- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca500
aktív tag
Hali.
Az AC3-as 5.1-es hangot a HDMI csatin kitudom küldeni a TV felé?
Vagy csak az optikai csatin lehetséges? -
Yxcvb
csendes tag
Az A8-asba levő APU mennyivel jobb a 7800GS-nél?A meglévő rendszeremet szeretném frissíten,szerintetek érdemes erre válltani?
-
Mankó
veterán
Egy fontos kérdés jutott eszembe:
A Bull új proci foglalatba fog illeszkedni, vagy bele megy majd ezekbe a lapokba is? Már mint ha veszek egy A3800as procit, akkor betudom majd annak helyére pattintani a Bull-t, vagy majd lapot kell cserélnem hozzá? -
Mankó
veterán
válasz
Oliverda #590 üzenetére
HTPC-be ebben a felállásban már mindenképp AMD. Processzor igényes és későbbi játék szempontjából pedig Intel.
Nekem akkor marad az AMD, mert sokkal többet most úgysem funkcionál itthon a gép, mint egy HTPC. Annál is csak kevesebbet, mivel nem nézek rajta annyi filmet.Köszi a segítséget!
-
Mankó
veterán
Erre valaki? Fontos lenne.
-
Mankó
veterán
Intel E8400 @ 8*500-ról, 4gb ram, HD 4850 512 mb vga-ról váltanék konfigot. A két versenyző A3650 és i3-2100.
Felhasználási terület net, office, kicsi programozás Delphiben, kevés HD film.
A játék most nem igazán játszik szerepet a full hd felbontás (nincs keret 40k-s vga-ra) és az xbox 360 miatt. Max. 1-2 flash game, illetve egyszerűbb logikai játékok.
Tuning nem igazán játszik a fogyasztás miatt, esetleg alul feszelés. Persze a későbbiekben lehet, hogy még meg jön ahhoz is kedvem.Fogyasztás és a későbbi bővíthetőség fontos lenne. Mindkettő konfig alá 25k-s lapot néztem.
Scythe Ninja rev 2-es proci hűtőm elvinné-e passzívban a választott processzort, illetve, hogy egyáltalán feltudom e majd rakni az adott lapra a hűtőt?Melyiket ajánljátok? Pro - Kontra.
Köszi
-
laca500
aktív tag
Üdv.
A A8 3850-es procit össze lehet tenni valamelyik Radeon 6850 vagy 6870-es VGA-val?
Megy egyszerre a két GPU?
Vagy tényleg csak a 6650 és a 6670-nel működik? -
Mercutio_
félisten
Kösz az infót
Kérdés a szakikhoz: adott egy Asrock A75M mATX alaplap. Egy élő XP alól rántottam ki a régi lapot-procit-memót, be ezt a lapot, X6-3650-et 2x4GB DDR3-at, de kis gondolkodás és a driverek felrakása után ha nehézkesen is, de gond nélkül megy. DE megjött az SSD-m, régi vinyó le, új SSD fel, biosban AHCI beállít, Win7 64 bit felrak, minden drivert ami asrocknál fent van telepítettem (biost is frissítettem) és jó is lenne a rendszer, ha látná az USB-s egeret
(Biosban usb 2.0 és 3.0 is bekapcsolva, legacy mindkettőnél engedélyezve)
Próbáltam másik usb portba dugni ott sincs változás, pedig a bios-ban még tökéletesen működik az egér
Vezérlőpult/Rendszernél sárga felkiáltójellel az Egyéb eszközöknél "SM Buszvezérlő" és 2 "Universal Serial Bus (USB) vezérlő", ugyanakkor alul az USB Vezérlőnél semmi hibaHa kitörlöm a felkiáltójeleseket persze semmi változás.
Szóval honnan tudok ehhez valami drivert varázsolni?
-
Ga
tag
válasz
Mercutio_ #576 üzenetére
Szia,
A P-state változókat a K10stat az Apply gomb megnyomásakor beállítja. (Ezek speckó Win7 energiagazdálkodás paraméterek, bár lehet, hogy CPU regisztereket is beállít, minden esetre reset után visszaáll.)
Amennyiben a bios-ban a Cool'n'Quiet engedélyezve van, a Win 7 energiagazdálkodás Processor Power Managementje automatikusan akcióba lép.
Win 7 alatt a power profile szerkesztésével meg tudod nézni, hogy működik-e, azaz engedi-e a Minimum, maximum processor state beállítását.Az én eredményeim nem feltétlenül irányadóak, hiszen valójában tuningról van szó (bár lefelé
). Azt javaslom, fentről lefele egyenként teszteld az órajeleket, magasabb feszről indulva (én is ezt tettem).
Amennyiben K10stat alatt nem az Auto gombok vannak kiválasztva, hanem a fenti sorok gombjai, akkor azon a fix órajelen fog menni a CPU.
A legtutibb, ha először CnQ nélkül végigteszteled őket, majd, ha külön-külön stabil, akkor kapcsold be.Bye,
Ga -
Ga
tag
válasz
Oliverda #454 üzenetére
Sziasztok,
A K10stat új verziójával a dinamikus P-state feszültségek állitása prímán működik!
Ennek segítségével az Idle közeli állapotok fogyasztása is jelentősen csökkenthető.
Az én példányomat az alábbi feszültségértékeken használom. Mindegyiknél 0,0125 V-al kisebb értékeken teszteltem végig a stabilitást, így ezek már a biztonságos beállitások.Bye,
Ga -
Oliverda
félisten
"...mely alatt egy 1.4-es szabványú HDMI és DisplayPort található. Közvetlenül ezek után a sort egy D-Sub és egy DVI-D folytatja. A megjelenítők csatlakozóival tehát nem spórolt az ASUS, ami mindenképpen dicséretes. A DisplayPort maximum 2560x1600-as felbontásra képes, míg a másik három 1920x1200-ra. A négy port közül a Lynix platform sajátossága miatt ez utóbbi csatlakozókból egy időben maximum kettőt használhatunk, azaz az Eyefinity itt még nem támogatott."
Benne van a cikkben csak el kellett volna olvasni.
-
csjoska
csendes tag
válasz
Plazmacucci #571 üzenetére
Az úgy jó lenne, mert nem szeretnék külön grafkártyát venni. Annyival kevesebbet fogyaszt.
-
-
csjoska
csendes tag
Hello!
Azt szeretném megtudni, hogy ha veszek egy A75 chipsetes lapot és egy A3850-es procit, akkor a lapon lévő monitor csatlakozókra köthetek-e 2 monitort, vagy ha 2 LCD-t szeretnék, akkor kell külön grafkártyát is venni? Szóval az APU tud kezelni 2 monitort egyszerre? Köszönöm!
-
Kroni1
veterán
értem. valahogy sejtettem, hogy ez majd csak a jövő zenéje lesz maximum..
Már várom a Bulldozert de nagyon, mert akarok egy asztalit épiteni, és az i5-öt nem merem most még megvenni hogy nem láttam az AMD uj procijait.. Tud valaki kb. hazai megjelenést? -
Kroni1
veterán
Lesz rá esély hogy nagyobb Radeon VGA-kkal is menjen a Dual GPU? Gondolok itt egy 6850-re pl?
-
csigabig
tag
Gratulálok a korrekt és pontos teszthez és leíráshoz.
Kimeritö leírás még egy profinak is profi szinten szerintem.
Ezzel azt szerettem volna írni hogy aki most érdeklödik csere után az bőven kap
informáciot erről a platformrol annak előnyével és hátrányával egyáltalán.
Nagyon pártatlan leírás tényleg csak a konkrétum ismertetésére fokuszáló leírás született
ugy hogy közben egy nagy multat is átfogott a szerző !!
Köszönjük !! -
Talma
tag
A A8-3800 6 dolcsival, azaz kb egy ezressel lesz olcsóbb mint a 3850-es
Ezt a 65 Wattos fogyasztást amúgy csak mezei underclockolással érték el, vagy válogatott példányok?A 2 magosok 65 wattos TDP-je amúgy ezek után irreálisan magasnak tűnik
-
Tomix24
addikt
válasz
Oliverda #561 üzenetére
Gyakorlatban mit jelent ez az alúlfeszelés? Teszem azt adott a A-3800-as 65w-os proci, és ennyiket fogyaszt:
Alúlfeszeléssel mennyit lehetne nyerni? És ez gyakorlatban butít valamit a teljesítményen, mármint az alúlfeszelés? Csak a procinak adott feszültséget változtatod,vagy a Mhz-eket is leljebb veszed? Köszi!
A kérdésen azért pörgök mert van egy Mini-itx házam, és abban lenne csak alaplap(+prci csere majd) Brazos - Liano(A-380065w) , és a belső táp 120w, az adapterem meg csak 84watt 80%-os hatásfokkal, és nemakarnám a tápot cserélni ha nem muszály, inkább alúlfeszelném a gépet
-
stratova
veterán
Szép eredmény, még ha csak havi 730 Ft mínuszt is jelentene napi 8 órában, max-on járatva. Ellenben csendesebb hűvösebb, és kisebb gépházba bepasszírozható a rendszer :]
Oli.: Az általatok használt mérő tud havi összesítést mérni? Ki szeretném számítani mennyi idő alatt térülne meg egy Brazosra váltás a régebbi rendszerről:
(P4C 2.8, 9800 Pro 128MB, 2 IDE HDD, 1 SATA HDD, DVD-RW, 3 venti, Zalmann AlCu, 420-as Chieftec (2004)) -
Oliverda
félisten
Össze kellett rakni a cuccot egy teszthez, és ezért gyorsan megnéztem az alulfeszelést.
1,40V -> 1,15V
138W -> 90W
A teljes konfig fogyasztása a Prime95 smallFFTs tesztje alatt. 1,15 volton még stabil volt a teszt, igaz nem futtattam órákig.
-
Tomix24
addikt
Na, megjelent az árlistákon a 65w-os legerősebb Liano is.
A8 X4 3800 2.4 GHZ SKT FM1 L2 4MB 65W PIB - De ugyanazért az árért mint a 100w-os társa.. Remélem ez változik mir raktárra kerülnek mindenhol, mert tejesítményben sem ugyanaz a szint -
kisza25
félisten
válasz
Plazmacucci #557 üzenetére
fognak-fogynak, nem baj mennyen csak lefele az ára
-
-
Harigata
tag
Érdekes teszt.
-
T_Stark
őstag
Szépen alakul az ára
Az i betűs boltban 25k az A8 3850
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ízekre szedtük a Llano lapkát és a rá épülő asztali A8-3850 és A6-3650 processzorokat is, 22 oldalon.
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Bundle topik
- GTA VI
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest