Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Apple notebookok
- Jól fut a legtöbb VGA-n, de eléggé memóriaigényes az új Indiana Jones
- Kompakt vízhűtés
- E-book olvasók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Videószerkesztés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Köszönjük a tesztet!
Több ilyen kellene az oldalra más gyártókat is bevonva a képbe.
MSI GT Titan Pro-m még egy darabig biztos nem cserélném le és az újkori árak csak magasabb lesz.
Hiába, ne akarjunk 500 ezerért komoly "Gamer" lapost, mert nem fog menni. (max. használtan)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
XuChi
addikt
Intel CPU --> Kuka
MaxQ GPU --> Kuka
890K??? LOL
-
rizso
addikt
Bár megtalálnám azt a kurva kukát, ahová ilyen lazán dobálják az emberek az ilyen hardvereket
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Meteorhead
aktív tag
Ha az AMDs Helios 500 kapna egy ráncfelvarrást, azon nagyon elgondolkoznék. Az üdítő inteles "változatosság" nem mozgat meg.
-
MaxxDamage
félisten
Valahogy úgy!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MeszesKPT
őstag
A gamer az, aki a gaming laptopon játszik.
A kijelző meglepően jó, de az látszik, hogy a 300 Hz-et inkább CS:GO szintű játékokkal lehet kihasználni.
A fizikát viszont nem lehet megerőszakolni. Hiába 18 mm meg 2.1 kg, ha kívülről is forró és füles nélkül nem lehet meglenni mellette. Ráadásul ez csak egy MaxQ variáns. Inkább lett volna kicsit combosabb a hűtés.
-
Dr. Akula
félisten
Ezek még nem tudnak róla hogy mostmár a félmagas kurzorgomb a divat?
-
zetor2000
őstag
"Az utóbbi idők AMD-s dömpingjét nézve szinte felüdülésnek tűnik kicsit visszatérni az Intelhez; a tesztre érkezett Predator Triton 500-at – melynek elődjét egy éve vizsgáltuk meg – ugyanis egy Core i7-10750H-val szerelte fel az Acer."
Izé... azért a boltok polcai még intellel szerelt masinákkal szokott tele lenni."Az továbbra is igaz, hogy komolyabb terhelés során nem érdemes a Triton 500-at az ölünkben tartani, a 42-44 °C-ot meghaladó hőmérsékletekkel kellemetlen égési tüneteket lehet szerezni."
Nemár... egy magas láz képes 40 fokra felmelegíteni az emberi szervezetet. Nekem is volt régebben, mégsem lettem sült. 50 fokig még a "jó meleg" a használatos kifejezés, felette már azért valóban problémás.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
tibaimp
nagyúr
A Max-Q kivitel csak órajel csökkentés jelent, vagy a feldolgozókból is nyestek?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
zetor2000
őstag
Az lehet. De hogy égési sérüléseket nem okoz az tuti.
Kimész a napra, az ~50-70 fokra fel tud melegíteni, ha rosszul helyezkedsz. De mégse sülsz meg. A fekete színű autók okozhatnak égési sérülést, de az meg nem 42-44 fokos a napon, hanem 80-100. Az éget.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
gabika1972
tag
Valaki magyarázza el milyen indok szól e mellett a túlárazott vacak mellett?
-
Dr. Akula
félisten
Elvileg pont az a lényege hogy megvan minden hardver benne hiánytalanul, csak nem gyárilag túlhajtva pörgetik, mint az asztali verziókat, hanem abban az ideális tartományban, amire a lapka méretezve van. ezáltal a legjobb teljesítmény / fogyasztás mutatót adja. Gondolom a visszafogott órajel nem tetszik egyeseknek, ők szeretnék ha inkább fél óra alatt az ölükbe folyna az egész notebook a hőtermeléstől, és 10 percnél többet aksiról se menne.
A MaxQ a legjobb dolog ami egy mobil videokártyával történhet.
[ Szerkesztve ]
-
VS461
tag
Valami hasonló lapost keresek, szimulátorozni utazás közben (szálláson). Távlatilag gondolkodom egy VR-szemüvegen is hozzá, és hát, kérdés, pl. egy HP Reverb-et meg tud-e egy ilyen lapi hajtani? Egy VR-szemcsinek a szemenkénti felbontását kell "tudnia" a rendszernek (plusz a sztereo hatásból adódó eltérést), vagy a kettőt együtt? Mert egy Reverb 2x2160x2160-as felbontása a 4k-nál is több pixelt jelent, ráadásul natívan 90 hertzen. .
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
-
XuChi
addikt
válasz Dr. Akula #20 üzenetére
"A MaxQ a legjobb dolog ami egy mobil videokártyával történhet"
Ok, akkor Te fizesd ki a normál 2070 árát, de használd a maxq által nyújtott 20-35% teljesítmény csökkenést
Tényleg szuper dolog, kifizetni egy Teljes értékű kártya árát, ami csökkentett sebességgel megy csak
A másik meg hogy ki veszi ölbe ezeket a képeket ??? Az összes szellőző nyílást letakarva ezzel!
Ezek Gaming gépek, asztalra valóak, nem buszon, vonaton kell vele játszani. Oda a Switch való nem a notebook.
Kár hogy ezeket a vékonyított fing gépeket eröltetik, a DTR gépek helyett.
Aki meg bohóckodni akar a maxq-val meg a U-s CPU-val, az vegyen 1kg-os ajtótámasztéknak való gépet. (Razer Steelth pl. 1650 MAXQ, hová tudták még jobban nyirbálni azt az amúgy is talicska f@s GPU-t ??? )
A másik, hogy nagyon szépen el is hallgatják ezeket az infókat a gyártók, sehol nem jelzik, hogy a gépben MAXQ fosadék van, és a sok hozzá nem értőt úgy átverik mint sz@rt a palánkon.
Tényleg a MAXQ a legjobb dolog ami a laptopokkal történhetett
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
"Ok, akkor Te fizesd ki a normál 2070 árát, de használd a maxq által nyújtott 20-35% teljesítmény csökkenést "
Inkább legyen -20% teljesítmény, mint +100% fogyasztás, +100% hőtermelés!
"Tényleg szuper dolog, kifizetni egy Teljes értékű kártya árát, ami csökkentett sebességgel megy csak "
Szuper is. Autót hogy vezetsz, nyomod neki a padlógázt, hadd füstöljön, legyen 30 liter a fogyasztás, de akkor is menjen 15-tel többet? A MaxQ pont arról szól hogy csak addig nyomjuk a pedált amíg van értelme, és többet nyerünk vele mint amennyibe ez kerül. Tehát autóknál maradva ez a 90-es tempó. Ott fogyaszt fajlagosan a legkevesebbet, és még haladunk is. Neked meg mindegy a fogyasztás, mindegy hogy az út végén már hengerfejet kell cserélni, a lényeg hogy 10 perccel hamarabb ott legyél. Ettől olvad le magától a notebook. Itt nincs olyan mint asztali gépnél hogy nem baj, majd rakunk rá vizet...
"Ezek Gaming gépek, asztalra valóak, nem buszon, vonaton kell vele játszani. Oda a Switch való nem a notebook."
Az én notim MX130-cal a GTA 5-öt is elbírja fullHD-ban, szar (medium-low) grafikával. Ez való útra. Ebben ugyan nincs MaxQ, mert annyira gyenge GPU, hogy minek. De nem kell ilyen Switch félékig lemenni ha mobilt akar az ember. A MaxQ-nak nyilván a nagy fogyasztás mellett van értelme, játszani már azzal se fogsz aksiról, mert hiába bírja duplaannyi ideig mint egy hagyományos, "menjen ami a csövön kifér" videokártya, az se sok. Viszont nem lesz villanyrezsó a notiból! Nem fog (annyira) throttlingolni. Bizony, a te VGA-d megy úgy fél percig nyélgázon, aztán hamar visszavesz az órajelből, ennek így mi értelme? Felesleges kihajtani a belét, mert csak throttlingol és többet fogyaszt, fűt. Na a MaxQ pont azt mondja hogy ennek már semmi értelme, húzzuk meg itt a határt. Ami neked 20-30% plussz, az valójában GYÁRI TÚLHAJTÁS. Azoknak akiknek nem számít semmi, csak hogy mekkora számot ír ki 3DMark alatt, aztán nyugodtan el is füstölhet az egész...
"Kár hogy ezeket a vékonyított fing gépeket eröltetik, a DTR gépek helyett."
Ennél már csak az a nagyobb kár hogy léteznek DTR gépek, ahelyett hogy rákötnél thunderbolttal egy eGPU-t a notidra... Igaz, kell hozzá egy monitor is, mert nem megy vissza a képkimenet a gépbe, de hát úgyis konnektor mellett ülsz vele, nem mindegy? Legalább nagyobban látod. Te mondtad hogy úgyse viszed sehova. Sőt, a legjobb egy asztali gép. Abba tudsz rendes hűtést rakni, és még fejleszteni is olcsóbb. A súly meg itt már úgyis mindegy, 6-8 kilós DTR-t se fogsz könnyebben hordozni mint egy 15 kilós asztali gépet, ez már nem a felkapom és viszem kategória. Az a MaxQ-s, könnyebb "gémer" noti kategória, azt még simán felkapod és viszed.
"A másik, hogy nagyon szépen el is hallgatják ezeket az infókat a gyártók, sehol nem jelzik, hogy a gépben MAXQ fosadék van, és a sok hozzá nem értőt úgy átverik mint sz@rt a palánkon."
Igen, ez akkora átverés, mint amikor Trabantért fizetsz, de Ferrarit szállítanak ki neked. Szeretnék így "átverve" lenni!
-
Dr. Akula
félisten
CPU-s hasonlattal: 9900K 95W, 3.6 GHz, 9900KS 127W, 4 GHz. +33% fogyasztásért cserébe +11% teljestmény. Megéri? Ha nem lennének lemaradva ennyire az AMD mögött, ez a KS proci az életben ki nem jött volna. Itt már elengedték a gyeplőt, minden mindegy, csak nehogy kevesebb legyen teszt pontszám mint AMD-n. Sőt, a még mindig kell ennél valami jobb CPU már 250W. Míg egy konkurrens 12 magos Ryzen 3900X csak 105W. Azt gondolom teszt nélkül is sejted hogy nem tud az Intel 2.5x többet, sőt... Na ezért van a MaxQ is.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz Dr. Akula #25 üzenetére
Elvileg lehet egpu-t úgy használni hogy a laptop kijelzőt hajtja meg a vga. Olyat olvastam most hogy optimus kódkészletes nvidia kell hozzá, de teljesítménycsökkenés mellett működik. Youtubeon is van pár videó, ahol a laptop kijelzőt használják egpu-val. Én inkább dvga-s laptopra költenék mint egpu-s szórakozásra, még is csak mobilisabb.
-
Dr. Akula
félisten
Az mégjobb. Én mondjuk inkább külön használnám, az eGPU házban lehet cserélni a VGA-t, rendes hűtés is ráfér, nagyobb mint egy notiban, és ha mobilitás kell, ott a "mag", de ez egyéni preferencia. Ha mindenképp egybe kell, akkor MaxQ, belefér kisebb, könnyebb házba. Szerintem ez a legnagyobb "találmány" (= racionális döntés) amit a notebook ipar meghozhatott.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dr. Akula #20 üzenetére
"A MaxQ a legjobb dolog ami egy mobil videokártyával történhet." -- Ezzel egyetértek, ez így van. Nem tudom a többiek milyen VGA-t szeretnének a laposokba? A CPU is rendben van, szerintem.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
félisten
speciális hűtési kialakítást és órajelszabályzást jelent a GPu számára.
Jó dolog, amúgy páran el vannak tájékozódva itt. A Max-Q nélkül ennél rosszabb eredményt érne el egy 2070 GPu-s lapos.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz andy19770128 #37 üzenetére
neked sincs halvány lila gőzöd sem hogy egy RTx 2070 max-Q és egy RTx 2070 Mobile közül melyik a jobb igaz ?
igazából ez nem ilyen egyszerű, mert a 2070 mobile sokszor lethrottingol és szarabb eredményeket hoz mint egy maxQ dizákn, valamint sok függ az adott laposban lévő CPu tól mennyire szabályozza vissza cserébe az egész rendszert...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #39 üzenetére
A 2070 laptop elvileg 115w tdp-s a 2080 max-q pedig 80, de kb egy szinten van teljesítményben. Most szerinted komolyan jobb a 2070 mint a 2080 max-q? Az a +35w teljesítmény igény és plussz hő mennyiség annyira fontos neked?
-
Dr. Akula
félisten
válasz andy19770128 #40 üzenetére
Ez meg csak egy beleböfögés, minden valóságalap nélkül.
-
andy19770128
aktív tag
mikor 1 éve vettem egy "lapost" tesztelgettem hogy 2060 maq vagy 1660ti. a 1660ti-t választottam. árban ugyan az volt. pár hónapja agrafikus feleségmenke vettünk egy nagyobb teljesítményűt is. 17 colban ott volt alkalmam egy 2080 as max q-t tesztelgetni de végül a 2070 es teljesértékű lett a nyerő. azt is megmondom miért. Ahol KELL a teljesítmény munka vagy 4 k gaming oda inkább erősebb vga kell. egy maxq (ami ráadásul a nevével hamisan asszociál) egyszerüen nem elég. De persze itt előjön az a kérdés hogy egy FHD ra játékra kell e egyáltalán bármiféle 2070 vagy 2080 as??? mert szerintem nem. ha meg mégis akkor ne akarjanak már 1 cm be belepaszírozni egy 150 wattos hűtőrendszert a vékonyabb laposokba elfogadom hogy alacsonyabb teljesítményő vga kell de akkor miért kell a mxq? azonkívül hogy villoghatsz vele hogy odass: 2080 van benne. 43 éves vagyok ezt én már nem papizom meg.
-
Dr. Akula
félisten
válasz andy19770128 #43 üzenetére
Milyen kritika? Csak flémeltél, személyeskedtél, meg "elfelejtettél" bármit is a témával kapcsolatban leírni. Ez nem kritika, hanem moderálnivaló.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #44 üzenetére
Hát a 4k-s dolog is program függő ahogy nézem, amiket láttam teszteket volt ahol az egyik volt jobb, volt ahol a másik és volt ahol fej-fej mellett voltak. Nyílván azért csinálnak ilyen gépet mert igény van rá és nem e-penis növelés miatt. Azért kell a max-q mert ott jobb a teljesítmény/fogyasztás mutató, de ezt már páran beírták ide.
-
andy19770128
aktív tag
-
Dr. Akula
félisten
válasz andy19770128 #44 üzenetére
Ezért kár volt, ugyanis a 2080 Max Q a 2070 fogyasztásának 78%-ból hozza ugyanazt a teljesítményt. [link] (Witcher 3, mert ahhoz volt fps és fogyasztás adat is.) Ha ez nem elég, akkor a tökugyanolyan (de többet fogyasztó) 2070 se.
-
KISDUCK
addikt
válasz andy19770128 #47 üzenetére
Nincs ez kiherélve csak más körülményekhez van igazítva. Ha valakinek nincs annyi sütnivalója hogy utána járjon hogy mit vesz, azt csak sajnálni tudom. Az ilyenekből kerül ki itthon a legtöbb tékozló homár post. Panaszkodik a delikvens hogy átverték és aztán kiderül hogy a szerződést se olvasta el, de ő tudatos vásárló.
-
andy19770128
aktív tag
Kissé félreértesz. Azt hiszem hogy egy olyan eszközről van szó amit nerm sikerült jól legyártani és igy süti el az nvidia. Egy baromira jól hangzó de megtévesztő névvel. Az üzlet ahol dolgozom használja az NVIDIA ajánlásait marketing szempontból. Ha csak direkt rá nem kérdez a vevő nem hozzuk szóba a MAX-Q jelentését. Mert a naiv hétköznapi ember számára a MAX-Q kifejezés többletet jelent. EZ annak az esete hogy nem lehetsz kurva és szent egyszerre. ha 2080 at akarsz laptopban akkor fogadd el a fizikai kényszerűséget hogy 5 kg lesz és 6 cm vastag.
A Burger King ben kapható a Rebell Whopper. kipróbáltam. Nem vettem észre hogy nem igazi húst eszek. Ez ugyan az a dolog mint a extrém lapos játékos laptop.
Ugy lázadni hogy közben megkapok mindent. Undorító tipikus 21 edik századi átbaszás. egyetek szart. hatvanmilliárd légy nem tévedhet[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN 15-CE012NH - 15.6" FHD IPS 120Hz - i7-7700HQ - 16GB - 256GB SSD + 1TB HDD - GTX 1060 6GB WIn
- Üzletből, garanciával, Macbook Air Retina 13" 2020, 8GBRAM 256GB SSD magyar bill
- Új HP Elitebook 840 G11 - Ultra 5 135U, 512 GB SSD, 16GB, Graphics, Win11 Pro SZámla
- ASUS ROG Strix G17 - 17,3" 2K 240Hz IPS, Ryzen 9 7845HX 12mag, RTX 4060 140W, 32GB RAM, 1TB SSD
- Apple MacBook Air 2024 M3 15,3" silver, ajándék Magic mouse!
- LenoovoThinkpad P51 munkaállomás i7 32/256
- Hp Elite x360 1040 G9 14" 2 in 1 12Gen Evo i7 16GB/512GB Full HD Touch
- MSI GL63 8SD Gamer Laptop Intel i7, 32GB DDR4 Ram, GTX1660Ti 6GB (GDDR6), 250GB M2. SSD
- Asus X556U - i7-6500U - 16GB - 480GB SSD - 940MX - magyar
- 1,1kg & 1,6cm vékony! Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6. gen ultrabook 14" QHD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest