- Milyen nyomtatót vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Malibutomi #111 üzenetére
Tetszett az a videó is, ahol egy nevesebb angol streamer dual titan (!) rendszerével mutatta be, hogy áll a tetőn, néz egyik irányba, van 120-130 fps-e, fordul 180 fokot, és van 35-40
Remekül összerakott példás játék ez a dying light
-
Miért, ma a 7950 boost-om sem levélnehezék, pedig 2011 legvégén / 2012 elején jelent meg a sima, a boost pedig pár hónapra rá. Ehhez képest még szinte bármivel eljátszok, és max high-ig kell visszavennem a dolgokat. akik pl 290X-et vettek, az még azért évekig nem levélnehezék kategória.
Én még a mantle debütálása előtt vettem a kártyámat, de őszintén csak örülni tudtam hogy jött rá, pláne amikor láttam az eredményét is kőkemény 10-20%-nyi minimum fps-ekben."Azert nem gondolhatja senki komolyan, hogy az AMD azert tervezte a Mantle-t, hogy masfel evvel kesobb (meg kb. 2 jatekkal) odadobja a Khronos-nak ingyen, "
Nem... Első naptól azt hangsúlyozták, hogy amint készen lesz, megy teljesen nyíltba, addig pedig bárki komolyabb illető (partner fejlesztők vagy cégek akik kérték) megkaphatták a doksikat. Nyílván nem a Khronos két szép szeméért fejlesztették, de mindenképp nyílt forrásként tervezték.Az új mantle is ugyanannyira lesz zárt mint az eddigi. A partner fejlesztők láthatnak bele, illetve azok a cégek akik érdeklődnek iránta, de ugyanúgy nem lesz elérhető Tóth Árpád budapesti villanyszerelőnek.
"kivancsi vagyok melyik szoftver fejleszto fogja figyelmen kivul hagyni a piac ~80%-at es fejleszt ra"
Már megint honnan veszed ezt a butaságot? A fejlesztők mondjuk Vulkan-ra fognak fejleszteni. Vulkan-ra meg dx12-re, ezzel kb le is lehet fedni a windows, linux, lehet osx, nvidia amd és intel piacot. Tehát kb mindent. Pár effektet meg lehet betesznek majd mantle-ra (ami nem lesz nehéz ha már ott van a Vulkan), ha igényük van rá. Vannak olyan fejlesztők akiknek van.Amúgy van egy olyan tippem, hogy egy motor között, amiben dx12, mantle vagy Vulkan van, kb 2-3 ezer sor lehet a különbség (egy motor több százezer vagy millió soros lehet). Csak a leképezőt kell újat írni, meg pár konvertert, az oda vezető út kb minden low level apinak ugyanaz.
-
játszhatatlan sebességgel? mióta is számít pl egy 290X játszhatatlan sebességűnek?
Vagy akár egy 280X?
Vagy mostmár csak a 980-as a játszható sebesség, még a 970 is játszhatatlan?
Továbbra sem látok semmi pofáraesést. Mert mi történik? Megy a mantle linuxra is. illetve jelentős részben mantle-re fog írni programot az az egyén, aki next gen opengl-re programoz. Hihetetlen vereség ez az amd-nek
Szóval mi is lesz? lesz a dx12. Akik eddig betették a motorba a mantle-t (vannak jópáran), azoknak van egy ingyen Vulkan kompatibilitásuk is (most írt twitteren joel de vahl, hogy még jó hogy írt egy wrappert mantle köré, mert így egy kis módosítással máris van Vulkan támogatásuk). Szóval sok motornak aminek van mantle támogatása, máris van vulkan támogatása is. Ha pedig egy cég úgy gondolja hogy a dx12 mellé betesz egy vulkan-t, onnantól már csak kevés munka a mantle, pláne hogy előnyei is lehetnek, kellene egy feature? az amd tudja a leggyorsabban bepakolni, mert nem kell megfelelnie mások igényeinek. A Mantle marad a pro fejlesztők játszótere, amiben megtehetik azt, amit másban nem tudnának.
-
Mert valami hátrányunk származik belőle?
Nem sokra a mantle bejelentésére jött a dx12 bejelentés, és nagyon korán tudtuk már hogy milyen olyan vga-k lesznek, amik dx12 kompatibilisek. Tehát akik mantle miatt amd-t vettek, azok egyrészt játszhattak minden mantle játékkal, emellett játszhatnak ugyanúgy minden vulkan és dx12 játékkal is
És mivel mindegyik low level api, így lehetett tudni hogy ki lesz járatva a vga. Szóval miért is lettek átverve? Béna birkáknak valamivel korábban jutott low level api, ezt leszámítva pedig ugyanott vannak... a noobok
-
válasz
PandaMonium #87 üzenetére
Mert gondolom sokan nem tehetik csak úgy meg hogy kukázzák és azt mondják az ügyfeleiknek hogy felejtsük el az eddigieket és itt az új... azaz itt lesz az új majd fél-egy év múlva legalább.
-
válasz
julius666 #84 üzenetére
Nem gondolnám hogy kő alatt élnék, csak azért mert a tucatnyi nemzetközi és magyar oldal közül pont nem olvasom a phoronix-ot.
apropó az a cikk amit küldtél, írja konkrétan hogy nagyon nagyrészt mantle az alapja? vagy hogy nem 2017-re várható? Azt írják hogy bemutatózni fog a khronos is az új api-jával, amihez hasonlót a dx tavaly is csinált (intel dx12 bemutató 2014 augusztus), mégis onnantól legalább 1,5 évre van a dx12 debütálása is. Szóval amit linkeltél pont nem cáfolja azt meg, hogy 2017 előtt jönne, csak azt hogy most bemutatják hol áll az api.ehhez képest meg még idén lehet hogy jön. Erről nem ír a phoronix. Legalábbis nem írt napokkal ezelőttig az biztos.
Emellett nem csodaként élem meg. Meglepőként. Ég és föld a kettő között a különbség.
Szóval továbbra is csak azt akarom mondani, hogy sehol nem láttam utalást azon a tucatnyi oldalon amit látogatni szoktam, hogy a glNext konkrétan asszimilálta volna magába úgy egy az egyben a mantle-t és azt alakítgatta volna a saját igénye szerint. Úgyhogy ez meglepetés volt számomra, pedig mint mondtam, nem egy kő alatt élek. Az egy dolog hogy tudtuk hogy bepillantásuk van a mantle-be, ahogy a dx-eseknek is... de belepillantani és átvenni nem ugyanaz a két dolog.
-
válasz
julius666 #81 üzenetére
Hát én szvsz még pár nappal ezelőttig úgy tudtam, hogy az új opengl épp írás alatt áll, valamikor 2017-2018 körül lesz kész, és noha nézik hozzá a többi api-t is, azért sajátot írnak. Ehhez képest szerintem te is érzed hogy nem kicsit más így a helyzet, hogy nem sajátot írnak, hanem ÁTVESZIK a mantle 1.0-t és csak itt-ott módosítgatják, cserébe nyernek konkrétan vagy 2-3 évet. Erről pl a te általad linkelt cikk felejtkezett el megemlékezni, szóval ne kezdjünk ujjal mutogatni hogy ki mit tart a mezei olvasóknak releváns információknak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest