- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen házat vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen videókártyát?
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #166 üzenetére
Nyilván, az egy erőgép, amit nem akarsz ölben használni, mert megfő és szét is éget
-
törölt tag
válasz
#04824576 #152 üzenetére
A duo tapipadja a numpad helyén van, és pont annyit tud mint az első linkelt változat, kapcsolható numpaddá vagy sem
Hogy a touch pad méretű és elhelyezkedésű kijelzőbe éptett touchpad ami egy touchscreen padnak nevezett valami az végülis mi, az inkább teoretikus kérdés
Mivel valós felhasználása kb a yt/spoti vezérlésben van, a többi az elég hmmm szóval kissé megerőszakolt valami, ezért szerintem felhasználását tekintve még mindig inkább közelebb áll egy okos touchpahozd, mint egy buta médialejátszó kezelő izéhez
De végülis tök mindegy.
-
törölt tag
válasz
#04824576 #150 üzenetére
Azért, mert nem egy bármilyen más laposban látható tapipad kerül be, hanem egy kijelző ami kvázi kompromisszum mentesen ugyanarra is használható, azért még nem hal ki a tapipad, csak extra funkciót kap szerintem
A billentyűzet is billentyűzet marad ha mechanikus vagy rgb, akkor is
A duo meg... Amennyire látom pont olyan zsiráf, mint az Acer féle Iconia dual kijelzős izéje volt. Drága, igazán korlátozott userbázisnak szóló tech demó, mert mi ilyet is tudunk, de nem egy olyan trend ami (szerintem) a halandóknak szól.
Külön elszomorodtam picit, mert visszalapozva az iconia ph teszthez az egyik fájdalmas pont a 360k-s vételár volt... 9 éve... Most ennyi pénzért már kb középkat cuccot kapsz csak... Na mindegy, a világ ilyen...
-
törölt tag
válasz
#04824576 #145 üzenetére
A webcam szerintem viszont már most látszik, hogy van ahol nincs, máshol meg a kávacsökkentés miatt száműzik olyan helyekre, ahol jó hogy van, de orrszőr nyíráson kívül sok haszna nincs. Remélem inkább elhaggyják vagy max lesz egy pop up kamera fent, esetleg egy fentre mágnesesen dokkolható modul mint a surface töltője, egy kis henger vagy valami, mert ha elkezdik a kijelzőt kivágni mitn a telefonoknál én felgyújtom a világot a pcsába
A tapipad viszont szerintem marad, nem igazán tudják semmire se használni azt a területet. Teljesen letolni oda a billt se túl ergonomikus, ölben használva a lapost egerészni kb esélytelen magad mellett a kanapén, az érintő kijelző meg határeset sokszor win alatt, mert a gui nem igazán arra van kitalálva sok programnál.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #146 üzenetére
Nyilván fájó pont a jack, de szépen látszik ahogy az alma megrúgta a trendet, kilőtt a saját majd kis késéssel a mindenféle bt füles kínálat. Innentől meg a mezei usert vagy zavarja a bt lag vagy észre se veszi és használja a laptopon is aztán annyi. Valszeg az egyik utolsó csati lesz amit kivesznek, addig hátha fejlődik ez az egész valamerre
-
törölt tag
válasz
janos1988 #140 üzenetére
"Mik lesznek a következők?"
Ez az apple jelenlegi laptop kínálatának a tükrében elég költői kérdésnek tűnik... Márpedig ha megnézed amit az alma meglép az így vagy úgy de lassan átszivárog a többi gyártóhoz legyen az telefon, laptop, vagy desktop. Ők hagyták el -ipari méretben- kb először a floppy-t az optikai meghajtót, jöttek ki a forrasztott rammal, "cserélhetetlen" laptop aksikkal, forrasztott ssd-vel, jack nélküli telefonnal, etc. Szóval jelenleg nem az a kérdés hogy mit hagynak el, hanem hogy meddig van jack, lan, kártyaolvasó, vagy úgy egyáltalán tb-n kívül bármi más.
Nyilván a gyártó oldalán hatalmas könyebbség hogy nem kell külön vezérlőt tenni a gépbe mindenre, csatikat, etc, hanem rá lehet dobni 2-3-4 type c foglalatot aztán azt csinálsz vele amit akarsz.
Mondjuk személy szerint ezzel semmi bajom, a töltő mellett nálam pont elférne egy type c dokk amiben úgyis van minden is, jelenleg is "asztali" üzemmódban egy usb 3-as dell dokkolóval hajtok 3 monitort meg lant meg külső vinyót meg amit akarok, nyilván akinek ez nem járható út, annak egy darabig talán lesz üzleti szériás megoldás amin van még soros port is.
sheratan
Amennyire én látom a nem épp reprezentatív mennyiségű userből aki körbevesz a kártyaolvasó se kell gyakraban mint a lan a nagy átlagnak. Nyilván akinek van valami komolyabb gépe annak ez kellhet, de átlag Józsi már rég a telefonjával fényképez amit instant tol fel felhőbe, amit a gépen meg elér ahogy leül... Nyilván az én laposomon is van kártyaolvasó, de ha megölsz se tudom hogy milyen méretű... Ahogy lehagyták röhögve a sokkal több embernek fájó jack-et a telefonokról, úgy szerintem ezen senki nem fog gondolkozni hogy szanálják e...
-
-
törölt tag
"Ezt miért kellett?!"
Nyilván vásárlóként a helyes megfejtés hogy köhögd fel a prémium árat ha többet akarsz.
A gyártó oldaláról meg olcsóbb, kevesebb helyet igényel, a csatihoz képest kevesebb a kontakt hiba lehetőség, drágább szervizelés-több profit, egyszerűbb tervezés és gyártás, és pár hasznos/haszontalan dolog -
törölt tag
válasz
-Skylake- #15 üzenetére
Nyilván a tb hiány az értelmezhetetlen, ahogy a hazai árakon is kár rugózni, ez van nem vagyunk piac.
Viszont ha megnézed ez mi és mire hova, akkor kiderül, hogy ez kb a razer szegmensébe köpne bele egy picit, a letisztultabb, "a bit thinner and lighter". Aki ezen a vonalon érdeklődik, annak egy alienware nem igazán megoldás -legalábbis nekem egyáltalán nem az-. Ott meg egész normálisan belőtték az árát, a bestbuy usa kínálatában egy 1500 usd-s g14 lehet csábító annak aki eddig a 2k usd körüli 13-15-ös razerekre volt izgulva.
Nyilván van jobb ajánlat is, ha nem 14-es "thin and light gamer" a cél, de ott az Asusnak is van más ajánlata... Itt nem is az ár a baj szerintem, hanem a hűtés. Na az viszont sokaknál lesz szerintem ok amiért nem veszik meg...
-
törölt tag
Ízlések és pofonok, nekem a tuf széria túl gamer külsőre... Jobban szeretem a letisztultabb vonalakat, pl a Razer szerintem ezzel gurít igazán nagyot, nyilván igen borsos árral és itthon kb nem is kaphatóak... Az a baj, hogy nem is igazán látom, mikor fog itthon racionális keretek közé esni a laposok ára, 300k-ért is max közepesen felszerelt acer-t találtam amire még csak csak azt mondom hogy na, de ott is inkább megvárom mi lesz a teszteken.
-
törölt tag
nekem amikor kijöttek a szériagyártás előtti modellekkel a tesztek, nagyon bejött. Az, hogy az akkor is kritizált melegedéssel kapcsolatban nem igazán sikerült lépni azért picit szomorú... Minden másra meg itt a 27%-os áfa meg a 350+-os eur árfolyam... ha kint élnék az usában, jelenleg egy percet nem gondolkoznék az 1000 usd-s "belépő" modellen, 4800 hs+1650-el... Így meg kár picit érte. Mondjuk az elmúlt időszakban csúnyán elgurult az árazás a laptop piaccal is itthon, szóval meglepve se vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ez a modell egyszerre igyekszik megmutatni, hogy mire képes a tajvani gyártó és az AMD, ha odateszik magukat.
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- LED világítás a lakásban
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tőzsde és gazdaság
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ASUS VIVOBOOK X560UD-BQ009
- Rózsaszín HP Elitebook 830 G5 /i5-7300U/16 GB DDR4/ 256 GB SSD/FHD 13,3"
- Lenovo Thinkpad E470 /i5-7200U/8GB DDR4/256GB SSD/FHD IPS 14,1"
- Dell Latitude E5450 /i3-5010U/8GB DDR3/128GB SSD/FHD IPS 14,1"
- Acer Swift 3 Ultrabook Intel Core i5 8/256
- Új BONTATLAN Lenovo Ideapad Gaming 3 16ARH7 Laptop Ryzen 5 6600H/8Gb/512Gb/RTX 3050 165Hz 3 Év Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest