- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóhifi
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akee
tag
válasz
UnknownNoob #148 üzenetére
+1
-
carl18
addikt
Brutál gép!
-
borbastomi
csendes tag
válasz
->Raizen<- #168 üzenetére
Nekem mai napig ez van
Kicsit csicsás (a régi dizájn szerintem sokkal jobb volt), de én akkor vettem, amikor kellett koliba, munkahelyre és otthonra is egy olyan gép, amin tudok dolgozni (koliba/otthon akár játszani is). Na meg kellett volna valami, amin az egyetemen is tudok bemutatózni. A 2-3 gép+laptop kombó helyett lett ez, és el vagyok vele mai napig.
Először mindig leszólnak a mérete miatt, de amikor elkezdek demozni vmi hardvert intenzíven használó dolgot, és a csúcsszuper HP Elitebook, meg egyéb cuki kis gépek még a bootolásnál tartanak, akkor azért a szoftverfejlesztő kollégák elgondolkoznak (és még arra is jó lehet, hogy a mérnöki hasat leadhassák
).
-
Chaser
legenda
válasz
UnknownNoob #180 üzenetére
te idegbajt kapsz, nem te vagy a célközönség, ennyi
mivel több mrd ember él a világon, valószínűleg akad köztük aki megvásárolja ezeket is
-
Pocok256
veterán
válasz
UnknownNoob #180 üzenetére
Keressél már nekem 1070 / 1080 al szerelt Bussines laptopot pls. Ha lenne nagyon szívesen vennék, de nincs ...
-
UnknownNoob
tag
"Attol lehet autoja mert busszal jar. Nagyobb varosokban sokkal egyszerubb, olcsobb, es valszeg meg gyorsabb is tomegkozlekedni"
Belvárosból belvárosba menőknek megéri a tömegközlekedés. Ebben teljesen igazad van, nem gondoltam rendesen végig a dolgot.
"Abban igazad van, hogy van ilyen, de arra nem vennek merget hogy ok a tobbseg."
Statisztikám nekem sincs, de tapasztalatból mondom, hogy mindenben amiben van gamer, van nem gamer high-end is, és annyi a különbség, hogy ott a minőségért fizetsz. Business laptopokkal pl semmi bajom. Ha valakinek a munkája miatt kell a precíz, magasfelbontású kijelző, a lehetőségekhez képest gyors procival, több terás SSD-vel, 16+ GB rammal és kifogásolhatatlan anyaghasználattal, akkor hajrá. Ezektől a világító műanyag dobozoktól viszont idegbajt kapok.
-
Pocok256
veterán
válasz
UnknownNoob #177 üzenetére
600 ezres laptopra van pénz. Autóra nincs
Ez olyan mint a foltos nadrágban az ájfón?Nagyon szeretnék 15 percig körözni egy nyomorék parkolóhelyért a belvárosba vagy fél órákat álldogálni a dugóba. Attól hoyg van pénze valakinek egy ilyen laptopra még nem lesz kretén és saját maga ellensége, se nem lesz időmilliomos. 4 es metroval 10 perc kocsival 35 perc dugóval parkolással és egyéb szívásokkal együtt.
-
DNReNTi
őstag
válasz
UnknownNoob #177 üzenetére
"600 ezres laptopra van pénz. Autóra nincs"
Attol lehet autoja mert busszal jar. Nagyobb varosokban sokkal egyszerubb, olcsobb, es valszeg meg gyorsabb is tomegkozlekedni, mint autoval sz*podni a dugoban, egetni 15-20-al a 400 Ft-os benyat, fizetni havi 20k-t parkoloberletre, es nezni minden reggel ahogy melletted a negyedik busz megy el a buszsavban..."de valljuk be az emberek többsége azért veszi mert (azt hiszi, hogy) státuszszimbólum"
Abban igazad van, hogy van ilyen, de arra nem vennek merget hogy ok a tobbseg.Kicsit olyan lett ez a topik, mint a MacBookPro hirekkel kapcsolatosak szoktak lenni. Minek ez? Ki veszi meg? Satobbi.
El kell fogadni, hogy van piaca, van egy olyan reteg akiknek igenye van erre, es tudjak hasznositani az altala nyujtott elonyoket.
-
UnknownNoob
tag
válasz
Pocok256 #166 üzenetére
"Egyszerűen hihetelen, hogy nem tudjátok elképzelni, hogy egy laptopon nem csak facebookozni lehet hanem vannak teljesítmény igényes alkalmazások is akár munka miatt is."
jaja, 4 mag 2.9 GHz nem fészbúk kategória. Azon már twitterezni is lehet fészbukozás közben.
"nagyon jó lenne a buszon meg metron szaladgálni"
600 ezres laptopra van pénz. Autóra nincs
Ez olyan mint a foltos nadrágban az ájfón?Néhány kivételes esetben hasznos lehet egy ilyen laptop, de valljuk be az emberek többsége azért veszi mert (azt hiszi, hogy) státuszszimbólum.
-
Khelben
nagyúr
válasz
#54625216 #171 üzenetére
nem akar asztali gépet fenntartani, és gyakorlatilag konnektortól konnektorig, asztaltól asztalig hordozza a gépet.
Így van, ők az elsődleges célcsoport. Tegyük hozzá, hogy azért szükség esetén 2-3 óra üzemidő van a gépek akkujában.
Erre mondtam, hogy nekik igazából nem laptop, hanem egy könnyebben hordozható asztali teljesítményű gép kell, akkor meg már szerencsésebb eleve táska méretben gondolkodni, amitől a gép még hordozható marad, de nem kell lemondani a teljesítményről.
Ez hülyeség. Minden, ami lényegesen nagyobb, mint egy laptop, az már nem hordozható kényelmesen.
-
Pocok256
veterán
válasz
#54625216 #171 üzenetére
na akkor..
"könnyű hordozhatóságot ígér, de nem adja meg,"
De megadja minden nap hordozom az enyémet és semmi probléma nincs vele."nem bírja aksival"
Nálam integrált le van tiltva szóval elég nagy fogyasztó, de energiatakarékosan ha meetingre kell vinnem 4 órát kibír az pedig bőven elegendő."Asztalival egyenlő teljesítményt is ígér, de azt sem adja meg, mert nem bírja hűtéssel"
Köszöni szépen én gépem bírja hűtéssel mind a gpu mind a cpu maximális turbóját tudja használni ha arról van szó 12 órán át folyamatosan. Az hogy egyes gyártók képtelenek normális terméket letenni az asztalra az nem jelenti azt, hogy az nem is létezik."ráadásul a laptop alkatrészek miatt eleve hátrányból indul."
Miért is indul hátrányből mikor az 1070 és 1080 1-2% os eltérésbe van és clevo és társai ha kell asztali i7 es cpu t tudnak a laptopba tenni amit ugyancsak képesek lehűteni."A gamer laptopoknak csak a hagyományos laptopokkal szemben nagyobb a teljesítménye, de azon az áron, hogy lemondanak a laptopok előnyeiről.
Aki ugyanis ágyban akar filmet nézni, vagy emailezni, annak nem kell gamer laptop.
Aki vonaton akar játszani, annak sem jó a gamer laptop, mert túl nagy és max. egy óráig bírja.'
Semmilyen előnyéről nem mondok le én békésen tudok ha arról van szó ágyon is filmezni ölembe a géppel vagy letéve, ha pedig annyira gramm mániás lennék erre találták ki a tabletet... Vonaton pedig hány embert láttál normális laptopon játszani quake 3 al vagy egyéb játékkal szerintem egyet sem mivel semmilyen eszközzel nem lehet ilyen játékokat játszani egy pasziásnz vagy falsh játék meg ugyanúgy megy 4 órán át a gépen..."Tehát marad az, aki a gyakori utazás, költözés, stb. miatt nem akar asztali gépet fenntartani, és gyakorlatilag konnektortól konnektorig, asztaltól asztalig hordozza a gépet"
Ez pedig a fentiekből adódóan hülyeség. -
emmm
őstag
Lehet venni hozzá. Én is vettem anno
Amúgy a consumer laptop szépen megdöglött a normál gariidő lejárta után (alaplap kanyec), az Elitebookom meg már vagy 6 éves és vígan bírja az eredeti, gyári aksija is. Az ismerősök, kollégák is ugyanezt tapasztalják.
Persze tudom, ez mind nem mérvadó - de nekem igen -
törölt tag
Akkor még egyszer, mert úgy tűnik, nem ment át az üzenet.
Szó sem volt a laptop, mint műfaj kritikájáról: sokaknak szükségük van hordozható gépre és ezért hajlandóak lemondani a nagyobb teljesítményről, ez teljesen rendben van.
A gamer laptop viszont rossz kompromisszum minden irányba: könnyű hordozhatóságot ígér, de nem adja meg, mert batár nagy, nehéz és nem bírja aksival. Asztalival egyenlő teljesítményt is ígér, de azt sem adja meg, mert nem bírja hűtéssel és vissza kell fognia magát, ráadásul a laptop alkatrészek miatt eleve hátrányból indul. A gamer laptopoknak csak a hagyományos laptopokkal szemben nagyobb a teljesítménye, de azon az áron, hogy lemondanak a laptopok előnyeiről.
Aki ugyanis ágyban akar filmet nézni, vagy emailezni, annak nem kell gamer laptop.
Aki vonaton akar játszani, annak sem jó a gamer laptop, mert túl nagy és max. egy óráig bírja.
Tehát marad az, aki a gyakori utazás, költözés, stb. miatt nem akar asztali gépet fenntartani, és gyakorlatilag konnektortól konnektorig, asztaltól asztalig hordozza a gépet.
Erre mondtam, hogy nekik igazából nem laptop, hanem egy könnyebben hordozható asztali teljesítményű gép kell, akkor meg már szerencsésebb eleve táska méretben gondolkodni, amitől a gép még hordozható marad, de nem kell lemondani a teljesítményről. -
Chaser
legenda
válasz
#54625216 #165 üzenetére
felettébb érdekes lenne ágyból ezzel netezni ( :
vagy elővenni bárhol:d
szerk: Pocok256 valószínűleg tényleg komolyan gondolja
nem tudom megérteni, mért nem képesek egyesek feldolgozni, hogy van igény 15, 17-es méretű gamer vagy ws gépekre, egy ilyen doboz jópofa az tény, olyan mint az első mobil telefonok ( :
-
Pocok256
veterán
válasz
#54625216 #165 üzenetére
Jó hagyjuk már a butaságot ezzel nagyon jó lenne a buszon meg metron szaladgálni... Egyszerűen hihetelen, hogy nem tudjátok elképzelni, hogy egy laptopon nem csak facebookozni lehet hanem vannak teljesítmény igényes alkalmazások is akár munka miatt is. És erre szüksége van annak is akinek laptop kell. soha nem hallottam, hogy egy sima 120k s laptopba belekötött volna valaki, hogy miert nem egy gépet visz magával. Azért mert ennek nagyobb teljesítménye van meg fél kilóval nehezebb mint égy atlagos laptop semmivel sem másabb hordozni mint egy macbook prot.
-
törölt tag
Ezért mondom, hogy hanyagolniuk kellene a laptop design-t és inkább a hordozható desktop-ot erőltetni. Értem alatta: olyan kompakt megoldás, ami tartalmaz hordozható monitort, billentyűzetet meg mindent, de nem kötik a laptop méret hátrányai, azaz lehet vastagabb, nehezebb, cserébe kevesebb teljesítménybeli kompromisszummal járna, mert lenne hely a hűtésnek és épülhetne desktop alkatrészekre.
Mondjuk egy ilyen megoldás maximálisan ki tudná szolgálni az általad leírt követleményeket: -
Chaser
legenda
válasz
#54625216 #163 üzenetére
iskolásoknák is népszerű, akik hét közben koleszban vannak, után meg mennek haza
repülőn lehet nem veszed elő a 17-.es gépet, de ha kimész pár hétre dolgozni és szeretsz játszani azzal megoldod, asztali az úgy érdekes lenne, még ha valami itx gép is, monitort nehéz hajtogatni
hsa csak uk-t nézzük ott sűrűn költöznek az emberek munka függvényében és nem mindenkinek van kocsija, sőt, szóval elég sok körülmény van amihez ideális egy ilyen gép -
törölt tag
válasz
#74018560 #156 üzenetére
Én maximálisan megértem az eltérő igényekre eltérő célhardver fogalmát (ezt szoktam felhozni ellenérvként apple fikázó topicokban), a gamer laptopok esetében viszont az igény nem teljesen világos.
Erősen kompromisszumos gépek minden szempontból: hordozhatóság limitált, aksiidő limitált, teljesítmény limitált, de legalább zajos és drága.
Repülőn a 17" gamer laptopot sem tudod előkapni, mert már a kézipoggyász méretből is kilóg, de minek is vennéd elő arra a kb. 1 órára, amíg bírja az aksija. Innentől viszont semmi értelme a laptop kategóriát erőltetni.
Ha csak annak kell gép, aki sokat utazik, és nem akar lemondani a lehető legjobb teljesítményről, ellenben nem használná menet közben, csak irodai környezetben, szállodában, stb. annak valami "táska számítógépet" kellene fejleszteni, amolyan military-design stílusban: kinyitod a bőröndöt és ott a 24" UHD monitor + a fullextrás pc rendes hűtéssel. -
->Raizen<-
veterán
válasz
UnknownNoob #153 üzenetére
Köszönöm az infót, jól gondoltam hogy a java-t érdemes tanulgatni, akkor folytatom a tanulmányaimat. Félbehagytam.
(#159) Feri1977:600k-ból inkább hasonló erejű gépet tudsz összerakni, erősebbet már aligha, sok cucc kell meg perifériák.
-
Feri1977
senior tag
Na akkor fele ennyiből össze rakok egy ilyen pc-t, azt öröm és boldogság.
-
Pocok256
veterán
válasz
#74018560 #156 üzenetére
Minden egyes gamer noti tesztnél el van ez játszva, hogy fele ennyiért dupla ilyen erős asztalit veszek mindenki suta csak én vagyok helikopter. Aztán mikor megkéri az ember, hogy csináljon már egy videot ahogy minden nap elviszi melóhelyére buszon meg vissza akkor nem akarodzanak jönni ezek a tartalmak
-
Khelben
nagyúr
válasz
ha nem tud kiváltani egy munkaállomást, akkor miért kerül annyiba?
Próbáltál már munkaállomással repülőre ülni?
-
UnknownNoob
tag
válasz
->Raizen<- #140 üzenetére
Egyiket se és mindegyiket. Ez olyan mintha egy építészmérnöktől kérdeznéd, hogy a téglapakolást vagy a meszelést gyakorold, ha te is építészmérnök szeretnél lenni. A programozás tervezői munka. Ha "csak" kódoló akarsz lenni (azzal is simán kereshetsz fél millát (persze nem kezdőként)), akkor a java nem rossz, mert könnyű, nem különösebben igényel háttértudást, és van rá kereslet rendesen.
-
DNReNTi
őstag
Komolyan nem tudom megerteni miert vekengtek itt azon hogy ennyi penzbol milyen asztali gepet lehetne epiteni.
Miert hasonlitjuk ossze a feheret a feketevel? Ket teljesen eltero dologrol van szo, mas igenyeket szolgalnak ki, az osszehasonlitasnak itt helye maximum erdekessegkeppen van, akkor is teljesitmeny tekintetben.
-
Pocok256
veterán
válasz
Hagyjuk ezt... láthatóan fogalmad sincs arról mit írok és nem tudod feldolgozni mi az, hogy fejlesztői környezet. Szóval fölös a vita. Egyszerűen kérlek ne alkoss arról véleményt amit képtelen vagy felfogni mert nincs meg a szakmai képzettséged hozzá.
-
arvil2
csendes tag
A vesém ára elég lehet rá? Vagy ne gondolkodjak rajta?
Ezért a pénzért már egy asztali gép sem szégyenkezne.
-
UnknownNoob
tag
válasz
Pocok256 #135 üzenetére
Ha valaki elégeti a pénzét az nem luxus, hanem hülyeség, és nem, egy 600 ezer forintos laptop nem egy 500 ezer forintos asztalinak felel meg. 300 ezerből lehet hasonló tudású gépet venni mint a cikkben szereplő.
Ha sok a $$$, akkor vegyél két Xeont és egy (kettő) Titánt. Ha az meg már overkill, akkor költsd a pénzt autóra, házra, családra vagy... izé... helikopterre. A lényeg, hogy nincs olyan, hogy úgyis van elég. Mindig értelmesen kell elkölteni.
Én nem ismerlek téged. Ha te ezekkel a laptopokkal boldogabb vagy, akkor elhiszem, hogy neked ez az értelmesen elköltés. Itt most az érveléstől kaptam agyfaszt.
Az EFI amúgy támogatja, hogy külső adathordozóról bootoljál, amit ráadásul nem is azon a gépen telepítettél, szóval elég lenne ha csak az adathordozót vinnéd haza az otthoni géphez. Nem kell szinkronizálni. Még egy laptopnál is kisebb, egy helyen van a munka és mégis élvezheted az asztali gép előnyét.
Ezek a laptopok mindig gagyik lesznek. Ha építettél már vízhűtést vagy csak úgy simán van némi rálátásod, hogy az áramfelvétel / hőleadás hogy működik, akkor azt is érted, hogy egy munkaállomást nem tudsz belegyömöszölni egy pár centi vastag dobozba. Igen tudom, ezek nem server-grade cuccok, hanem csak ilyen bóvli, de ha nem tud kiváltani egy munkaállomást, akkor miért kerül annyiba?
-
törölt tag
válasz
Feruendios #48 üzenetére
Igazából ezeknél a gépeknél vissza kellene térni az első hordozható gépek design-jához:
A hordozhatóság úgyis csak addig érdekes, hogy kocsiból ki, kocsiba be. Így ugyan elveszne az illúzió, hogy laptop, de lehetnének benne rendes, asztaliba szánt alkatrészek, rendes hűtéssel, táppal, stb.
Ezzel megmaradna a minimális hordozhatóság (aminél a jelenlegi gamer laptopok sem kínálnak többet), viszont nem kellene kompromisszumot kötni a teljesítmény és a zaj terén. -
emmm
őstag
válasz
->Raizen<- #143 üzenetére
Ez nekem se volt átlagos nap, az biztos, de eleve angol az alap nyelv...
-
Feri1977
senior tag
válasz
->Raizen<- #31 üzenetére
Na akkor fele ennyiből össze rakok egy ilyen pc-t, azt öröm és boldogság.
-
tecsu
addikt
válasz
->Raizen<- #140 üzenetére
Elsősorban magyar és angol.
-
Pocok256
veterán
Ez meg megint relatív ebbe nagyon nem lehet belekötni kinek mi a luxus valószínűleg a 32k ból élő falusi nyugdíjasnak a bkv bérlet is luxus. De ugyanez neked teljesen természetes. Valakinek meg a 600k s alienware nem luxus hanem munkaeszköz amit lazán kifizet. Ezen nincs értelme rugózni azon van hogy pénzügyi kereteket nem vizsgálva van e értelme egy gamer gépnek márpedig sok esetben van. Az hogy neked vagy valakinek telik e rá az meg egyéni szoc. probléma
-
emmm
őstag
válasz
Pocok256 #135 üzenetére
A luxus volt nálam az eredeti probléma felvetés (nézd csak vissza). Csak itt úgy látom félrement az értelmezés nálam, szerintem teljesen érthető módon (ott az eredeti idézet), azért kötöttem bele. Szerintem már így nektek is világos az eredeti problémám.
Az, amit a kolléga most már világossá tett, hogy csak a bika laptop van, azt én már nem érzem úgy luxusnak, hanem egy mindenre alkalmas optimális eszköznek, ami ez esetben a jó megoldás.A többivel egyetértek.
-
Pocok256
veterán
Amit most elkezdtél feszegetni meg egy teljesen más téma, kinek mi a luxus. Valaki simán megengedheti magának a 800k s laptopot mert negyed havi fizetése valakinek meg éves. De abban egyetértünk, ha pénz nem számítana csak a kényelem akkor sok esetben sokkal jobb 1 -1 monitort letenni a 3-4 környéken ahol ingázol és a géped meg vinni mint 3-4 gépet tartani és folyamatosan szinkronizálgatni őket. Az pedig, hoyg ki mennyit képes vagy tud kifizetni a kényelme érdekében az teljesen egyedi.
Hidd el ha havi 1+ misit haza hozol nem azon fogsz zsörtölődni, hogy a 500k s notid 100k val drágább volt mint egy ugyanolyan teljesítményű asztali gép ...
(#132) ->Raizen<-
Ha pedig tovább olvasod akkor látod, hoyg írtam midnegyik amit leváltottam mind a mai napig üzemel és köszöni szépen. -
emmm
őstag
válasz
->Raizen<- #132 üzenetére
Na a végén még mi fogunk itt "elszállni"...
Szerk.:
(#133) Muerte75Idézet innen: "Két asztali gépet kissé nagy luxus lenne fenntartani és az egyik helyen (legyen x) el sem férne" - nekem ebből pont az következik, hogy legalább EGY van otthon.
De én elfogadom, hogy itt csúsztunk félre, legalábbis mi ketten.
-
Muerte
addikt
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Pocok256 #130 üzenetére
Pontosan leírtad a lényeget, 1-2 évente váltod, nincs ideje elromlani.
Még egy helikopter jelen!
Tudod én ilyen vagyok maximalista, pc párti voltam de a design meg a kényelem miatt néha váltottam notira, de aztán mindig előjött az hogy mi lesz ha bga-s lesz mehet a gariztatós tortúra. Valahol belefáradtam hogy minden komolyabb notim kötelezően gariztatni kell mert ez meg az lett a baja. Előitéleteim támadtak amit egykönnyen nem tudnék elfelejteni egyes márkákkal kapcsolatban. 4+ éves garival más lenne a történet és valószínűleg lenovot vennék így, mert azokban sosem csalódtam. -
emmm
őstag
válasz
Pocok256 #130 üzenetére
Nem változott a véleményem, de én elfogadom, hogy ti másképp gondolkoztok.
Sebaj, leszek helikopter akkor, örüljetek
Szerk: egy dologban egyetértek: a konzol nekem se gyere be dolog. Csak példának írtam, ha valaki azt szereti.
Hínye...de az otthon is van monitor és solved - azé még csak vegyek egy monitort is a méregdrága laptop mellé, az lesz csak luxus
Mert persze azt az asztali gép elől gondolom nem fogod kikábelezni...
(#132) ->Raizen<-:
-
Pocok256
veterán
válasz
->Raizen<- #127 üzenetére
10+ éve használok laptopokat még 1 sem ment tönkre pedig 1-2 évente váltom őket mindezt úgy, hogy amiket eladtam még azok is köszönik szépen jól vannak. Lehet venni gyárilag hulladékot és lehet venni értelmeset.
Én meg programozó vagyok és köszönöm szépen, de otthon azért néha szeretek játszani, abból viszont meg nem kérek, hogy a munkahelyi fejlesztőkörnyezetemet folyamatosan két gép között kelljen szinkronizálni vagy, hogy ha programozni akarok akkor üljek át egy másik géphez, mert játszani azon nem tudok. Aranyos hogy szűk látókörű vagy és tényleg mindenki buta csak te vagy helikopter, de na
#129) emmm
"de hogy játékra...ahhoz egyszerűen PC/konzol a jó, mert az adja meg a játék igazi élvezetét és kényelmét"Annyira öreg meg még nem vagyok, hogy konzolon játsszak
Nekem még számít a kihívás és tehetségem is van hozzá, szóval ezt a részt hanyagoljuk
Azzal meg ne jöjjetek hoyg 17 en nem lehet játszani munkahelyen és otthon is van erre monitor és solved.
-
emmm
őstag
Mondjuk úgy, hogy elfogadom, amit mondasz. Igazából a szemem ezen akadt meg, amit eredetileg írtál:
"Két asztali gépet kissé nagy luxus lenne fenntartani" - ami azért elég vicces, tekintve, hogy egy ilyen méregdrága laptopot használsz az asztali géped mellett
Ezt meg : "de TE akkor is azt mondod mindenki hülye csak te vagy a helikopter..." - légy oly kedves, és ne adj a számba olyan mondatokat, amiket én nem írtam le
Munkát meg nem tárolok a gépemen. Ha szofter kód, akkor eleve TFS/GIT/whatever repository, ha egyéb, akkor meg céges felhő/hálózat. Meg is hágna "három jól bepipázott nigger" (by Ponyvaregény) a melóhelyen, ha csinálnék ilyet(#127) ->Raizen<- : jó, de azért ne az legyen a kiindulás, hogy úgyis elromlik. Azért gondolom van ezekre legalább 3 év garancia, az alatt végképp nem venném meg. Nekem otthon egy (most már) jó öreg magnézium házas HP Elitebook van, az tényleg kibír mindent (még a lányomat is
), melóra is jó, mai napig is, ha szükséges. Kb. hordozható videóvágásra/konvertálásra tudom ezt a cuccot elképzelni, de hogy játékra...ahhoz egyszerűen PC/konzol a jó, mert az adja meg a játék igazi élvezetét és kényelmét.
-
davidsone
addikt
Rögtön kettőt!
-
Muerte
addikt
Mit nem sikerült megérteni abból amit leírtam? Nem.Nem lesz 2 asztali gépem! Ahogy írtam: x helyen el sem férne a monitor és perifériák,meg mikor megyek minden nap y helyre akkor először x helyen a gépről mentsem le az adatokat egy pendrive-ra és y helyen meg másoljam fel hogy tudjam folytatni esetleg az elkezdett munkámat? Vagy hogy képzeled?, de te nem vagy szűklátókörű...
Miért nem lehet megérteni hogy van az az életkörülmény amikor praktikusabb egy erős laptop mint egy vagy 2 asztali pc? Felettem másik ketten-hárman is írták miért használnak,tök más okból mint én,sokan mások megint csak más okokból használnak,de TE akkor is azt mondod mindenki hülye csak te vagy a helikopter... -
emmm
őstag
Már ne is haragudj, de a második asztali gép helyett egy ILYET megvenni nem luxus?
Nekem amúgy nem szűk a látóterem, egy PC, két laptop van otthon, tablet egyelőre nincs.
De egy gémer laptopnak már csak azért sem látom értelmét, mert ha már játszok, akkor legalább egy 24-es monitoron teszem, nem egy ekkora laptop kijelzőn. Hiába tudna ez 4k-t, ha csak ekkora a mérete.
Maga ez a laptop egy LUXUS, akárki akármit mond, amit igazából sosem vennék, pedig 1 havi fizumból is simán kijönne, szóval nem a pénz az akadály, hanem szimplán feleslegesnek érzem. Ahogy pl. az i7-et is annak érzem, de ez már másik téma.
De ez az én véleményem, nem vagyunk egyformák.
-
pengwin
addikt
Acer Linux
Acer Linux
Acer LinuxNa az vajon milyen állatfaj lehet?
Vicces lenne, ha a 820 ezres gémer laposnak még az UEFI-jében kéne matatni, hogy fel lehessen telepíteni egy normális OS-t, mint a régebbi Acereknél (a háttértár kezelés úgy volt beállítva, hogy se WIn7, se linux nem tudott bootolni). -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
2 év kötelező eu-ban, de 3 év sztem ilyen gépnél kicsit megnyugtatóbb
kíváncsi vagyok, annyian hőbörögtek itt milyen drága, csak a vga meg cpu 300k felett van benne ( : , szóval 600k-ért tényleg jó vétel - lenne -szerk: destop 1080 230k-tól kb itthon, mobil drágább, cpu-ra nem láttam intelnél árat de 100k biztos van, szóval 350-400k magában a vga és cpu
szerk: rudi igen, ez reálisabb sajnos és drága is, ssd és ram ár azért nem jelent 100k-t
linux mellett 820k-s ár azért vicces ( : -
rudi
nagyúr
Nektek lett igazatok az árakkal, kaptam infót a hazai Acertől:
Most épp elég nehéz a hardveres helyzet, a hatalmas kereslet miatt a RAM és SSD árak az egekben és az LCD panelek ára is mászik felfelé, a forint meg nem éppen. A Predator 17x eléggé rétegtermék, ezért a nagykereknél is rendelni fog kellenie annak, aki komolyan gondolja (és lesznek ilyenek) az alapkonfig:
17.3" FHD IPS Acer ComfyView™ LED with G-Sync, 1920x1080, Black - Black, Intel® Core™ i7-7700HQ - 2.8GHz, 8GB DDR4 + 8GB DDR4 + Free 2 slot, 256GB SSD M.2 + 1TB HDD / 7200, DVD-SM DL, NVIDIA® GeForce® GTX 1080, 8 GB VRAM GDDR5X, Acer Linux, Backlight, VR ready, 3 év garanica - 819900Ft
Alapvetően 799 000 forintra akarták belőni az árát, de pár hét alatt ennyit tolódott el a euro/USD árfolyam és a rohamosan emelkedő SSD árak miatt.
-
Chaser
legenda
műanyaggal egyébként nincs ha korrekt minőségű, volt régen műanyag gépem, bc gépek közt is sok elsírhatná magát mennyire masszív volt, billzet se süppedt, majdnem olyan masszív volt mint most a 8540-esé, régi inspiron, akkor még nem a tejfölös pohár alapanyag volt a trendi ( :
3 év garral 600k-ért 1080-nal simán
az mondjuk nem derült ki a cikkből mennyi a gar, pedig elég fontos
régen egyes modellekre adtak 3 év gart -
rudi
nagyúr
válasz
[-HERO-] #108 üzenetére
Megnéztem a szlovák kínálatot, hát, ahhoz képest nevetséges ami magyarisztánban van. Az előző prdator 17x GTX 980M-mel 32 GB memóriával, 512 GB SSD + 1 TB HDD-vel és Windows 10-ezl nettó 2000€ alatt van picivel. Ha ebből leveszed a RAM felét, az SSD-t és az OS-t, akkor bruttóban is 2000€ vagyis 600k forint körül vagy. És több mint valószínű, hogy az új modell sem lesz sokkal drágább.
-
Chaser
legenda
válasz
#54625216 #98 üzenetére
sokan elfelejtik, hogy kis országunk a piac részére is kicsi, leginkább elhanyagolható, max 1%-ot tehet ki, más országokban van pénz is, nem csak lehúzás ( :
azoknak tűnik annak, akik _csak_ a saját igényeikből indulnak ki
idejét nem tudom mióta notebookom van csak, mégse szajkózom hogy deminekazasztali' : )
-
Feruendios
tag
Továbbra is fent tartom ez csak ilyen filler, kell egy gép amiben a legfrisebb ez-az van, de ebben a gépben semmi maradandó fejlesztes nincs. Amivel jobb mint az elődje az az Intel és az Nvidia érdeme.
-
[-HERO-]
senior tag
Mondjuk én örülnék neki, ha 1080-al megállna 600 körül, mert hátha ösztönözné a többi gyártót is hogy menjenek kicsit lejebb, és tudjunk venni végre pascalos lapost normális áron
(persze bilibe lóg a kezem)Bízok benne hogy jön tőletek egy ilyen teszt a lenovo y520 meg y720 ból meg asus-okból is ahol megmondjátok a frankót hogy hát igen, ez meg az jól sikerült vagy éppen nem.
Nálam ezért a tesztért jár a piros pont hogy igen is bevállaltátok és leírtátok hogy a hűtéssel vannak problémák, ez így korrekt. -
-
Kovezzetek meg, de szerintem ez elegge olcso ilyen aron. Asust 1070-el 1700€ adjak nemetbe, otthon 800k korul van. (Szimplan 300k-val dragabb
)
Ha itthon ez tenyleg 600 papir lenne a legjobb aru masina ezzel a HW-vel -
rudi
nagyúr
válasz
[-HERO-] #100 üzenetére
Vagy csak olyan szintű toleranciát kifejleszteni magunkban, hogy el tudjuk fogadni, hogy valakinek mások lehetnek az igényei, preferenciái, anyagi helyzete, mint nekünk. Ez érvényes kb. mindenre a világon, nem csak a hardverre. Annyi fölösleges feszültséget és stresszt lehetne ezzel eliminálni az életünkből...
-
panderson
tag
Sziasztok,
Köszönöm a tesztet, nekem hasznos volt.
Hadd fejezzem ki értetlenkedésemet, a fémház körüli hiszériával kapcsolatban: 1) a fém és a tömör anyagok árnyékolják a WiFi és BT-t (igen az alufólia is, pedig pistike szerint az vékony), 2) az általam ismert notebookok mindegyikében az antenna az LCD valamelyik *oldalán* helyezkedik el, mert ott van legtávolabb és feltételezhetően a legjobb rálátással is a többi WiFi eszközre. Megjegyezném, hogy nem véletlen, hogy a routerek körében sem menő a fém-géjmer burkolat. Így szerintem jobb is a műanyag LCD burkolat, mert nem folyton az arcunkba megy a rádióhullám (kinek fétise mikrohullámú sütőzzön). Hamár az LCD burkolattal végeztünk (aki meg középen nyomogatja a burkolatot játszon azzal ami vele egyidős...), rátérhetünk a házra. Tegye fel a kezét, akinek szakszerű szerelés következtében ketté tört már a gépe háza!
Egyébiránt hogy az alsó burkolata nem fém és nem unibody, nyugodtan alszom, és nem nézegetem a gép alját minden reggel, hogy legközelebb majd jobbat veszek
Ettől még a gumis műanyag bevonatért fekete pont jár az Acernek ebben az árkategóriában.
Az már csak megjegyzés, hogy mostanság a "fém burkolat" valódi jelentése elkorcsolsult fém bevonattá...
És igen, van tavalyi gamer gépem, műanyag házas, erre váltottam az asztali gépemet, és azért gémer, mert munka közben ez adja le a legmagasabb teljesítményt (nem játszom rajta, de a tudása sokkal nagyobb, mint az üzleti lássák-ki-vagyok notebookok), tudom miről beszélek.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobilinternet
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Hálózati / IP kamera
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Honda topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest