- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz andy19770128 #50 üzenetére
Aha, most hogy nem érik utol az AMD-t, az Intel már 95-ről 250W-ra tuningolt procikkal támad. Akkor az eddigiek mind selejtek voltak, mert azt is lehetett volna 250W-ra húzni, és az lett volna a teljes, nem?
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #50 üzenetére
Tudsz esetleg valami cikket linkelni, ahol leírják hogy azért lett létrehozva a max-q csoport, mert bizonyos chipek nem érik el a cél órajelet?
-
Csandi
őstag
Egyet értek a korábbi véleményekkel/kommentekkel, hogy ha valaki játékra akar lapost akkor vállalja, hogy vastag és nehéz (DTR), ne bohóckodjon max-q val, aki meg az ölében akar játszani a vonaton annak egészségére, de a switch jobb célszerszám erre, majd ha megérkezett az ember akkor a szálláson (vagy ahova megy) tud játszani a laptopján, rendesen, asztalnál
A Thunderboltos egpu nem rossz köztes megoldás, de akkor a mobilitás rovására megy, azzal az erővel lehet egy gamer asztalija is az embernek, egy ultrahordozható lapos mellett, illetve azért nem is lehet teljes mértékben kihasználni a vidikari teljesítményét thunderbolton keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #56 üzenetére
Nem ritka hogy valami hibásan jön le a szalagról és részegységek tiltásával eladják butitva, de jóként. A max-q nál nincs letiltva semmi, ugyan annyi részegység működik mint a normál verzióban csak a fogyasztási keretet alacsonyabb értékre állítják ahol a legoptimálisabb a chip működése hűtés szempontjából. Ez ugye órajel visszaesést fog eredményezni. Nincs semmi zsiványság, átverés vagy megkárosítás a termék meg is van különböztetve a többitől. Az pedig nem az nvidia sara szerintem hogy sok kereskedő képtelen normálisan megcsinálni a termék hírdetését.
-
Dr. Akula
félisten
válasz andy19770128 #59 üzenetére
??? Ezt az "érvet" valami random ellenkezés generátor dobta?
-
félisten
mekkora .... hordasz itt össze.Szokás szerint.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
KISDUCK
addikt
Nagyon félre érted az egészet. Nem azért max q mert rossz a chip, hanem mert így tudnak kisebb és könyebb gépeket építeni köré.
Mégegyszer összegezzük
2080 max-q 80w 735-1095 mhz
2080 max-q 90w 990-1230 mhz
2080 laptop 150w 1380-1590 mhz
2080 215w 1515-1710 mhzMinél kisebb órajelen megy a chip annál kisebb a tdp igénye és annál kevesebb hőt termel. Tehát a max-q nak van szüksége a legkisebb hűtőrendszerre. A max-q is működik az asztali hűtőrendszerével is akár, csak ahhoz képest sokkal hűvősebb lesz míg az asztali verzíó a max-q hűtőrendszerével már thermal throtlingolna mert nem bírná lehűteni. A max-q nak az a lényege hogy minél kevesebb áramot vegyel fel és minél kevesebb hőt termeljen. Remélem érthető, ha nem akkor elengedem ezt a beszélgetést...
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz andy19770128 #61 üzenetére
Mit, az érvet? Hát nem jött be.
(#63) KISDUCK: Pontosabban van egy tartomány ahol jól skálázódik teljesítmény / fogyasztásra, se alá, se fölé nem érdemes menni, mert aránytalanul nagyobb lesz az energiabefektetés, mint a kiszedhető teljesítmény (fps). A CPU-k is ezért vannak a 3-4 GHz közötti régióban, 5 GHz-re már jönnek az ilyen 250W-ok.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz Dr. Akula #64 üzenetére
Nyílván, erre a legjobb példa a szörny FX cpu amit az amd 200w fölé pumpált 5GHz-ért. De hát most komolyan ezt a skálázódást is leírta valaki már ide, lehet hogy pont te, meg ilyet már nem is mernék fejtegetni olyannak akinek az eddigi threadből csak az jött le hogy a 80 wattos chipre nem jó a 150 wattos hűtőrendszer.
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #67 üzenetére
Én meg már korábban is írtam hogy mutass erre bármiféle írásos bizonyítékot, de eddig nem linkeltél semmit.
szerk: ha érted akkor miért írtál hülyeségeket?[ Szerkesztve ]
-
andy19770128
aktív tag
Akiek van tudása és szerszámai csip cseréhez az próbálja ki a max qt standard hűtéssel standard órajelen. Nem fog menni.
-
Dtomka
veterán
A gép mögül mindenkinek nagy az arca... vagy csak nem itthon keresik meg a rá valót...
(#8 MeszesKPT
A gamer az, aki a gaming laptopon játszik.És azok akik asztali gépen nyomják? Akiknek csak a vga-ja annyiba kerül mint ez a laptop?
Azok nem gémerek....
Szerintem máskor gondold át mielőtt bill -t ragadnál!
(#2) XuChi
Acer Predator Triton 500 szerint a Te géped KUKA![ Szerkesztve ]
-
andy19770128
aktív tag
válasz MaxxDamage #1 üzenetére
Mit tartasz te komoly gamer laposnak? mármint műszakilag?
-
MaxxDamage
félisten
válasz andy19770128 #73 üzenetére
Jelenlegim is az, a mostani felhasználás(om)ra meg főként az /aláírásban,adatlapomon szereplő MSI GT/
Amúgy legyen jó hardver és jó hűtés (nem túl hangos!) hozzá plusz jó anyaghasználat és összeszerelés, a többi nem lényeges.Mai viszonylatban egy Clevo lenne a kiválasztott (cserélhető CPU és GPU) jó hűtéssel. (Octane VI vagy újabb 17.3") vagy egy új MSI GT (jelenlegi széria)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
félisten
válasz andy19770128 #65 üzenetére
nyilván ekkora hülyeséget megcáfolni nem kell túl sok érv. előtted leírták már KISDUCK is miről is van szó.
a másik részére: Gondolom kivettél egy max_Q 2080 GPu-t és beletetted egy ugyan olyan hűtésű nem maxQ laposba/ vagy csak alaplapba, feldobtál rá egy speckó BIOS-t amivel megadtad neki a 130 wattot és kipróbáltad. Cools story bro.
támasszuk alá nyilvánvaló hazugságokkal az igazunkat.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
andy19770128
aktív tag
Nem nyert zoknit. Én csak jelen voltam a műveletnél. Egy vgat javitattam a szakval. Előttem lévővel foglalkozott. Ha jól emlékszem egy két asus volt a paciens. A standard 2080 kinyiffant. És eymax q t tettek a helyére bios csere bere megvolt. A csökkentett órajelen vigan elmuzsikált. De a stanard órajel közelében sem volt mikor nem birta tovább . Akit érdekel hogy ki volt az elkövető annak megadhatom az elérését. Komoly műszearparkja van
-
félisten
válasz andy19770128 #76 üzenetére
ok elengedem.[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Ez szép és jó, ... lenne, ha egy 2070 maxq nem egy 2060 szintet hozna. Egy 2080 maxq egy 2070 szintet hozza. Ez mi ha nem átbaszás ???
Természetesen a MAX-Q "technológiát" keményen megfizettetik velünk, holott köze nincs teljesítményben, a vele azonos névtanilag megnevezett verziókhoz!
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #81 üzenetére
Ha ez eddigiekből ezt nem sikerült megérteni vagy csak trollkodsz az sajnálatos....
-
XuChi
addikt
-
KISDUCK
addikt
A 2080 az egy TU104-es chip, míg a 2070 egy TU106-os chip és "2080 max-q" a neve az alacsony tdp-s vertzíónak, meg van különböztetve névvel is, hogy ugyan az a chip, de más paraméterezéssel. Mit nem értesz ezen?
Ezzel a logikával a kölyök német juhászt se hívjuk német juhásznak mert csak akkora mint egy puli, hívjuk ezentúl pulinak az összes kölyök német juhászt.
-
XuChi
addikt
Kutyát nem érdekli a chip gyári megnevezése. 2070 legyen 2070 teljesítményen a 2080 meg legyen 2080 teljesítményen. Ne nekem kelljen kutatni, hogy az egyik 2070 csak egy 2060 szintet megy a másik 2080 meg 2070 szintet megy játékokban. Mirt kell a egy szinttel feljebb elnevezni, ha nem tud annyit ??? Kb olyan mintha Mazda 6-ot 7-nak hívnám, mert kevesebbet fogyaszt. Holott a valódi Mazda 7 meg odaveri mint a francot, mert lehet hogy eszik 12L-t, de legalább megy is mint a rakéta! Részemről itt vége van, mert nem fogunk közös nevezőre jutni. Te és a többi MAX-q fanatikus meg vegyen azt és élvezzétek a kisebb teljesítményt kisebb fogyasztással, de magasabb elnevezéssel. Üdv.
-
-
Dr. Akula
félisten
Mondjuk az hogy ezt 80% fogyasztás mellett teszi? Persze ha neked radiátor kell és nem notebook, akkor oké, de miért nem a Keravillban nézel körül, sokkal olcsóbb,
(#83) XuChi: "Ne nevezzük már 2080-nak, ha a 2070 szintet hozza!!!!"
Meg 2070-nek se ami többet fogyaszt mint egy 2080!
"Ezt magyarázom már mióta!"
Nem magyarázni kéne, hanem megérteni.
(#85) XuChi: "Kutyát nem érdekli a chip gyári megnevezése. 2070 legyen 2070 teljesítményen a 2080 meg legyen 2080 teljesítményen."
Szerintem akkor az Intelnek meg az AMD-nek is szólhatnál hogy ne használjanak már különböző elnevezéseket az azonos teljesítményű procijaikra, mert téged megzavar hogy egyiket Intelnek, a másikat AMD-nek hívják, miközben ugyanannyi fps-t tud Quake alatt...
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #88 üzenetére
Miből gondolod hogy lapost akarok venni? Majd ha a mostani gépem cserére szorul akkor a majdani igényeimnek megfelelően fogok gépet választani.
#89:
Lehet hogy rosszul emlékszek, de a Q mióta jelent erőt? -
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #91 üzenetére
OMG, ennyi sületlenséget hogy tudsz kitalálni? Komolyan mondom már-már elkápráztatsz. Félve kérdezem meg, de hogy lett a Q mint erőből
Q mint quality és a laikus honnan tudja hogy mi az a quality? -
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #93 üzenetére
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #95 üzenetére
Laikus nem nézhet diszkáverit Morgan Freeman-nel A féreglyukakon át műsorokat? Ez azért kirekesztő. Kötekedés? Nem csak próbálom a te vitamódszered alkalmazni hátha bejön.
funfact: kétszer tettem fel neked egy kérdést amikor azt mondtad hogy a max-q selejtes gpu, a kérdésem/kérésem pedig az volt hogy akkor mutass erre bármiféle írásos bizonyítékot, cikket, szakmai portált, fórumot ami ezzel foglalkozik, de mindkét esetben hallgattál ezügyben és bebüfögtél valami hülyeséget és csodálkozol, ha belekötök minden sületlenségbe amit állítasz bármiféle alátámasztás nélkül? -
Dr. Akula
félisten
válasz andy19770128 #89 üzenetére
"A MAX Q nem lebutitottra utal hanem erősebbre."
Nem. A MaxQ a maximális teljesítmény / fogyasztás arányra utal. Arra hogy nem gyári tuningos villanyrezsó, mint amit általában osztogatnak. Mint amit te is veszel helyette.
"szabad asszociáció"
Tehát hasraütéssel belemagyarázol valamit, aztán vered a segged a földhöz hogy az nem egyezik a gyártó elképzelésével, és akkor ezért csakis a gyártó lehet a hibás? LOOOL!
[ Szerkesztve ]
-
andy19770128
aktív tag
anno mikor megjelentak az első max q jelzéssel ellátott gpu-k 2017 nyarán rengeteg cikk foglalkozott ezzel. és egyértelmüen emlékszem rá hogy erről szólt hogya kevésbé sikerülteket max-q nak adják el. De nem értem hogy ez miért ekkora szivfájdalom neked. olvass te utánna ha érdekel. ha te nem értesz velm egyet miért én keresgéljek??? csináld te.
-
mihione
őstag
Olvastam itt a heves vitat es egy dolog jutott eszembe,ha veszel egy nem maxq 2070-et es mondjuk thermal thortlingol akkor kb ugyanott leszel thrortlingal mint egy maxq-val teljesitmenyben.Asztali gepeknel is szoktak mokolni gpuval adott feszhez minnel kevesebb voltot kerjen.Nekem gyanus hogy egy jobb chip ami magasabb orajelet fut (2070 nem maxq) ugyanugy tudni fogja a maxq orajelet es hozza tartozo feszt,de lehet meg annal is kevesebbel is tudja hozni.Az egyertelmu hogy azokbol a gpukbol lesznek maxq verziok amik nem birjak stabilan az eredeti gyari orajeleket hiba nelkul.Volt mar erre eleg sok pelda,ne legyetek mar naivak h azt gondoljatok az nvidia direkt tervezett ilyen lapkat...afterburnerben pikk pakk le tudod szabalyozni a gput kisebb tdpre/teljesitmenyre.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #98 üzenetére
Mivel te állítottad végig hogy ezek selejt chipek neked kéne valamivel alátámasztani, de látom ez nem megy. Végig azt hangoztattad hogy ezek nem teljes értékű gpu-k meg hülye aki megveszi, pedig de, ezek teljes értékű TU104 chipek. Mégha válogatnak is a chipek között hogy amik nem tudják stabilan tartani az X órajelet és asztali felhasználás helyett megy laptopba 150w, 90w vagy 80w tdp-vel még az se változtat azon hogy itt a legjobb a hőleadás/teljesítmény mutatója a chipnek. Úgy látom hogy részedről több volt a képzelőerő mint a tények.
-
Csandi
őstag
válasz Dr. Akula #102 üzenetére
Asztalit nehezebben viszed el mondjuk egy utazásra, viszont ha megérkezett az ember ás lerakta asztalra a lapost akkor azért jól jöhet az a + teljesítmény, táskában meg bőröndben meg szinte mindegy, hogy milyen nehéz a gép, aki meg menet közbe akar játszani annak egészségére, ahogy korábban is említettem
-
KISDUCK
addikt
Nem vagyok naív, ez nem külön tervezett lapka ez csak thermal design ami azért kellett, hogy a trendeknek megfelelően egyre vékonyabb gépeket dobhassanak piacra. Benne van a pakliban hogy nem a legmagasabb órajelen üzemelő lapkák mennek a max-q nak, de ez még mindig nem jelenti azt hogy selejt, ha selejt lenne akkor lenne letiltott részegység vagy esetleges áram szivárgás miatt nagyobb lenne a fogyasztás, de ezek pont hogy optimálisan üzemelnek. A 2070 laptop verzióval összehasonlítva szerintem jól látszik, hogy kisebb fogyasztásból ugyanakkora teljesítményt hoz. Én meg merném kockáztatni hogy a max-q verziók tudnák hozni a laptop verzió értékeit. Gyakorlatban ugye fordítva könnyebb bizonyítani, de egy max q gpu-t feljebb tekerni öngyilkosság laptopban, még cpu uv-val is ki lehet nyírni az alaplapot.
-
Csandi
őstag
válasz Dr. Akula #105 üzenetére
Épp erről beszélek, hogy egy asztalit nem tudsz olyan könnyen magaddal vinni utazásra, attól, hogy pár centivel vastagabb meg pár kilóval nehezebb egy normális gamer laptop még befér egy bőröndbe/táskába és a ha megérkezett az ember, tud játszani rajta. Asztalit egérrel, billel, monitorral mikor viszel fel repülőre?
[ Szerkesztve ]
-
-
Alchemist
addikt
válasz andy19770128 #89 üzenetére
A MaxQ is csak egy beárazott marketing bullshit.
Tudatos vásárló úgyis tájékozódik és eldönti, hogy milyen áron és mi kell neki.
Aki pedig nem gyanakszik, hogy a centisre vékonyított laposban nem lehet rendesen hűteni a kazán GPU-t, az úgy járt.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Tikakukac
titán
válasz Dr. Akula #112 üzenetére
Hát azért repkednek itt olyan MaxQ dolgok, amiket azért elég szépen le lehet hűteni, csak ugye a teliárat elkérik ezért is akkor meg mit strapálja magát a gyártó. RGB-t bele azt' cső.
De ezt régen is csinálták, akkor sem nagyon rakták az emberek orra alá, hogy egyes GPU-ra milyen RAM került. Így lehetett az, hogy 2 azonos belsős gép között volt 20% diffi az ügyfél meg agyalt, hogy mi a tököm van. Sőt, voltak itt GPU átnevezős sztorik is meg... áh, szóval nem sajnálom én a gyártókat.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
VS461
tag
Köszi a választ, jó rég volt, csak néztem, hirtelen mennyi és milyen komment lett . A Clevo jó tipp, de valszeg köztes megoldásként egy nem ultramobil gamer lapi lesz. A Max-Q vitához meg: ha a gyártó teheti, akkor inkább pattintsa bele a fullos kártyáit a laposba, és különböző profilokkal meg lehetne oldani a throttling problémát, valami köztes profilt felőlem Max-Q-nak is lehetne hívni. Persze annak, aki tudja mit vesz. Aki meg nem, annak meg töknyolc, de rajtuk úgy sem lehet segíteni, az övékben lehet a profilok neve "Max-3DMark"
meg "Max-FPS", ajándék WaterJel égési csomaggal.Amúgy meg, gondolkodtam az "ultravékony" asztali koncepción, ugyanis az utazásaim jó része "céges" szállítás, kvázi mindegy, mennyi poggyásszal. Elkezdtem nézni egy miniITX lapban valami bika proci+VGA+SSD+csillió RAM kombót, meg egy kisebb fHD moncsit (VR távlati céllal), de mire egy (akár) laptophoz hasonló hordozhatóság kijönne ebből, ahhoz nem kevés tervezői és kivitelezői munkaóra és pénz kellene (ezt nem rakom össze furnérből vagy fenyőlécből) , és elveszteném azt az előnyt, hogy asztali alkatrészekkel kvázi olcsón elérném az áhított kráftot. Vagy inkább annyit nem ér meg, bár érdekes kihívás lenne. Marad hát a készen kapható DTR a maga 6 kiló, 6 centi vastag valóságában, vagy egy mainstream gamer noti RGB orgiában, remélhetőleg tisztességes hűtéssel. Ez van.
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
-
muxi-muxi
senior tag
válasz Dr. Akula #119 üzenetére
Van rá precedens. Tavaly egy Asus P6T-t, egy i7-960-ast, meg egy RTX 2070-est vittem repülőn LANpartyra, kézipoggyászként. Igaz h kiszedtek a sorból, igaz hogy, mindenféle bűbájos eszközzel végig simizték a konfigot, de átengedték. A rendészsrác pedig kiröhögött, h öreg a konfigom.
Volt hogy DTR-t, meg xbox X-et vittem egyszerre a nyaralásra hátizsákban, miközben három alsógatyának, két pólónak, meg egy kapucnis pulcsinak jutott már csak hely. Kinek mi a prio...Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest