- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alajos85
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült jó áron szereznem egy M16-ot.
Esetleg tudtok abban segíteni, hogy hol lehet kikapcsolni Zephyrus (M16 2022) -ben a billenytyűzet villogást amit készenléti állapotban csinál? Van tapasztalat?
Nagyon zavaró!Neten nem találtam
Köszönöm a segítséget
-
choosen
tag
Sziasztok!
Most vettem egy G14-est 5900-assal és 3060-al. Tökéletes. Először zavart a kamera hiánya, de rájöttem, hogy igazából nem is használom. -
dekoninck
aktív tag
Jó rég írtam tesztet, de most muszáj kicsit megvédenem ezt a jó kis kütyüt.
Szóval magamtól, magamnak sose vettem volna ilyen jellegű laptopot, már egy ideje Apple userek vagyunk, de a gyerek elég sokat nyafogott, hogy kellene egy PC notebook, persze játékra. Az iPad-en nem megy a Fortnite, meg a Minecrafttal se oké minden állítólag.
Kinézett valami Lenovo alap gamer laptopot, de élőben megnézve, mondom ez elég műanyag, nyeklik-nyaklik, kissé (nagyon) gagyi benyomást kelt, plusz a 15" méret szerintem nem oké, ha mondjuk hordozni kell (iPad, Macbook Air-en szocializálódtam.)
De, neki olyan kell, mert a havernak is az van. Aztán rááldoztam egy estét és végigböngésztem a kínálatot. Az ASUS ROG gépekről már hallottam, de azt hittem, hogy csak giga méretű pédányok léteznek, RGB LED mindenhol, vagy jó kis 14" Zenbook, ami meg nem elég jó a játékra... végül már reménytvesztve láttam meg ezt a 14" Zephyrus G14-et. Elsőre kb. tetszett, aztán felületesen megnézve a vloggerek egybehangzóan jó véleményét, emellett döntöttem, jobb híján... majd a mikor megláttam az AniMe Matrix fedlapot és teljesen fellelkesedtem, hogy mik vannak mán és végül ilyet vettem. Nameg egyszer élünk,...tartson ki a laptop 8 éveig, azóval jöhet a 16 GB memória és 1 TB SSD is. Így a tervezett 350k Ft helyett végül 520k lett, ez van, örüljünk neki.2 nap alatt meg is érkezett a csomag. Mikor hazavittem, a fiam kérdezte, hogy szerintem holnap meg fog-e jönni már végre a cucc, mire teljes lelki nyugalommal választoltam, hogy kizárt
, majd meglátta a dobozt (+egér és egéralom).
Már a csomagolás is szuper, ahogy a felnyitáskor kiemelkedett a laptop... köszönjük az Apple-nek a dizájnforradalmat, de most úgy látom, hogy mostanában a PC gyártók sokszor még érdekesebb és frissebb dolgokat képesek összehozni (mínusz az M processzorok). Konstatáltam, hogy az ASUS prémium notebookjai iszonyat jók, és nem olcsóbbak, mint egy Macbook Pro, tehát az utóbbi ellen sem érv a drágasága. De emílthetném az LG Gram-ot, ami teljesen szürreálisan könnyű és masszív notebook, de biztos jó cuccok vannak a Lenovo vagy az Acer kínálatában is.Szóval az egész gép nagyon egyben van: nem benyomódó billentyűzet-ház (rémes, hogy a PC-k túlnyomó többsége ilyen); merev, könnyű, prémium a kinézet, és az alu-Mg ház textúrája.
A 14" tényleg a legoptimálisabb laptop méret, egyetértek TheVRTech véleményével. https://www.youtube.com/watch?v=yPXqWV6Qshk nem a szokásos éppen-jó 13", de nem is a már nehezebben hordozható 15".Az AniMe Matrix fényeffektes kijelző hátoldal szerintem iszonyat menő, cool, vicces, jópofa, egyedi; az ember (gyereke) még személyesebbé teheti a szeretett laptopját, és így tényleg már érzelmileg lehet kötödni a kis kütyühöz. Ahogy AnonimInc vlogger mondta, a "ha szeretnék 45 éves családapának hangozni, akkor semmi értelme ennek a fényeffektnek" DE, VAN ÉRTELME! :-) https://www.youtube.com/watch?v=mhXA_GT4-Ks
A teljesítménnyel nincs gond szerintem, a kijelző szuper, és a Windows is alakul, ősszel már elviselhetően fog kinézni a GUI, ez is oké. :-)
Tetszik még, hogy van ujjlenyomat olvasó, nem is gondoltam először, hogy a bekapcsológomb egyben pingerfrintreader is.Hátrány, amiről mndenhol írnak, hogy:
1. nincs webcam, de ez nyilván pótolható egy USB kamerával; Zuckerberg is leragasztja a webkamerát a MacBook-ján; videotelefonálni úgyis a telefonon szoktunk.
2. A ventillátor néha eléggé hangos, de - gondolom - ez sem szokatlan a PC világba; na meg az M1 előtti MacBook Air is tud visítani...
3. Én örültem volna egy érintőképernyőnek, de ha egy Macbookokon sincs, akkor minek :-)
Az átvétel után még utánaolvastam a külföldi tesztekek, és örömmel láttam, hogy általában tényleg nyerőnek írták le ezt a G14-et - addig nem is voltam tudatában, hogy _ ennyire_ menő laptopt vettünk : -) -
pentekm012
friss újonc
Szerintem egy nagyon jól összerakott gép, kicsi és nagy teljesítményű!
-
Satra
friss újonc
Annak aki nem egy szörny kinézetű, letisztult, munkára alkalmas kompakt gépet szeretne venni, és emellett szeret néha játszani is, annak ez a gép kifejezetten egy jó opció, az egyetlen dolog amit nem értek, az az, hogy miért hagyták ki a webcamot egy ilyen kis hordozható, alapvetően mindennapi használatra tervezett gépből.
-
turbulencia8
őstag
Sziasztok! A G14-ben van olyan verzió, ami Ryzen Pro-val van szerelve? (Beépített TPM miatt érdekelne, és bitlockerhez kellene.)
-
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy ilyen gépet, Ryzen 9, 1TB, 24GB, GTX 1660 Ti verzióban.
Vásároltam hozzá egy USB3.0-s dokkolót is HZ-3A típusút.
Ma kezdtem el használni dokkolóval a notit.
Külső monitorra rá van kötve HDMI-n a dokkolón keresztül és azt vettem észre, hogy a képminőség sokkal rosszabb, mint a beépített kijelzőn, és annál is, mint amikor a notebook HDMI portján kötöm monitorra.
A monitor egy Lenovo ThinkVision 24"-s, aminek a DVI bemenetén van egy HDMI átalakító, hogy a HDMI belemenjen.
Van egy kb 10ezer Ft-os USB C hama dokkolóm, azon kirakva HDMI-re teljesen jó a kép.
Driver fent van a dokkolóhoz, anélkül nem is megy a dokkolóval semmi sem. BIOS frissítés is megvolt.
Valakinek esetleg ötlet?
Egyébként vissza fogom küldeni a dokkolót, mert amit kaptam töltőt hozzá, azzal tölteni se tudom a notit, hiába van hozzá 3 féle fej is, egyik sem jó.
Csak kíváncsi vagyok, hogy a dokkoló lehet rossz, vagy a 3.0 usb-n így menne ki a dokkoló HDMI kimenetére a kép esetleg?Előre is köszönöm!
-
válasz
ImpersonatoR #202 üzenetére
-
-
Mattb
senior tag
válasz
ImpersonatoR #202 üzenetére
Ha a gép 120Hz-es akkor a monitor is 120hz-en fog futni. Fentebb én is kérdeztem ilyet, akkor azt hiszem ez a válasz jött.
-
Megvettem én is ezt a g14-et 1660 Ti -al
ROG SWIFT PG279Q monitort akarok rakotni 165hz g-sync
HDMI -n csak 60 hz
1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C with DisplayPort™ 1.4 and Power Delivery (gondolom erre a portjára kéne inkább rádugni)
Ha veszek egy ilyen [link] átalakítót és utána display portal dugom rá a laptop type-c portjara tudni fogja a 165hz + G-sync et ?
-
Nazgul96
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem én is egy ilyen kis szörnyeteget.
Sok mérés tesztelgetés után oda jutottam, hogyha le lehetne valahogy az amd precision boostot szedni 4.3Ghz-ról 3.6-ra akkor a nem csak a cpu lesz élhető hőfokú, de a hang is és még az egyszálas teljesítmény nagyrésze is megmarad.
Sokmindent kipróbáltam, kezdve armory create, windows registryben turkáláson át, ryzen controller (nem müködött), sajnos sehogy sem tudtam elérni a kívánt eredményt.
Ha letiltok a precision boostot akkor nagyon halk lesz és még mindig eszméletlen gyors, de egyaszálon a teljesítmény 30%-a kuka, ekkor 3Ghz az órajele a cpunak maximálisan.
Van valakinek valamilyen ötlete hogyan lehetne a 3.6Ghz max órajelet elérni, hogy ne menjen tovább?
Vagy esetleg valakinek bevált valami undervolt, tdp decrase?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ingatlanos topic!
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest