Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
intelke82 #197 üzenetére
elég lenne, ha a konzolportok nem zabálnák az erőforrásokat, de zabálják, és pc-re nagy fejlesztés nincs
az xbox hasonló, de mégis más elven működik mint egy pc, és extraként optimalizálnak rá, nincs pl külön rendszer és vga ram, egy közös van, amiből az os kap 2-3-at, többi szabadon a vga-nak jut, "pletykák" szerint abból is befittyen majd 20gb, valószínűleg már gddr6, és az ssd-t is be tudja majd munkára fogni a játék, amiből pcie 3 v 4 lesz benne, brutál sebességgel, szóval a pc már induló helyzetben is rosszabb pozícióból kezd, és mivel a box célhw, könnyű rá fejleszteni, nem úgy mint egy pc-re, amiben minden komponensből tucatnyi variáció van, driverekről nem is beszélve -
Chaser
legenda
válasz
andy19770128 #195 üzenetére
akkor már 1660 ( : tuninggal beéri majdnem a ti-t, amit viszont sokkal kisebb mértékben lehet tuningolni
hokuszpk
nem feltétlen lesz ht, mostani gennél sincs, ezekbe egyedileg tervezett design kerül, zen előtti amd felhozatal mondjuk ki nyíltan, elég gyenguszka, mégis 8 mag/2,3ghz-en elég szépet alakít, teljesítményben és fogyasztásban is
ms/sony helyében meg sem fordulna a fejemben, h ht alapú cpu kerüljön a konzolomba -
koko52
nagyúr
-
válasz
andy19770128 #190 üzenetére
Olyan erős kb mint a 1070ti csak sokkal olcsóbb?
-
joey04
titán
Nos, köszönöm a szándékot, de nem kell terelgetni engem, amiket leírtam, azt már korábban is leírtam, nem most fogalmazódott meg. Hiába több elméletileg a tartalék, pontosan így van, nem tudhatod mi lesz, ez nem érv mellette, főleg egy amd-nél, ahogy említették már a gcn-t pl. A “legtöbb ember” kifejezés egyrészt nagyon képlékeny, másrészt én végig 2 dolog miatt írtam: az egyik, hogy “intelt már senkinek nem éri meg venni”, a másik a saját példám. Én 2060 köré építek majd gépet, szóval engem ez érdekel. Az nem, hogy más, vagy a legtöbb ember mit csinál.
-
Chaser
legenda
mostani genben 8 magos van, de még zen előtti genből, mivel 4-5 évre adják ki, meglepne ha 8 magos lenne az új gen is, de majd meglássuk'
mindenesetre ha "csak" 8 magos lesz zen2-vel - 3,4ghz rémlik -, akkor is egy silány portnál a pc-s hw igény fájó lesz, ps-nél is valszeg ugyanaz a hw lesz, de legalábbis nagyon közel egymáshoz -
Sinesol
veterán
Én eddig 8 magról hallottam, a 12 jó hír, ha tényleg így lesz.
Bár a korábbi hiresztelésekkel ellentétben továbbra is 4 magos maradt egy CCX, a 12-höz tehát elvileg két letiltott 8 magos chip kellene, ami nem hiszem hogy megérné bárkinek is. -
Sinesol
veterán
A freesync főleg arra jó, ha dinamikusan, nagyobb dropok nélkül változik az fps, viszont azon sokat nem tud segiteni, ha 1-2 képkocka erejére felére, negyedére beesik az fps. Még ha le is reagálja, akkor is zavaró, az emberi szem érzékeny a hirtelen nagy váltásokra.
andy19770128 : Nagyon optimista vagy, de legyen igazad.
-
andy19770128
aktív tag
Hát 2 év alatt megduplázódott a 4 nél több magot használó játékok sora. Win 7 alatt. Win 10 alatt majd 4 szeres a szám... Tipikkus példa: eve online . ês wow.. 4 éve 2/4 et használtak. Ma meg a eve 8/16 a wow meg 6/12 ig megy. És az uj nyár végi nagyvpatch. Kitolja 12/24 ig
-
Sinesol
veterán
Az a helyzet, hogy hiába raksz alá kisebb vga-t az nem fog semmit sem változtatni az fps dropokon, szóval a lényegen nem változtat. Én azt várom főleg a Zen2-től, hogy itt lesz előrelépés.
A hosszú távra tervezéssel amugy az a gond, hogy sosem jött igazán be, elég csak megnézni a GCN szériát, mire odaértünk, hogy rendesen ki legyen használva, akkorra kiderült, hogy már elavult az egész és jött a kövi GCN, hogy na majd ez.
Minimum 4-5 év, mire általánosan kihasznált lesz a 8+ mag, addigra lesz vagy 2 új foglalat, plusz rég kevés lesz a mostani architektura is, nyilván jönnek uj utasitaskészletek is, DDR5 ram, tehát nyilván cserélni kell majd.
Elég intő jel mondjuk az is, már a nem tul régi 300-as széria sem támogatott, pedig az is jövőállónak volt kikialtva. Egyszóval kár hosszabb távot nézni, nyilván nagyon jó termék lesz a Zen2, viszont ez is csak főleg addig lesz elég, mint ameddig akarmelyik átlagos platform. -
Frawly
veterán
Na, már kezdünk közeledni a valós helyzet felismeréséhez. Már csak azt kéne belátnod, hogy nem tudod előre mi lesz 3 év múlva, a Ryzenben több a tartalék a jövőt tekintve.
Illetve a legtöbb embernek a középkategóriás GPU, amit mellétesz ezeknek a középkategóriás prociknak, az nem az RTX 2060, hanem a GTX 1660, vagy esetleg az RX570, RX580. Ilyen felállásban meg kb. konvergál különbség 0 fps-hez a különbség a két proci között.
-
Pont, hogy nem bukik, mert ő azt mondja, hogy aki a mának épít és nem tuningol annak jobb választás lehet az intel, aki meg a jövőt is nézi annak jobb lehet a ryzen. 470 lap meg felesleges, ha nem kellenek az extra portok. Nyílván a legalapabb b450 nem jó a vrm miatt, de pl mint az én lapom is, bőven kiszolgál minden megjelenő zen2 procit (még sok is hozzá).
Az viszont biztos, hogy aki idáig halogatta a váltást az már várja ki azt a pár hetet.
-
Gyuri27
félisten
Ja és előre tudja az ember, hogy mire lesz szüksége 2-3 év múlva.
Itt bukik el az érvelésed.
Szóval aki nem lát jövőbe az olyan procit vegyen (platformot, már ha van rá pénze) ami jövőt és időtállóbb.
Ez pedig a rizsa.
Azért 6/12 mégis csak jobb (és olcsóbb is). Egy rendes 470-s lappal az upgrade is meglesz (boltból, garival).
Mondjuk 7-ig pont nem vennék semmit. Ez persze más kérdés. -
joey04
titán
nem érted. a téma szempontjából mindegy, hogy mennyivel jobb a 9400 játékokban. mellesleg 2060-nal nézem a teszteket, mert az a cél vga nálam, nem a 2080 ti. ha csak picivel, akkor is jobban megéri annak, aki a mai állapotok alapján vesz gépet, mert nem fejleszt és nem tuningol. hiába jobb másban, ha egyszer én a gépet játékra, és olyan általános feladatokra használom, amire a a laptopomban lévő I5-4278U is bőven elég. szóval annak aki elsősorban játékra épít gépet, és használja ameddig elég, majd lecseréli a pc-t, annak jobb vétel a 9400 a mai napig. aki fejlesztgetni, tuningolni akar, és használ olyan programokat játkokon túl ami kihasználja a ryzen erősségeit, az meg vesz 2600-at. az árcsökkentés más téma, az a 9400-nál nem jöhet szóba. az meg hogy az érintett prociknál sok vagy kevés, kiderül majd a játéktesztek után. mert csak az a lényeg, a többiben eddig is verte őket a ryzen.
-
kavalkád
senior tag
vajon ettől a lépéstől esni fog az AMD részvények árfolyama?
-
sb
veterán
Nem értem, hogy miért vetted így a lelkedre ezt az egészet.
És azt sem, hogy miről írsz.
Ha itt volt szubjektív vélemény az épp a tiéd volt. És ez is az. Mi páran pedig próbáltunk objektivitást belevinni.
1. Konkrét problémákról írva (boot, energiagazdálkodás, reakcióidő, nvme beállítások, stb...), nem a levegőbe puffogtatva.
2. És szerintem egyáltalán nem részrehajlóan. Én magam legalábbis épp azt írtam, hogy léteznek ilyen problémák, de nagy részük sw oldali vagy hw független. Esetleg hw függő, de mindkét oldalon előfordulhat. Egyik oldalra sem volt fika, sem istenítés. Alappal sem, nemhogy alap nélkül.(És mielőtt visszatérnénk a user error - sértettség témakörhöz, ugye az is ki lett lőve, mert nem véletlenül írtam ezekről. Léteznek, előjöhetnek. Nem user hibák.)
-
Kékes525
félisten
Remélem ez csak a kezdet.
-
Kaiku
senior tag
10-15 % a több éves CPU-kon??? Ez valami vicc? KB meg kellene felezni az árakat. Arról nem is beszélve, hogy a HT-t ezeken a modelleken ki is kell kapcsolni. Köszi Intel.
-
carl18
addikt
Hát azért Cinebench, több szálas teljesítmény alatt jocskán jobb a Zen 2600 mint az i5-9400. Olyan helyeken ahol az I5 csúcsra jár a Zenbe még van tartalék, szóval időtállóság terén jobb az amd. Ezek tények és magukért beszélnek. Bár jelenleg mind kettő jó vétel, de a Zen 3600 még jobb lesz, eleinte 200 dolláron kezd de az idővel szép lassan majd be esik ez alá is. 6-12 hónap múlva biztos jó vétel lesz 150 dollárért.
-
Frawly
veterán
Marginálisan hoz több fps-t az 9400F, ha egyáltalán hoz, vannak címek, amik a Ryzennek fekszenek. Ráadásul ezek a tesztek felső kategóriás GPU-val készültek, míg ezek a procik középkategóriásak, ezért általában a legtöbb ember középkategóriás GPU-val párosítja őket, ez meg még jobban lecsökkenti az amúgy is kis különbségeket, eltolja az egészet jobban a GPU limit irányába már kisebb felbontásokon is.
A 2600 egyébként nem is a játékbeli teljesítményével nyer igazán (ott csak nem marad el), hanem a sebességtöbblettel egyéb alkalmazásokban (nem játék), rendkívül kedvező árával, és hogy később jobban upgrade-elhető platform. Plusz nem lockos, nincs memósebességbeli limit, és ahogy a linkelt ausztrál videón is elhangzik, gyárilag jobb hűtővel jön, sok embernél már ezek is eleve dönthetnek.
Egyébként senki nem fikázta az Intelt, mint írtam, az ő procijaik is teljesen használhatók lennének, nem az, hogy nem menne vele semmi normálisan, hanem drága, ez az alsóbb szegmensben kevésbé markáns, inkább a felső kategóriánál nagyon szembetűnőbb. Csökkentenek is árat, mert ezt az Intel is belátta, de ez a 10-15% nem lesz elég. Nem az átlagfps-eket kell nézni, hanem a min fps + min fps/ár mutatót. Meg ugye vagyunk egy páran, akik nem csak játékra veszik. Én pl. mindenre vettem, elsősorban játékra, de linuxos kódforgatástól elkezdve videótömörítésen át minden megy a gépen. Alapvetően inkább laptopozok, de rendes játékra, meg ahol tényleg kell a kraft, oda csakis normális asztali gép, azt soha semmi nem fogja rendesen kiváltani, a laptopok mindig is erősen kompromisszumosak lesznek minden téren.
-
joey04
titán
nem akartam belemenni, de igen, ezt gondolom én is, hogy volt már idő áttérni a több mag/szál kihasználására, egyrészt a konzolok miatt, másrészt ez már a harmadik sorozat ryzen. valamennyit várhatóan megint javulni fog, de nem ugrásszerűen.
hint: ez nem azt jelenti, hogy szar az amd, igenis szépen lenyomják szvsz az intelt most már játékokban is, csak nem lesz az a nagy alázás amit várnak, "csak" egyértelműen jobb vételek lesznek.
-
Sinesol
veterán
válasz
andy19770128 #164 üzenetére
Nem igazan van ma olyan játékban AAA címnél, hogy PC, mivel az összes elsősorban konzolra készül és a konzolra megirt játékot portolják PC-re, tehát a sokmagos támogatás adott mindenhol, ahol megoldható.
Most valami előrelépés még lesz, ha Zen2 magosak lesznek a konzolok, mivel 8/16 lesz az alapkonfig, amire célozzák a játékokat.Amennyire tudom, mondjuk 1-2 mag a rendszernek van fenntartva, szóval inkább 6 mag körül van a jelenlegi támogatás, de szerintem a Zen2 mellett a HT is valószínűleg bőven elég lesz a célra és teljes 8 magot kihasználó progik készülhetnek.
-
Sinesol
veterán
Azok az előzetes kalkulaciok még kb. sosem jöttek be..
Egyebkent eddig sem voltak bezarva keves magra, évek óta a 8 magos konzolok jelentik a fő platformot, aztan onnan portolnak pc-re.
Ha a köv konzolban 8 mag lesz, akkor joreszt maradunk annál, max a HT jelent majd valami extrat. -
joey04
titán
de hiszen a fentebb linkelt képen/videón is látni, hogy a 9400 is jobban kihajtja már, mint mondjuk egy 2600. egy 9700k meg még jobban.
ez nem így megy, hogy kihajtja, és nem hagy benne. ha egy gyengébb proci mellé egy erősebb kártyát teszel, akkor nőni fog az fps-ed. szóval egy 9400/2600 mellé ha beteszel egy 2060-t, leméred, kártyacsere, 2070 be leméred, több fps-t fogsz kapni. ha 2080-at akkor megint több lesz. de ha egy erősebb proci mellé teszed, akkor ugyanezen kártyák jobb fps értékeket hoznak majd. jó párosítás, én is ilyesmiben gondolkodok, de hagy benne kicsit. pont ezért mondtam, hogy intel vonalon maradva a 9600k nem lenne nagy előrelépés, a 9700k-nak már lenne értelme, de az meg barmi drága. éppen ezért én is 9400-at tennék bele, mert az a 6-10 fps nem ér annyit. az ajánlós topikokban is azért szokták úgy mondani, hogy 2060 mellé 9400/2600 és attól felfelé. a 9400/2600 az alja ehhez a kártyához. szóval fogalmazzunk úgy, hogy ez az optimális párosítás. ebben egyetértek.
-
andy19770128
aktív tag
Nem győzöm hangsúlyozni hogy win 10 alatt win7 hez képest eltérőek az ereedmények. és aghogy haladunk az időben előre ugy nő a több szálas cpu használó szoftok száma. 1 év múlva 75% lesz a 12 szálat használni tudó játékok száma előzetes kalkulációk szerint.
Vérszemet kaptak a gyártók a ryzen miatt hogy végre lehet több szálra tervezni. és nincsennek 4/8 ba bezárva -
koko52
nagyúr
1440p-n nem hajtja ki? Hát az érdekes mert akkor egy i9 9900K sem? 1080/1440/4K-n is 1-2 FPS-el több van nekem mint a videón látható grafikonon. [link] [link]
Az én eredményem 65/77/98, ha kell rakok fel képet is.
Ha mutatsz videót ahol cáfolod akkor igazat adok neked, nem vitázni akarok. De nem véletlenül tökéletes párosítás 9400/2600-RTX 2060. -
joey04
titán
Azért, mert te kiválogatod, hogy neked, szerinted mi a fontos, meg a mindenhol, minden tesztben kimutatható kis különbséget te hibahatárnak hívod, még nem lesz igazad, ráadásul a 2600x-et veri, aminél még picit gyengébb is a 2600. Nagyon jó vétel a 2600 vagy az X is, de jelenleg az intel több fps-t hoz a jelenlegi rendszereken, a jelenlegi játékokkal. ez a jövőben változhat. így aztán még akkor is legalább olyan jó vétel lenne a 9400, ha igaz lenne a matekod és picit drágább lenne a rendszer, de az sem állja meg a helyét, azért egy 23k-s lapot ne tegyünk egálba... szóval 2600x 55k és lap hozzá meg kb 28k, az 83k. és még lassabb is picivel. de itt elmegyünk szubjektivitás irányába, én még bővíteni is csak akkor bővítettem a gépet, ha nagyon muszáj volt, inkább használtam, eladtam alkatrészenként, aztán újat vettem. tuningolni soha nem tuningoltam. én nem is akarlak meggyőzni, hogy rosszul választottál, mert aki bízik abban, hogy a sok szál később kamatozni fog, aki tuti cserélni fogja a prociját gépfejlesztés keretében, aki nem riad vissza kis tuningtól, az valóban jobban jár(t) a 2600-zal, nem is vitatom. nekem mások a preferenciáim, én így jobban járnék jelenleg (ma) az intellel. abban viszont nem értünk egyet, hogy 1440p-ben kihajtja, mert sem a 9400, sem a 2600 nem hajtja ki a 2060-at teljesen, még 1440p-ben sem. (az, hogy egy tesztprogram azt írja, hogy a cpu 50%-on teker, a gpu meg 99-en, nem jelenti azt hogy ki van hajtva. max papíron. egy jobb procival magasabb fps-eket hoz.) ezért írtam korábban, hogy lehet, hogy felemelem a keretet 75k-ra, HA valóban olyan lesz a 3600, hogy a feljebb lévő inteleket is üti. Mert intel vonalon a 9600k nem adna annyi többletet, a következő lépcsőfok a 9700k lenne, az meg már sok. De ha a 3600 a 9600k-nál valamivel olcsóbban hozza a 9600k és 9700k közti teljesítményt, akkor elgondolkodok rajta. most ugye 80k egy 9600k, és ha 75 alá menne a 3600, akkor lenne az érdekes számomra... de a tesztekig szerintem csak elvekről, meg egyéni preferenciákról tudunk vitázni.
-
-
Sinesol
veterán
Épp az a lényege a cpu tesztnek, hogy cpu limit legyen, másképp hogy láthatnád a különbségeket?
A driverekbe és win updatekbe meg szerintem túl sokat látnak bele, a beszélt Amd gyorsulás a gyakorlatban kimutathatatlan volt, szokásos marketingbullshit volt az egész, mint mindig. Az meg nem egészen objektiv, hogy Intelnél ha lassú, akkor áhh szar az egész,ha AMD lassabb, akk biztos driverhiba, meg amugyse számít annyit.
Meg természetesen minden tesztelő buta, meg rossz beallitasokat alkalmaznak, meg nem frissitenek semmit, meg nem értenek semmihez, stb.Objektive nézve ott vannak gyakorlatilag minden tesztben azok a a folyamatosságot mutató különbségek, nem kéne egyik vagy másik fél eredményeire kifogásokat keresni folyamatosan.
-
koko52
nagyúr
válasz
andy19770128 #152 üzenetére
Hát jó lenne még egy 3. is.
-
Frawly
veterán
Annyit még mondanék, hogy egy Ryzen 1600 sem megvetendő, főleg, hogy annak még jobban megy le az ára, eléggé ár/értékarány-bajnokká kezd előlépni. Aki nem törekszik a legújabb generációra, és nem érdekli, hogy itt-ott pár százalékkal gyengébb, annak az is nagyon jó vétel, a YouTube-os videókat nézve egyre jobban veszik.
-
andy19770128
aktív tag
Ezt láttátok? https://pcworld.hu/pcwpro/beerte-az-intel-core-i5-7400-at-egy-kinai-processzorgyarto-265070.html
-
Frawly
veterán
Szeretném majd megnézni, az egyik kedvenc YouTube-erem a csóka, fel is vagyok iratkozva a csatornájára, de erre a videójára még nem volt időm, este bepótlom. A képen máris azt látom, hogy egálban vannak, néha van 3 fps elmaradása a Ryzennek, de az most komolyan ki a rákot érdekel? Jól futtatja a játékokat és kész, a 60 fps-t mindegyik hozza szikla szilárdan, mindegy mekkora felbontást eresztesz rá. A legtöbb gamernek ez számít.
A Ryzen mellett szól a dupla annyi szál, nagyobb cache, nyitott szorzó, később is fejlesztheti az ember későbbi Ryzen generációkkal, nem kell generációnként lapot cserélni, mint Intel alatt. Meg nem érintik a sebezhetőségek sem. Én ezek miatt vettem Ryzent, most nemrég egy sima 2600-asat. Meg akartam várni a 3. gent, de gyorsan kellett a gép, és a 3. gen bejelentésére (meg sem jelent még), máris nagyot estek az 1-2. generációs Ryzen-árak. Ráérek most ezzel játszani, aztán ha majd kijön a 4. gen, akkor olcsón belefejlesztek egy 3900-ast. Nem kell sietni, jó sok évig a 2600-as is ki fog szolgálni.
-
koko52
nagyúr
Igen PL Far Cry ND 9400 27 FPS vs 2600 40 FPS, vagy Watch Dogs 2 szintén 49 vs 54. A többinél 9400 felé billen a 0.1%
Ezek a 0.1% sokszor a win ill driver hibák. Ha PL teljesítmény centrikusra állítod az energia gazdálkodást mindjárt megugrik a 0,1% low értéke. Saját tapasztalat.
És kérdéses melyik Win10, mert a 1903 Intelnek lassulást, AMD-nek gyorsulást hozott.
És még ott van a játék optimalizálás is. Ki hova írja a játékait.
A videó amúgy jól hozza a CPU limitet de másra nem jó, mert fél millás kártya mellé senki nem tesz 50K alatti CPU-t. -
Sinesol
veterán
dupla
-
Sinesol
veterán
Mondjuk nem tiszta, hogy ez a grafikon most min fps vagy 1% low-t ábrázol, mert nagyon nem mindegy.
Eza videó amugy kicsit más képet mutat, ott van rendesen az 1% és 0.1% low fps is, többhelyen elég jelentős különbség van, ami simaságban igencsak különbvséget jelent.
-
koko52
nagyúr
Avg és max FPS nem számít semmit, csak a minimum. Ezek a mérések hibahatáron belül vannak, akármelyiket nézed. Tehát egyformák. 9400=2600
Intel: 48000+30000=78000
AMD: 43000+23000=66000Nem vagyok AMD fan, 18 évig Intelem volt. Számoltam egyet és a matek döntött. Az RTX 2060-at félgőzzel kihajtja 1440p-n. Full alapon, húzva sincs több FPS mert VGA limitem van.
Ettől függetlenül a 9400 az egyetlen jó ár/értékű proci Intelnél. Ha levinnék 40 alá, azt vennék ha most vennék.
-
andy19770128
aktív tag
A netes tesztek többnyire alacspn orajelü memoriaval készülnek...ez a ryzennél fontosabb. Valamint szetetnek olyan játékokat teszteln amik 4/6 magot használnak ki főleg. Ebbem az esetben pl a fallout4 , 4 k texturával . kihasználja a 12 szálat. Stellaris 16 szálat képes használni. Win 10 alatt. Érdekesség hogy win 7 alatt. Csak 8 szálig jut...
-
joey04
titán
Úgy látom más képet nézünk. Alapon még a 2600x is el van maradva. igen, kicsi a különbség, de továbbra sem értem, hogy miért lenne jobb vétel egy 2600x, ha 9400 olcsóbb és picit erősebb is. és ez igaz a 2600-ra is. A Z-s lap meg nem indok, 30k körül nagyon jó Z-s lapok vannak. De ne vedd személyes támadásnak azért mert neked ryzen van. Az is egy jó vétel, ha ilyen ütemben fejlődik gamingben az amd és lapcsere nélkül lehet majd továbbfejleszteni, akkor jobb vásár is volt, de ez a jövő zenéje. Jelenleg, jelenlegei játékoknál, az intel picit olcsóbban, picit jobb értékeket hoz. Ennyi.
-
andy19770128
aktív tag
ez neked miért fáj hogy valaki leirja hogy mikor mit vett? nem értem hogy az emócióid más kijeletéséről miért fontosak ? Soha nem volt más laptopom csak intel eddig. most kipróbálok egy ryzeneset.. A gondolat menetedet figyelembe véve és soha nem lehettem inteles??? ez mekkora marhaság. A magyar vásárlónak egészen kis %ka szarja le az árat ha gépet vesz. Aki olcsó de használható gépet akart eddig is amd vett.. nem látom hogy ez miért válltozna meg. Annyi a különbség hogy most már nem csak közép kategóriában lehet alternativája az ember nek hanem fent is... Ez baj? bibibi és pepsit iszok te meg coca-t ennyi lenne?
Házhos járok a szabadidőmben gépet javitok. Cor 2 duo minden mennyiségben de a első genereációs i sorozat megjelenésével az árak is fenn voltak szépen. és igy rengeteg a Phenon II 2-3-4 magos. mindig olcsóak voltak. ennyi vidéken.. Az 12 kerületet szerencsére nem ismerem
-
ceia
őstag
Fognak még tovább olcsóbbodni, de nem lehet egyből fejest ugrani a jeges vízbe..
(#4) Apollyon A végén még kiderül, hogy magyar..
(#13) kecsesz Nagyon szánalmasak az ilyen szövegek, hogy mindig Inteles voltam, de.. bla bla. Az ilyenek sosem voltak Intelesek.
(#18) Startup "Lehet még védeni az Intelt, de szerintem már most mindenkinek látszik, hogy szorul a hurok." "Nem tudom, mikor cserélek bármit is, de biztos, hogy ZEN proci lesz benne."
Még jó, hogy nem vagy AMD fan..
(#112) s.bala31 ➕1 -
carl18
addikt
Hát lehet valóban az árcsökkentés a válasz az új Zen ellen, majd meglátjuk Csak én láttam rá némi esélyt ha az eladásaik csökkenének. Bár azt hittem azóta megoldodott a készlethiány probléma, akkor nem kell nekik félniük így is van vevő az intel termékekre.
Akkor lehet idén kitart a árcsökkenés, jövőre meg jön a terv szerint a Comet Lake márciusban.
Csak így nem igazán lesz válaszuk a 12-16 magos modelekre. -
Heveny kétségeim vannak afelől, hogy csak úgy pluszba berak egy új sorozat CPU megjelenést az Intel, hogy magszámban megfelelő ellenpárt tudjon állítani az AMD Ryzen prociknak.
Az Intel most nagyjából az árakkal tud játszani, ahogy a fenti hírek alapján fog is. A kérdés ennek a mértéke és az, hogy mennyire lesz szükség rá. Az Intel a hírek szerint ugye jelenleg gyártási nehézségekkel küzd, más szóval nem tud annyi procit gyártani, amennyire igény lenne, innen nézve nincs rászorulva (ismétlem: jelenleg) arra, hogy drasztikusakat lépjen.
A nagy általánosság most is az, hogy egy 6/6-os procival se lesz a játékok 99%-ban hátrányban az aktuális i5 széria a vele egy kategóriás Ryzenekkel szemben. Szóval emiatt kár aggódni...
-
carl18
addikt
Az a kérdés hogy a intel mit lép? Ha előre hozza a Comet Lake startját akkor még idén piacra dobhatja ezeket. Gondolom attól is függ mennyire esnek vissza az eladásaik. eredetileg a Comat lake jövőre jön, de a Zen 2 miatt lehet előre hozzák a rajtot. Majd meglátjuk, de ott viszont már lesz 10 magos intel is ami kicsit versenyképesen lesz.
Én szerintem még idén elrajtolnak, ha meg nem akkor a Zen 2 elég szép részesedést fog nyerni.
-
koko52
nagyúr
Magyarán, teljesen egyformák az adott konfigban. Azt tegyük hozzá, hogy a 3400-as RAM-okhoz Intelnél Z-s lap kell. Illetve a 2600X helyett a sima 2600 is hozza ezt az eredményt egy all core @4.0 vagy 4.1 ghz-el amit a topikját elnézve hozza mindegyik. A Ryzen oldalát erősíti még a költség illetve a fejlesztési lehetőség (ZEN2).
Aki nagyon Inteles érdemes megvárnia a csökkentést, akkor nem lesz ekkora diff. -
andy19770128
aktív tag
Biztos én vagyok elmaradott.. De ezeket a játékokat nem ismerem. Wow. Eve online. Star wars kotor online. Metro exodus. Doom 2016. Stellaris ez utobbi cpukra nagyon érzékeny. Sok sok magot szeret.
-
Frawly
veterán
Erről tudsz valami tesztet mutatni, hogy újabb játékokban (amik több magra is skálázódnak) a 9400F jobb? Nem 2015-2016-os játékok a mérvadóak, amik inkább az órajelre érzékenyek és nem skálózódnak megfelelően. Azért egy ilyen tesztet megnéznék, mielőtt kijelentjük, hogy gamingben nem kapták el az Intelt.
-
Frawly
veterán
válasz
schwartz #118 üzenetére
Így van. Nem az átlag fps-t kell nézni, hanem a 1% és 0,1% minimumokat, és az fps-nél az is fontos, hogy lényegesen nagyobb legyen, ilyen plusz-mínusz 5-10 fps 100-as nagyságrendeknél komolytalan. Nagyobb felbontásokon meg úgyis GPU limit van, nem a CPU limitál. 720p-ben meg senki nem játszik, ha ilyen bika procija van. Na meg leginkább az árat kell nézni. Az Intelnek nem is az a baja jelenleg, hogy a CPU-i gyengébbek, mert annyival nem gyengébbek, hogy használhatatlanok lennének önmagukban, hanem még sokkal drágábbak is. Ez ellen árcsökkenéssel lehet csak válaszolni, de ez a belengetett 10-15% lepkefing, min. 50% kéne, hogy újra vonzó legyen.
A tuninggal meg nem nagyon éri meg jönni, mert egyrészt a 9900k-n nem húz már senki sem sokat, gyárilag is egy tuningolt proci, másrészt meg a Ryzenek (mármint az összes, nem csak ilyen kivételes modellek) szorzózármentesek. Lehet ezt csűrni-csavarni az Intel fanboyoknak, de az Intelnek kapáltak most egy időre.
(#26) Mondi25: ez a fűtésre jók csak már fél éve is hülyeség volt. A Ryzen 1xxx sorozat két éve jött ki, és már akkor is büntetett, az Intel már ott kezdett eléggé bajba kerülni.
-
joey04
titán
válasz
schwartz #118 üzenetére
1080p és 1440p ami engem érdekel, alapvetően 50k tartományban. ott amd-től a 2600(X) játszik, inteltől meg a 9400f. tesztekben (újakban is, új játékokkal, friss rendszerrel és nem szar ramokkal) a játékok döntő többségében az intel magasabb fps-t hoz (nem csak átlagban), mint a másik kettő. Nekem nincs jelenleg asztali gépem, a 0-ról fogok építkezni, tehát nem befolyásol semmi. Azt látom és egyértelmű, hogy az intel el lett kapva sok területen, de a gamingben még nem. Engem meg ez érdekel. Ha valóban úgy alakul, hogy az új széria már ebben is jobb lesz (nem beéri, hanem JOBB lesz), akkor amd-t fogok venni, akkor is, ha a 3600 nem 50k lesz (esélyes ugye a 70-75), mert vagy megemelem a keretet, vagy veszek használtan 2600-at és majd később váltok, ha valóban azt látom, hogy még a 4xxx széria is ilyen ütős lesz.
Ha tippelnem kéne, akkor most valóban elkapják a kékeket gamingben is. De ameddig a tesztek nem jönnek ki, addig nem írnám le az intelt. Majd kiderül.
-
syberia
veterán
-
első fecske (vagy másként korai fecske)
3600 benchmark -
Sinesol
veterán
#sb
A speedshift is az Intel csomag része, nem értem miért is kellene piszkálgatni, lekapcsolni.
-
andy19770128
aktív tag
fejlesztés volt a haswell előtt?? mire gondolsz hogy azaműgy hűvős sandy bride után jötteka forr intel cpuk? Devil kanyon...... (elkummantották a forrasztást az amugy egész jó eve bridge és hasvellekből és takonyot tettek bele. Gondolom "ingyé") Ment is a gamer rinya a haswell alatt majd egy évre rá hogya haswell deütált megjelent 2--3 uj i7 es ujra forrasztással) 90 es végüek hja minden igaz. de cáfoljatok. Eza történet tökéletesen mutatja be azt amitn szarrágásnak és kapzsiságnak nevezünk. Aztán a 6700k ésa 7700k közt 0% a teljesitmény többlet (a 7700k-t jobban lehet húzni) gratulálok... Ha nem jött volna ryzen még mindig 2/4 i5 mag 4/8 i7 ek lennének. i9 ről meg nem is halottunk volna lehet. Itt ülök a ryzen 2600 ason és allig hiszem hogy ennyiért ezt a teljesitményt megkaptam ... Képtelen vagyok a cput kihasználni játékban
-
andy19770128
aktív tag
válasz
turbokappa #111 üzenetére
2600 ryzen 6/12 45 ezerért othogyta az előző 6700k-t aminek az ár mennyi is voltt vajon? 100 000 körül volt az utolsó ár. ha minden igaz
-
Dr. Akula
félisten
Helyes, vágjanak csak, van miből.
-
schwartz
addikt
Magasabb FPS de milyen korulmenyek kozott? Lebutitott grafika 720p CS-GO? Jatekban hol latod gyakorlati hasznat az egyszalas nagyobb teljesitmenynek? (ami ha minden igaz jul7-en mar a multe) Az a teljesitmenyelony is inkabb csak az orajelkulonbsegbol adodik, ha nem tuningolsz azt kapod amiert fizetsz. (vagyis egy alap orajeles 8400 4Ghz-en nem dongol foldbe egy 4Ghz-es Zen/Zen+ -t) 6C/6T-65k 6C/12T 40k. Persze jol mutat jelenleg a jatektesztekben a tuningolt 9900k majd a gepbe bekerul az alaporajeles szorzozaras intel es semmivel sem jobb jatekra mint a konkurens gyarto hozza pozicionalt termeke, ami tobbnyire olcsobb is. (bar az ar engem hidegen hagy) Vagy minden gamer 9900k-val tolja? Nem ertem...
-
-
schwartz
addikt
válasz
turbokappa #111 üzenetére
Jajj a jatektesztek...Nezz mar be pl. a Nehalem topicba s gyozd meg a sracokat, hogy csereljek mar le a kivenhedt 10eves vackaikat mert nem jok jatekra. Tobbek kozott nekem is van egy 6magos Westmare, kifejezetten csak arra hasznalom.
Persze aki benchmarkot jatszik az mindenkepp varja meg a jatekteszteket, nehogy ugy jarjon a Zen2-vel mint Zen/Zen+-al, igaz? (mindenki tudja, hogy az nem jo jatekra
)
-
schwartz
addikt
válasz
s.bala31 #112 üzenetére
Ja ja, csak ket uj mikroarchitekturat (Bulldozer, Zen) Kulonben meg nincs semmilyen voros fatyol, egyszeruen csak intel hater vagyok. (kierdemelte az a troll ceg)
#113) VirsLee
Nem neztem be semmit, a nehalemet reszelik 10eve, a teljesitmenykulonbseg nagy resze az orajelbol jon, a tobbi fingreszeles az architektura alapjain. -
s.bala31
őstag
válasz
schwartz #110 üzenetére
Az elmúlt 10 évben proci terén az AMD még nemhogy fingot hanem egy laza pukit sem engedett ki magából, stílusoddal élve
Engedd már meg azoknak akik eddig nem vörös fátyol alatt éltünk hogy megvárjuk a hivatalos teszteket mielőtt trágyadombra küldjük az intel cpu-inkat. Inkább örülj magadnak hogy téged nem vezetett meg a gonosz patás zintel és vettél egy trídtrippert amivel kihúztad a gödörből kedvenc gyártódat.
-
schwartz
addikt
Nos, nekem az intelrol kb, ez jut igy gyorsan eszembe: Spectre, Meltdown, Foreshadow, Spoiler, gagyi paszta, kazan K-s procik, HT off, selejt KF stb. Emelett az AMD csak ertekelheto alternativa lenne? Oh, hagyjuk mar...
A 7nm-es paletta felmossa az intelellel a padlot, mainstream AM4 kivegzi intel HEDT platformjat. (ha minden jol alakul)
Egy dolgot sajnalok, hogy nem lesz dragabb mint tragya intel (halal komolyan mondom) mert mindenki varja a gyorsabb AMD-t csak azert, hogy intel arat csokkentsen. (a vasarlok meg is erdemlik a sorsuk, ha tovabbra is egy ekkora troll ceget tamogatnak a penzukkel, aki az utobbi 10evben gyakorlatilag fingreszelte a Nehalemet) -
Ciccuka
veterán
-
fanti
addikt
Árazza is lefelé a szarjait.....!!!
-
sb
veterán
Nem azt írták, hogy bullshit, hanem, hogy más oka lehet, nem a hw architektúra vagy a szarazAMD faktor.
Ahogy írták, energiaséma beállítások (azon belül is vannak alapból nem látható részletek), boot-nál alaplap, win beállítások, úgy általában win „lelalakottsága”, driver problémák, azok tisztítása, stb… ezek mind sokat számítanak.És még ebben a formában sem AMD hülyeségről van szó. A fele eleve tők hw független sw-s dolog. De hw függőek is ugyanúgy vannak mindkét oldalon. NVMe méréseknél hoztam felhozni példának, hogy egy CDM 4k mérés is nagyon nagy különbségeket mutat aszerint, hogy pl. van-e bekapcsolt SpeedShiftIntel oldalon. Sokszor notikban, de még desktopban sincs is rá bios opció. Nekem win10 update-eknél kapcsolgatta magát ki és be „magától”. És még emögött is ott van a váltás agresszivitása amit kb sehol nem tudsz állítani 1-2 progin kívül és ugyanúgy befolyásolja a mérést.
Szóval nem bullshit, csak ilyesmiknek van igazán hatása az „érezhető” rendszersebességekre. -
NandoXXL
senior tag
válasz
andy19770128 #80 üzenetére
1 év alatt nem lett csapágyas, na de 3-4? Amúgy meg kinek mi a hangos, a régi mobilrack ventik hangosak voltak (vippower). Van nálam Scythe 40mm 3000rpm+ venti ami halk. Na most az olcsóság jegyében 10-15% ár mínusz cpu, és jöhetnek a nagy bordás tuning lapok helyett Intel alá is a mókus pörgettyűk, olcsósításként.
-
törölt tag
válasz
andy19770128 #80 üzenetére
AZ IG az egyik Kedvencem
Nagy majer vagy
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Formula-1
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest