Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #198 üzenetére
Lepecsételték a garanciafüzetet(Az eredeti kis acer füzetecskét)?
-
gorlin
őstag
Ha nekem most kellene ramot venem akkor 800-as kingmaxot vennék.5700ft/db az aquaban.
Mivel később ebbe a gépbe nagyon sokféle processzor tehető santa rose 100% pl T7xxx ami már 800as Fsb és kihasználná a 800-as ramot,de a legutolsó bios-ban már azt írják hogy a hozzáadták a Penryn Cpu-k támogatását.Tehát elképzelhető hogy az is bele fog menni ami nem lenne rossz
Én nagyon meg vagyok elégedve a kingmax-al,igaz csak 667-es mert nem gondoltam át rendesen amikor vettem a ramotDe van Corsair is ,esetleg kingstone (pcx.hu) de a kingmax is jó.
Mivel én nem próbáltam 800-as ramokat,ezért azt mondom ha ilyet veszel legyen meg a csere lehetősége 667-esekre de szinte biztos hogy menniük kell ,mégha jelenleg nem is használod ki.
Amúgy ha van lehetőséges szerintem próbálj beletenni egy 2 gigás modult a jelenlegi mellé(persze csak akkor ha nem működik visszaveszik,mert azért nem biztos hogy menni fog).Mivel a 965-ösök már támogatnak 4 gigát és már vannak 2gigás ramok(11körül),és ezért a 2 slot nem akadály. -
MEKK
aktív tag
Melco (1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Memória időzítések
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-35-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)ismered ezt a ram-ot miféle-ez ilyen van a gépbe
de most akarok venni 2x1GB-ot valami nevesebbet. sajna csak ennyit kezel a gép -
gorlin
őstag
válasz
speedsly #187 üzenetére
gemstone
De nekem személy szerint tettszik ez a régi típus,kicsit komolyabb hatású mint az Acer 5315-ös (persze az is nagyon szép de nekem egy kicsit jobban tettszett a régi)
De nagyon jó választás sokkal jobb mint az acer 5315(szerintem).Mivel ebben már van energiagazdálkodás,a celeronban pedig nincs.És ha internetezel akkor nagyon fogod hiányolni.
És ebbe a 90e-es gépbe is vehetsz egy normálisabb processzort és akkor az már nagyon fel fogja dobni.
De így sempron-al is nagyon jó választás -
gorlin
őstag
Milyen szervízt fogsz felhívni?Külön szervízt adtak meg?Elvileg az acernek csak 1 központi szervize van mégpedig a Cseheknél.
Én részemről levenném a matricát mert ez a gép nagyon jól bővíthető kis jószág.
De persze te tudod.A lényeg hogy az én gépemen nem volt ilyen és szerintem ezért a Cseheknél nem is nézik,de ha az EW-hez viszed vissza ott biztosan megnézik .De mindek vinnéd oda?ha a központi szervíz egyszerűbb(futárral megy)
Az utazógarancia az a kis könyv ami le van pescételve!!(persze ott pecsételik ahol veszed a géped) -
MEKK
aktív tag
nem tudom olyan baromság van rajta hogy ha eltávoolitom akkor megszűnik a gari, de sztem ez elektroword-ös hülyeség.
van valami passportos kiskönyv hülyeségem vagy melyik az az utazó garancia??
mert ha megvan asszem szedem is a a matricát de előtte rácsörgök a a szervizre ha tudnátok egy számot mondani. -
gorlin
őstag
válasz
speedsly #183 üzenetére
Az a helyzet hogy azért az hogy Dual Core-os még netezés közben is jól jön mivel nem megy teljes gözzel a processzor mégha nem is kellene.És így sokkal halkabb a gép.
Arról nem is beszélve hogy a vista inkább egy T5250-en érzi jobban magát mintegy Celeronon.
És a kártyaolvasó,webcamera,komolyabb készülékház,nagyobb winchester sem utolsó dolog.
tudom hogy sok az a +50 de elég komoly kis gép főleg ennyiért.És ezek szerint csak +30e-el kerül többe mint az 5315,mivel olcsóbban már nem lehet kapni -
gorlin
őstag
Árulja már el valaki milyen ragasztás van rajta
Ha nem acer hanem electropont akkor azonnal le lehet tépni (legalább is én letépném ) mivel a garanciához fel kell hívnod az Acert küldenek egy futárt elviszi a Csehekhez ,tehát nincs közvetlen kapcsolatod az elektropontal.
Persze ehhez kell a lepecsételt utazógarancia -
gorlin
őstag
válasz
speedsly #180 üzenetére
Veszprémben,viszont felhívtam őket kíváncsiságból.Már csak 120ért van nekik az 1 gigás modell,ami csak a memóriában különbözik az enyémtől és nincs benne webkamera és oprendszer sem.
Ami most nagyon megéri az az electroworld-ös 5720 150e-ért tudom hogy ez nem 100e de félelmetesen olcsó egy ilyen gépért. -
gorlin
őstag
akkor ott valami furcsa dolog lehetett.Mivel EREDETI ACER plombás laptopon(az enyém is ilyen volt) nem volt rajta matrica ,(amúgy acer matrica?,vagy elektropontos)
Vagy lehet hogy az 1gigás lematricázzák de ez hülyeség.Én az elektropontban vettem és nem volt rajta matrica(ha lett volna sem érdekelne mert bővítettem volna úgy is )elvből utálom a matricás konfigokat.Mindezt csak azért hogy a kedves szervíz 20e -et számoljon fel a memória bővítésért aminek az anyagára 8e de persze a régi ramot elrakják maguknak
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #173 üzenetére
Még webkamera sincs rajta?
Ha lepecsételték az eredeti acer garanciát akkor szerintem nem gond ha elszakad a matrica egy bővítés során
mivel külföldön van az Acer szervíz és ott nem fogják nézni a matricát mivel gyárilag nincs lematricázva -
speedsly
csendes tag
Sziasztok!
Lehet most vhol 100K-ért acer 5315-t kapni?
köszi:
speed -
MEKK
aktív tag
én az 5315öt az elektropontban 110E ért vettem 1GB rak 80-as vinyó celeron 530as proci.
amit nem értek hogy miért ragasztották. ahogy is olvasgatom senkinek nincs legaripapirozva igy hogy rakjak bele még 1gb ram-ot pedig most nagyon olcsó a ram. -
MEKK
aktív tag
sziasztok.
Ez a konfig ami a tesztalany csak a proci 530-as
Nekem egy ASPIRE 5315ös van és a mért adatok amik a cikkeben vannak sztem nem valósak ugyan azzal mérve nekem sokkal több jön ki
Szuper kis gépe
nem bántam meg hogy megvettem 110E-ért sztem nagyon jó vétel voltBUÉK.
-
kgnt
csendes tag
Sziasztok!
A noti digitális hangkimenetére rá lehet kötni házimozi erősítőt?És ha igen,hogyan milyen kábellel? -
polip
addikt
google rulez:
laptopszalon.hu:
ACER AS5720G-301G16Mi C2D T7300 2GHz 15.4 CB
90214 Ára
173,234 Ft
(br:207,881 Ft)
• Core 2 Duo T7300 2.0 • 1024MB • 160GB • DVD-RW SUPERMULTI DL • 15.4” • Linux vagy Windows Vista Home (+ br. 15.000 HUF)
Rövid ismertető | Elérhető 48 órán belül : |
Gyártó: ACER
Processzor: Core 2 Duo T7300 2.0
Memória: 1024MB
Merevlemez: 160GB
Optikai meghajtó: DVD-RW SUPERMULTI DL
Kijelző: 15.4”
Grafikus vezérlő: NVIDIA GeForce8400M GS 128MB
Csatlakozók: LAN: 10/100/1000
Modem: van
IRDA: van
USB: 4
Soros/Párh port: egyik sem
Firewire: 1Egyéb: Szállított szoftverek:
Hang: van
FSB(MHz): 667
Memória típusa: DDRII
Felbontás: 1280x800 (WXGA)Op. rendszer: Linux vagy Windows Vista Home (+ br. 15.000 HUF)
Súly: 2.8
Wlan: van
Bluetooth: nincs
Webkamera: Van -
chop
őstag
UP!
-
chop
őstag
Tudtok valami helyet, ahol a 220 kornyeken van az 5720G (T7300, 1 giga RAM, 8400GS)
Az Usanal ez 230, de nem 8400 van benne, hanem Ati X2300. Ez milyen VGA-nak szamit a 8400-hoz kepest?
Koszi.
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #159 üzenetére
Celeron M530,80Gb,és 512 ram(ami azóta 2 gigabytra változott 9e forintért
)
Ezek szerint te is ilyet vettél ,megkérdezhetem te mennyiért vetted és mi volt benne?
Ahol én vettem(elektopont) ott is volt 120e-ért az annyiban tudott többet hogy nagyobb volt a merevlemez és 1 giga volt benne,de ebben sem volt még oprendszer. -
gorlin
őstag
válasz
AMD Power #156 üzenetére
Szerintem nyugodtan vedd meg az Acer-t.
nem tudom milyen árkategóriában gondolkodsz,de én az 5315-öt javaslom 99--ért talán az elektropontban akad még.-A kijelzőt a negyedmilliós testvértől örökölte,tényleg hihetetlenül szép képe van!
-A billenytyűzet rendkívül kellemes tapintású
-Részemről a design szép,jóval szebb mint a toshiba(130e-es kategóriás gépe) vagy az FS(bár ez szubjektív)
-nagyon jól bővíthető,mivel a legújabb chipset van benne.
-már 1 hónapja napi 16 órában nyúzom ,cipelem,nyomkodom de nagyon jól bírja.A gép folyamatosan megy egész nap.De te tudod,ha hp-t vagy Dellt ,vagy akár Asus-t veszel készülj fel hogy gyengébb gépet kapsz drágábban(persze a másik oldal a Dell hírneve)
Én szerintem ha 100.000-ed van akkor Acer 5315 ha több ,és szeretnél áldozni a laptopra akkor Dell,vagy Asus, de jóval többe fog kerülni.
-
AMD Power
titán
válasz
CharlieDrop #154 üzenetére
Döntsétek már el. Egy ember azt mondja ,hogy az Asus-nak nem jó a garanciális ügyintézése a másik az Acer.. Most meg már a HP se jó.
-
AMD Power
titán
Megnéztem ma nálunk ezeket a drágaköveket. A fedlap teszik de a billentyűzet élőben már annyira nem szép. Mármint külsőre és anyagminőségre jó de ez a szín annyira nem jött be.
-
plgery
csendes tag
Az ACER Aspire 5720ZG-1A2G16Mi notebook november-december-i vásárlásakor tapasztaltam, hogy 5 különböző példány (3 különböző üzletből) esetében a 160 GB-os merevlemez 4 kb rossz szektort tartalmazott a d:\ partición. Ezután természetesen elálltam a vásárlástól. Ezek a notebook-ok 1.46 Ghz processzorral, 2 GB RAM-val és nVidia 8400 videókártyával került forgalomba.
A fenti "eredményt" a 'chkdsk /R d:' program parancssori futtatásával kaptam, Vista Premium Hu alatt. Kétféle végeredménye volt a futtatásnak:
1. pont: 70-72 % között lefagy a notebook. Ekkor valamilyen külső lemezről célszerű futtatni a chkdsk programot a 2. pont eléréséért. (pl. Windows PE, BartPE, stb..)
2. pont: Lefut a lemezellenőrző program és kiírja a 4 kb rossz szektor-t.
Érdemes ellenőrizni a notebook-ot egyszer 50 perc alatt, még a garancia lejárta előtt. -
polip
addikt
tényleg hagyjuk, részemről végleg vége...nem szídtam sehol a travelmate-eket, mindössze annyit írtam, hogy az acernek sikerült ledegradálnia a TM nevet jópár éve, és aki emléxik rá mi volt, az tökéletesen egyet is ért velem....
nos én léptem ajándékozni, akit megbántottam volna, attól elnézést kérek...
aki akarja el tudja olvasni a tesztem egy filléres acerről, amit a különösen ajánélott kategóriába tettem AKKOR, 3 hónapja, az megteheti a neten, fennvan sok helyen....
azóta az embernek gyűlnek tapasztalatai és ennyit változott a véleményem...akit ez bánt, annak úgy kell...aki megfogadja a tanácsot, az meg úgyis megteszi...
mindegy. tényleg elnézést ha megbántottam volna bárkit, nekem az már öröm, ha egy ember megértette mit akartam leírni...
boldog ünnepet
-
gorlin
őstag
Lehet hogy te jószándéknak gondolod de én közelről sem látom annak.
Az a baj hogy azt hiszed hogy mi most azt eröltetjük hogy van ugyan olyan jó egy Acer mint a Dell.Részemről szó nincs ilyenről.Én is láttam Dell-t,láttam a profi biost,az igényes összeszerelést,hallottam a legendás megbízhatóságáról,DE DRÁGA.
Jóval drágább mint az Acer.Van olyan hogy az ember nem tud már rá többet költeni és kész.
Se +40 se +30-at.
Az előbb említetted valakinek hogy 1,5 év múlva jöjjön vissza hogy mi lett az Acerével.
Egy Travelmatet (amit te annyira szídtál) három éve folyamatosan 14-16 órában használtam nem kíméltem ,a képernyő kímélőt is kivettem .
És mi baja van? Semmi.A képe még mindíg szép és semmi sem romlott el benne.
(Tudom mindjárt jössz azzal hogy vannak még csodák)
Ezzel azt akartam mondani hogy egy Acer is lehet jó ,tudjuk a Dell jobb de drágább is .Aki csak Acert tud venni az nem azt jelenti hogy hulladékot vesz.
-
Renwick
őstag
Az EMEA régió forgalmát elég jelentős mértékben európa határozza meg, statisztikai kényszerűség, hogy ide sorolják az önmagában rendkívül csekély jelentőséggel bíró afrikai és közép-keleti piacokat.
Én azt hittem eddig Európáról beszéltünk, nem worldwide, ezek szerint félreértettelek.
Nyugat-európai piac és Acer.
Az Acer 2Q '07-ben a következő nyugat-európai országokban volt piacelső notebookban:
Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Dánia, Belgium...
...második pedig ezekben az országokban:
Franciaország, Németország, Egyesült Királyság, Svédország, Norvégia, Finnország, Svájc, Ausztria.
üdv
R.
-
frames
tag
Kedves polip: Miért fáj az neked, hogy valaki nem Dell-t, HP-t, vagy Lenovót vesz? Most komolyan?
Ha mindenki ezeket venné eltűnnének a notebookszervizek a Földről, több ezer munkanélküli lenne
Értem én, hogy jobb, megbízhatóbb meg minden, de mégis drágák, nem kicsit, nagyon! Akinek nincs pénze másra, az mit csinál?
Tudo, tudom... Vegyen asztali PC-t!
De aki pl. kollégista, az az utazótáskába viszi a gépét ide-oda?
akinek kis lakása van, az az udvaron tartja a PC-jét, mert benn nem fér el?
Én komolyan nem értelek téged...
Asszem téged azért fizetnek, hogy reklámozd óket -
polip
addikt
válasz
CharlieDrop #137 üzenetére
mit csinál az Asus?
a HP még gagyibb?
-
polip
addikt
Én is pontosítok
tehát több dolog
2007, dec. 3. CNet, természetesen NOTEBOOK eladások, és nem PC-k
---------------------------------[OFF]Hewlett-Packard remains the worldwide leader in notebooks by shipping 6.2 million portable PCs last quarter--72 percent more than the company shipped a year ago. Dell holds on to second place, but continues to lose ground, not only to HP, but to Acer.
While Dell still has 13.8 percent of the worldwide notebook market (behind HP's 21.4 percent), Acer continues to creep up on Dell, with 12.8 percent of notebook shipments. And in what should be more distressing to Dell, combining Acer with newly acquired Gateway and Packard-Bell puts the Taiwanese PC maker at 16.2 percent of the market, and just behind HP[/OFF]
A másik: én Európát írtam, NEM EMEA régiót, amibe Afrika és a Közel-Kelet is beletartozik. Szűkebben a nyugat európai notebookpiacra gondoltam, ahol már KOMOLY NOTEBOOKKULTÚRA alakult ki többgenerációs notihasználókkal, nem a balkán és a csóró régió, ahol mindent el lehet adni...hidd el, nem a francia és angol piac viszi az acert, hanem a leszakadt régiók, ahol egyrészt csórók az emberek, de kell nekik a noti, másrészt élete első gépét veszi, tök tájékozatlanul....
-
kekegsm
őstag
Szerintem az 5920-as eseteben sokkal-sokkal jobb otlet az 1280x800 felbontas mint a nagyobb. Multimedia? Gamer! jatekokhoz jobb az alacsony felbontas, mert tobb lesz az FPS, filmezeshez boven eleg ez is, grafikai tervezo meg hasznaljon nagyobb meretu kepernyot.
-
Renwick
őstag
Világos, no offense, csak azért mondtam, hogy mindenki tisztában legyen a piaci erőviszonyokkal: az Acer az európai piacon a PB nélkül is tarol (a Lenovónak ellenben jól jönne itt egy kis erősítést), az USA-ban viszont az összes többi tajvani, távol-keleti gyártóval egyetemben sehol sincsenek...
És igen, boldog karácsonyt mindenkinek.
üdv
R.
-
CharlieDrop
veterán
Jó kis viták. Azért mondanék én is 1-2 dolgot:
1. Az Acerek egész jó márkáknak tűntek régebben, a TravelMate szériáról sok rosszat nem hallottam (ez szubjektív)
2. Mielőtt notit vettem volna azt tudtam, hogy FuSi-t ne (van is vele tapasztalatom, pl kikapcsolt helyzetben is lemerül) és HPQ-t se (az mégdrágább, még gagyibb gari) . Első helyen Asus állt, ők gyártják a Dell notikat, meg a Mac-eket is
3. Aztán sajna az ár döntött, igen az a pár 10K számított, hogy ne Asust vegyek, ráadásul ennek az Aspire-nek tetszik a dizájnja is (ez is szubjektív)
4. Amire nekem kell, arra megfelel, majd ha többet kell használjam, vagy másra, vagy bármi és komolyan kell, akkor veszek egy rendes notit.
5. remélem a megelégedett 60%-ba fogok tartoznikösz a lehetőséget.
-
polip
addikt
ha már ott tartunk:
természetesen a gatewayt vette meg, akinek elővásárlási joga volt a PB-re, mellyel természetesen élt is, és melyhez természetesen az Acer adta a pénzt.
viszont a PB-re azért vetettek szemet, hogy az európai piacon erősítség a pozicióikat...
és amig az acer ezt úgy kommunikálja,hogy a PB az övék, addig hiába a forráskritika, ennél autentikusabb forrás nincs...
de hagyjuk, részemről lezárva a dolog, boldog karit mindenkinek
-
Renwick
őstag
A HP nem szimpatikus a PACKARD BELL miatt?? Az év poénja! Egy nagy titkot ugyan had áruljak már el: a PACKARD BELL AZ ACER!!!!!! EMBER!!! Az Acer leányvállalata, amit azért vásárolt meg, hogy az ultragagyi szegmensben talán mégse a saját nevével árulja a notikat, hisz párszor sikerült már ledegradálnia a márkanevét elég komolyan.
Ha már a forráskritikánál tartunk: az Acer a Gatewayt vette meg, nem a Packard Bellt. Mindössze arról van szó, hogy bonyolult tulajdonosi viszonyok és részvénymozgások kapcsán előbbi vásárlási opciót szerzett a PB-re (ezzel tulképp jól kicseszve a Lenovóval). Az Acer ettől függetlenül még véletlenül sem a PB, meg a benne rejlő termékpozicionálási lehetőségek miatt vette meg a Gatewayt, hanem azért, hogy növelje a tengerentúli befolyását...
üdv
R.
-
Neck
veterán
Átteszem OFFba mert nem kapcsolódik már annyira a témához.
Az, hogy a hardware ugyanaz lenne, arra értettem, hogy pl ugyanúgy intel processzor van mindkettőben...
Ha végigolvastad amit írtam, akkor rájössz, hogy félreértettél. Van 3 ismerősöm, akinek HP van, és van még kettő, akiknek viszont Packard Bell. Nem a Packard Bell miatt nem szimpatikus a HP, hanem alapból.
Viszont nem tudtam, hogy a Packard Bell az Acer leányvállalata, köszönöm az infot.Nem volt még Dellem, mivel Notebookom sem, de egy jóbarátomét próbálgattam, tényleg nagyon jó, minőségi benyomást kelt, de nincs rossz véleményem a tesztben szereplő Acerről sem, ettől függetlenül.
Én minden információt figyelembe szoktam venni, meghallanám a rossz kritikákat is, de azoknak akinek Acer van az ismeretségi körömben, elégedettek. Lehet hogy csak kifogták a jót, de akkor is elégedettek. Visszautasítom azt, hogy csak a pozitív kritikákat akarom meghallani. Nem ismersz engem, mint ahogy én sem téged, így nem nyilatkozom arról, hogy te milyen lehetsz, így megkérlek arra, hogy ezt próbáld meg viszonozni.
- Folyamatosan olvasok, és tájékozódok, a bíztatásod nélkül is, de nem értem kit vezettem félre...
- Mint írtam, a Packard Bell sem szimpatikus, nagyon gagyinak tűnt, így nem is gondoltam a megvételére, de mint magad írtad az Acer direkt a Low Endbe pozícionálja, szóval nem is várok mást a PBtől.
- Tényleg nagyon hülye gondolat lehet, ha tök ugyanolyan processzor van mind a kettőben, lehet hogy a Dellt többet ellenőrzik, de az Acert sem úgy dobják ki hogy 0 Quality Checken megy keresztül...
- Már ne is haragudj, de nem tudom miből szűrted le, hogy ilyen vagyok. Abból gondolom hogy rám értetted, mivel nekem válaszolsz. Kezd egy kicsit a hócipőm tele lenni a stílusoddal. Nem, nem én vagyok az az ember aki 2 forintért autózik, meg aki 1000 forinttal olcsóbb vinyót vesz pedig az 1000 forinttal drágább jobb lenne. Igenis hajlandó vagyok megfizetni a jót, szeretek utánanézni hogy HOL vásárlok és MIT, nem szoktam rohanni a boltba megvenni az elsőt ami szimpatikus, szeretek mérlegelni. Az Acer csak az egyik jelölt, és elárulom, hogy a Dell is a pakliban van, nem döntöttem még.
- Tisztázzunk valamit, vannak bizonyos tények, például hogy a Dell nagyobb presztízsű, minőségibb márka, mint az Acer. Ennek ugye pl az az előnye, hogy a Dell notebook megbízhatóbb, azonban te is írtad, hogy a Dellből is ki lehet fogni a rosszat, bár kisebb eséllyel. Tehát fogják már fel az emberek, itt a PH! -n, akik egy-egy márka mellett úgy kardoskodnak, mintha az életük múlna rajta: Ha valami jó, akkor csak jó, de nem a makulátlan tökéletesség, amiben sosem csalódhatsz, ilyen nem létezik. Lehet hogy jobb mint a másik, de nem kell úgy beszélni róla mint egy szent kegytárgyról, azért mert te azt favorizálod egy másikkal szemben, vagy pedig azért mert ilyet birtokolsz. Az ilyentől a falra mászok. Neked az életed múlik rajta, vagy fizet a Dell, hogy ennyire körömszakadtáig beszélj le mindenkit mindenről, a Dell miatt?
Oké, én csak azt feltételezem hogy jót akarsz, de igazán megpróbálhatnád műveltebb stílusban, statisztikai adatokkal alátámasztva előadni, hogy miért ajánlod a Dellt, mint Notebook szervízben dolgozó hozzáértő.Maradok kiváló 10telettel:
Neck
-
polip
addikt
én különösen ajánlott minősítést adtam neki, az ér érték aránya miatt, 2,5 hónapja írtam róla...azóta ennyit változott a véleményem...
eladtunk azóta közel 100 olcsó acert és nagyon sokkal volt probléma, ezért írtam azt, amit az első hozzászólásomba kifejtettem: kár ennyire ajnározni őket, de mint mondtam és is pozitív véleménnyel voltam róluk...
ha el akarod olvasni még be is linkelem neked...
-
polip
addikt
mennyi tapasztalatom van? én nem szervizes vagyok, hanem szakíró, pár acert teszteltem már, az egyik legnagyobb magyar disztributor mellett pl. a fusinak, a ibm-nek, de az acernek is tesztelek notikat, amiket leküldenek...
így van némi rálátásom, amellett h notikat szervizel többek közt a cég, ahol melózok....
a tesco-s példányok? de hisz azok is utazógarosok...
-
polip
addikt
és azt képzeld el, külföldön meg dellből és hpből adnak el pont ilyen arányban, és ott is az acerek és fusik vezetik a meghibásodási mutatókat...
szerintem nem az a helyes gondolkodás, hogy nem baj hogy a gépek 40%-a behal, van 100-ból 60 boldog ember is....
de ha te így véled, akkor legyen...én nem megbántani akarok senkit, és ha ezt bárki így érzi, akkor elnézést!
én erről a gondolkodásról szeretnék leszoktatni mindenkit, amit fentebb leírtam, mert NEM EZ A JÓ gondolkodás, csak észre kellene már venni...
-
frames
tag
Még valami, csak kifutottam az időből: Azt írtad, hogy az Acernek már párszor sikerült ledarálnia a márkanevet. Ez teljesen igaz, de LEHET, hogy most jó irányba fordul el a gyártó nem? LEHET, hogy most ezzel a designváltással próbálja helyreállítani, amit évekkel ezelőtt elcseszett, és ez az ELSŐ lépés a rögös úton, ami a hírnév helyreállításához vezet!!!!!
Látom előítéleteid vannak a márkával szemben, és így soha nem fog megváltozni a véleményed az Acerről, bármit is csinál!!Mindenkinek kellemes Ünnepeket kívánok!
-
Olasza
aktív tag
Az utolsó 22 hozzászólásból 10 a tiéd, amit az Acer szidásával töltöttél meg. Felfogtuk a Te (mint Dell tulaj) véleményed, de már kezd sok lenni. Nem gondolod!?
Mennyi tapasztalatod van az új szériával (mivel az írás erről szól, és itt ajánlott plecsnit kapott) kapcsolatban? Oké, hogy szervízes vagy, de valószínúleg a Tesco-s pédányok kötnek ki nálad, mivel az utazógaranciás példányokat nem hiszem, hogy hozzád küldenék. -
frames
tag
Bocs, de én nem értek veled egyet! Lehet, hogy Te jobban értesz hozzá, mint egy átlag júzer, de szerintem mindenki maga döntse el, hogy milyen gépet szeretne venni. Lehet, hogy a FU-SI-nak és az Acer-nek nagy a meghibásodási aránya, de ezekből a gépekből is vesznek legtöbbet Magyarorsszágon... Ha pl. a HP vagy a Dell eladása hirtelen az egekbe ugrana valami miatt, akkor azoknak is arányosan nőne a meghibásodási aránya (lehet, hogy nem 40%-ra de magasabb lenne sokkal, mint most)
Ahogy Te is mondtad:"Mindenből ki lehet fognia rosszat"
Akkor ez fordítva is igaz: Mindenből ki lehet fogni jót
Ismerek nem egy embert, akik évek óta nyúznak Acert, FuSi-t, meg MSI-t, és egy rossza szavuk sincs rájuk, ismerek olyat, aki szidja, mint a bokrot...
Aki nem életbevágóan fontos üzleti adatokat tart a noteszén, és nem hal bele, ha a gépe 3 hétig szervízben van, az inkább megveszi az olcsóbb gépet, és szerintem neki van igaza, nem annak, aki "azzal villog, hogy rávág a gépére kalapáccsal és semmi baja nem lesz tőle a noteszének"
"- az Aceré a Packard Bell, k-ra nem javasolt a megvételük"
Te nem javaslod, vagy az a több mint 60% Acer júzer, aki elégedett a gépével?Más: A hangnemedből azt vettem észre, hogy fel vagy háborodva Neck véleménye miatt. Mindenkinek megvan a véleménye, és ezt illik tiszteletben tartani, még ha nem is értesz egyet vele.
Tudom, hogy engem is ugyanúgy le fogsz tolni majd mint őt, de lehet, hogy valakit megbántasz a hangnemeddel, mivel nem a legkedvesebb szavakat használod (lehülyézel másokat) -
polip
addikt
Csak a kételyek és a félreértések elkerülése végett:
Mindenből ki lehet fognia rosszat, csak kisebb eséllyel...A FU-SI-nál a meghibásodási arány 40% körüli, a régi Acereknél is nagyon magas volt. Hogy a hardver ugyanaz lenne? Ez az egyik legnagyobb tévedés a gondolataidban. Már miért lenne ugyan az? A leglényegesebb elem az alaplap. A komoly gyártók válogatott, tesztelt elemeket tesznek a gépükbe, vagy olyan gyártókkal gyártatják le őket, akik ezt megcselekszik helyettük!! Úgy véled egy filléres Acer notiban ez megtörténik? Akár a Dell, akár az IBM de a HP is többet tesztel egy modellcsaládot, mint mondjuk az Acer az egész portfolioját...
A HP nem szimpatikus a PACKARD BELL miatt?? Az év poénja! Egy nagy titkot ugyan had áruljak már el: a PACKARD BELL AZ ACER!!!!!! EMBER!!! Az Acer leányvállalata, amit azért vásárolt meg, hogy az ultragagyi szegmensben talán mégse a saját nevével árulja a notikat, hisz párszor sikerült már ledegradálnia a márkanevét elég komolyan. Te nyilván nemrég foglalkozol notikkal, így nem emléxel a TravelMate sorozat kapitális bukására, amikor még 3 számból álltak az Acer elnevezései......Így tehát a 3 ismerősöd az ACERT átkozza, nem a HP-t, ezt soha ne feledd!!
Látszik nem volt még Dell-ed, m,ert tudnád: rohadtul nem csak a gari és a név szól mellette
Ja hogy az Acert sokan dícsérik_? Mert csak ezeket akarod meghallani. Akik hozzánk SZAKSZERVIZBE hozzák a gépeiket, azoknak egy nagyon picit eltér a véleménye ettől...
Szerintem tájékozódj, olvasgass picit, mielőtt notit választasz, és NE A TAPOGATÁS legyen a fő szempont....
ja és még 1! mint történészbe erősen beleverték a fejembe: FORRÁSKRITIKA!!! ne a sokoldalúan félművelt - a HP-t a Packard Bellel összekeverők - emberek véleménye legyen a gondolkodásod zsinórmértéke, mert ez nem sok jót szül...Összefoglalva:
- olvass, tájékozódj, mielőtt te - a félrevezetett ember - másokat is félrevezetsz
- az Aceré a Packard Bell, k-ra nem javasolt a megvételük
- NEM ugyan az van egy Dellben, mint egy Acerben, hiába ugyan az a platform, a chipset (Jézus micsoda hülye gondolat)
- a magyar ember árérzékeny, képes elautózni 50L benzint, mert a város túlsó végén 2 Ft-al olcsóbb a kifli...és azt hiszi most piszkosul jól járt....remélem egyszer kinövi ez az ország ezt a fajta mentalitást...
- még annyi: jegyezze meg végre már mindenki: a notiknál különösen igaz az OLCSÓ HÚS és a HÍG LÉ közti összefüggés...de majd 1,5 év múlva keress meg és tisztázzuk mi lett az aceredből...
Áldott Karácsonyt
-
Neck
veterán
A Dell, Lenovo notiknak tényleg nagy presztízsük van, de abból is úgyanúgy ki lehet fogni a rosszabbat, még ha a tapasztalatok alapján egy kisebb presztízsű márka esetén erre talán nagyobb az esély. Mellesleg a hardver belül jórészt ugyanaz az intel platform miatt, csak a design más, és ez az új Acer jónak tűnik (tapogattam
)
Más. A HP nekem kifejezetten nem szimpatikus, 3 ismerősöm átkozza, a Packard Bellt szintén 2. Az Acert sokan dícsérik. És igen, árérzékeny vagyok, itthon megvan a teljesítmény egy PC személyében, a mobilitás miatt szemezek a notikkal, egyetemre bevinni, s ágyból netezni anélkül hogy a PC felfűtené a szobámat. Erre pedig nem kell drága noti, egy kis egyszerű olcsó elég, ami ennyit tud, viszont a design szép, árban stimmel, a hardware is kielégíti az igényeket. Egyedül a név meg a gari szól a Dell mellett, 30ezer nem tűnik soknak, de ha úgy vesszük hogy plusz egyharmad árért, akkor már igen. Ebben az árkategóriában sok a 30 ezer forint is, szvsz.
MOD: Főleg egy csóró egyetemistának meló nélkül, mint én
-
gorlin
őstag
Én ezt írtam:
"A legújabb "gagyi" Acer biosban pedig már támogatja a penryn-es cpu-kat.Elviekben 965-ös lapokban menniük kell.Úgyhogy ez sem mindegy."
És mindezt ebből vettem:
Acer 5315 bios 1.21+============================================================================+
ICL50 ROM Release Note
+============================================================================+
BIOS CORE Version ................ Insyde EFI 2.0
CPUs Supported ................ Intel Merom,Merom-Lite
Chipset ................ Intel Crestline
Bridge ................ Intel ICH8M
CardReader ................ RICOH833
Video ................ ATI M71M,M76M,N-vida NB8M,NB8M-SE,NB8M-GS,NB8P-GS,Intel
Audio ................ Realtek ALC268 codec.
LAN ................ Broadcom 5787KMLG(Nettiling),5906(Acadia 2)
1394 controller ................ RICOH833(Nettiling)
KBC ................ ENE926
Clock Generator ................ ICS9LPRS365
Super I/O ................ NONE
BIOS ROM Part ................ MX25LV008BB
+==============================================================================+
| MODEL NO. : ICL50 RELEASE DATE : 11/08/2007 |
|------------------------------------------------------------------------------|
| Major Version : V1.21 (for MP-EN) CPU u-code Version: |
| KBC BIOS Version : V1.21 (for MP-EN), |
| VGA BIOS(uma) : Intel 1471 |
| Flash Utility Ver: FLASHIT 1.2 & Insyde WinFlash 3.23 |
| Clock Generator(discrete): 01h,85h,ech,fdh,ffh,f0h,33h,11h,d0h,C5h,7dh |
| Clock Generator(UMA) : 01h,85h,ech,fdh,ffh,f0h,33h,11h,d0h,C5h,7dh |
| Checksum (FD) : 2934(FD) |
+==============================================================================+
BIOS:
1). Add Penryn CPU support.
2). Fixed POST time too long if setup memory over 2G.
3). Implement workaround for BroadCom W-lan (Disable L0,L1s).Ez nem azt jelenti hogy biztosan megy hanem annyi hogy támogatja a bios amit erre a chipsetre írtak a penryneket.
-
polip
addikt
látom hírek terén is szelektálsz, hisz elkerülte a figyelmed az X3000 architektúráról kiadott egyéb inteles közlemény is...
érdemes elgondolkodni, pl miért nincs a mai napig dx10 támogatás benne, pedig ez volt az első olyan egységes shader architektúrával rendelkező cucc, ami tudta VOLNA!!...az nvidia megjelenése előtt már!!
javaslom olvasgasd az intel híreit....
-
gorlin
őstag
Rendben
csak azért írtam 130-at mert 126 és 140 között van,de akkor az acer legyen 99 és 115 között.
-A vga-val kapcsolatban én örülök hogy újabb mert jóval gördülékenyebb vista alatt az Aero,bár 950-es is elmegy de azért később még számíthat az a kis plussz.
idézet a hwsw-ről:
"
Az új chipsettel alapjaiban új grafikus chip is érkezik, a GMA X3100, mely egy új, DX9-es architektúrára épül, és a vállalat állítása szerint elődjénél jóval nagyobb teljesítményt ér el, miközben hatékonyabban gazdálkodik az energiával. A chip hardveresen gyorsítja az MPEG-2 és WMV9 (VC-1) videofolyamok kitömörítését is, akár a HD-változatokat is, így elméletileg ezek lejátszása kevésbé terheli le a rendszert, ami kisebb fogyasztást is jelent, megörvendeztetve a mobilitást igénylő felhasználókat, akik az akkumulátoridő érdekében többnyire mellőzik a multimédiát. Az új grafikus chip érdekessége, hogy képes alacsonyabb frissítésű, váltottsoros megjelenítésre kapcsolni a kijelzőt, ha úgy ítéli meg, nincs gyors mozgás. Csak ezzel a technikával közel fél wattot lehet spórolni.
"-Ramot én gyakran írok
úgyhogy nagyon örültem neki.
-Ha mondjuk fejleszteni akarsz processzort pár év múlva szinte már csak santa rose-t fogsz kapni.
A legújabb "gagyi" Acer biosban pedig már támogatja a penryn-es cpu-kat.Elviekben 965-ös lapokban menniük kell.Úgyhogy ez sem mindegy. -
Olasza
aktív tag
....és nem viszik át fél európán az utazógarancia miatt..
LOL
Nekem nem mindegy, hogy 200 vagy 600 km-t tesz meg a notim?! És ott 100 millió potenciális vásárló notijának a garanciális szervízét végzik. Mennyivel jobb a magyar szakszervíz? Ott garantáltan minden alkatrész raktáron van, nem kell minden darabot megrendelni. Csak azért mert külföldi, még nem jelenti, hogy nem is ért hozzá! Főleg, hogy garantáltan több tapasztalata van, és nem kell 10 márkához értenie. -
polip
addikt
miért egyeznénk meg?
ilyen acert is lehet venni 115-ért is, mégis a 99-eshez ragaszkodsz
de tökmindegy
jobb a videovezérlő ez kétségtelen, de az is hogy játszani ezzel sem lehet, így tehát tökmindegy...az hogy a 950GMA 4 FPS-el jelenít meg valamit ez meg 9FPS-el, szeintem lényegtelen
régebbi chipset? na és? de atomstabil, bizonyított már párszor....te miben használod ki a santa rosa előnyeit?
eddigi életed során hány ramot írtál? nekem eddig az összes asztali íróm tudott ramot írni, de minek?
-
gorlin
őstag
"na és ha 965? tökmindegy ilyen kategóriánál
"
Miért is lenne tökmindegy?Egyrész újabb másrész azért jobb a videovezérlő,és ha ráadásul mindez olcsóbb is akkor miért is bajAkkor egyezzünk meg hogy általában 130e körül alakul a Dell ára.
+3 év garancia
+Dell minőség-30e forint
-Roszabb Vga mint az Acerben
-Régebbi chipset.
-Ha jól láttam nem tud ramot írni a DVD írója.Ezért mondom hogy érdemes mérlegelni kinek mi a job.
-
AMD Power
titán
Érdekes hsz-k. Lehet belölük tanulni. Az szinte biztos ,hogy vagy Acer vagy HP notit fogok venni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- 17" SNSV - N3450 proci, 12GB RAM, 256GB SSD - patika állapot, kitűnő akku!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest