- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
mghltm
addikt
a fizika a ludas a kis kulonbsegben: "A két új kártya között egyébként elég kicsi a különbség, ami annak köszönhető, hogy a 290X jóval többször vette le az órajelét a maximumról, mint a sima 290-es. Egy hűvösebb szobában, vagy egy erősebb hűtéssel lehet, hogy más lenne a helyzet, de a referencia kártyákkal nekünk ezek az értékek jöttek ki. "
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
tom 007
tag
válasz antikomcsi #31 üzenetére
Három féle felbontás tesztjeinek átlagával számolva relativ teljesitményi előnye 1 % a 780-hoz képest.
A PH teszten 7.5% az ipon teszten 3.6%-kal erősebb mint a GTX 780.
Nagyon pariban vannak ezek a kártyák csak ennyit akartam mondani."Sosem aggódom a jövőért. Mindig túl korán eljön." Albert Einstein
-
Antant
csendes tag
Asszem én sem veszek HD7970-est hanem ki várom ezt egy értelmes hűtővel, 3570k-val gondolom nem lesz probléma kihajtani jól sejtem?
-
_Atesz
addikt
Akkor boldog karácsonyt BF3 fanok.. Már akinek van 110k-ja egy vga-ra..
-
Televan74
nagyúr
Ez a 110.000 Ft -s árcédula érdekes lesz a magyar piacon. Az első ilyen körüli árakra le kell majd csapni, mert ha elfogy és és kevés érkezik az országba bizony emelkedni fog az ára.
Majd a következő generációs gnc -s 20nm -n gyártott radeonból veszek most már. Addig megpróbálom kihúzni a 280X -l.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Apollo_21
addikt
Megmosolyogtató h egy Ipon simán kihozza titán verönek a 290x-et...3másiknál meg csak ott kullog a nyomába...))) Árban leveri..ez sztem elég is egyelőre, már csak egy jó hűtés kell rá...
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
BeLucZ
addikt
végülis tök mind1 mit vesz az ember, mert annyira egymás seggében vannak a vgak a csúcskategóriában
érdemes a legolcsóbbat venni mint ez és felhúzni tökig, mert ha legalább lenne egy "markánsabb" különbség, gondolok itt min 20%-ra azt mondom megérné a 290x, de így.... csak presztízs -
MongolZ
addikt
Öhm, namost lehet, hogy én értelmezem félre, de 10%-kal kevesebb shader van benne, ~5,6%-kal kisebb a maximális órajele, ami azt jelenti, hogy kicsivel több, mint 16%-kal kellene lassabnak lennie a 290X-nél. Ennek ellenére csak szűk 6%-kal gyengébb. Ez nekem azt jelentené, hogy valahol máshol van a szűkkeresztmetszet. Tévednék? Abu?
-
IreN!CuS
őstag
Tetszetős kártya , köszi a tesztet.
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Sondi1986
addikt
Egy kis : BF4 VGA teszt a 290-el.
-
janos666
nagyúr
Kösz, most beugrott, hogy nyáron egyszer beleolvastam ebbe a cikkbe telefonról, csak nem értem benne végig és kiment fejemből.
Kicsit még gondolkodom, hogy megéri-e jelenleg a 290 a felárat egy használt HD7970-el szemben. Akkor ennyivel is kisebb a különbség. Nehéznek érzem most betippelni a jelenlegi játékok méréseiből, hogy a következő 2 év játékaiban mennyivel lesz gyorsabb, vagy akár praktikusan kötelező a GCN2 (hogy ne kelljen lemondani különböző effektekről, mert aránytalanul lassítja a régi GPU-t, vagy eleve le is tiltja a játék, bár ilyen csak akkor látszik lehetségesnek a gyakorlatban, ha nem DX 11.2-es lesz a motor, hanem pl. Mantle-t vagy CUDA-t is használ...).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
antikomcsi
veterán
Mi benne a meglepő?
Mivel másképpen teszteltek, nyilván más lesz az eredmény is. Ami egyébként nagyjából megfelel az itteni tesztnek. Csak ott ugye volt egyféle felbontás, itt meg két másik fajta felbontás minimum és átlag értékekkel, melyek összességéből született meg a végső grafikon, ha jól olvastam. Ennyi az egész.
-
LackoMester
addikt
Jó teszt, jó kártyák, köszönjük.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
gyuszaa
őstag
-
törölt tag
Annyira minimális a különbség 290 és 290x között, hogy egyszerűen nem éri meg azt a plusz pénzt az x változat.
-
shteer
titán
-
mghltm
addikt
+1
anno a 290x-et mondtak titan gyalazonak, pedig a 290-es az. pimasz az arazasa a teljesitmenyehez kepest, meg a sajat nagytesojanak is eros konkurenciat csinal. dobnak ra egy normalis hutot es nem lesz gond az eladasokkal. ha lehet egyaltalan ar / ertek aranyrol beszelni ilyen aru kartyaknal, jelenleg ez a legjobbak legjobbika. aki nem tudott varni par hetet a 290x vasarlassal, az most szivhatja a fogat.
koszonet a tesztert!
(#20) Seangaijin az a vilag mar megszunt, mar nem segit a bios modositas a feloldasban
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
tal-garius
aktív tag
Már csak pénz kellene, biztos ezt a kártyát venném. Jó kis teszt!
-
Ybron
senior tag
Érdekes, kb kiadtak még egy R9 290X-szet, X nélkül, csak ugye olcsóbban, így nem látom értelmét az X-nek, hogy azt bárki megvegye majd. Ez inkább csak az NVIDIA-nak szól, persze ez csak az én véleményem.
Kíváncsi vagyok erre mit lép nv a gtx 780-nal kapocslatba, lesz-e még áresés... -
Seangaijin
aktív tag
Én még arra lennék kíváncsi, hogy rá lehet e majd tolni a 290x bios-át hogy feloldjuk a letiltott dolgokat. Nekem a 6950-en sikerült megcsinálni anno mint sokan másoknak és azzal hogy az órajelekhez nem nyúltam is kaptam plusz 5-6fps-t BF3-ban. Ha meglehetne oldani ennél is akkor über mega brutál best buy...
[ Szerkesztve ]
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
janos666
nagyúr
A táblázat a bibis, vagy már a Tahiti is tud mindent, ami a DirectX 11.2-höz kell (és támogatva is van/lesz a driverekben)?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
flakter
tag
Wow! Nem rossz. Kíváncsi leszek driver frissítésekkel mennyivel lesz gyorsabb a kártya.
..FlaK..
-
titán
Csúcskategóriában ilyen ár/érték arányra 4850 óta nem emlékszem.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Milka 78
nagyúr
Azért ezzel az árral mindjárt más a fekvése a leányzónak.Most már csak a gyári,ref. mákdarálót kell lerúgni róla és egész életképes kis kari lesz belőle
-
gyáliSanyi
őstag
Hozza a Titan szintjét és a kezdő árazás sem rossz. Ha később is de Best Buy!
Live poor, die rich.
-
gyuszaa
őstag
Köszönjük a tesztet.
Aftermarket hűtővel/vizezve ez lesz a bestbuy, elhanyagolható különbség.
Ennek fényében jobb választás lesz még az olcsóbbított 780-nál is. (Pláne később a mantle api is lehet valakinek szempont, trueaudio ficsőr meg csak hab a tortán). Driveren is lesz majd csiszolva.Jöhet a 780 TI válaszul.
"Ez nagyon kis különbség, hisz példának okáért a HD 7950 és 7970 között majd 17% van,"
Ha a marha alacsony ref. órajeles 7950-et hasonlítjuk a 7970 ghz editionhoz akkor valóban ennyi a különbség.
Igazságosan 10%, C2C meg 5-8 % különbség van.[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Még jó, hogy nem vettem 280X-t. Várok valami normális hűtővel megáldott példányt és már csak azt kell eldönteni, hogy VGA-t vegyek, vagy konzolt
-
tom 007
tag
Azért az Ipon teszten kicsit más eredmények születtek:[link]
"Sosem aggódom a jövőért. Mindig túl korán eljön." Albert Einstein
-
F e Z o
veterán
Hozta azokat az eredményeket, amiket várni lehetett. Mindenesetre köszi a tesztet.
H2O über alles!
-
JhoniMitchel
tag
Jó cikk, veszek is egy ilyet, az nvidia tatanon már néha laggol a super mario.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Kap egy normális hűtőt, akkor shut up and take my money!
I am having fun staying poor.
-
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
válasz IT.SZB.IKM #2 üzenetére
Konkrétan majd az új gépem része is lehet. Lehet, hogy a HD7XXX sorozat átnevezése de ha olcsóbban adják más néven ki a cicit érdekel?
-
Prosector
addikt
Elég jól bírja a tuningot, húzva odaver az X-nek is. Tényleg best buy vga.
-
MrPetya19
addikt
válasz GeneraL_XTX #1 üzenetére
Én direkt megvártam, és jól tettem. Csak lehessen rendesen kapni, ne úgy mint a 280x-et, és a 290x-et.
Kérdés:
A nyák megegyezik az X-es verzióéval?,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
ár/értékben nem rossz....hmmm meg van az új videokártyám?
-
GeneraL_XTX
veterán
Jó teszt, köszönjük.
Hát ez 110 ezerért best buy az tuti!! Eléggé meginogtam most, hogy 280X-et vegyek-e ennek fényében
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- BestBuy ruhás topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Szólánc.
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.