Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Kakukkhome #707 üzenetére
Csak a három feltüntetett kártyával tud együtt dolgozni az IGP.
-
Kakukkhome
csendes tag
Tisztelt PH!
Átolvasgattam a cikket is, illetve a hozzászólásokat is. Utána is jártam a témának, de mégsem sikerült rájönnöm valamire. Mégpedig arra, hogy csak a CPU dobozon feltüntetett VGA-kal lehet csak crossfire-be kötni vagy mással is. Hogy kicsit konkretizáljam a kérdést, egy MSI 6850 Cyclone kártyát raknék mellé és az érdekelne, hogy be lehet-e tenni ezt a kártyát az A8-3850-es processzorommal croffire-be.
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
Mister_X
nagyúr
hopp, nemide, mentem Llano topicba
[ Szerkesztve ]
-
RVencel
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Kis segítségre lenne szükségem.
Jelenleg a laposomban ilyen cpu van:http://kepfeltoltes.hu/view/121012/apu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Meg tudnátok mondani, hogy mi a különbség /a kupakon kívül/ az fm1-es asztali apu-k és ez között?
Konkrétan arra vagyok kiváncsi, hogy menne e a gépemben egy fm1 a8-3850?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #703 üzenetére
A6 3500-as kérdésre ha mást is érdekel, találtam egy ilyen tesztet, sajnos több helyen is kihagyták a 3650-et és csak az A8 3850 szerepel
Ha jól értelmezem, akkor ahol kell a számítási teljesítmény, ott a 3650 árának 3/4-éért kapjuk a teljesítmény 2/3-át, szóval most filózom, hogy 6k-val többért 3650 vagy olcsóbban 3500, de az FM2 kijövetelével tartok tőle, hogy egy 3 magos többet veszít az árából mint a teljesértékű 4magos -
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Közben megnéztem a hivatalos doksik alapján annyi eltérés van köztük, hogy a 3. KHX1600C9D3K2/8G jelűnél nincs feltüntetve az Intel XMS support, valamint az utolsó LoVo verziónál XMS-profilból létezik 1,35 és 1,25V-os is, valamint egy olyan feature, hogy "Posted CAS" ez mit takar?
-
Mercutio_
félisten
Az alábbi RAM-ok közül (tech sheet-ek linkelve) lehet-e problémája az Asrock A75M alaplapomnak?
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Red Limited Edition DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1RK2/8GX
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Limited Edition DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3X1K2/8GX
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX
KINGSTON 8192MB HyperX XMP LoVo DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GX1,5V-os ramok is mehetnek vajon a lapba, esetleg 1,35V-os?
-
Steve1207
veterán
válasz
Daniel Alves #697 üzenetére
HTPC-nek jó cuccok ezek. 1280 körüli felbontáson medium beállításokkal folyamatosan mennie kell mindennek, akár még az újak is. Régiekkel meg lazán boldogul
-
Fooler89
őstag
válasz
Daniel Alves #695 üzenetére
Szia. Mi a típusa ennek az alaplapnak? Tudtommal nincs olyan amiben lenne egy plusz vid. kártya hiszen az benne van az APU-ban. A többire a válaszod a hibrid crossfire ami sajnos rossz árérték aránnyal bír, én a helyedben nem foglalkoznék vele.
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok. a heten sikerul hozzajutnom egy A4 3300 procihoz. Elsokorben HTPC epitese miatt gondolkoztam erre a procira. a kerdesem az lenne hogy egy asrock lapot vettem hozza amiben integralt VGA is van. egyszerre tudja kezelni a 2 gput? illetve a kesobbiekben barmilyen ati kartyat vehetek a lapba h mukodjon a CF?
-
tronico
csendes tag
Szia.
Nekem 32 bit-es frissen telepített Win7 Home-on szépen kezeli a SiliconPower 500 Gb-os winchestert és a szintén SiliconPower 16 Gb-os pendrive-ot is (mindkettő usb3-as). Igaz én kapásból feltettem az ASRock XFast USB Utility-t, mert valamelyik külföldi fórumon azt olvastam, hogy tényleg sokkal gyorsabban kezeli így az usb3-as cuccokat a lap.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
Ugyanezen a lapon nálam se látta először, vagyis látta, csak nem rakta fel a drv-t sehogy, semelyiket. Nem telepítettem újra a win-t, csak a régi rendszerrel ismertettem fel az új komponenseket (lustaság miatt) még ekkor.
Nemrég muszáj voltam újrarakni, a gyári a75m-itx lemezről felnyomattam, gond nélkül felismerte az USB 3.0-ás portokat. Tesztelni még nem tudtam USB 3-as eszközzel, de működik, lát végre mindent.
-
Tomix24
addikt
Srácok, USB 3-as portokból el vagyok eresztve az Asrock alaplapon A75M-ITX. De , hiába vettem USB-3.0-ás pendriveot, nem ismeri fel, sőt nem reagál rá, csak az USB2.0-ás portjai...
Kell esetleg feltenni valamilyen USB3.0-ás drivert? Win764xUltimate- Llano kinfig.
SHARKOON FLEXIDRIVE SPRINT 16gb USB3.0 - az eszköz.Bios-ban enabled az USB 3.0 portok.
-
Mian
aktív tag
jó lesz az 1600as 4gb kit... Kicsit visszaolvasgattam, és látom, hogy nem ér annyit az 1866 mint amennyivel drágább... na ezt jól megbeszéltem magammal
(az a 8gbos corsair 1866 kit mondjuk megéri az árát, de hiába eszi az igp is a rendszermemóriát, azér 8gb biztos nem lenne kihasználva.. na mindegy) -
Mian
aktív tag
Tudom készleten nem igen van a 3850es, de azt olvastam ez november vége felé változni fog?! Tavaszra meg már csak-csak. Közben találtam ezt a kitet is, de ez nincsen benne a qvl listában.
Meg A-DATA-ról egyébként sincsen sok fogalmam, azon kívül, hogy made in Taiwan.
Remélhetőleg amint újra egyre jobban elérhető lesz a 3850es, elmozdul az ára is lefelé, mert ezért a 40k körüli árért mondjuk nem ruháznék be rá... de amúgy bejövős
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Egész megtetszett ez a platorm, lehet tavasszal váltok erre.
Most még ilyen huf/eur árfolyam mellett biztos nem, csak úgy szambáznak az árak.
..Olvastam a tesztet, és írták, hogy minimum 1600as memória nem árt mellé. (A8-3850et pcztem ki)
Ez pl elég jó áron is van, de én inkább maximalista lennék és nézegettem 1866os ramokat is, viszont olyanok nem nagyon vannak 4gb kitben.
Ez van, de hát ez horror ár, legalábbis számomra.
Aztán 1866ban már csak 8gb vagy a felett. (pl ez)
Kérdésem, van értelme egy ilyen platformba 8gb ramot pakolni??
Mert én nem sok értelmét látom, egy 10k körüli 4gb 1866kit-nek nagyon örülnék ha lenne. :S
(Nem értem a gyártók miért nem rukkolnak elő ilyen megoldásokkal, remélem majd tavasszal lesz már valami.) Asus "F1A75-V PRO" QVL-es listájából válogattam amúgy. -
Steve1207
veterán
A8-3850 alapon: MW3, 1920x1080, minden max, élsimítás nincs fraps-szel mérve átlag 37 fps. Automata textúrákon 42 az átlag.
-
bekesics
tag
Én azért kíváncsi lettem volna azokra az eredményekre is, hogy mit mutat az intel proci mellett a +VGA kártya, mégha nem is dolgozik össze az integrált intel HD-val.
-
Steve1207
veterán
Ha olyan ütemben érkeznek meg kis hazánkba, mint az eddigiek akkor fölösleges várakozni, mert negyed év múlva azon kapod a végén magad, hogy nem vettél még semmit.
Alaplapnál pedig, fogadni fogadja most is, kérdés, hogy hogy működik. Én most raktam fel rá a második bios frissítést, szóval biztos frissítik a továbbiakban is.
-
buca84
őstag
Érdemes most bevásárolni 65W LIanoból, vagy érdemes várni míg bejönnek a 45W-ek?
Az ASRock A75M-ITX vajon képes lenne fogani a 45W-s LIano-kat?
-
Fooler89
őstag
válasz
Steve1207 #671 üzenetére
"com_maxfps [0 - 1000] - Determines the maximum frames per second (fps) possible. If set to 0, disables the FPS cap. Any value higher than 0 caps your FPS to that level. The main reason to use this command would be to smooth framerate fluctuation, as framerate spikes can cause jerky gameplay."
Magyarul állitsd feljebb a max fpst.
Megjegyzem, egy A6 3650-el beléptem a klubba
A jövő héten írok is pár dolgot róla, most viszont get back to school.
Szerk: megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Steve1207
veterán
Játék tesztek (A8-3850, tuning nincs, 4gb 1600 ddr3 cl9):
F1 2011: átlag 31 fps | 1920x1080, minden high (nem ultra), élsimítás nincs
Driver SanFrancisco: átlag 26 fps | 1920x1080, minden full, élsimítás is
Duke Nukem Forever: átlag 22 fps | 1920x1080, minden full, élsimítás nincs
(ha visszavettem a felbontást akkor is ezeket az értékeket hozta)
Need For Speed Shift 2: átlag 24 fps | 1920x1080, minden high (árnyékok medium), élsimítás nincs
Split Second: átlag 25 fps | 1920x1080, minden high (nem ultra, árnyékok medium), élsimítás nincs
Heroes 6: átlag 22 fps | 1920x1080, full, nem zavaró a 25 alatti fps szám, hisz stratégia
Hard Reset: átlag 19 fps | 1920x1080, full
WRC 2011: átlag 28 fps | 1920x1080, highÁtlagosan elmondható, hogy full hd felbontáson medium-high beállításokkal minden megy, ahogy kell. Duke-nál, 720p-s felbontásra visszavéve se tapasztaltam fps növekedést. Nem vérbeli kockáknak alkalmi játékra ideális bőven.
+1 Call Of Duty 2: full hd, mintazállat
-
Tomix24
addikt
Az általános, amit a táblázat nem mutat itt egyálltalán, a kereskedelmi forgalomban megvehető kategória a CL9 és a még határon lévő CL7 között van. Pedig van külömbség , mértem itthon DIRt3 Benchmark pl. De mondom pár Fps-ről van szó. Ami pl egy Dirt-nél pár effectet enged feljebb rakni ezmiatt, a játszhatóság romlása nélkül.
-
Tomix24
addikt
válasz
Fooler89 #656 üzenetére
Dual-ba kell tenni, hisz támogatja, másra ne halgass. 2x4gb tehermentesíti a vinyót, és ad 1-3 FPSt max játékonként(tesztelve hivatalosan). Legjobb ár/érték arányban az 1600Mhz-es modulok vannak, próbálj meg minnél jobb időzítésüt venni. Cl9 és Cl7 között játékonként 3-6 FPs is lehet. Nekem Corsair 2x2gb 1600Mhz van 7-8-7-20al , került 11.000.-be, és az idei játékokhoz még épp elég lett. Ne feledd, a Llano a berakott memóriát használja a videókarihoz, így annak sebessége a leglényegesebb a teljes rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Sziasztok.
Egy A8-3850-et szándékozom vásárolni a Hétfői(direkt nagy betű) napon, ehhez egy asrock a75-hvs lapot választottam viszont ramot még nem néztem hozzá ki.
Kérdésem az lenne, hogy a tesztben is olvasható, hogy a Llano tud profitálni a gyorsabb memóriából, akkor érdemes duálba venni a memóriát? 4 gb a terv, de ha ad valami pluszt a dc akkor a 8 gb kitetek között nézelődnék. Köszönöm a válaszokat előre is.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Azért, mert a gyári hűtő nem a teljes felületen érintkezik a Chippel(elméretezték?)
. Én ezt vettem hozzá itt a Forumon: 2u magas SLIM SILENCE AM2 [link]
Amennyire kell, halk a kicsike. Fullon terhelve sem hangosabb sokkal mint Idle állapotban. Megérte. 2500ft volt itt[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
válasz
Steve1207 #623 üzenetére
A gyári hűtőtől kinyúlok, terheletlenül 0 hangja van, viszont a legkisebb izgalomra is rögtön felpörög...
Anno az E4300 sem volt egy drága proci, azt is huszonvalahányezerért vettem, de ahhoz tisztességes, rézmagos hűtőt adott az intel, ami tényleg csak akkor pörgött fel, ha terhelve volt.
Mindegy, muszáj lesz nézi valami épkézláb CPU hűtőt is hozzá.
-
Mercutio_
félisten
Kipróbáltam a programot és óvatosan a te értékeidnél magasabbakat beállítva szépen működik, 2 fokkal hűvösebb lett a proci, és mivel kicsi házban van így ez jótékony hatással van a vinyó hőmérsékletére is
K10statnál ha nyomok egy alkalmaz-t és leokézom utána ki is lőhetem, vagy annak azért állandóan kell futnia?
-
greenmeister
tag
válasz
Black&White #645 üzenetére
Némi tapasztalatot az új gépről mondanál??? Milyen az a8 3850 teljesítménye??
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Az A6-3500-ason szépen megy a Rage. A Grafijai bugokat az ATI és a Rage készítői javítják majd..
-
Black&White
addikt
Tegnap jött meg egy Giga A75-UD4H, A3850, HD 6670 "köré" épített gép.
Mivel az első CF-es gép, így pár dolog új volt, de az összkép nagyon tetszik.
Pattogós kis rendszer, nah! -
Mercutio_
félisten
Irány a "Milyen asztali gépet vegyek" topic
-
vonyarc
tag
Sziasztok! Segítenétek összerakni egy APU-s procira épülő gépet kb. 100e-ből? Álltalános célú lenne( net, film, némi játék-tdu2) Alaplap, memória, proci, táp,, merevlemez, optikai egység, ház. A régi -9 éves- gépemben van egy IDE csatis 250 gigás wincsi, azt tudnám valahogy használni az újban? Előre is köszönöm.
-
Steve1207
veterán
Az előzőekhez: aki ilyen procit vesz, annak pont a 4 fizikai mag a lényeg, no meg, hogy ne kelljen külön vga. Ha később játékra szánja el magát az ember dobhatja a vga-t az előbbi G840-es konfignál (Llano esetében nincs "felesleg").
Sokat gondolkodtam én is Intelen, főként i3-2100-on, de árban vga-val jóval drágábbra jött volna ki hasonló teljesítmény. A fogyasztás meg csak bónusz, az említett 5670-es referencia modell pedig 60W-os TDP-vel redelkezik.
Érdemes figyelni az árakat (igaz mindig, bármit akar venni az ember) és lecsapni rá, ha olcsó, 24k-ért nekem bőven megérte a legerősebb Llano[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Feljebb már írtam, hogy bruttó 32-ért lehet ilyen CPU-t kapni kiskerben. Az iPon el van szállva annak az árával (is). Ergo nem olcsóbb, csak annak aki kizárólag az iPon-ból hajlandó vásárolni. Mivel ez már eredendően egy felesleges vita, ezért most nem inkább nem állok neki olyan boltot keresni, ahol pont egy fordított felállás jönne ki, pedig létezik ilyen.
Kösz a linket, de éppen annak a tesztnek a topikjában vagyunk, amiben a saját eredményeink vannak. A fogyasztási tesztben amúgy milyen újdonságot kellene keressek amit mi nem írtunk le? Illetve hol találok ott HD 5670 mellett mért értékeket?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Oliverda #639 üzenetére
Olcsóbb:Ipon árak:
Intel:
ASROCK H61M-HVS 14.662 Ft
VTX3D VX5670 512MD5-HV2 PCIE 16.263 Ft
INTEL Pentium G840 2.80GHz 1155 BOX 19.533 Ft
Kosárban: 3 tétel
Összesen: 50.458 FtAMD:
AMD A8-3850 2.9GHz FM1 BOX 38.116 Ft
ASROCK A55M-HVS 15.937 Ft
Kosárban: 2 tétel
Összesen: 54.053 FtA fogyasztás alacsonyabb, a GPU-ra nem kell külön hűtés - ez igaz, de játékok futtatásánál ez nem szempont.
Üresjáratban kb 5-10W lehet a Liano javára, de ár /FPS-ben az intel a nyerő
erősebb a CPU rész- Játékbeni teljesítményre értettem, ez lehet félreértésre ad okot, de itt egy teszt... ajánlom figyelmedbe a gaming performance részt.... illetve dedikált VGA esetén a fogyasztásmérést is.Nem kötekedni szeretnék, csak egy olcsóbb gépnél, amivel netán magasabb felbontáson játszana az ember ott teljesítményben jobb az általam preferált intel konfig, valamint olcsóbb is a fenti ár szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"A hasonlóság az ár, de nem hinném, hogy ha lenne 56K-d pl ezekre a kombókra, akkor ha játszani kell a vas, akkor a liano-t választanád..."
Olcsóbb, a fogyasztás alacsonyabb, a GPU-ra nem kell külön hűtés, erősebb a CPU rész. Van akinek ez elég, illetve van aki ezt keresi. A többit meg leírtam a cikkben.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz
Oliverda #630 üzenetére
Kösz a fázisos részt, lehet benne valami, viszont tévedtem.
Nem 2100T, hanem I5 2390T volt a kiszemelt cuccos és itt a link.Liano árat a félreértések elkerülése végett média partnertől (PH) választottam és mindent ott néztem. Árgépnél pedig az a bibi, hogy első 5 találat vagy Pixmania-hoz hasonló bolt, vagy a linkre kattintva magasabb ár jön elő... esetleg megrendelés után közlik, hogy bocs csak drágábban van. Ezért választottam egy helyről mindent és ott amit írnak annyiért is adják.
A hasonlóság az ár, de nem hinném, hogy ha lenne 56K-d pl ezekre a kombókra, akkor ha játszani kell a vas, akkor a liano-t választanád... (bár ződekhez húz a szíved). -
Steve1207
veterán
válasz
Mercutio_ #629 üzenetére
Alulfeszeléssel nincs gond, én is lentebb vettem. Ár pedig, ha kis gép kell többe kerül
Maga a lap rendben van egyébként, szombat este óta megy rendületlen.
Egy Codegen MX31 házban van, de látva a gép erejét a köv lépés lehet egy SSD lesz mellé, a normál HDD-hez pedig valami külső rack-et szerzek/építek. Most elég sok gépház terven töröm a fejem.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz
attiLANte #635 üzenetére
Nálunk 2 SSD és 1 HDD van a rendszerben. Amúgy nem valószínű, hogy átállnánk erre a módszerre. Még ha lenne egy speciálisan erre készített műszerünk, de mivel 100+ ezer forint egy ilyen ezért nem lesz. Szerintem amúgy is relevánsabb is táp után mérni, mivel a legtöbb gépben azért csak van egy tápegység is.
-
attiLANte
tag
válasz
Oliverda #632 üzenetére
"Jó, mert akkor így értelmetlen összevetni az eredményeket. Ráadásul így ebben a meghajtók fogyasztása sincs benne, ami nálunk benne van."
--- The first one is the full power draw of the computer (without the monitor) measured after the power supply.It is the total power consumption of all the system components.---
Ha jól értelmezem, akkor ebben benne van a teljes rendszer [ default boxed cooler from Intel, ASUS P8H61-I (LGA1155, Intel H61, Mini-ITX), 2 x 2 GB DDR3 SDRAM (Kingston KHX1600C8D3K2/4GX): DDR3-1067 7-7-7-21 with Pentium G620 and Pentium G620T processors; DDR3-1333 9-9-9-27 with all other processors, Kingston SNVP325-S2/128GB ] fogyasztása - táp és monitor nélkül természetesen.
Tehát valószínűleg a meghajtót is belemérték (nem mintha az az SSD olyan sokat fogyasztana terheletlenül - ha jól csalódom 0.15W Idle / 2,6W max.)...Vagyis ebben a formában pont hogy alkalmas összehasonlításra (házon belül mindenképpen) - bár a HDD-k száma és fogyasztása (illetve az egyéb "körítés") rendszerenként eltérő, de ezt talán egyszerűbb figyelembe venni, mint a különféle tápok hatásfokát méregetni/becsülni a különböző üzemállapotokban...
Tény, hogy kicsit nehézkes minden ágon mérni a DC fogyasztást, de egy preparált 24 tűs ATX (ill. +12V CPU) hosszabbítóval talán megoldható - igaz legalább négy helyen kell áramot mérni (ha nagyobb pontosság szükséges, akkor feszültséget is), de a tápegység - mint bizonytalansági tényező - ezzel a módszerrel kiiktatható a játékból.
Járulékos haszonként az egyes alaplapok/chipsetek közti különbségek is mérhetővé válnak.
Megértem, hogy nincs kapacitásotok ilyesmire, de attól még az előbb linkelt mérés nem haszontalan - még ha az értelmezése, más tesztekkel való összevetése egy kis plusz odafigyelést/ráfordítást is igényel..."Jelenleg bruttó 32K-ért bárkinek tudok rendelni (de akár ő maga is tud) kiskerből A8 3850-et."
Rendben, akkor nem szóltam - csak úgy látom, a nagyobb/ismertebb webshopokban sajnos 38k körül tanyázik most a legerősebb Llano...[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz
attiLANte #631 üzenetére
The second one is the individual power consumption of the CPU alone. In both cases the PSU's efficiency is not taken into account, because our measuring devices are installed after the PSU and read the currents along 12, 5 and 3.3 V lines.
Jó, mert akkor így értelmetlen összevetni az eredményeket. Ráadásul így ebben a meghajtók fogyasztása sincs benne, ami nálunk benne van.
Jelenleg bruttó 32K-ért bárkinek tudok rendelni (de akár ő maga is tud) kiskerből A8 3850-et.
-
attiLANte
tag
válasz
Oliverda #630 üzenetére
"Nem is beszélve, hogy pl intel H61 thin ITX deszkájával és egy 2100T-vel egy külföldi tesztekkel is foglalkozó oldal 14,5W-os üresjárati fogyasztást mért."
"Erről van link? Már csak azért mert ez kevesebb mint az Atom és a Brazos fogyasztása paneltáppal.
"
Igaz nem nekem szólt a kérdés, de nemrég kutakodtam a témában egy barátom kérésére, és bizony elérhető a fenti fogyasztás (speciális körülmények között):
[Core i5-2500T, Core i5-2390T, Core i3-2100T and Pentium G620T]
[AMD E-350 vs. Intel Core i3-2100T]Igaz alacsony fogyasztású komponenseket használtak, illetve a táp és a rendszer közé iktatott műszerrel mérték a DC fogyasztást - tehát ezekhez az eredményekhez még hozzá kell adni az éppen alkalmazott AC/DC, DC-DC konverzió hatásfokából adódó veszteséget -, de így is elég tetszetősek az üresjárati értékek...
Persze ha rendes grafikát akar valaki, akkor az Intel rendszerek fogyasztásához még hozzájön a diszkrét VGA energiaigénye."A proci árát pedig nem tudom, hogy honnan vetted, de 31K körül már meg lehet kapni."
Persze, árgépen jól mutat és talán elvétve még van is ennyiért valami beragadt készletből, most viszont a legtöbb helyen 38k körül kezdődik az A8-3850 (hála a forint aktuális árfolyamának)...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Asus P8Z68-V PRO: 8 fázis
Asus Crosshair IV Formula: 5 fázis
Asus F1A75-V PRO: 4 fázisEzek a valós fázis számok marketing nélkül.
"Így könnyen előfordul, hogy az üresjárati fogyasztásnál 10-15 vagy akár 20W-al többet mérünk egy sokfázisú deszkával, mint egy 4+2 fázisúval."
Ez badarság. Pontosabban ez a különbség biztosan nem (csak) a fázisok számának eltérésből következik. Másrészt az újabb lapok szépen (le)kapcsolják a fázisokat a terhelés függvényében.
"Nem is beszélve, hogy pl intel H61 thin ITX deszkájával és egy 2100T-vel egy külföldi tesztekkel is foglalkozó oldal 14,5W-os üresjárati fogyasztást mért."
Erről van link? Már csak azért mert ez kevesebb mint az Atom és a Brazos fogyasztása paneltáppal.
Azért nem lesz ilyen teszt, mert nincs két olyan alaplap ami kizárólag a fázisok számában különbözne.
Én 4 egyszerű analóg (Intel Q67) és 12 fullos és valós DrMOS (MSI P67) fázis között mértem ki ezt a különbséget. 9 és 12 fázis között pedig gyakorlatilag nem volt különbség. Szint biztos vagy benne, hogy a normál ATX-es LGA-1155-ös alaplapok fogyasztásban közelebb állnak az imént linkelt két P67-es laphoz mint a Q67-es Intel-hez.
"Üresjáratban kb 5-10W lehet a Liano javára, de ár /FPS-ben az intel a nyerő."
Plusz a CPU teljesítmény is egy pipa a Llano javára. A proci árát pedig nem tudom, hogy honnan vetted, de 31K körül már meg lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz
Mercutio_ #622 üzenetére
Mai teszt alapján a lap nem OC-ra való igazán. Nálam egyből behal minden, ha hozzányúlok a procihoz. Lehet az ITX miatt is (kis zsúfoltabb hely), de bármit emelek, már 3200-on egyből befűt +15 fokot átlag, megy a venti mint a dög, pedig ennyit nem kellene. Alapon meg vígan elvan. Most egy Phenom II X6 hőcsöves hűtő került rá, -10 fokot jelent neki átlag.
A legidegesítőbb az UEFI, ez a hülye dizájnos felület ilyen szinten őrületbe kerget, nem lehet gyorsan és átláthatóan átváltani a dolgokat. Brazosnál jó móka volt, igaz ott szinte semmit nem lehetett állítani
-
Mercutio_
félisten
Körtét hasonlítol almához.
Llanonak épp az az értelme, hogy nem raksz mellé diszkrét VGA-tés prociból még így is elég az A6-3650 is, hogy lemossa az Intelek IGP-jét (és ugye legalább i3 2105 kell akkor is, mert a G850-ben a HD Graphics 2000 vérszegény)
Ha diszkrétVGA-s rendszer kell AMD-ből akkor X2 260 (3.2GHz) proci, alá egy olcsó 880G-s vagy mégolcsóbb 760GM-GS3 alaplap ami tud magfeloldást is, a megspórolt pénzből meg mehet egy Radeon 5750 oszt FPS fronton is rendben leszünk
-
szacsee
nagyúr
A cikket kiegészíteném a fogyasztási adatoknál.
Inel párti vagyok vállalom, viszont megértem a cikkírót is, mert a deszka kb ugyanolyan felszereltségű, de....
Asus P8Z68-V PRO 12+4 fázis tápellátással rendelkezik
Asus Crosshair IV Formula 8+2 fázisú tápellátással rendelkezik
Asus F1A75-V PRO 6+2 fázis tápellátással randelkezikÍgy könnyen előfordul, hogy az üresjárati fogyasztásnál 10-15 vagy akár 20W-al többet mérünk egy sokfázisú deszkával, mint egy 4+2 fázisúval.
2100 alá józan paraszti ésszel nem 12+4 fázisú deszkát vesz az ember. H61-es 4 fázisú tápellátással rendelkező alaplap jó minőségű feszültségellátó áramkörrel felszerelve még az i5 2500K-t is 30W alatt tartja üresjáratban. Nem is beszélve, hogy pl intel H61 thin ITX deszkájável és egy 2100T-vel egy külföldi tesztekkel is foglalkozó oldal 14,5W-os üresjárati fogyasztást mért. Gondolom nem egyszerű megszervezni a teszteket, de ha mód lenne rá, szívesen látnánk többen is sokfázisú vs kevésfázisú deszka fogyasztásának mérését, vagy tápteszteknél 10% alatti terhelésen fogyasztásmérést. Sok esetben az üresjárati fogyasztás a 20% alatt van és nem tudni, hogy ott miképp viselkednek a különböző márkájú tápegységek.
Részemről ennyi a véleményem, a teszt alapos lett és jól felépített.
Az már más kérdés, hogy a tesztkonfigot játékok alatt alázna egy G620+H61+HD 5670 és ugyanannyiba kerül. (nem cpu teljesítményre gondoltam, hanem fps-re)
Aqua árak:
1. Sapphire Radeon HD5670 512MB GDDR5 PCIExpress LP Bracket Lite /11168-23-20G/
18 350,-
2. ASRock H61M-HVS-B3 alaplap
14 545,-
3. Intel Dual Core G850 2.9GHz dobozos Socket 1155
23 475,-
Összesen: * 56 370,-1. ASRock sFM1 Vision A75M-HVS alaplap
18 785,-
2. AMD Phenom II A8 X4 3850 dobozos Socket FM1
37 550,-
Összesen: * 56 335,-Üresjáratban kb 5-10W lehet a Liano javára, de ár /FPS-ben az intel a nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz
Mercutio_ #622 üzenetére
Nos egész jól használható, Brazos után kész megváltás. A volt Phenom II x4 szintjét eddig hozza programok használata alatt.
Ram-ból minimum 1600-as érdemes alá, nem szabad spórolni, mivel ez látszólagosan is kijön a teljesítményen, játékok alatt főként. Még itt leszögezem kb reálisnak tartom az eredményeket, de a Brazos után csak a drivereket frissítettem, nem raktam újra a rendszert, így lehet kicsit jobb is kijöhetne.Maga a konfig akkor:
- ASRock A75M-ITX
- Llano A8-3850
- Ram: 2x2GB Kingmax 1600MHz-es DDR3 (CL9 hivatalosan)
- IGP memória megosztás: Auto
- IGP GPU alap 600MHz
- ITX ház, 460-as Giga táp, 2db 3,5-es samsung vinyó, külső oddPár eredmény 2900MHz-en, proci tuning még nem volt, mivel ha kicsit is emeltem az FSB-n egyből befűtött rettentően a gyári hűtővel.
CPU: 2900 | Ram: 1333 Cl9 | IGPU: 600 | IMEM: Auto
Vantage: 3650 (gpu: 3656 cpu: 9470) | F1 2011 benchmark 1920x1080, minden full 8x élsimítás: 12 fpsCPU: 2900 | Ram: 1600 Cl7 | IGPU: 600 | IMEM: Auto
Vantage: 4136 (gpu: 3474 cpu: 9661 ) | F1 2011 benchmark minden full 8x élsimítás: 15fpsRam 1600 Cl9-en, IGPU: 900 MHz-re emelve szinte ugyanezeket hozta.
Ram 1866-on: Vantage alatt nem tudott lefutni a progi, nem bírja a ramom sehogy, pedig AIDA eredmények egész jók lettek az előzőekhez képest.IGP Memória megosztás Auto-ról 512-re emelése F1 alatt (élsimítás, ultra, minden full) átlagosan 3-4 fps-t hozott, így 18 lett az átlag. IGPU 1200 MHz-re emelés, F1 alatt semmi változás, Vantage: 4229
Ha az élsimítást levesszük, ultra helyett "csak" high minden, kivéve az árnyékolást, mert azt mediumra, (rohadtul nem figyeli senki az árnyékokat) 31 fps lett az átlag, ami elég jó egy IGP-től.
Egyelőre a memóriát érzem szűk keresztmetszetnek, időzítés nem sűrűn számít Ha fogyasztással spórolni akartok akkor le lehet venni AMD Vision-ben a max frekit 1400-ra, így egy Brazosnál erősebb teljesítményt hoz, de fogyasztásban megáll kb az idle szint környékén.
A gyári hűtő borzalmas, legkisebb fordulaton mintha egy egér rohangálna a gépházban, felette meg megvan egy konyhai páraelszívó zaja.
-
Steve1207
veterán
válasz
Mercutio_ #618 üzenetére
Jaja, A4Team-ben már van, bár nem tudom mennyi, mert épp felkerült, rendeltem és már új szállítmányra kellett várnom. Szerencsére csak egy nap csúszás volt, már itt dolgozik a proci alatt, most dobtam össze. Egyelőre lusta vagyok újratelepíteni, a Brazos alatt lévő rendszeren frissítettem a drivereket és ennyi.
Elég szépen dolgozik, visszavettem 1.2V-ra, így se hibázott, de teljesen alapon van.
Egy "teszt" volt eddig TV tuner rögzített dvb-t- adást, közben pedig rányomtam 1920x1080-ban az F1 2011-et, minden beállítás High (nem ultra, azt azért nem adtam neki), így a benchmark átlag 23,x fps-t hozott, ami szerintem elég jó
Egyelőre ennyi. -
Steve1207
veterán
Legkésőbb hétfőn jövök egy ASRock A75M-ITX beszámolóval srácok, ha érdekel valakit.
-
Mankó
veterán
Még egy gyors kérdés:
Érdemes bevállalni a 3850-et a + 6-7 ezres különbségért? Látnék akkora különbséget, hogy megérje a plusz felárat?[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz
Oliverda #605 üzenetére
Kisebb fogyasztású gépet szeretnék építeni, de úgy hogy a teljesítménye azért nagyjából maradjon meg, vagy jobb legyen.
Akkor szerinted nyugodtan bevállalhatom a cserét, ha nem kell sokat fizetnem rá?
Mondjuk A6-3650 proci egy Asrock lappal meg mondjuk 4 vagy 8gb-os 1.5V-os rammal. Ramból érdemes jobb időzítésű tuningosabb ramokat vernni, vagy elég lesz egy mezei 1333-as Kingmax is? -
Mankó
veterán
válasz
Oliverda #603 üzenetére
Nem lesz játék.
P35-DS3P + e8400 + 4gb ram + 4850 -et váltana.
Ha alul feszelném az A6 3650-et akkor szerinted látnék teljesítmény és fogyasztás beli különbséget a fenti konfighoz képest?Illetve az előbbi állításod full hd-re a 3650-re is vonatkozik, vagy csak a 3850-et érinti?
-
Mankó
veterán
A kisebb A8 3650-as prociban lévő igp is vígan viszi a HD filmeket? Illetve az átlagos felhasználásra elég egy full hd-s monitoron? Illetve mennek a netes flashes játékok vele?
Nagyon vacilálok Intel és Amd között, de ha beleszámolok egy kis videokarit is a képletbe akkor Amd felé húzz a mérleg fogyasztás és ár tekintetében is.Vagy tévedek?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ízekre szedtük a Llano lapkát és a rá épülő asztali A8-3850 és A6-3650 processzorokat is, 22 oldalon.