- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- Az AI-ra fókuszál az új Arc meghajtó
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
Első körben lehet érdemes lenne egy partíció mentés a 20GB-ről így később vissza állítható.
Másik megoldás: pl AIDA64-el kinyered az regisztrációs kódot és később ezzel vissza tudod tenni a 8.1-et, viszont itt arra kell figyelni, hogy ugyan olyan windows-t tudsz csak feltenni (Core, Home, Pro.).
harmadik: elméletileg a BIOS tárolja a kód-ot, így elég csak ugyan azt a win verziót feltenni és beaktiválja magát."A kérdés, hogy ha win10 lesz a gépen akkor hogyan lehetne ezt a partíciót lecserélni"
két lehetőséget tudok elképzelni:
1. frissítéskor cseréli a recovery partíciót, törli ami benne van és felülírja a sajátjával, ami nem szerencsés mert eredetileg csak 500 MB lenne nem 20 GB.
2. érintetlenül hagyja és lecsippent magának 500 MB-t recovery-nek.Szerintem egyik eset, sem szerencsés.
Így egy tiszta telepítést javasolnék frissítés után.A W10 regisztrációval kapcsolatban rengeteg a kérdés és még több a találgatás, de elvileg ha egyszer jogtiszta Windows-ról frissítesz, akkor utána tiszta telepítést is tudsz majd és automatikusan be fogja magát aktiválni. a hogyanok és mikéntek még nem tisztázódtak.
-
alfa20
senior tag
"Laptopon első installként az eredeti win8.1-re gondolom simán felmehet az üres win10 update, akár üresen is."
Igen
"De mi a helyzet a későbbi reinstalloknál. Soha nem csináltam még ilyet, de a laptop tele van recovery partíciókkal az eredeti winnel (és Samsungos sz*rokkal együtt). Ezt le lehet valahogy fizikailag cserélni? Vagy átlépni a felesleges win8.1 installt később?"rengetegen kérdezik pl. én is helyesbítettem egy kérdezőt, ugyan más szemszögből, de a lényegi kérdés nem változott.
szóval:
ha egyszer frissítettél W7/W8.1-ről W10-re, akkor később ugyan arra a gépre (alaplapra!) annyiszor telepíted újra amennyiszer akarod (viszont W8-tól nagyon jó a op. javító/helyreállító rendszer így nem is kell újra tisztán telepíteni, kivéve ha nagy a baj, HDD csere, vírus...), arra kell csak figyelni, hogy a MS fiókoddal kell belépni, mert az fogja aktiválni (mármint amelyikről frissítettél W10-re!).ezzel kapcsolatban több kérdés is fel merül, de egyenlőre nincs rá válasz... várunk
szerk.:
Ha viszont W8-ra akarsz vissza térni és nincs meg a 'windows.old' mappa, akkor a W7/W8.1-et vissza tudod telepíteni, az eredeti kóddal, max. telefonon kell aktiválni. -
alfa20
senior tag
""Vagy, ha upgradelek 10-re és később valamiért tiszta telepítés kell mondjuk az 1 év lejárta után, akkor milyen kulccsal aktiválom a Windowst?"
egy ev lejarta utan sem kell tiszta telepitest csinalni. amugy meg ott a reset meg a refresh a settings-ben."
szerintem itt páran arra gondolnak, hogy teszem azt win8.1-ről frissít W10-re, majd 1,5 év után behal az SSD. és pl. nincs biztonsági mentés másik meghajtón, mert mezei user és még sose hallott róla, akkor az uj meghajtóra ugye tiszta telepítéssel kerül fel a op., és itt mi alapján aktiválnak?
Mivel tudom, hogy erre is ismered a választ, enged meg, hogy át passzoljam a válaszadás jogát, csupán azért mert jobban megtudtad fogalmazni, másik topikban, és ha esetleg közben változott, ne írjak nagy hülyeséget
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Insider Preview kiadást telepítő felhasználók is frissíthetnek végleges Windows 10-re.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest