- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
-
pakriksz
őstag
"pár évre a harmatgyenge Jaguar magos + erős HSA IGP-s konzolokból kiindulva szerintem nem nagyon várhatóak cpu gyilkos játékok."
Dehogynem. Az intel aktívan tesz róla hogy pc-n a gput ne igazán lehessen rendesen általános célra használni. Így sokminden az ami konzolon a gpu-n fut, a pc-s portban cpu-n fog futni, mert azt nem merik meglépni hogy csak nvidia-n meg amd-n fusson játszhatóan, sem azt hogy ezeken a gpu-t használják, az intel igp-s gépeken pedig a cpu-t (normális gpu hiányában), mert akkor meg az intel fanboyok örjöngenének az intel igp userekkel együtt, hogy biztos a játékfejlesztő lepaktált az nv amd-vel, és direkt fut rosszabbul az intelen...
-
arn
félisten
szerintem nem jol latod a helyzetet - ettol a kulonbseg nem tunik el a processzorok kozott, csak az aktualis jatekokban eltolodik az arany. szoval, ha eddig problemaid voltak, es a jovo jatekainal belekalkulaljak ezt az optimalizalast, siman feljebb skalazzak az egeszet, es ugyanugy valhat szuk keresztmetszette, csak eppen mas szinten. mindig is voltak es lesznek olyan jatekok, amik kifekszenek az aktualis csucshwen, es amig elerheto lesz olyan processzor, amelyik sokkal gyorsabb a piacon a masiknal, addig a kulonbseg is fennmaradhat. annyival leszunk elobbre, hogy tobbet latsz ugyanattol a hwtol, de ez mindig is igy volt.
rawfeldolgozasnal a 4770 ugyancsak be tud szaggatni, ott van mellette a gpgpu (270x), de ha loturot hasznalnak belole, akkor sokra nem megyek vele.
ennyi erovel hasznalhatnek raspberryt is
a htpcnel a lap+proci 160 eur volt - nekem meger 60 eurot, hogy ez egy teljes erteku masina, nem vmi felmegoldas. a korabbi tapasztalatokbol kiindulva jo, ha van benne tartalek. emiatt a rugalmassag es az ar miatt is maradtam az epitett gepnel (mac mini, nuc volt tervben). ha az arakat nezzuk a htpcnel a haz dragabb mulattsag, mint a processzor (akasa euler).
-
arn
félisten
kb harom evvel ezelottig probaltam a normalis balanszot megtalalni a cpu es a gpu kozott, perpill eleg egy kozepes gpu meg egy jobb cpu - nem jatszom mar, a gpu is csak az opencl miatt jo ha van. a cpu viszont nagyon kell, mert igy sem sebes sok helyen. mit csinalna egy apuval? de ez a sajat problemam.
elotte mindig a kozep-felsokategorian egyensulyoztam mindket teren - nem emlekszem, hogy mikor volt a cpu gond utoljara.
ez egy 100 euros proci, az egesz gep olcsobb lehetett volna 50 euroval mongy... jelentosen kiherelt gpuval. sokat nem oszt vagy soroz, ha vagy ot evre veszem.
-
arn
félisten
nem is emlekszem, hogy mikor volt utoljara lassu a proci miatt egy jatek, arra viszont igen, hogy mikor a kartya miatt. ez az egesz koncepcio az amd reszerol ertheto, mivel valamivel mankozni kell a gyartra cpu reszt.
amugy tetszik is ez az irany (ahogy az egesz apus irany is - ha vegre hasznalnak), csak a jelenlegi atlagos pcn nem igazan old meg semmit. igy mire ertelme lenne, szerintem addigra erdektelensegbe fullad a dolog. szerintem azon mulik a tulelese, hogy nagyobb engine fejlesztok latnak e benne meg raciot (az o celjuk vegulis az lenne, hogy mindent tamogassanak).
(#190) sb: 4310t kerult bele, idle 13 wattot fogyaszt az egesz masina (plex alol neztem). vegulis htpcn nincs olyan drivercserelgetesi kenyszerem, a mostani gepen is kb ket eve frissitettem barmilyen swt, mert a medias tartalmak rendesen mentek. ha most is osszeall a dolog (eddig jonak tunik), itt sem lesz maskent. ebben a prociban szerintem van annyi ero, hogy swesen megoldja a dolgot, akarmi lesz, es belerakhatok egy 35 wattos i7et is, ha hianyerzetem van.
a 6700t jo lett volna, kar a thin itx lapok hianyaert, mar regen kineztem magamnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest