag
Ritkán szólok hozzá, de:
- miért sír mindenki a Thunderbolt és a webkamera miatt? Ez nem A4-gyes papír ultrabook
- kazán? 8250U-s Thinkpadem 10 másodperc után thermal és power throttlingol, cserébe az okosórám is gyorsabb. Nem Prime95-re használjuk az ilyen gépeket, egy játék sem tolja 100%-kon a CPU-t, de ha BTC-t bányászunk se laptopot veszünk
- mindent arra kell használni, amire való: van egy kompakt gépünk, ami befér a táskába és a 8 magos asztali csúcsprocikat szorongatja
Az ára se horror, nézzük meg a konkurenciát... -
Meteorhead
aktív tag
Köszönöm szépen, hogy PH-n van egy normális kép, amin látszik, hogyan néz ki a zsanér-kijelző-hűtőrács hármas és egyértelmű, hogy lecsukott állapotban nem tud szellőzni, tehát laptop állványban nem lehet használni.
-
Samott
addikt
Borzaszto ez a gagyiezust szin. Szerencsere van belole sotetebb is.
Az ara egy kicsit elszabadult, ertem en hogy szar a forint, de ennek meg kene allnia 400 alatt.
-
echterion
nagyúr
Felesleges ilyen kazánokat pakolni ezekbe a gépekbe, csak töredékét hozza a hardver annak, amit tud, mert meleg. Persze nyilván lehet ezen finomítani némi hozzáértéssel, de out-of-the-box ez így nem elég jó.
-
törölt tag
nekem amikor kijöttek a szériagyártás előtti modellekkel a tesztek, nagyon bejött. Az, hogy az akkor is kritizált melegedéssel kapcsolatban nem igazán sikerült lépni azért picit szomorú... Minden másra meg itt a 27%-os áfa meg a 350+-os eur árfolyam... ha kint élnék az usában, jelenleg egy percet nem gondolkoznék az 1000 usd-s "belépő" modellen, 4800 hs+1650-el... Így meg kár picit érte. Mondjuk az elmúlt időszakban csúnyán elgurult az árazás a laptop piaccal is itthon, szóval meglepve se vagyok...
-
XuChi
addikt
Borzalmas ez gép. Hangos is meleg is és mocskosul drága. Nem ér ennyit egyáltalán.
-
Kicsit csalódottan olvastam, hogy ilyen pokolian melegszik ez a proci (is). Bár ahogyan egy napkeleti bölcselet állítja, csak Amperből lehet háromszöget csinálni.
-
törölt tag
720k? ezek hülyék.
tb3 port továbbra is derogál úgylátom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ez a modell egyszerre igyekszik megmutatni, hogy mire képes a tajvani gyártó és az AMD, ha odateszik magukat.
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- LED világítás a lakásban
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ASUS VIVOBOOK X560UD-BQ009
- Rózsaszín HP Elitebook 830 G5 /i5-7300U/16 GB DDR4/ 256 GB SSD/FHD 13,3"
- Lenovo Thinkpad E470 /i5-7200U/8GB DDR4/256GB SSD/FHD IPS 14,1"
- Dell Latitude E5450 /i3-5010U/8GB DDR3/128GB SSD/FHD IPS 14,1"
- Acer Swift 3 Ultrabook Intel Core i5 8/256
- Új BONTATLAN Lenovo Ideapad Gaming 3 16ARH7 Laptop Ryzen 5 6600H/8Gb/512Gb/RTX 3050 165Hz 3 Év Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest