Új hozzászólás Aktív témák
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Van rá precedens. Tavaly egy Asus P6T-t, egy i7-960-ast, meg egy RTX 2070-est vittem repülőn LANpartyra, kézipoggyászként. Igaz h kiszedtek a sorból, igaz hogy, mindenféle bűbájos eszközzel végig simizték a konfigot, de átengedték. A rendészsrác pedig kiröhögött, h öreg a konfigom.
Volt hogy DTR-t, meg xbox X-et vittem egyszerre a nyaralásra hátizsákban, miközben három alsógatyának, két pólónak, meg egy kapucnis pulcsinak jutott már csak hely. Kinek mi a prio... -
VS461
tag
Köszi a választ, jó rég volt, csak néztem, hirtelen mennyi és milyen komment lett
. A Clevo jó tipp, de valszeg köztes megoldásként egy nem ultramobil gamer lapi lesz. A Max-Q vitához meg: ha a gyártó teheti, akkor inkább pattintsa bele a fullos kártyáit a laposba, és különböző profilokkal meg lehetne oldani a throttling problémát, valami köztes profilt felőlem Max-Q-nak is lehetne hívni. Persze annak, aki tudja mit vesz. Aki meg nem, annak meg töknyolc, de rajtuk úgy sem lehet segíteni, az övékben lehet a profilok neve "Max-3DMark"
meg "Max-FPS", ajándék WaterJel égési csomaggal.Amúgy meg, gondolkodtam az "ultravékony" asztali koncepción, ugyanis az utazásaim jó része "céges" szállítás, kvázi mindegy, mennyi poggyásszal. Elkezdtem nézni egy miniITX lapban valami bika proci+VGA+SSD+csillió RAM kombót, meg egy kisebb fHD moncsit (VR távlati céllal), de mire egy (akár) laptophoz hasonló hordozhatóság kijönne ebből, ahhoz nem kevés tervezői és kivitelezői munkaóra és pénz kellene (ezt nem rakom össze furnérből vagy fenyőlécből) , és elveszteném azt az előnyt, hogy asztali alkatrészekkel kvázi olcsón elérném az áhított kráftot. Vagy inkább annyit nem ér meg, bár érdekes kihívás lenne. Marad hát a készen kapható DTR a maga 6 kiló, 6 centi vastag valóságában, vagy egy mainstream gamer noti RGB orgiában, remélhetőleg tisztességes hűtéssel. Ez van.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Hát azért repkednek itt olyan MaxQ dolgok, amiket azért elég szépen le lehet hűteni, csak ugye a teliárat elkérik ezért is akkor meg mit strapálja magát a gyártó. RGB-t bele azt' cső.
De ezt régen is csinálták, akkor sem nagyon rakták az emberek orra alá, hogy egyes GPU-ra milyen RAM került. Így lehetett az, hogy 2 azonos belsős gép között volt 20% diffi az ügyfél meg agyalt, hogy mi a tököm van. Sőt, voltak itt GPU átnevezős sztorik is meg... áh, szóval nem sajnálom én a gyártókat.
-
Alchemist
addikt
válasz
andy19770128
üzenetére
A MaxQ is csak egy beárazott marketing bullshit.
Tudatos vásárló úgyis tájékozódik és eldönti, hogy milyen áron és mi kell neki.
Aki pedig nem gyanakszik, hogy a centisre vékonyított laposban nem lehet rendesen hűteni a kazán GPU-t, az úgy járt. -
Csandi
addikt
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Épp erről beszélek, hogy egy asztalit nem tudsz olyan könnyen magaddal vinni utazásra, attól, hogy pár centivel vastagabb meg pár kilóval nehezebb egy normális gamer laptop még befér egy bőröndbe/táskába és a ha megérkezett az ember, tud játszani rajta. Asztalit egérrel, billel, monitorral mikor viszel fel repülőre?

-
KISDUCK
addikt
Nem vagyok naív, ez nem külön tervezett lapka ez csak thermal design ami azért kellett, hogy a trendeknek megfelelően egyre vékonyabb gépeket dobhassanak piacra. Benne van a pakliban hogy nem a legmagasabb órajelen üzemelő lapkák mennek a max-q nak, de ez még mindig nem jelenti azt hogy selejt, ha selejt lenne akkor lenne letiltott részegység vagy esetleges áram szivárgás miatt nagyobb lenne a fogyasztás, de ezek pont hogy optimálisan üzemelnek. A 2070 laptop verzióval összehasonlítva szerintem jól látszik, hogy kisebb fogyasztásból ugyanakkora teljesítményt hoz. Én meg merném kockáztatni hogy a max-q verziók tudnák hozni a laptop verzió értékeit. Gyakorlatban ugye fordítva könnyebb bizonyítani, de egy max q gpu-t feljebb tekerni öngyilkosság laptopban, még cpu uv-val is ki lehet nyírni az alaplapot.
-
Csandi
addikt
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Asztalit nehezebben viszed el mondjuk egy utazásra, viszont ha megérkezett az ember ás lerakta asztalra a lapost akkor azért jól jöhet az a + teljesítmény, táskában meg bőröndben meg szinte mindegy, hogy milyen nehéz a gép, aki meg menet közbe akar játszani annak egészségére, ahogy korábban is említettem

Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest