- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TV antenna és jelerősítés
- Micro Four Thirds
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz
Menthirist #96 üzenetére
Nem jatszhatatlan most DX11 alatt, mire kijonnek a DX12 jatekok, a jelenlegi kartyak levelnehezekek lesznek, es Tier1-es kartyaival is aratja a piacot az NV a csoda Tier3-as Radeonok ellen.
Ez igy totalis bukta, nem sokat profitalt az AMD, biztos volt par ember aki a Mantle miatt R9 290/R9 290X-et vett, de nagyabol ennyi. (leszamitva az PH szakertojenek meseit a Mante-lerol, itt biztos kiemelkedone magas eladasokat produkalt az AMD, mondjuk ettol nem fog a csodkozelbol felallni )
Azert nem gondolhatja senki komolyan, hogy az AMD azert tervezte a Mantle-t, hogy masfel evvel kesobb (meg kb. 2 jatekkal) odadobja a Khronos-nak ingyen, akik meg a nevet is megvaltoztatjak.
Az uj Mantle meg mar zart rendszeru lesz, kivancsi vagyok melyik szoftver fejleszto fogja figyelmen kivul hagyni a piac ~80%-at es fejleszt ra.Az biztos az AMD felkavarta allovizet a Mantle-val, de nem sokat profitalt belole, es elnezve az NV nyomulasat ahogy racuppantak a marketinggel a DX12-re (szinte mar sajat maguk termekenek tekintik), a jovoben se sok baber fog teremni az AMD-nek, es ez a legnagyobb gond.
-
julius666
addikt
válasz
Menthirist #82 üzenetére
Hát én szvsz még pár nappal ezelőttig úgy tudtam, hogy az új opengl épp írás alatt áll, valamikor 2017-2018 körül lesz kész
Persze, mert egy kő alatt élsz.
Ezért jó több alternatív híroldalt is látogatni.Ehhez képest szerintem te is érzed hogy nem kicsit más így a helyzet, hogy nem sajátot írnak, hanem ÁTVESZIK a mantle 1.0-t és csak itt-ott módosítgatják, cserébe nyernek konkrétan vagy 2-3 évet.
Hát nézd, lehet ezt te most hirtelen csodaként éled meg, de ezt jó ideje lehet tudni, konkrétan mióta az AMD felajánlotta a Mantle-t. Én mondjuk inkább üzleti érzéknek nevezném - hiába a technikai fölényük, ha ez a gyakorlatban kevésbé érezhető, a saját különbejáratú API-jukat meg a kutya nem használja, logikus lépés volt tőlük ilyen irányba terelni a Khronos csoportot, be is jött - de igen, jófejség volt tölük, ez tény. És azt se tartom normálisnak, hogy ezt Michael nem említi.
Viszont ettől még zavarhat, hogy az itteni cikk 3/4-e meg az AMD-ről szól, nem? Nem értem, mit akarsz mondani.
#83 Abu85:
Amúgy sem én döntöttem úgy a Khronosnál, hogy nagyon nagy százalékban lemásolják az AMD API-ját. Jól tették, de ha megtették, akkor tény lesz, hogy ez nem az ő találmányuk. Csak másoltak, mert szerencséjük volt.Milyen másolás, milyen találmány? Te miről beszélsz ember? A Khronos egy ipari konzorcium, nem egy cég. Ezek nem "másolnak" semmit, nincsenek saját "termékeik". Tagjaik vannak, akik együttműködve hoznak létre szabadon elérhető, multiplatform API-kat. Az AMD ennek a csoportnak a tagja, ő döntött úgy, hogy a saját cuccát nem maga nyitja meg (amit a kutya nem használt volna aztán), hanem inkább bedobja a közösbe, hogy a többiekkel együttműködve kisebb-nagyobb módosításokkal egy rendes iparági "szabvány" legyen belőle. Ennyi a történet. Ezen rugózhatunk még, de szerintem felesleges.
Az opcionális funkciók kérdését meg majd meglátjuk, a gyakorlatban mekkora szerepük lesz. Az OpenGL-be is extensiönként volt mindenféle jóság, amivel mutogathatott mindenféle techdemót az nVidia, aztán nem használta őket senki. A techdemón kívül előjöttek az implementáció bugjai, vagy a platformok nagy részén el sem volt érhető az egész. Tudtommal a fejlesztők a ~3-as verzió tudását szokták úgy felhasználni OpenGL terén, az az, ami manapság elmondható, hogy mindenhol normálisan elfut (az ES nyilván más tészta).
Új hozzászólás Aktív témák
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest