- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Szerintem ugyanazt látjuk.
Lesz egy időszak amíg jobban futnak gyengébb hw-n is ugyanazok a - mai - sw-k. Lásd BF4 Mantle gyorsulás kisebb procikon.Hosszabb távon meg lehet az, amit te írsz, de ez is ugyanaz az eredmény. A lényeg, hogy ne a cpu 20%-át használjuk ki értelmes dolgokra. Ma ez van. Mondjuk egy csúcs procit terhelsz 20%-on bármilyen értelmes folyamattal, a többit meg elviszi az overhead feleslegesen. Gyakorlatilag csak a szoba fűtésére jó, semmi másra. Tehát ha jobb lesz a hatékonyság akkor is ugyanúgy nyertünk.
És ide tartozik a IGP/HSA kérdéskör is. Azt meg lótúróra használják, ahogy írod, pedig több kraft van már most is bennük, mint a cpu-ban. Ha ezzel együtt nézzük akkor lehet, hogy a 20% hasznos felhasználás is túlzás. Ezért kérdeztem, hogy mire nem elég neked, mert gondoltam, hogy épp arra amit már a korábban írtam: amit gpgpu-n kéne futtatni.Ezen mindenképp javítani kell és errefelé megy a fejlesztés. Mantle/DX12 és HSA is.
ps:
Aztán, hogy a hosszabb távú fejlesztés mennyire lesz így az is kérdéses. Most pár évre a harmatgyenge Jaguar magos + erős HSA IGP-s konzolokból kiindulva szerintem nem nagyon várhatóak cpu gyilkos játékok.HTPC-nél mások a tapasztalataink. Én csak driver oldalon szívtam, erővel még soha nem volt gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Villanyszerelés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest