Hirdetés

Acer Predator Triton 500: még "superebb"

A külső maradt, a belsőn viszont változtatott az Acer vékony, fémruhába öltöztetett gamer notebookjánál.

Bevezető és dizájn

Az utóbbi idők AMD-s dömpingjét nézve szinte felüdülésnek tűnik kicsit visszatérni az Intelhez; a tesztre érkezett Predator Triton 500-at – melynek elődjét egy éve vizsgáltuk meg – ugyanis egy Core i7-10750H-val szerelte fel az Acer. De nem az új processzor az egyetlen fontos újdonság ebben a vékony, játékosoknak szánt noteszgépben: a két másik hívószó az RTX 2070 Super (Max-Q változatban) és persze a G-Sync kompatibilis 300 Hz-es kijelző.

Hirdetés

Külső

Nem érdemes hosszasan elemezgetni az idei Triton 500 külsejét, gyakorlatilag a tavalyi gépházat láthatjuk viszont. Ez nem is feltétlenül baj, mert a fémburkolattal szerelt notebook még mindig jól néz ki, az összeszereléssel nincs igazán gond, és ugyan a „sleepernek” azért nem neveznénk, nyugodtan elővehetjük egy értekezleten is, nem válunk egyből a társaság központjává (feltéve, ha először letiltottuk a gépindításkor felcsendülő hangeffektet).


[+]

Persze a formatervezőknek is igazolni kell létjogosultságukat a vezetőség felé, így apróbb változtatások azért történtek az elődhöz képest, nevezetesen eltűnt e Predator felirat a kijelző hátoldaláról, így már csak a kék háttérvilágítással rendelkező logóban gyönyörködhetnek a szemben ülők, a gép alján pedig csökkent a szellőzőnyílások száma, mely ugyanakkor a hűtés hatékonyságán érezhetően nem rontott.


[+]

Ezeket leszámítva azonban a forma megmaradt, tehát továbbra is egy karcsú, 18 mm vastag, 359 x 255 mm-es notebookot kapunk 2,1 kg-os tömeggel, lecsapott sarkokkal. A burkolat mindenhol alumínium, a „gamerséget” pedig a világító logó mellett a kiemelt WASD gombokkal és RGB háttérvilágítással is rendelkező billentyűzet mutatja.

[+]

A hátoldal továbbra is egyben szerelhető csak le, a belül pedig alig változtattak valamin, így a bővíthetőség továbbra is gyakorlatilag nulla. Csatlakozók területén nincsenek változások, kapunk egy Thunderbolt 3-at kínáló Type-C konnektort, három USB 3.1 Gen1-es Type-A portot, mini DisplayPortot, HDMI-t, különálló hangcsatlakozókat és egy Ethernetet, mely továbbra is 2,5 Gbps sebességű, idén már a Killer E3100G-nek köszönhetően.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés