- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssmet
csendes tag
válasz
hegyi.balazs #298 üzenetére
Rájöttem miről beszélsz.
Mikor hangosítod a gép oldalán lévő hangerőszabályzóval akkor a géped a képernyő alján mutatott egy zöld síkokból álló én sem tudom mit, legyen a neve grafika nélküli zöld grafikon.-t.
Ha azelőtt Vistad volt és ment akkor több, mint valószínű, hogy nincs megfelelő xp driverod.
Nekem mutatta ehhez istaláld fel a Touchpad Drivert tuti fog menni.
És a Empowering Technology-t is instaláld, védi a noteszgéped aku feszültségének gyengülését/merülését.
Megtalálod egyik hozzászólásomban a linkeket. -
ssmet
csendes tag
válasz
hegyi.balazs #298 üzenetére
Akkor elküldhetnéd azokat a driverokat.
Fogalmam sincs mi lehet azzal a hangerőszabályzóval.
Ha azelőtt ment akkor nem a CD hibája okozta a gondot.
A winter és a pluto komolyan van, bár nekem is furcsán hangzott. Amúgy nagyon szépek a Pluto Aero skint is tud használni.Ja wifin 100% -osan megy azt próbáltam, mert a szomszédunk azt használ és kipróbáltam nála. De localon nem megy.
Neked is Acer Aspire-ed van? -
hegyi.balazs
csendes tag
Nekem professional van fent, mert sulis, és a mikrofos teljesen hivatalosnak látja, így tudom gondnélkül frissíteni, igazából nem is hallottam azokról amiket mondtál
Nem tudom mi lehetett a probléma, én wifin keresztül használom és tökéletes minden, de nem csak ez, hanem minden a géppel, kivéve azt az apróságot, de az is jó volt az elején.
Szerintem próbáld meg újra felrakni, előtte ments egyet ghostal és akkor 3 perc alatt visszakapod a vistát, ha mégsem jön be a xp. Talán a driverek, amiket használtál azok is befolyásolhatták, én már nem lepődök meg semmin. ha az segítség elküldhetem azokat amiket én használtam. Mennie kell, ha nálam jó, akkor ott is jónak kell lennie.
-
hegyi.balazs
csendes tag
Nem, a gép oldalán lévő poti használatakor, előtte volt a képernyőn egy zöld kis csíkokból álló nem toom mi, ami mutatta, hogy épp mennyire hangosítottam fel vagy halkítottam, le. Hang az van, minden tökéletes, csak szeretném látni, hogy épp hol tartok a szabályoásban, amikor használom azt a potit, mert végtelen mind a két irányban.
-
ssmet
csendes tag
válasz
hegyi.balazs #295 üzenetére
Úgy érted, hogy nincs ott a hangerőszabályzó?
Gondolom a hang se szól.
Húzd le a Realtek HD Audio High Defination Driver-t.(előző üzenetem linkei közt ott va az is)
Ez segít, ue.volt nekem is a probléma.
Ja és még az, hogy az internet nem ment.
Tudsz -e nekem segíteni mi okozza ezt?
Vissza tettem a vistat és megy, de xp-nél nem megy.
Amúgy milyen XP-t tettél? Professional? Tegyél inkább Winter-t vagy Pluto-t.
Ezek a legjobb változatai a Windows XP-nek. Kár, hogy nem megy a netem xp-vel.
Mindent megcsináltam találtam Acer XP drivereket is, de az ami kell nincs.Szevasz sok sikert kívánok!!!
-
hegyi.balazs
csendes tag
Helló!
Valaki segítsen abban, hogy miért nem látszik a monitoron a külső hangerőszabályzó használatakor a hangerő nagysága (a zöld kis csíkokra gondolok).
Felraktam az xp-t, tököltam vele 3 napot, persze csak utáma találtam meg a fórumot.
Az install után látszott, azóta felraktam és beállítottam egy rakás dolgot, de nem tudom hogy mi okozta hogy eltűnt. Van egy gyanum, hogy a e-cuccok okozták.Egyébként köszönöm a 5720z-s hozzászólásokoat, a pattogó hang nekem is volt és soha nem jöttem volna rá a winchesteres machinációra.
-
ssmet
csendes tag
Akinek xp kell az alábbit tegye:
1. Install Windows XP
2. Töltsd le az alábbi a driverokat:
1. http://files.soulpass.com/acer/realtek_hd_audio_driver.zip
2. http://files.soulpass.com/acer/intel_chipset_driver.zip
3. http://files.soulpass.com/acer/intel_graphics_driver.zip
4. http://files.soulpass.com/acer/atheros_wireless.zip
5. http://files.soulpass.com/acer/broadcom_ethernet_driver.zip
6. http://files.soulpass.com/acer/launch_manager.zip
7. http://files.soulpass.com/acer/touchpad_synaptics_9.1.11.0_XP32.zip
8. http://files.soulpass.com/acer/acer_empowering_framework_2.03.2015.zip
9. http://files.soulpass.com/acer/acer_epower_management_2.00.2017.zip
És már mégegyszer nem akarom látni ezen a fórumon, hogy valaki az írja "nem megy 100% az Acer Aspire 5720Z-n az XP."!!! Én a Windows XP Winter Edition rendszert ajánlom!
Én most a Windows Vista Ultimate rendszert használom. Csak próbának volt XP-m, mert idegesített, hogy azt írjátok, hogy nem működik 100%-osan.
Sok sikert mindenkinek!!! -
ssmet
csendes tag
acer aspire 5720z-ben ugye nem lehet procit cserélni?
amúgy az IDE bekapcsolással komoly, hogy fel lehet telepíteni XP-t?
ez működik is rendesen?
csak azért kérdem, mert nem nagyon merem feltelepíteni. ha nem lesz jó? megint telepítsek vistat? erre nekem nincs időm. tehát jó lenne olyantól válasz aki kicserélte a vistat xp-re és 100%-osan működik rendszere. nekem úgy nem kell, hogy nem megy wifi, bluetooth, webcam ...stb
Válaszokat előre is köszönöm!!! -
ssmet
csendes tag
válasz
Bendeboy #291 üzenetére
Köszi a segítséget!
Amúgy az F6 és az F5 billentyűkkel lehet változtatni.
Hát erre soha nem jöttem volna rá. Nagyon bonyolultan csinálta az Acer.
A régi gépemben Phoenix Award Bios volt és én ahhoz vagyok hozzá szokva. Azon nem így van. Ki hitte volna, hogy ezt kell megcserélni. Ilyen gépet még nem csináltam.Amúgy kellene még egy segítség mit csináljak, ha felinstaláltam a Vista Ultimate-et a haverom gépére és a hang nem megy. Ez a Vista két gépre is fel van instalálva és szépen megy.
Kitöröltem és újból instaláltam, de így sem megy a hang. Úgy fel b betűzött.
Elég egy hang driver?
De az is van így sem megy. Most mihez kezdjek pontosabban mihez kezdjen? Neki már nem kell újra XP.
Köszi a segítséget! -
ssmet
csendes tag
Van valakinek tippe, hogy lehet az Acer Aspire 5720Z modelljében beállítani a BIOST CD- BOOT-ra???
A BIOS settings BOOT menüpontján csak USBHDD, USBCD-ROM... van.
De az a bibi, hogy még azok egyikét sem lehet átállítani.A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek!!!
-
crtudomany
csendes tag
válasz
vigh gabor #287 üzenetére
Mi a pontos típusa?
Azt tudom,hogy minden 5920-ban kell lennie bt-nak.
Ha nem tudod a típust,írd le a proci teljesítményét,a ram méretét,a videókártya típusát,a winchester nagyságát,milyen wifi szabványt támogat stb. -
vigh gabor
csendes tag
válasz
crtudomany #286 üzenetére
Hali!
Köszi szépen a segedelmet, de ott sem találtam semmit.
Tehát, nincs benne. -
crtudomany
csendes tag
válasz
vigh gabor #285 üzenetére
Hello!
1.A bluetooth ikonjának a tálcán kell lennie,ha bekapcsolod.
2.Start-Vezérlőpult-Hardver és Hang -itt is meg kell hogy találd a Bt.-t.Az infrát nem tudom,hogy kell bekapcsolni vistán,bár fogadni mernék,hogy az "elavult" kommunikációst eszközt nem tudja kezelni
Remélem tudtam segíteni!
-
vigh gabor
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam egy aspire 5920G-t.
Az lenne a kérdésem, hogy hol tudom benne aktiválni az infraportot, és a bluetoothot?
Mert elvileg lenni kellene benne, de én nem találom.
Ha valaki tudna segíteni az nagyon jó volna, mert én kifogytam az ötletekből
Előre is köszönöm! -
Bendeboy
csendes tag
Szevasztok!
aspire 5720z használók figyelem!
Következő észrevételem lenne a notimmal.
3hete még egy Xp futott a gépemen ami az Intel GraphicsMedia acc.X3100as videokarim memóriáját 350Mb felettinek látta.
Azóta lekerült az Xp és a Vista, Ultimate verzióját használom.
Na most ez a rendszer csak 250mb-ot lát ugyanazon karinál.
Hallottam valami olyasmit, hogy a karinak dinamikus memóriája van.Hogy lehet rábírni a maximum kihasználtságra?
Bárki ha tud segíteni előre is köszönöm.
Ja! és 1etértek Joepapával, szerintem is butított a Bios setup.. ez túl kevésnek tünik.Ui:
Hangrecsegés problémával küszködőknek tudom ajánlani a hangkari processzor sebességének max.ra állítását (Szükséges alkalmazások: Empowering framework - acer ePower management ill. eSettings managementet.. ezekkel kalibrálható)(továbbá az eszk.kez > merevlemez > tulajdonságok > házirendek > Írási gyorsító tár-jobb telljesítmény engedélyezését.) nekem megoldotta. "kopp-kopp"
sok sikert.
-
Pöttömpankóc
csendes tag
[Adj fel egy apróhirdetést, légy szíves. Szakmai témában ilyennek nincs helye. - peterkeT]
[ Módosította: parandroid ]
-
pkoncz
csendes tag
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata az Acer Aspire 2920-al. Elolvastam az egésze fórumot, de erről nem sok volt. Nekem (helyesebben a lányomnak, egyetemista, koleszba megy) kellene egy subnoti max, 2kg, 12" képernyő még OK. Ezért kóstolgatom ezt az Acert.
-
csaszi72
senior tag
[link]
itt megvolt hozzá minden!
Köcce mindenkinek a helpet -
rene85
aktív tag
Halihó. Még mindig az acer gemstone-nak áll a zászló... lenne még kérdésem is. Lehet fel kell tennem a nagy notebookos topicban is. az érdekelne, hogy szerintetek az új gemstone-ok közül melyik a jobb nyitó mechanika: amelyik a "jobbra elhúzom a szürke pöcköt", vagy a "középen megfogom a monitor káváját, picit megemelem és úgy nyílik fel"- design jobb-e? Mindkettő gemstone design, ez biztos, ezt a két félét láttam belőle egyelőre.
Egyéb hibák a gépekkel kapcsolatban?
Köszi!
-
crtudomany
csendes tag
Meglepően jó a webkamera minősége,egy videókonf.-hoz nem kell több megapixeles kamera.
Aki így karácsony után ilyet /5920G/ akar vásárolni,az válassza a 602G25MN-konfigurációt,mert ez éri meg legjobban!
A legjobb verzióhoz képest nincs benne HD-DVD meghajtó/a technika amúgy is vesztésre áll a Blu-Ray-al szemben/,digitális televízió vevő.Illetve a proci 0.2Ghz-el gyengébb.
Aki ezeket nélkülözni tudja,ezt válassza!
-
speedsly
csendes tag
Sziasztok!
Az ACER - Aspire 5315-051G12 notiba 0,3 mpixeles kamera van. Mire jó ez, volt már vkinek 0,3 mpix-es felbontású kamerája, jó ez vmire, vagy csak parasztvakítás?
előre is köszi
speed -
n-tek
aktív tag
válasz
FireKeeper #272 üzenetére
hébe-hóba jáccanék is
pl:GTA:SA, NBA Live 08, ezek futnának rajta?
esetleg futna rajta a TimeShift? (lowon vagy mediumon) -
n-tek
aktív tag
Melyik a jobb?
ACER Aspire 5720ZG-1A2G16Mi LX.ANG0X.017
intel centrini duo 1.46Ghz
2 GB Ram
8400GSACER Aspire 5720-301G16 LX.AVG0C.006
intel centrino duo 2.0Ghz
1 GB ram
Intel GMA 3100ezek a különbségek. köcce
az intel centrino duo megegyeik a core2duo-val? -
rene85
aktív tag
-
Juhiii
csendes tag
Egy Aspire 5315-ös notival szemezek egy ideje, a lányomnak venném ajándékba.
[link]
Sokat olvasgattam a témában és egyes hozzászólások elbizonytalanítottak.
Az Intel GMA X3100-as integrált videovezérlő mire elegendő? (2x1GB rendszermemóriával)
Fiatalkorú lévén esetleg nem lenne rossz, ha néhány egyszerű régebbi játék is elfutna rajta.
(pl. Crazy Frog Racer, GTA Vice City, stb.)
A jelenlegi asztali gépben is Celeron proci és egy Radeon 9250-es videokari van, tehát nem vagyok Crysis-hez szokva.Akinek van ilyen notija írja le kérem, hogy mi a gyakorlati tapasztalata, mi fut el rajta?
Ha nagyon nem jó ilyen céra az 5315-ös, akkor mi a véleményetek a Travelmate 5520G
tipusról
[link]
45.000-el nem nagyon szeretnék többet fizetni érte, ráadásul az Aspire dizájn jobban be is jön a csajnak mint a fekete, továbbá a fenti teszt is igen jókat ír róla.
Az 5520G-ről viszont nem nagyon találtam tesztet. (melegedés?, venti hangereje? , aku kapacitása? , XP-s driverek elérhetősége?Köszi a hozzászólásokat, tapasztalatokat, javaslatokat!
-
chop
őstag
Bar most nem pattog...(kopp-kopp)
-
joepapa24
csendes tag
közelitsük másként a dolgot..
van itt olyan acer aspire tulaj akinek nem pattog sosem a hang?...milyen hangkari van a gepeben?
-
mezis
félisten
válasz
csaszi72 #251 üzenetére
Üdv.! Én 5310-el szenvedtem két napot, az XP-t sikerült egy másik leírás alapján installálnom a Linux helyett, de WLan-t, hangot csak az alábbi helyről kölcsönzött driverrel sikerült. (Ezt most a sikeresen installált notiról írom.)
Én kaptam hozzá egy CD-t, ami első "ránézésre" WinVista-snak tűnik, de néhány drivert sikerült XP-hez installálni róla (egyszerűen a CD-ről kerestettem XP-vel a drivert, és talált.)
Hi!Lapi lámának
kellene help.Aspire 5720Z 2GRam.Setup-ban IDE bekapcsolással sikerült XP-t telepíteni.De kellene még hang,BT,WI-FI,beépített webcam,stb stb illesztője.A probléma az hogy nem adtak hozzá lemezt.Pedig üzletben újonan vásárolt,garis ketyere.Acer honlapjáról meg csak Vista alapú illesztők tölthetők le
-
csaszi72
senior tag
Néztem Acer lapját de csak vistára vannak a driverek.Xp-re nem találtam Acer lapján!
-
MEKK
aktív tag
válasz
csaszi72 #251 üzenetére
hali.
az egyes gyárók honlapjáról tudsz szedni xp-s drivereket hozzá.
Az jó megoldás hogy IDE-s ként telepited az XP-t de utánna zet nem fogod tudni visszaállitani SATA-ra. ha meg már sata-s a vinyó használd ki. ez is egyszerűen orvosolható keress vissza a hsz-ekben ott a megoldás. -
csaszi72
senior tag
Hi!Lapi lámának
kellene help.Aspire 5720Z 2GRam.Setup-ban IDE bekapcsolással sikerült XP-t telepíteni.De kellene még hang,BT,WI-FI,beépített webcam,stb stb illesztője.A probléma az hogy nem adtak hozzá lemezt.Pedig üzletben újonan vásárolt,garis ketyere.Acer honlapjáról meg csak Vista alapú illesztők tölthetők le
.Hogyan tudom orvosolni a dolgot?HELP PLS
-
Alex91
félisten
-
joepapa24
csendes tag
olyannal talalkoztatok mar hogy a hang recseg..ropog neha mintha akadna es kontakthibas is lenne meg pl egy cd ugralna...nekem volt mar ilyen abit st6 alaplapi hangkartyaval (ac97) de ott vettem egy 5.1 pci hangkartyat es azt hasznalom de ez notbook itt mukodni kene a hangnak tisztan mert nemigen van mas kiut...szal ropog pattog akadozik...es mp3 nal..ill windows hangoknal film hangnal mindig..ha epp rajon..es van amikor meg nem..alltalaban egy reboot utan helyreall a dolog de van amikor nem...
itt az integralt hangkartyanak nem talalok a vistaban olyat hogy IRQ-t tudnek neki adni egy sajatot..mert mintha 10 eve ez segitett volna az ac97 emen.
lehet a vistaban valahol sajat egyeni megszakitast hozzarendelni az eszkozokhoz???
-
MEKK
aktív tag
lenne egy kérdésem ha a proci FSB-je 533as akkor tök mindegy hogy a ram tud 667-et ugye?
-
MEKK
aktív tag
válasz
CharlieDrop #245 üzenetére
sztem a vista lesz a megoldás mivel a legtöbb driver is arra iródott. azzal biztos jól működne de nem tudom feltoljam-e.
1 gb ram, 530 1.73as proci -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #244 üzenetére
nah
eddig a legújabb ubuntu linuxszal próbálkozom, kevés siker, még fel sem ébred a gép...
no meg a wifit sem tudom életre lehelni... -
MEKK
aktív tag
válasz
CharlieDrop #232 üzenetére
Hali.
Nem segitett a bios frissités sem ugyan ugy túlmelegszik ha készenlétből hozom vissza.... -
MEKK
aktív tag
a stupban beállított vga ram az az alap és azon felül tud még használni 358-at.
-
joepapa24
csendes tag
atheros chipsetu a wifim?...ez tuti? mibol lehet megmondani?...mert drivereket en is talalok de nem mertem feleroltetni a z atherost...ez egy aspire 5720 ....es az eszkozkezeloben csak annyit latok hogy valami intel pro 3945 vagy mi a csoda (nincs itt a gep erre emlekszem)..
szal honnet tudjam milyen chipsettes a wifim?
amugy milyen wifi kartyat ajanlotok wardivinghez?
valami pcmci kulso antennas kene...
-
CharlieDrop
veterán
-
joepapa24
csendes tag
szerintem hulyeseg hogy 358 megat tud lecsipni a rendszermemoriabol hakell...mert integralt videovezerlo...de engem zavar a setupban inaktivan (megvaltoztathatatlanul) szereplo 32 mega shared for vga...vagy valami hasonlo...szal szerintem 32 megat hasznalhat csak mert a setupban be van allitva csak tudnam hogyan lehet atallitani...szal a 2 gigabol adhatnek neki meg..128 megat is mert tobbet ugysem hasznal ki a gyatra x3100 asom..de a 32 mega azert szerintem sovany neki....foleg hogy a specifikacio szerint ugye 358 megat tud elpazarolni elmeletileg.
ezert is kerdeztem van e egy masik setup...ill jumper valahol a gepben hogy nyitottab legyen a setup...mert igazabol 3-4 dolgot lehet allitani de abbol 3 az ido/datum
...
akinek van 4kb os badsectora...az megprobalta ujraparticionalni es ujjraformazni a vinyot?...
nekem nem talalt semmit a chkdsk/r
a wifi kartya ami bent van 3495 intel pro akarmicsoda...ez a wificumo ugye sosem fog mukodni az auditor cd n levo progikkal...pl netstumbler...meg ilyenek..???
amugy a knopix ot valaki eletre tudta mar kelteni rajt...gyanitom sata miatt nem bootol be nekem bar ha atallitom az ide modra akkor sem bootol be...na ez miert lehet?
-
Matt23
tag
válasz
CharlieDrop #236 üzenetére
1 gigával is tökéletes a vista, én home premiumot használok
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #234 üzenetére
Nem tudom.2 giga rammal szépen elfutott,szerintem 1 gigával sem lenne akkora gond.
-
MEKK
aktív tag
válasz
CharlieDrop #230 üzenetére
még nem teszteltem és ideje sem volt készenlétre tenni magát
holnap megmondom -
cheechoe
csendes tag
Köszi szépen a választ MEKK.
-
CharlieDrop
veterán
hogy egészen pontos legyek:
"Szavatossági szolgáltatás igénybe vétele
Igényyek bejelentésére és a szavatossági szolgáltatás igénybevételére, kérem, hivatkozzon a szavatossági kártyán feltüntetett kapcsolatformációra, vagy látogasson el a support.acer-euro.com weboldalra"a lap hátulján van egy központi telefonszám: 555-5200
plusz megtaláltam a passport könyvecskét de az original fóliázott géphez kaott könyv mellett van, szóval nem valószínű hogy le van pöcsételve. nah de kibontottam töküres... -
cheechoe
csendes tag
Sziasztok.Lehet valahogy nagyobb memoriát adni az aspire5720-as gép videókártyájához?( x3100 ) Állitólag 358-ig lehet.Visszaolvastam, de nem láttam erre választ.
-
MEKK
aktív tag
válasz
CharlieDrop #221 üzenetére
webcim mi?
-
joepapa24
csendes tag
amugy nem 5720z m van hanem 5720 am semmi betu azaz t5250 proci mert az 5720 ban asszem t2310 van ha meg jol emlekszem a g vegumeg normalis videokarit kapott,,,
es az elektroworldben asszem most 160 e ft 2 *1g ram t5250 160 g sata 965 chipset mi kell meg ennyiert...?
amugy a hd sentinel ment rajt 3-4 napig az elejen de semmi vinyohibara utalo jel nem volt...
a chksds ra rajottem cmd .exet rendszergazdakent kell futtatni..szokasos vista dolog...aztan a kovetkezo restartnal fut a vizsgalat..most pl valszeg fut otthon mert vege lett az ebedszunetnek es epp nincs mellettem a gep...majd este lefuttatom a d meg a tobbi meghajtora is...
gyanus ez a 4kb nyi badsector...az az alapertelmezett foglalasi egyseg az ntfs formazasnal nem?...mintha remlene 4096 byte...hm...nem lehet hogy azaert van mindegyiken mert valahogyan nem jon ki 4 kilobytera az osszes szektor azaz valami tokomtudjami (mert a vinyo lelkivilagaba nem latok bele) foglal par bytot es a 160 gigas vinyo ami ugye 160 ezer mega es nem is 160 giga alapbol..vagyhogyisvanez (eztsetom de nem is erdekel).szal valahogyan van egy 4096 bytos resz amit annak formaztak le es par byte nem irhato valamilyen dolog miatt...szal ha leszeded a particiokat letrehozol ujakat es formazod akkor mar nem lesznek ilyen gondok...??
-
MEKK
aktív tag
az érdekes hogy nem volt a géppel együtt garancia. biztos nem tudták melyik cég válalja majd. vagy nem tudom mit gondoltak...valószinű ok sem tudták mit pecsételnek le sok olyan ember van az ilyen áruházakban aki nem odavaló lenne sajnos
Megvolt a BIOS frissités de az epower nem működik felrakotm és asszondja 1.1es framework kell vagy mi nekem meg 2.0as van már fent
-
MEKK
aktív tag
válasz
CharlieDrop #214 üzenetére
Nekem is CHS-es de azt nézd hogy a szerviz neve mi hogy melyik cég végzi.
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #214 üzenetére
Az jó
felhívtam a boltot és azt mondták még nem kaptak garancia jegyet
Nem értem hogy hogy nem lehet kapni
(gondolom a géppel együtt kellene) Majd még érdeklődjek.És amikor lepcsételtettem a kis füzetet senki nem szólt hogy azzal elmehetek a fenébe.Simán lepecsételték és mondták hogy minden rendben van.
Mondjuk most már nyugodt vagyok ,mert eddig azért féltem hogy a bővítés miatt elveszíthetem a garanciát de ezek szerint nem is volt -
gorlin
őstag
Az Acer hivatalos garanciajegye sorszámozott, zöld-fekete tintával nyomva, A4 méretű kemény papir félbehajtva,
tartalmazza a garanciális feltételeket, a szerviz elérhetőségeit.
Az érvényes gar.jegy tartalmazza a gép adatait, vásárlásának dátumát illetve a disztributori pecsétet.Én csak kis füzetet kaptam mellé
lehet hogy kellett volna adniuk ,akinek van ilyen milyen garancialevelet kapott?Amúgy akkor ez van :ha hozzzájuk tartozik akkor fizetned kell a bővítésért.
Kiváncsi vagyok más országban is megcsinálják ezt? -
MEKK
aktív tag
értekeztem a magyar kirendletséggel.
"A bővitéssel kapcsolatban kérem keresse meg a budapesti EC-CO Kft-t.
Elérhetőségeiket a www.ec-co.hu honlapon találja.Az NEM ACER garancia jegy, hanem ahogy irja C-szerviz Kft. garanciajegy.
Semelyik "kis acer passport" füzet sincs kitöltve, mert egyáltalán nem is kell azt.
Az külföldiek számára készült, vagy magyar állampolgárnak külföldre, amennyiben igénybe kell venni az ITW garanciát.Az Acer hivatalos garanciajegye sorszámozott, zöld-fekete tintával nyomva, A4 méretű kemény papir félbehajtva,
tartalmazza a garanciális feltételeket, a szerviz elérhetőségeit.
Az érvényes gar.jegy tartalmazza a gép adatait, vásárlásának dátumát illetve a disztributori pecsétet.A készülék megbontása garanciavesztéssel jár.
Kizárólag a szakszerviz bonthatja meg a készüléket garanciavesztés nélkül.Ezt a választ kaptam.
-
joepapa24
csendes tag
ezt hogy erted?...
" 4 kb rossz szektort tartalmazott a d:\ partición"
mert nekem elso dolgom volt a particiok kidobasa es ujra particionalni es formazni es ujjratelepiteni...
szal hol keressek 4kb roxat?...ami azert izgazt mert mas forumon is mas embernek is van acere amiben van pont 4kb badsector...de hogyan?...nem lehet ez valami mas gond miert pont mindig 4kb...ez valami mas..
-
joepapa24
csendes tag
a chkdsk dolgot hogyan kell elfuttatni? cmd-ben? mert ott nincs eleg jogosultsagom a futtatashoz...most nincs itt a noti csak agyalok a dolgon..szal a cmd.exe t keressem meg a gepen es jobbgomb es adjak neki futtatas rendszergazdakent et (mert ez vista)...es aztan cmd ben menni fog a chkdsk parancs?...
vagy be kene bootoltatni a gepet cd rol es onnet kiadni es akkor a vinyon nem is melozik az oprendszer?...de mirol bootoljak be?...egyenlore a knopix sem jott oxe..
csinaljak valami dos boot cdt...de szerintem azsem fogja latni a sata vinyot nrfs re formazva...
szal van olyan dos ami kezeli az acerek satas vinyojat?..es ntfst kepes latni...vagy nem kell hogy lassa az ntfst ahhoz hogy chkdsk -lefusson?
-
MEKK
aktív tag
Valószinű hogy az lesz de még telefonszámot nem találtam a magyar kirendeltséghez. CSehekkel meg lehet nem értenék szót.
Megvan nekem is az a kis könyvecske de nincs kitöltve. A kiterjesztett gari nem rossz ötlet ésha jól tudom akkor az még plusz egy évet is jelent. Csak aza kérdés hogy igy ulag meglehet-e oldani.
A ramot mindenképpen megveszem hiszen ez már olcsóbb tuti nem lesz egy év mulva meg olyan ára lesz mint most a ddr1-nek....
a szekrényen meg eláll. -
joepapa24
csendes tag
sziasztok....nekem spec 5720z m van...esetleg tud valakli olyat hogy a setupbol 2 fajta lehet ugy ertem nekem silanynak tunik az a par el ill beallitasi lehetoseg amit az f2 vel erek el bootkor...szal nincs egy rendes setupja es ez az f2 es csak egy lamer usereknek butitott setup...pl nem lehet elallitani mekkora memoriat kapjon a rendszermem bol a videovezerlo x3100..vagy esetleg tobb beallitas is lehetne..
mas olyat hogy knopix hogyan tudom eletre kelteni vele...xpt sikerult mind a setup achi modrol ide modra allitassa mind n lite al...de linuxhoz nem ertek..semmit..
es az auditor cd a wifis cumokkal..nem akar bebootolni rajt gondolom a sata miatt vagy mas a gond?...
valakinek auditor cd-t sikerult mar aceren elinditania...ill az acert az auditor cd rol bebootolni??
-
gorlin
őstag
Ez sajnos nem Acer garancia,az egy kis füzetecske a tetéjére rá van írva hogy PASSPORT 1 Year Limited.Az első oldalon kell lepecsételniük.
Ha ramot akarsz bővíteni akkor majdnem a duplájába fog kerülni,a processzor bővítésről ne beszéljünk mert olyat nem fognak vállalniÉn a helyedben utánanéznék a garanciakiterjesztésnek kb 12e forint és hogyha ezután közvetlenül a központi szervízbe küldheted akkor megéré szerintem
amúgy az apofátlanság,hogy ha bármi baja van a gépednek akkor a nagyker fogja elküldeni a gépedet a Cseheknek,és nem ők javítják(mivel miért is javítanák ha csak felhívják az acert kijön a futár és megjavítva visszahozza
De ha nem tennének rá pecsétet akkor hogy kérnének el 10e forintot egy 5e forintos cserére?
...nem szeretem ha matricázzák a gépemet
Én felhívnám az Acert és megkérdezném hogy hogy is van ez ,mert te bővíteni akarsz és nem akarod szervízbe vinni.Hátha tud valamit mondani -
MEKK
aktív tag
végignéztem a gari jegyet egy CHS budaörsi szerviz KFT-s garancia és a jótálás is ugy szól hogy ezáltal a céf által történő 1 éves szerviz garancia. De ez sztem nem acer mert a magyarországi kirendeltség nem ezen a cimen van
De még egy telefonszám sincs rajjta amin ráujk lehet csörögni...Megkeretme a céget hát nem tudom ilyen árak vannak
Bővítési díj (vásárlás után 30 nappal) 1 500 Ft +áfa
Munkaóra díj 7 000 Ft +áfaennyiért bakaphatják
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #201 üzenetére
Nekem is csak ez van és a számla.innentől kezdve te tudod.De szerintem nem lesz vele gond(bár biztosat nem tudok mondani ,mert az enyémen ugye nem volt matrica,hála az égnek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad Y700 17"3 17ISK i5-6300HQ, GTX 960M 4GB, 32GB DDR4 2133MHz
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest