- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
motocoder
aktív tag
Nekem ez a kártya nem megy 120Hz-n.csak 60 Hz-t tud.
Van hozzá valami driver amivel menne? -
Beles1967
újonc
Nekem az r7 250-ől edition változat van
- 2GB DDR5
- 512 stream processzor
- GCN architekúra
ez vajon ogy teljesítene?
Mondjuk nem igazán játékra használom.
Mennyit érne meg most? (ezerben)
Köszi Zotya -
Akheron
senior tag
Nekem bevált ez a kártya félmagas GDDR5-ös verzióban, egy SFF gépben (ThinkCentre m91p). Ebben a szegmensben nagyon gyér a kínálat: a HD 7750-es nem kapható már, a GT 640 pedig jóval gyengébb. Egyedül a GTX 650-ből volt a Zotacnak egy alacsony profilú verziója, de horribilis összegekért lehetett csak beszerezni.
Az R7 250-emmel simán futtattam Full HD-ben, nem is rossz beállításokkal kicsit régebbi játékokat, mint amilyen a Burnout: Paradise és a Deus Ex: Human Revolution.
De most nemrég megjelent félmagas verzióban az új GTX 750, ami erősen hazavágja az R7 250-et; sokkal jobb a fogyasztás/teljesítmény aránya. Át is váltok rá.
-
azfusti
újonc
Sziasztok!
Vettem ezt a kártyát, és Asus M5A97 Le R2.0 Alaplapot. A kártya működik a teszt gépemen, és más videó kártya amit próbáltam (Gigabyte Geforce GT 630 2GB DDR3) az működik az alaplapon. De együtt nem megy. Felpörög 1 pillanatra a Ventilátor a VGA-n és rögtön leáll. Leadja a hibaüzenetet (1 hosszú és 3 rövid sípszó, aztán szünet (1-2 mp) és ismét 1 rövid sípszó ) és ennyi, csak pörög a processzor ventilátora és kész. Próbáltam már frissíteni a BIOS-t az sem segített... Nem tudom mit lehetne vele csinálni. UI: A Processzorban nincs beépített VGA. Előre is köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: Kornél
-
greenmeister
tag
Diablo 3at valaki kipróbálná vki fullHDban? Erdekelne nagyon.
-
elerion
csendes tag
Sziasztok!
Az igaz, hogy R7 250-esek tényleg csak PCI 3.0 x8 sávszélességre képesek? Vagy át lehet állítani valahogy a x16 interface-re is? Nekem egy Asus R7 250-es van de csak x8-szorosan akar futni.Köszi
-
konci79
őstag
-
solaris17
aktív tag
260-as tesztre énis kíváncsi lennék.
-
dredbiro
senior tag
Köszi a tesztet,kiválóan eltalált címzéssel
-
Paul119
addikt
Nemar, egy 560ti kupakosra veri a mezőnyt?
pilu85: az én 8800gtsem is kb 2 évig huzta -
orion1025
őstag
válasz
djculture #109 üzenetére
Na igen, ezen nem kicsit értelmesebb referenciahűtés van...Ha legközelebb veszek VGA-t, az már valószínű 1-2GB-s példány lesz az alsóbb házból, így ezért figyelgetem az itteni híreket (régebbieket is), hogy ha arra kerül a sor, könnyebb legyen a döntés. Igaz Vidia párti vagyok, de az MSI RX1950PRO nagy kedvencem volt.
-
djculture
félisten
A 9800-asok se voltak jobbak, 9600gt az viszont birja (kivéve az első bsod hibás szériát )de az egy herélt gpu nem is melegszik annyira.
-
orion1025
őstag
Hasonló véleményen vagyok, még mindig 8800GT-t használok, mert nem kockulok a gép előtt, esetleg nagy ritkán régi neveket előveszek.Így én is szívesen vennék legközelebb egy low kártyát újonnan, mintsem két használtat elnyűni, mert az előző 8800-m is fél évet bírt, ráadásul GTS hűtéssel.
-
vittorio7
őstag
Jó a teszt.
-
törölt tag
jé egy 5850.
Végre látszik hogy mekkora volt a "fejlődés", az elmúlt pár évbenköszi!
-
Prof
addikt
Pedig tetszik nem tetszik az a jovo, a GPU-knal is beleutkoznek a plafonba szepen nemsokara.
A 290X CF tesztetknel meg az olykor +100% feletti CF skalazodas mutatja, hogy csak egyes jatekgyartok a lusta disznok.
Kepzelj egy lapos TV-t aminek a hatuljan egy nagy alaplapon ott pihen az integralt 4db 290X erejevel rendelkezo chipek+ speci RAMok es egyutt vetik a 80-100 colos 4K kijelzore a pixeleket
Semmi boszme haz, a TV hatulja, mint nagy passziv borda nagy halk ventikkel megtamogatva.
Egy jatek azzal kezdodik majd, hogy a profilodnal a TV kameraja letapogat es sajat magad lesz 1:1-ben a foszereplo a kepernyon, ha azt akarod. -
dragonfx
veterán
igen....pontosna igy gondoltam.
annyi kiegészítéssel a netezésre filmnézésre egy hd2000 is elég az amd apu.it nem emliutem mert mérföldekkel az intle szintje felet vannak.azok a megoldások leverik ezt a tesztelt vga.t.
minek kössön össze valaki két low end grafikai magot??mikor ahogy páran leirták 25k.ért vesz 7770et ami 2014ben a beugró vga lesz a játékra,és nincs kockázat a crossfire.re hasonloságokra.és még kevesebbet is eszik..de lehet év vége felé már a 7790 lesz az.
-
Mark_o
tag
Ebből nekem az jött le ,hogy teljesítmény szinten egy darabig még jó lesz a 7790
Nem hittem hogy erősebb az 5850nél.
Nem láttam őket egy tesztben még. -
Gainka
őstag
Én nem ezt a kártyát istenitem, Én azt mondtam hogy kell olcso kártya is.
[link]2012-03-07 10:15 :
Az aktuális állás szerint a legolcsóbb HD 7770 ára 40 000 forint környékén van, amiért már akár HD 6850-et is kaphatunk, de a HD 7750 sem úszható meg 30 000 alatt.
Minden kártya jóval drágábban kezd... -
úgy tűnik, megkaptuk a GTX650-et piros kiadásban. adott egy szörnyen gyenge GPU, amit a magas órajelekkel próbálnak eggyel (kettővel?) magasabb árkategóriába erőszakolni. az eredmény: nem megfelelő teljesítmény és hozzá képest magas fogyasztás. no meg persze drága. továbbra is úgy tűnik, hogy átlagos használatra diszkrét VGA-ban a 7770 alatt nincs élet...
(#67) Sinesol/temp: inkább 40% az a 30, és a fő ok a memória-sávszélesség, amiben a 250 még egy kicsit erősebb is.
-
kösz a tesztet,nagyon gyenege kis kari
-
Prof
addikt
Mar bocs, de most kifizetni a most magas jovoben esetlegesen bejovo csodafejlesztesek arat hulyeseg. Akarmennyire is szeretned ha 2 szalra se kepesek programot irni mar 10 eve, akkor hirtelen a semmibol nem lesznek GPU-t hasznalo programok, se programozok, ez egy sokkal hosszabb folyamat.
Sajat tapasztalatbol beszelekApple, Intel nagysagyu cegek nem tudtak "hasonlo" technologiakat elterjeszteni, mert a kompatbilitas az sokkal nagyobb ur, mint a teljesitmeny. A gepek 1-3%-an futni kepes, a fejlesztok 1-3%-a altal egyaltalan alap szinten ismert temaban csak a nagyon eroforrasigenyes programok (videokoldolok, kepfeldolgozok) eseteben van egyaltalan esely az erdemi implementalasra.
-
Prof
addikt
Hasznalt 5770 1GB GDDR5 (Sapphire-om volt, total csendes es FullHd Skyrimeztem rajta) sokkal jobban megeri, de meg egy passziv 7750 is.
-
A használt piac nem a minden.
-Ha új a kari,akkor nincs izgulás,hogy jó-e vagy sem. 99%-ban hibátlan a termék.
-Nem kell eggyezkedni,időpontot megbeszélni,esetleg sokat utazni.Megrendeled,és másnap ott van,vagy akár elhozza a futár.
-Jó érzés újat venni.Először te nyitod fel,te használod,ismered már az előéletét,nincsenek meglepetések.
-Biztosan több a garancia,mint egy használt kártyára.Szóval sok oka van annak,hogy az ember inkább újat vesz,mégha lassabb is.
-
-
pilu85
őstag
válasz
Dr.FantastiK #82 üzenetére
jön a mantle s ez is akadás mentesen finni fogja a bf4-et full hd-n. a próféta szóljon belőlem mi?
-
Sinesol/temp
csendes tag
Nagyon is jol gondolod, hosszutavon ilyen platformba eri meg fektetni amd fronton, ráadásul egyszalas teljesitmenyre ragyurnak eléggé mar kaverinel is ha nem is nyomjak le az intelt de mostmar kb pariban lesznek végre megerjük ezt is
Intelnel is ugyanez a forgatokönyv csak pepitaba, ott elég a cpu es inkabb igp-re gyurnak..jolesz ez csak legyen mar kihasznalva. -
bunevo
tag
Én Kaveri APU-t tervezek venni jövőre dVGA nélkül (mini-ITX-re forrasztott GDDR5-tel tetszene a legjobban), és nem érdekel, hogy az egyszálas teljesítménye rosszabb. 6-8 évig folyamatosan szeretném használni hol a 40"-colos fullHD TV-re, hol Monitorra kötve.
Most ugyan még alig lesz program, ami nem IGP-ként is használni tud félezer shader magot (800 Gflops!), vagy akár a HSA, hUMA, hQ képességeket. Viszont 2-3 év múlva már nem sokra mennék egy hagyományos vassal. És valószínűleg ugyanez lesz igaz a CPU+dVGA vs APU+dVGA összehasonlításban is.
Ezért most szívesen fogom támogatni ezt a jövőbe mutató vonalat a vásárlásommal, akkor is ha 2014-ben még jobb benchmark értékek jönnek ki átlagosan egy hagyományos CPU-ra akár ár/érték arányban is. -
Gainka
őstag
De fogjátok már fel hogy nem csak uj konfig létezik. Vagy akinek meghal a vga-ja az vegyen uj gépet?
Igen én is látom hogy nem ér annyit mint amennyit tud, de attól független kel olcsó kártya is. Van akinek ez is bőven meg felel, elég lenne kicsit visszább tekerni és látnád(tok) ....
Vagy még is hogy gondoltátok ezt? Legyen apu, aztán meg 7790? és akinek kéne egy kis vga az választhat hogy 35 ért uj vga-t vesz vagy uj lapot meg egy kis aput ???
omg -
törölt tag
-
Nagynozi
aktív tag
Köszönet a cikkért. Nekem nagyon tetszik, hogy benne van a HD5850-es, a legjobb kártyám volt, 2009-2013-ig hsználtam, már lecseréltem, de még mindig nagyon jól teljesít a picike.
djculture : Egy Tahitis HD7870-re, megérte természetesen, kaptam egy jó nagy teljesítménynövekedést, de azért még mindig megdobban a szívem, ha látom egy tesztben a HD5850-est!
-
djculture
félisten
Esetleg tényleg az lehet a cél hogy ez direkt úgy alkották meg hogy az apu termékeknek a CrossFireX társa legyen. Más értelme nem nagyon lehet egy ilyen halovány teljesitményű vga-t megalkotni.
-
Turbolada II
őstag
Különösen nem ajánlott.
-
dragonfx
veterán
jo a teszt a vga kevésbbé.kb smemire nem jo.aki ekkora grafikai teljesitmnyt akar evsz egy komoly procit amibe jo igp van.
-
Sinesol/temp
csendes tag
Egyébként erdekes hogy alig 30 szazalekkal erösebb csak a 7770 miközben 70 százalekkal több shader+100 szazalekkal több a Rop egysegek szama.
Egyedül a 33 szzalekkal több Texturazo az ami aranyaiban összeverhetö a teljesitmenybeli különbseggel.
Ennyire rossz a skalazodas vagy ennyire visszafogja a 7770-est a texturazok szama? -
törölt tag
válasz
Leviahegyro #65 üzenetére
Kérdés az integrált VGA mennyi és milyen kijelzőt kezel.
-
Leviahegyro
csendes tag
Ezeket a "belépő szintű" kártyákat sosem értettem :/ A teljesítményük az új játékokra nem elég, akik meg régebbi, kisebb gépigényű játékokat szeretnének futtatni azok lehet jobban járnak egy régebbi, de erősebb kártyával, aminek lement az ára és nem sokkal drágább... Aki meg nem is akar játszani, csak internet-irodai munka kombóra használja lehet jobban jár egy integrált vga-val.
-
Petyyyyy
addikt
Ha nem is sikerült olyan jól, de legalább jól néz ki...vagyis nem néz ki rosszul. A tesztet ismét köszi.
-
ddaydome
senior tag
Nem hinném ,hogy egy APU ilyen gyors lenne, már csak a közös memória miatt sem.
-
Sanya
nagyúr
-
zseko
veterán
Hát ha ezt a procit fel lehet húzni 4GHz környékére akkor az fel fog érni egy kisebb csodával
Azért 'e' mert energiatakarékos, max 65watt, és 2,5GHz-es. Mikor vettem a fogyasztás volt a fő szempont, most már kissé bánom, inkább vettem volna 10e-el kevesebbért egy 3,5GHz-es procit...
(#11) PC-rev-RM: valóban nem bírja a húzást, 2,8GHz a max amit ki tudtam hozni, igaz nem nagyon erőltettem, és annyira sose izgatott a tuning.
-
vbalint77
tag
Szerintem meg mindennek van oka!
Ennek a kártyának is van!
Hibrid CF kaverivel! A neten is az első kaveri tesztek egyből egy 240-essel voltak CF-ben!
Sőt olcsósítva kell venni egy Sapphire 240-est ddr5-el, aztán mehet is rá a 250-es bois! -
kromatika
veterán
Köszi a tesztet.
-
lemusz
addikt
Mint nemrégiben lett 7750 tulaj, azért ez valahol öröm é bódottá néköm, hogy nem a 7750 a leggyengébb.
-
Ez abszolút nulla akkor...
Inkább használtan egy 7770, vagy a kifutó 7750-es , sőt még egy belépő GTX650 is jobb ennél...
Nem is értem az AMD-t... tény olcsóbb így, de hát gyengébb is, az új nevezéktannal akarnak jól megkavarni minden vásárlót...
-
Helmoras
őstag
A cikk irótól kérdezném, várható r7 260 teszt is januárban?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Tomb Raider alatt be volt kapcsolva a TressFX?
Igen érdekes amúgy, most futattam vele egy benchmarkot. 1280X1024 Ultrán, Tress FX-szel kemény átlag 26 FPS-t kaptam. Mindezt egy Radeon 6850-nel. A procim lenne kevés hozzá, mert a GPU valahol 7770 szintjén van?
-
echterion
nagyúr
Én nemrég raktam össze valakinek egy olyan gépet, melyben 6670 DDR3 és 750k proci volt összerakva. Annak sem volt úgy sok értelme, de hát akinek ilyen igényei vanak, az így jár. Valami progihoz kellett neki, ami opencl2 támogatással megy, csak azt nem értettem, hogy miért nem apu-t vett már akkor.
-
deja vu
addikt
Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, csak hogy egyetértek vele.
Erről már volt szó korábban, hogy egy olcsó proci+olcsó vga sokkal jobb játékokban mint az ugyanannyiba kerülő csúcs apu.
Azt sem értem , hogy az apu-s topicban az 5800k, 6800k mellé vga-t raknak, valaki 280x-et vett mellé, meg 7870xt meg brutál kártyákat. Komolyan nem értem, mivel a 6800k és az olcsóbb haswell i5 között ~10 ezer forint különbség van, ami különbség már majdnem kijön az olcsóbb ram miatt, és mindenhova elég azokhoz az izomkártyákhoz, nem csak single játékban. -
martonx
veterán
Hinnye, és a Kaveri GPU tudása egy az egyben ez lesz, csak éppen még DDR3-mal is súlyosbítva?
Na, aki eddig csodát várt, annak ideje felkelnie, és beruházni egy i3 + R 260 kombóba. -
sb
veterán
Igen, A 6800k-ra +20%-ot "vár" a teszt.
Egy 6670 kb. 25%-kal gyorsabb, mint a 6800k.
A 7750 pedig kb 50%-kal gyorsabb, mint egy 6670.Ezt csak azért sorolom, mert nem értem azt az 1-2 APU-s hsz-t, ami itt elhangzott. Amíg a jelenlegi csúcs APU-knál is majdnem kétszer gyorsabb egy 7750 addig felesleges még sajnos az összehasonlítás. Ez a 250-es elég harmatos lett, de inkább csak a meglévő dvga-khoz képest gyenge, egy APU-t keresztbe lenyel még ez is.
Ehhez adjuk még hozzá, hogy 1866-2133-as ram kell az APU mellé.
Hogy 4GB szűkösen lesz elég, ha 0.5-1GB-ot kap a GPU.
És máris ott tartunk, hogy árban sem sokkal több a dvga-s rendszer.Fogyasztásban szintén nem több... feltéve, hogy egy AMD APU vs Intel Pentium+dvga-ban gondolkodunk.
Nekem is van egy 4 magos Llano-m (A6-3620) netezős gépbe, de én egy kicsit csalódtam.
- Egy szimpla netezős gépbe nem kell még ilyen gpu sem, és 4 mag is felesleges.
- Ha meg némi ad-hoc, alacsony felbontású játékra kell, akkor meg arra is gyenge ez a gpu.
Persze ebben a 6800k-nál is durván kétszer lassabb a gpu, de szerintem valahol a 7750 körül kezd használható lenni. Én a 6800k szintjét látom nagyjából holt térnek. Vagy annyi se kell az embernek vagy az sem elég. Persze nyilván van rétegigény is, 1-2 spec online játékhoz lehet, hogy éppen ez kell. De általánosságban nem ezt látom. -
Ez a szint lesz várható a Kaveritől?
-
djculture
félisten
Ennek a kártyának mi értelme rosszabb mint a 7750..
-
swayze
tag
Szerintem ma már mindenkinek kell valamennyire az, hogy a gépet eltudja vinni a-b be ha másért nem is azért, hogy a másik rendbehozza (apám tippikusan az akit nem kell, hogy megtaláljanak a vírusok ő meg keresi őket driver frissítő programok, virusírtó programok, gép gyórsító programok formájába
Meg szeret filmeket nézni tv-n és mostanába ráakadt a 3ds-ekre is és ugyan egyelőre elég a 300 as wifi de idővel kevés lesz és akkor annál egyszerűbb nincs is mint, hogy csak odateszi a gépet a tv mellé azt kábel és már megy is az akadás nélküli tvzés!
Amúgy a monitort meg az aksit csak azér írtam, mert nagyon jónak tünik a gép de ezek a gyenge pontjai így nem ajánlanám senkinekse aki mobilitást akar (na meg hidd el az első hozászóló mondta volna, hogy hát szar a kijelző meg kicsi az aksi)
-
echterion
nagyúr
Köszi a tesztet. Hogy mekora egy ratyi lett ez ennyiért. Majd pár hónap múlva talán beesik 20ezer alá, de akkor is inkább egy APU sztem, mint ez. Ahová az kevés, oda ez is.
-
swayze
tag
Sziasztok!
Mindig mikor elolvasom egy vga tesztet arra várok, hogy talán meglelem a választ a kérdésmre, de sajnos még mindig nem!
Engem ami érdekelne az a mobil radeon vonal tesztje lenne ami a cikbe is be van linkelve.
Konkrétan apámnak készülünk venni egy asztali laptopot amihez jól jönnének a tippek. Az elvárás egy időtáló gép lenne amibe van bőven erő nem túl drága (aksi és kijelző nem fontos mert külső monitorra lesz kötve és szinte mindig konnektorról menne)
Na most kinéztünk neki egy lenovo g500-ast 186 ezer-ért amibe 3 szérias i7 QM-es proci van meg mobil radeon 8750m-na de az, hogy mire képes arról semmit nem találni bár kb az nvidia gt 640m és 650 közt lehet!
Amúgy nagyon nem írnak róla de valószínűleg ddr3-mas memóriával van szerelve!
Na most a kérés az lenne, hogy hozzatok már össze egy tesztett amibe amd mobil grafikus csippek vannak és lehetőség szerint az ujjak (8570m 8670m 8750m (ddr3 illetve gddr5 memóriával amelyikből van 2 fajta) hogy legyen már valami kézelfokható adatunk is! Az nvidia vonalon nincs ilyen baj hisz rengeteg mobil nvidiát teszteltetek már gt640m gt650m gtx660m stb)
Előre is köszönöm ha megpróbáljátok!
-
hemaka
nagyúr
Ez egy hulladek. Pedig azt hittem legalabb kicsivel gyorsabb a 7750-nel. Akkor majd mas lesz az upgrade ebbol a szeriabol.
-
Csapoati
nagyúr
Ez nagyon harmatos ennyiért.
A tesztkonfignál egyébként nem szerepel a 7750, viszont ott az R9 270, ami meg a grafikonokon nincs.
-
psylocke
csendes tag
Sziasztok!
Megosztom egy-két tapasztalatomat erről a kártyáról.
A gép eredetileg internetes konfignak készült, így: Asrock B75M, 2x2 nano1600@1333, Pentium G850 -HD2000...
Aztán gondoltam még is kellene bele egy kártya, mert néhány 720p és szinte az összes 1080p film VLC-vel necces, Dxva, videogyorsítás, ... bekapcsolásakor meg még rosszabb a helyzet. (elég sokat tököltem a driver és egyéb kérdésekkel, fórumozással, a HD2000 eléggé le van butítva...) Meg aztán koca játékoz is kevés volt. 720p-ig egy két modernebbet minimum elfuttatott, de nem volt az igazi.Így megvettem ezt: GigaByte R7 250 OC Edition. Miért ezt? Ez volt a szomszéd boltban 23K-ért, nem volt kedvem utazgatni és az hogy új, és a 2 év garancia is van, és elhamarkodottan döntöttem...
Na akkor a kártyáról:
100mm Fan. Ez jó dolog... lenne, de 55% felett már hangos, mondjuk ritkán lépi át, és az overdrive-ban lefixáltam 50%-ra.
Tuning: 1200 GPU / 1200 DDR5, stabil, nem melegszik, de nincs túlzott hatása a játékokra nézve, azokban a felbontásokban és minőségekben, amikkel játszom, 1-5 +FPS... Így marad alapon.Nem csináltam méréseket, így csak elmondom milyen:
Far Cry 3 med-high 1920x1080, ritkán megreccen, egyébként smooth.
Crysis 1 med-high 1080p szintén.
Crysis 2 med, 1080p nincs gond. High sokszor reccen.
Skyrim, full, 1080p néha reccen, de jó. Sima High-on hasít.
CoD szériák, maxon, 1080p jó, kivéve Black Ops és Ghost, Ezeknél a 720p med is gáz néha, talán driver...
Assassin Creed 1 max, 2 max, többi majd később...Egyenlőre ennyi.
Azért ezek után 100.000-ért kártyát venni, hát...
-
Gainka
őstag
De viszont arra lettem figyelmes hogy a 7790vs260x közötti 5%-ból 10% lett.
(#17) ddaydome 7750 is támogatja a mante-t
Abban egyet értek most még kategoriájában nem ajánlott, de ha nem lessz 7750 akkor lesz más.. 650-en vagy majd az uj gtxen kivül.
(#20) Oliverda,: akkor nem szoltam
-
ddaydome
senior tag
Nekem ilyen kártyám van csak Sapphire-ban és nem bántam meg. Szerintem pontosan azt tudja amire tervezték.Nem volt gondom a Bioshock 3-al sem, meg a Far Cry 3-at is most tolom. Nem mindenkinek az az igénye, hogy 30-40-50 ezres kártyája legyen. Egyébként meg azért sem vettem 7750-et, mert a mantle-re kiváncsi vagyok.
Előtte 5770 volt. Most meg ez. Nem érzem a különbséget a két kártya között. Csendesebb, van rá garancia és kevesebbet eszik.
-
Gainka
őstag
válasz
AxBattler #12 üzenetére
Az veszi meg aki nem hasznàl ki egy 50 ezres vga-t. Itt is ugyan az megy mint iponon a 260as hirnél. Szerintem ezeket ne uj gépbe képzeljétek el , hanem akinek pl meghalt a régi kàrtyàja és netezésre hasznàlja a gépet stb. Mért kell mindent a sajàt igényeitekhez hasonlitani? -.-"
-
mghltm
addikt
hatalmas koszonet a tesztert, foleg a jo oreg 5850-es szerepelteteseert! most mar az 5830/6850/5850/6870/5870-es tulajdonosok is kepet kapnak korosodo kartyaik teljesitmenyerol a jelenlegi felhozatalban. a 7790-es nem tunik rossz valasztasnak, persze a 7850/7870 hozhat igazi sebesseg novekedest.
-
ClayMore
aktív tag
az utolsó mondathoz->hát vagy vesznek használtat.
-
Pedig korábban írtátok, hogy erről a kártyáról szinte biztos nem lesz teszt, mert olyan gyenge... az is lett, még a 7750 is elveri!
Ennél már csak az alábbi szánalmasabb: Sapphire R7 240 4GB DDR3 with Boost
Nem tudom minek égetik magukat ilyenekkel a nevesebb gyártók, meg egyáltalán kik veszik ezeket?
(#13) Kiki18
Blama. Inkább nyomnák a komolyabb APU-kat... -
bacsis
Közösségépítő
nem rossz ez, kb a HD 4830-as szint, azaz 1440-1680-ban el lehet vele játszani és nem eszik sokat.. az ára majd ha beesik egy 10-12 rongyra jó is lesz
-
Sok hiányt pótolt a teszt,Nvidia vonalon is legalább látjuk a fejlődést. Ha kijön az r7 260-as,akkor szerintem érdemes lenne arról is egy tesztet csinálni,vagy ahogy előttem írták,egy low-end összehasonlítást, GT640-el és r7 240-el megfűszerezve.
-
Sondi1986
addikt
Egy 240 GDDR5 VS GT640 csatára is kíváncsi lennék.
-
zseko
veterán
Engem az érdekelne, hogy ezekből az új R-es szériákból melyikre lenne érdemes váltani egy HD6850-ről? ~15% körüli javulás nem érdekel, azzal nem sokat nyernék szvsz. (Ugyanakkor lehet hogy procilimitem van, egy PhenomII X4 905e van mellette)
-
Ellia
addikt
Létjogosultságát nem látom, főleg nem a ddr3-as modelleknek. Esetleg, ha lenne félmagas passzív kialakítás htpc féleségekbe, bár oda szerintem egy amd apu is jobb választás (pénztárca barátabb). De azért cáfoljatok meg, ha rosszul gondolom
-
Gainka
őstag
Micsoda egy xarul optimalizàlt jàték ez a metro33.
-
Sondi1986
addikt
Jó teszt hiányzott már!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megvizsgáltuk az AMD egyik legújabb, belépőszintű grafikus kártyájának teljesítményét árának fényében.
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Túra és kirándulás topic
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GeForce RT X 3080 Gaming x TRIO 10 G
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest