Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Kipróbáltam a programot és óvatosan a te értékeidnél magasabbakat beállítva szépen működik, 2 fokkal hűvösebb lett a proci, és mivel kicsi házban van így ez jótékony hatással van a vinyó hőmérsékletére is
K10statnál ha nyomok egy alkalmaz-t és leokézom utána ki is lőhetem, vagy annak azért állandóan kell futnia?
-
Mercutio_
félisten
Kösz az infót
Kérdés a szakikhoz: adott egy Asrock A75M mATX alaplap. Egy élő XP alól rántottam ki a régi lapot-procit-memót, be ezt a lapot, X6-3650-et 2x4GB DDR3-at, de kis gondolkodás és a driverek felrakása után ha nehézkesen is, de gond nélkül megy. DE megjött az SSD-m, régi vinyó le, új SSD fel, biosban AHCI beállít, Win7 64 bit felrak, minden drivert ami asrocknál fent van telepítettem (biost is frissítettem) és jó is lenne a rendszer, ha látná az USB-s egeret
(Biosban usb 2.0 és 3.0 is bekapcsolva, legacy mindkettőnél engedélyezve)
Próbáltam másik usb portba dugni ott sincs változás, pedig a bios-ban még tökéletesen működik az egér
Vezérlőpult/Rendszernél sárga felkiáltójellel az Egyéb eszközöknél "SM Buszvezérlő" és 2 "Universal Serial Bus (USB) vezérlő", ugyanakkor alul az USB Vezérlőnél semmi hibaHa kitörlöm a felkiáltójeleseket persze semmi változás.
Szóval honnan tudok ehhez valami drivert varázsolni?
-
elfelejtette
veterán
Én anno egy Athlon II X2 245-öt feszeltem alul egy AsRock lapban. A proci számomra érthetetlen módon 1.35V-on üzemelt alapfeszen 2.9GHz-en. Ezt sikerült levinni 1.12V-ra. 1.1V-on még boot megvolt, csak a Win elhasalt betöltés közben.
Ja és paszívan elbírt a procival egy venti nélküli TX3 egy Elite335-ös házban. -
Ga
tag
Nem tudtam aludni, úgyhogy új eredmények, egyelőre csak 1-2 szintetikus teszt, semmi huzamosabb terhelés:
1.125V - 2900
1.075V - 2500
Csak a RAM feszültséggel kellett kicsit játszani, és stabil lett.
Az utóbbi már egész korrekt hőtermelést produkált. A tápventi alapján kb ugyanazt a terhelést adta, mint a régi AthlonII+785G (3 thread prime, 1 furmark). 2-3 szálon terhelve pedig az APU hűtőt sem sikerült az alap fordulatszámról kibillenteni (azaz CPU external temp maradt 45 fok alatt, mindez 2-es FAN speeden a 9-ből)
Így már kezdi kiérdemelni egy ilyet:Másvki próbálta már?
Ga
-
Chaser
legenda
Köszi az infokat
Nálam 2700mhz-es athlon2 van 1v-on, passzívan simán menne freezerrel, de hangtalanul járatom a ventit, hűtse csak a körülötte levő alkatrészeket. 5670 ddr5 vga-m van, idle alig eszik, de pörög szépen a game ha néha játszok. Nálam maradnak is még egy ideig, várok hadd forja ki magát a llano láz
Addig meg extra csendessé teszem a gépet
..ha véletlen váltanék llano-ra, több athlon2 gépem úgyse lesz.
szerk: nekem külön tetszik, hogy nincs turbo-core, megvoltam eddig is nélküle, csak nehezebbé tenné az alulfeszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- World of Tanks - MMO
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Politika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest